Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
20
Favori
154.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akdeniz değil ancak Bursa da yaşıyorum nem oranı gayet iyi. Benim de merak ettiğim bi nokta. Bi yazıda buna yakın birşey okumuştum. Nem oranından dolayı deride yaşayan bi bakteri türü alerji yapıyor olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akdeniz iklim bölgesi hocam orası da, hatta haritasını da atayım cidden merak ettiğim bir konu. Farklı bölgede de bulundum fakat bu problemi bu denli yaşamıyordum. Belki zamanla ilgilidir bilemiyorum... Ortak noktalarımızı bulursak daha iyi bir çözüm bulabiliriz diye düşündüm. Ben Antalya'da ikamet ediyorum. Bir seneden fazla Erzincan'da da kalmışlığım var; bu sıkıntıyı orada bir defa çekmiştim, o zaman da alkol tüketimim olmuştu sadece. Yoksa herhangi bir problem yoktu. Ben artık Akdeniz'den şüphe etmeye başladım.

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma

Alıntı

metni:
    @Okansr. Akdeniz değil ancak Bursa da yaşıyorum nem oranı gayet iyi. Benim de merak ettiğim bi nokta. Bi yazıda buna yakın birşey okumuştum. Nem oranından dolayı deride yaşayan bi bakteri türü alerji yapıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvus BLACK -- 9 Mayıs 2022; 13:23:53 >

• Ben Karadeniz bölgesinde yaşıyorum bunun dışında şunu fark ettim ne zaman bir şeye gülsem/kahkaha atsam garanti olarak başıma geliyor bu konuda bir bağ bulamadım siz ne dersiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

Güldüğümde, anlık sinirlendiğimde, sırtımı koltuğa çok yasladığımda, masadan bir şey düşerken ani refleks gösterip tuttuğumda... Histamin salınımı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu tür davranışlarla birlikte adrenalin salınımı da artıyor. İkisi paralel salgılanan şeyler biraz araştırdığım kadarıyla. Histamin, adrenalinin salgılanmasını artırıyor yani. Ondan pimi çekilmiş bomba gibi oluyoruz.

Forum'da ayrıyeten şöyle bir konu var; https://forum.donanimhaber.com/urtikeri-olanlar-buraya--45546608-10 Bir kullanıcı bağırsaklarımızla ilgili olduğuna vurgu yapmış. Denemekte fayda var.

Benim de eklemek istediğim bir şey var; ben açıkçası uzun yıllar çay tüketimine bağlıyorum biraz bu işi. Başlangıç noktası bu olmasa da artıran sebep bu gibime geliyor. Çay diamin oksidaz (DAO) enziminin salınımını azaltıyormuş. Bu enzim de histaminin parçalanmasında görevliymiş. Vücudumuz histamini yeterince parçalamıyor olabilir. Çay içiyorsanız derhal bırakın derim.

• Okansr. O kullanıcısına yanıt

Dostum benim bulduğum şey kalıcı diyorum size niye anlamıyorsunuz? Hastalık derideki nemle alakalı bizim derimiz diğer insanlara göre daha kuru kalıyor ve bu da alerjik reaksiyon yaratıyor. Terlemek deriyi ıslattığı için kuruluğu gideriyor o yüzden terlemek tek çözüm diyorum. Bakın aylardır hiçbir sıkıntı çekmiyorum diyorum size daha başka ne diyeyim isteyen yapar isteyen yapmaz. Antalya’da yaşıyordum şuan Bursa da yaşıyorum. Arada 3 4 kere Antalya’ya gittim geldim hatta Ramazan ayını full Antalya’da geçirdim ama bana mısın demedi. Hiçbir problem yaşamıyorum ne orada ne de burada. Yani Akdeniz iklimi tespitiniz de yanlış. Diyetle falan zerre alakası yok kusura bakma zırvadan ibaret. Hastalığı yenmiş biri olarak sizinle konuşuyorum ister yapın ister yapmayın dostlar tercih sizin ne diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suat2107 -- 15 Mayıs 2022; 0:27:35 >
  • Corvus BLACK kullanıcısına yanıt

Yav arkadaşlar millete çayı bırakın falan diyorsunuz şaka gibi resmen. Hiçbir alakası yok çayla her gün çay içiyorum ben de niye bir şey olmuyor? Beslenmeyle alakalı değil kardeşim senin dediğin bağırsak olayı da değil. Bak ben çok çektim bu hastalıktan ve dolayısıyla çok araştırdım. Size bunları yazıyorsam halinizi anladığımdan dolayıdır. Hep kendime diyordum bir gün çözüm bulursam insanlara yardım edeceğim diye. Boş şeylerle vakit harcamayın dediklerimi yapın geçmezse ondan sonra gelin konuşun diyin ki yalan söylüyorsun. Daha ne diyim size.

