Şimdi Ara

VW ALTURDAN Sıfır araç aldım başıma gelenler.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
9
Favori
11.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş araç alıyosun yha.Arkadan ses geldi arabayı indiren bana şöyle dedi yarım saat sonra arabayı getirdi vs vs diyorsun.Aracı indirenin farkettiği hasarı sen nasıl orada farketmiyorsun hayret anlamış değilim.Fotoğrafta görülen hasar farkedilmeyecek bi hasar değilki.Nasıl araç alıyorsunuz.Millet 2.el pazarda araç alırken aracın bakmadığı yeri kalmıyor.Bir tarafında biraz çizik olsa fiyat kırıyo,siz 0 km araç alıp eve gidiyorsunuz,araçta vuruk var...Satanda kusurlu alanda kusurlu...
  • Aracı geri almak zorundalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yassyoss

Arkadaş araç alıyosun yha.Arkadan ses geldi arabayı indiren bana şöyle dedi yarım saat sonra arabayı getirdi vs vs diyorsun.Aracı indirenin farkettiği hasarı sen nasıl orada farketmiyorsun hayret anlamış değilim.Fotoğrafta görülen hasar farkedilmeyecek bi hasar değilki.Nasıl araç alıyorsunuz.Millet 2.el pazarda araç alırken aracın bakmadığı yeri kalmıyor.Bir tarafında biraz çizik olsa fiyat kırıyo,siz 0 km araç alıp eve gidiyorsunuz,araçta vuruk var...Satanda kusurlu alanda kusurlu...

Boş boş konuşuyorsunuz ama ben bu aracı aldığımda zaten kontrol ettim herşeyine baktım imzasını attım ozamana kadar bir sıkıntı yoktu asansör bozuldu birşeyler oldu inanılmaz alavereler dalavereler araç asansöre bindirirken asansör kapısının çarpması sonucu bu durum meydana geldi otomatik kapıyı kapatayım derken açan şöför araca dokundurdu ve bunu örtbas etti tüm hikaye bundan ibaret şimdi tekrar demeyin bana kontrol etmedinizmi diye cuma günü sağnak yağış altında hiç ama hiç birşey gözükmüyordu. Eve geldim yıkandıktan sonra herşey gözüktü. Benim almam gitmem bakmamam ne değiştirir bayi çalışanı bunu yapıyorsa kimse sıfır araç almasın.

• Asansörde kamera varsa tavsiyem plaza nın müdürüyle direk konuşun.Sizin aracı çarpan adamıda çağırın.yanınıza mutlaka iki kişi alın.aracı değiştirmelerini söyleyin.yapmazlarsa kamera kaydını isteyin.vermedikleri taktirde çevrenizde avukat varsa danışın.avukat olumlu şeyler söylerse dava açın.mahkeme eninde sonunda sizi haklı bulacaktır.muhtemelen size servis bakımı hediyesi ve hasarın tamirini üstleneceklerdir.hesap yapın.toplam 4000-5000 civarı servis bakımı garanti uzatması teklif ederlerse bence kabul edin.basit bir servis bakımı verirlerse hakkınızı arayın.geçmiş olsun
  • Cevremde hiç avukat yok bu kamera görüntülerini yarın nasıl izleyebiliriz bayi bize nasıl izletir yada yasal olarak izlenmesini nasıl sağlayabiliriz.

• Bayi baya kurnazmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

kayıtlar sizin lehinize silinmiş veya hiç kayıt ememiş olması birşeyi değişirmez. ayrıca sizin bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir

bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir
    Hayır , gerekmez.
  • Uğur kullanıcısına yanıt
    araci teslim almis imzayi atmis, kamera goruntulerini yok edebilirler, goruntuleri elde etme imkani varsa yasal olarak sikayette bulunmali yoksa da iyi polisi oynayip zararini cikarmasi kafidir diye dusunuyorum.

• allah başka dert vermesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hilaltecirli

Cevremde hiç avukat yok bu kamera görüntülerini yarın nasıl izleyebiliriz bayi bize nasıl izletir yada yasal olarak izlenmesini nasıl sağlayabiliriz.