• suat2107 S kullanıcısına yanıt

Kardeşim sana haksızsın senin çözümün bi işe yaramıyor demiyoruz hiçbirimiz, haklısın terlemek çözüm ancak bende terleyemediğim durgun geçen 2-3 günün ardından tekrar başlıyor. Nereye kadar terle terle...

MHem bende de 2 sene hiç kaşınmadığım elhamdülillah geçti dediğim bi aralık olmuştu sonra tekrar başladı. Bende o zaman terleme ile alakalı hiç bir çaba sarfetmemiştim. Yeme düzenimi değiştirmiştim. Abur cuburu bıraktım, yemekler dahil zeytinyağı tüketiyordum, iyotsuz tuz kullanıyordum(kaya tuzu), kabak çekirdeğini çok tüketiyordum, tam buğday ekmeği tüketiyordum.... Aklıma gelmeyen birkaç birşey daha var.. Ve o zaman 2 sene bende de kaşıntı olmadı, kurtulduğumu zannettim. Fakat eski düzene dönünce tekrar başladı.. Yani senin dediğin gibi, bende aynı şehirde, aynı hareket düzeniyle(yani terlemek için ekstra birşey yapmadan) bu problemden kurtulmuştum..

Yani anlatmaya çalıştığım terlemek çözüm, doğru. Ancak altta yatan bi sebep var buna odaklanmak lazım yoksa bu sebep her ne ise belki başka problemlerle karşımıza çıkacak ileride...

Bilmiyorum ben mi anlatamıyorum...

Mesela kaç gün bu terlemeyi yapmayınca tekrar başlıyor?

Hocam niye sert çıkışıyorsun ki sen? Bir şeylerin farkına vardım ki yazdım kendimce yahu. Ben bu problemi 8 yıldır çekiyorum ve kendimden de çıkarımlarda bulundum bu süreçte. Yanlış anlama, anlıyorum yardımcı olmaya çalışıyorsun fakat bu rahatsızlık bende kafayı yedirtecek kadar hat safhada. Özellikle bazı şeyleri tükettikten sonra pik yapıyor. Evvelsi gün yanılıp şaşıp közlenmiş biber yedim mesela epeydir tüketmiyordum, üstelik çok acı bile değildi. Delirmek üzereydim uyuyamadım o gün. Akciğerimin üstü kızarmayı geçtim karardı kaldı saatlerce. Çayı da belirtme sebebim bu yüzden, istisnasız ne zaman içsem kendime gelemiyorum artık. Eskiden olmazdı, yıllarca çay içmiş biri olarak söylüyorum bunu. Belki 4. senendir senin ben 8. seneden yazıyorum bu yazıyı. İlerlemeden önlem alınsın diye.

Ayrıyeten terleme mevzuunda da haklısın fakat terleme süreci zordan daha zor. Benim kendime gelmem dakikalar sürüyor ve biri kafama sıksın diyorum. Geçenlerde sırf üstüne gitmek adına battaniyeyi üstüme çekip birkaç dakika bekleyebildim ancak. Acıyı anlatabiliyorumdur umarım. Ha dersen ki şunları şunları tüket kolay terletiyor, denerim zevkle. Ben çok yağlı biri değilim kolay kolay terleyemiyorum zaten.

• Okansr. O kullanıcısına yanıt

Kardeşim, terle terle nereye kadar? diye sormakta haklısın anlıyorum ama sana şöyle söyliyim benim bahsettiğim şey düzenli terlemek. Belli bir süre düzenli terledikten sonra vücudumuz zaten diğer insanlar gibi oluyor. Yani mesela normalde insanlar güneşin altına yürüdü mü terlerler hemen değil mi? Ama biz de öyle olmuyor hemen batmalar başlıyor. Eğer belirli bir düzenli terleme yapmışsak bizimki de öyle oluyor ve güneşin altında hemen normal insanlar gibi biz de terlemeye başlıyoruz. Böyle terlemeye devam ettiğimiz sürece ekstra terlemeye zaman harcamaya gerek duymuyoruz zaten ve bu terlemeler sayesinde batmalar falan olmuyor. Mesela yaz mevsimine göre kışın çok daha fazla bu sıkıntı değil mi? Onun sebebi bahsettiğim şey işte. Ekstra terlemek kışın olabilir ama eğer kışa sağlam bir şekilde girersek ona da gerek kalmaz. Sağlam girmekten kastım 30 Ocak tarihindeki yazımda olan şeyler. Altında yatan sebep ile ilgili net bir şey bulamadım ama benim kanaatim genetik bir şey bu bence ve en iyi bulduğum çözüm bu. Ben şu an çok iyi durumdayım mesela sende durumlar nasıl, sıkıntı var mı kardeşim?

Kardeşim sert çıkmıyorum yanlış bilgi verdiğini söylüyorum. Benim 4. senem falan değil liseden beli var bu bende ve senin şuan olduğun duruma kaç defa geldim. Çok değil, bu sitede geçen seneki yazılarıma baksan görürsün zaten kafama sıkayım diyordum en son. Neyse konuyu kişisel ele almak hiçbirimize fayda vermez. Çaydan bahsetmişsin ya bak şimdi, bu hastalık vücut ısısı arttığı zaman başlıyor. Çay normal olarak vücut ısısını arttıran bir şey ve dolayısıyla çaydan sonra senin kötü olman çok normal. Aynı şekilde bu acı biber için de geçerli. Acı vücudun ısısını arttırır hatta çok acı olursa yakar bazen. Ama bunlar hastalığın temelinde yatan şeyler değil sadece hastalık iyice arttığı zaman sana çay bile içtirmiyor ne çayı ben gülemiyordum bile. Bu durumlar hastalığın sonucu, sebebi değil. Sen çayı bırakın dediğin için ben sana karşı çıktım. Hala söylüyorum yemek içmek ile alakası yok bunun onlar sadece daha sonra ortaya çıkan durumlar. Bu bir cild sorunu. Cildimiz diğer insanlara göre daha kuru bizim. Çünkü gözeneklerimiz kapanıyor. Eğer düzenli bir terlemeyle o gözenekleri açarsak bu problemi atlatıyoruz şu an benim yaptığım gibi. Senin şuan durumun kötüyse gözeneklerin baya kapanmıştır o yüzden böyle çay bile içtirmiyor. Anlatmaya çalıştığım şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suat2107 -- 17 Mayıs 2022; 16:57:53 >