Sorumlu kişiye asansörde oluşan durumu anlatın.Aracı çarpan kişiyi çağırtın.zaten adam asansörde normal olmayan o gürültüyü sizin yanınızda reddetmez.Başlangıç aşamasında direk değişimden bahsetmeyin.Uzlaşıcı bir tavır takının.Baştan bu şekilde davranırsanız kamera görüntüsünü izletebilirler.izletirlerse kaydını isteyin.ama vermeyebilirler.vermezlerse pazarlığa girişin.sizi tatmin etmeyen şeyler söylerlerse hakkınızı arayacağınızı söyleyin.yanınında dediğim gibi en az iki kişi olsun.Yok eğer izletmez ve buna yanaşmazlarsa tüketici hakları heyetine yada bir çevrenizin tanıdığı bir avukata durumu anlatın

• quote:

Orijinalden alıntı: Hilaltecirli

Cevremde hiç avukat yok bu kamera görüntülerini yarın nasıl izleyebiliriz bayi bize nasıl izletir yada yasal olarak izlenmesini nasıl sağlayabiliriz.

size bir tavsiyede bulunayim, imkan varsa ve yasal bir engeli yoksa gizli kamerayla yarinki gorusmenizi bastan sona cekin ve gorevlilerin yaptiklarini teyid eden sorular sorun, yani videoyu silmislerse bile sucu kabul ettiklerini gosteren bir video olsun. isinizi cok kolaylastirir.

• Çok geçmiş olsun. Bence araçta yaşanan maddi kaybı karşılamalılar en basit çözüm bu olur. Ya da işi mahkemeye götürüp 1-2 sene sonunda yeni araç alabilirsiniz.
  • biraz daha geniş açıdan çekseydin hiçbişe anlamadım.
  • katil_kasap1925 kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliAydogdu

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

kayıtlar sizin lehinize silinmiş veya hiç kayıt ememiş olması birşeyi değişirmez. ayrıca sizin bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir

bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir
    Hayır , gerekmez.

Evet, gerekir.:

6bin bilmem kaç numaralı tüketici yasası der ki sözleşme şartlarına bağlanmamış olmadığı varsayılarak teslim edilmiş mal için teslim tarihinden itibaren ilk altı ay içinde tesbit edilen ayıp teslimat sırasında var olduğu kabul edilir ve isbat yükü tamamen satıcının boynunadır.

görüşmeye giderken kamera işe yaramaz fark ederlerse sizi sıkıntıya sokarlar hgizli kamera delil teşgil etmez bunu bahane edip niyeinizi sorgulatmayın. Kayıları size izletmeleri önemli değil var olması yeter. Kayıtlar silme ihimalleri var ama bu hal bile sizin haklı olduğunuz doğrultusunda kanaat oluşturacakır yanlızca görüşmeye gidin ve sinirlereinize hakim olun sadece pürüzün giderilmesi taraftarı olduğunuzu bildirin aksi halde yasal işlem başlatacağınızı kararlı olduğunuzu bilmeleri yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 2 Kasım 2014; 20:51:36 >

• Geçmiş olsun umarım iyi sonuç alırsınız hakkınızı yedirmeyin.
  • Böyle bir olay benim başıma gelse hırsımdan uyuyamam .Geçrmişler olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Olay basit. Bayi isterse, tüm masrafları göze alıp aracı değiştirir. İstemezse 40 dereden 40 su getirip sizi aracın tamirine ikna etmeye çalışır.

Başka araç vermek bayi için en pahalı çözümdür. Sizin aracınız plakalı ve ruhsatlı. Başka bir araca bayi ötv ve kdv ödeyerek sizin adınıza ruhsat çıkaracak ve tüm plaka ruhsat vb. masraflarını karşılayacak. Sizden aldığı arabayı da onarıp ikinci el olarak satacak. Size verdiği yeni aracın bayiye maliyetinden, sizden alıp da sattığı aracın parasını düşünce aradaki fark bayinin zararı olacak. Bu da en az 4-5bin TL olabilir.

Bu yüzden sizi ikna yoluna gideceklerdir. Bence, bayiden koparabildiğiniz kadar kıl koparın. Bedava bakımlar, boya koruma, lastik ve halı paspaslar, her türlü ilave aksesuarlar gibi. Fotoda görünen siyahımsı izler hafif bir pasta ile çıkar ve cilalanır. Sadece geriye dalgalar kalır, o da nazarlığı olsun denebilir.

Hukuki süreç başlatıp başka araba almak isterseniz mevcut arabanıza da binmemeniz gerekir dava bitene kadar. Niye, çünkü başka bir kaza falan olursa araba geri alınmaz.

Hukuki süreç boyunca arabayı tepe tepe kullanabilir yanına kar kalır.
    Edit: kaybederse mahkeme masrafları bilirkişi falan ağır olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 2 Kasım 2014; 20:55:56 >

• Direk iade edebilirsiniz araçı iade almak zorundalar
  • Yarın artık sizlerin önerileri doğrultusunda davranacağım çok yardımcı oldunuz hepinize çok çok teşekkürler ediyorum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.