• Selamlar, uzun süre oldu bu konuyu takip etmeyeli bende hamam ile rahatladığımı aniden rahatsızlığımın kesildiğini yazmıştım ki halen öyle. Tabi bu kesin tedavi değil çünkü ara ara tekrarlıyor bende hamama gidiyorum senede bir veya iki kere. Öncelikle bilmelisinizki tek bir rahatsızlıktan bahsettiğinizi düşünmeyin. Yani ortada tek bir hastalık yok. Herkes farklı nedenlerle kaşınabilir. Birbirimize bu kesin çözüm, yapın bakın ben kurtuldum sizde kurtulacaksınız, beni niye dinlemiyorsunuz, neden benim söylefiğimi yapmıyorsunuz, demek çok mantıklı değil, çünkü birisine iyi gelen diğerini etkilemiyor, hatta tam tersi etkide yapıyor olabilir. Genel itibariyle alerjik reaksiyon gösteriyoruz. Terleme ile ya da hamamla gözenekleri açarak vücuttan histamini atıp kurtuluyor ve rahatlıyoruz. Fakat alerjeniniz hale vücuttaysa vücudunuz histamin üretmeye devam ediyor. Vücudumuz bir bardak gibi histamin bardağı doldurunca sinyal veriyor. Aşırısında ürtikere kadar bu iş ilerliyor. Öncelikle nelere alerjiniz var alerji testleri ile kesinleştirin. Patch and prick testi yaptırdığımda nickel sülfata, küf mantarına ve karidese karşı alerjim olduğunu gördüm. Siz de illa bunlara karşı alerjiniz olacak demiyorum. Farklı maddelere karşıda alerjiniz olabilir. Kabak, çilek, domates, fıstık vs. Alerjik reaksiyonlarınız farklı olabilir. Bu yüzden birinize iyi gelen diğeri için çözüm de olmayabilir. Keza kaşıntının çok nedeni var illa alerjiden kaynaklı kaşınıcaksınız, kızaracaksınız, kabarıcaksınız diyede bir şey yok. Beni en çok kaşıntıranın alerji testinden sonra alerji maddelerimden nickel sülfat olduğunu keşfetmem uzun sürmedi. Zaten her gün karides yiyen biriside değilim. Nickel sülfatta ne ne alaka diyebilirsiniz. Nohutta, fındıkta, mercimekte, şampuanda, metallerde, domatesin kabuğunda, tüm yeşilliklerde vs vs o kadar çok yerde varki. Yani neden bu hastalığı çekiyorum neden bu oluyorun çözümünü bulmak kendi başınıza alerji testi yaptırmadan çok zor. Çünkü düşman çok. Bir gün mercimek çorbası içiyorsunuz kaşınıyorsunuzdur öbürsü gün hah tamam suçluyu buldum deyip mercimek çorbasını bırakıyorsunuzdur fakat sonraki gün çikolata yemişsinizdir veya vücudunuzu şampuanla yıkamışsınızdır yine kaşınıyorsunuzdur o zaman mercimek değildi diyorsunuz. Suçluyu hasta edeni bulmak o kadar zor ki. İlaveten alerjilerin manyak semptomları da var. Şöyle ki bir ay önce nickele temas etmişsinizdir bir ay vücudunuz hiç bir tepki vermez, tepkisini bir ay sonra bugün de görebilirsiniz. Kolunuza deymiştir ayak ucunda kaşıntınız olur. Sonuçta ağır metaldir vücutta birikir çok yeşillik yemişsinizdir vücut onu atana kadar duvarları kaşıntıdan tırmalarsınız. Evet terleme iyi geliyor hamama gitmek iyi geliyor çay içmemek iyi geliyor fakat çözüm bunlar değil. sizi, vücudunuzu etkileyen bir şey var ve bu her yerde her yiyecekte her madde de olabilir. O maddeyi bulmalısınız ve ondan olabildiğince kaçmalı, uzak durmalısınız. Nickel karışmıştır diye yüzüğümü çıkarttım, cebimde bozuk metal para taşımıyorum, anahtarlık taşımıyorum ki temas etmeniz bile gerekmiyor vücudunuzun onun orada olduğunu bilmesi yeterli. Kaşıntısının nedeni alerji olabilecekler için söylüyorum acil detaylısından alerji testi yaptırın. Alerjiler sadece kaşıntı yapmakla, psikolojik sorunlar yapmakla kalmıyor sizi öldürebiliyorda. Patch and prick testi 70 maddeye kadar oluyor. Daha fazla madde ile yapılan ayrıntılı testler var. Alerjiyseniz bunu kabullenmeli bununla yaşamayı bilmelisiniz. Malesef çok farklı alerji çeşitleride var sıcaklık, basınç, rüzgar vs. Umarım alerjiniz varsa uzak durabileceğiniz bir veya bir kaç maddeye alerjiniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah gerede -- 18 Mayıs 2022; 10:56:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bende de sıkıntı yok çok şükür, söyledim ya 2 senedir kaşıntılar ufak ufak kendini belli eder etmez hemen önlem alıyorum çok şükür bi sıkıntım yok..

• Gerçekten haklısın o kadar çok maddeye karşı olabilir ki bu deneme yanılma yoluyla bulmak imkansız gibi birşey .. Ben önceki yazılarımdan birinde uzun uzun yazmıştım , histamin intoleransımız yüksek olduğu için iki yol var ya histamin içeren besinleri çok az tüketeceğiz ya da diaminoksidaz ( bağırsakta üretilen ve fazla histamin kana geçmeden yıkıp vücuttan atan enzim ) üretemeyen bağırsakları takviye edeceğiz Yani bağırsak sağlığımızı iyi düzeyde tutmamız lazım . Bu da iki yolla oluyor benim anladığım . Biri doğrudan bol probiyotikli gıdalar , Iffli gıdalar tüketerek ... İkincisi de dolaylı olarak , bağırsağa enzim salgılayan yapıları ( yani bir tanesi karaciğer ) sağlıklı düzeyde tutarak ...

Ha çok karışık gelebilir ama ben birkaç gıdayı çok nadir tüketiyorum bir de kaşıntılar kendini hissettirmeye başladığı zaman sabah kahvaltılarında 1 kase yoğurt yiyorum ve 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı içiyorum ( çörek otu yağının antiinflamatuar özelliğinden dolayı egzama sedef gibi hastalıklara iyi geldiğini duymuştum ) 3-4 gün içerisinde tekrar rahatsız etmeyecek düzeye kadar geriliyor . Kendimce böyle basit bir önlem aldım mesela ..

Bu kısma biraz daha odaklanarak temele inebiliriz bence...

Bir iki link de bırakıyorum, histamin, dao, bağırsak aktivitesi, alerji vs. hakkında bilgilendirici olur.

https://synevo.com.tr/tr/Histamin-Intoleransi-494#:~:text=Diamin%20oksidaz%20enzimi%20(DAO)%20histaminin,serbest)%20histamini%20enzimatik%20olarak%20y%C4%B1kmaktad%C4%B1r.

https://www.banutascifresko.com/cozumler/beslenme/histamin-duzeylerinizi-artirmadan-dao-enzim-duzeylerinizi-artirmanin-yollari/

https://www.doktorsaliheken.com/alerjiden-kurtulma-yollari#:~:text=Alerjik%20reaksiyona%20neden%20olabilecek%20etkenlerden,V%C3%BCcut%20direnci%20y%C3%BCksek%20tutulmal%C4%B1d%C4%B1r.

Son linkte de var alerjik reaksiyonlarda bağırsak sağlığı vurgusu yapan doktorlar var bir de D vitamini alerjilerde bağışıklığı güçlendirmek için tavsiye ediliyor . Burada benim dikkatimi çeken yazın hiçbirimiz bu rahatsızlığı çekmiyoruz , D vitamini de malum en çok güneş ışığından alınıyor. Yakın zamanda farklı bi alerjik reaksiyonu olan bi arkadaşım 4 aydır D vitamini alarak hiç sıkıntı çekmediğini söyledi , yıllardır kortizon kullanan birisiydi yazları şehiri terketmek zorunda kalıyor dağa çıkıp çadır kurup aylarca orada kalıyordu vs. vs....

Yani demem o ki alerjilere karşı da vücudun bi direnci var onu takviye etmek lazım galiba . Sonbaharda tekrar kaşıntı olursa bu D vitamini meselesini de bi deneyeceğim inşallah ..

Evet ben akdenizde yaşıyorum

• Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle çok çektim çok aradım ve sonunda kendi adıma sebebi buldum sizlerle de paylaşmak istedim. Türkiyede çare bulunamayınca yurt dışında tedavi olmaya kadar götürdüm. şunu belirtmek isterimki sebebi ve tedavi yöntemleri herkez için farklı olabileceği gibi benim durumum şöyle. hiçbir şekilde hiçbir alerjim yok. hayatım boyunca da olmadı. sigara içmem nadiren sosyal olarak alkol alırım. tek şikayetim gece uyurken dahi vucüt ısısı artınca tüm vucüt kaşınmaya başlıyor.

Kızarıklık yok. şişme yok. hiç bir olumsuzluk yok kaşıntı haricinde . vücüt serinlediği anda sıkıntı en fazla 1 dk içinde bitiyor.

benim için kaşıntının sebeninin Alenin Aminotransferaz isimli bir enzim olduğu tespit edildi. normalde maksimum 41 olması gereken değer bende 171. bunun artışının sebebini ise bulmak için çok yakından ve uzun zaman takip edilmesi gerekiyor yurt dışında maddi imkanlar yetmediği için sebebinin araştırılmasına imkanım yetmedi fakat doktorun tavsiyesi sinirlenmemem üzerineydi(hastalık derecesinde sinirliyim). tedavi olarak karaciğerin işleyişini kolaylaştıran/destek olan ilaçlar kullandım ve kaşıntım tamamen geçti. son 1 aydır sinirlerimi kontrol edemediğimden tekrar kaşınmaya başladım aşırı derecede. ve sebeninin de aslında bu olduğunu doktorun dediği gibi teyit etmiş oldum(benim için) kaşıntıyı yaptıran enzim Alenin Aminotransferaz yüksek çıkmasının sebebi ve tedavisi ise herkeze göre farklı olucaktır diye düşünüyorum.

Test yaptıran arkadaşlar bu enzimin değerlerini buraya yazarsa kaşınanların çoğunda yüksekse en azından arayan diğer arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

Herkeze geçmiş olsun.

• furkanfurkan83 F kullanıcısına yanıt

nette şunları diyor ek olarak , bende 3ü var,bu testi yaptırayım bakim ne çıkacak,yazarım

ALT testi hangi durumlarda yapılır?

ALT testi; AST, LDH gibi diğer karaciğer fonksiyon testi belirteçleri lie birlikte karaciğer hastalıklarından şüphelenildiği durumlarda veya rutin sağlık taramaları sırasında hekimler tarafından istenen testler arasında yer alır. Karaciğer hastalıkları veya hasarı için şüphe uyandırabilecek aşağıdaki durumlar, ALT testinin yapılmasındaki en önemli nedenler arasında yer alır:

Karın ve mide bölgesinde şişlik ve ağrı hissiyatı

Mide bulantısı ve kusma

Sarılık olarak da bilinen gözlerin beyaz kısmı ile cilt yüzeyindeki sararma durumu

Hızlı kilo kaybı

Sürekli yorgunluk hissi

Cilt yüzeyinde nedensiz kaşıntılar

Koyu renkli idrar

Açık renkli dışkı

• furkanfurkan83 F kullanıcısına yanıt

ALT 26 <41 bende ,farklı birşeyler var demekki

• Konunun sıcaklık terleme deri altı sinir üçgeninde olduğunu biliyoruz en azından kendimce şöyle çözümler bulabildim.

Hergün sabah blaxten

Günlük spor terlemesi

2-3 ayda bir hamam kese deri gözeneklerini açmak önemli.

Banyoda vücut losyonu kullanıyorum bu zamana kadar sabunla yıkanıyordum sabun kurutuyor deriyi.

Bel üstü vücut nemlendirici kremler banyodan sonra haftada 1 kere yeterli arko olabilir zeytinyaglisi

Evde dışarda yemek yerken acı baharatlı yemek yiyecekler tüketilmemeli ve çok sıcak içecek yiyecek yasak beyin acıyı gördüğünde terleme emri gönderiyor kafanızda başlar direk iğne batması

Kafa bölgesi önemli bel üstü vücuttaki iğne batması yok denecek kadar azaldı hemen terliyor vücut ama kafa devam ediyor bunun içinde doktor ketoral şampuan verdi oda azalma eğiliminde nemlendirici şampuan ve saç kremi kullanan varsa yazsın bende bakıyorum

• Uzun süredir konunun takipçisiyim tecrübelerimi paylaşmışlığım da var. Geçtiğimiz kışı Ankara'da askerlik yaparak geçirdim. Tam anlamıyla kalorifer peteğinin dibinde sıcak bir ortamda askerlik yaptım, hatta sıcaktan bunaldığım zamanlar bile oldu ona rağmen sıfır kaşıntı. Uşakta 4 yıl üniversite okudum bir kere bile kaşınmamıştım. Son 10-12 yıldır nezaman kışı istanbulda geçirsem ya da bir haftadan uzun süre istanbulda bulunsam kaşıntılar başlıyor.

Muhtemelen bu konu altında toplanan herkesin ortak noktası terleyememek. Gözenekler kapalı olunca terleyip vücut ısısını düşüremediğin için kaşınıyorsun. Benim gözenekleri ne kapatıyor bilmiyorum belki istanbulda kışın maruz kaldığım bişey alerji yapıyor. Bulunduğum diğer şehirlerde o şeye maruz kalmadığım için terleyebiliyorum.

Tesadüfen denk geldiğim birşeyi de paylaşmak isterim. Cildim soğuk havalarda çok kuruyor pul pul oluyor, son 1 aydır duş jeli yerine kepek şampuanı kullanıyorum vücut için. Terleyebiliyorum ve kaşınmıyorum. Gözenekleri açtı herhalde. Öyle alelade bişeydi Duru marka. Neredeyse ocak ayı geldi kaşıntım hiç olmadı çok şükür.

• 16 yaşında başladı yaş oldu 37 hala devam ediyor. Askere aralık ayında giderken nasıl yapacagım bu kaşıntı ile diye uykusuz kalıyordum, Kastamonu'ya askerliğe gittim 1 günde kesildi 5 hafta boyunca 0 kaşıntı. İstanbul 1 hafta izin için geldim tekrar başladı, K.Maraş'a gittim tekrar kesildi. Ankara, Bolu gittiğimde direk kesiliyor.

Uzun dönem iç anadolu, doğu anadolu da yaşayıp bu hastalılğı yaşayan var mı ? Birkaç yıl içinde taşınmayı düşünüyorum İstanbul'dan yaşlılık bu hastalıkla geçmez yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendit -- 20 Aralık 2022; 10:34:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.