Şimdi Ara

VW ALTURDAN Sıfır araç aldım başıma gelenler.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
9
Favori
11.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haberdar etmeyi unutma bizi merak ettim çekirdek çitleyerek okudum yorumları
  • Firmanın Türkiye ve Avrupa Disbritörlerini ara bilgi ver.
    Bayi değişim yapmazsa sana şöyle söyleyim senin o araç 2. el'de en az 10 milyar kayıp yaş hasarlı olduğu için kayba uğrayacaktır.
    Savcılığa git Bayi'den şikayetçi ol.Kesinlikle anlaşma yoluna gitme sana özürlü mal satmışlar.
    Savcılık Dava acacaktır ve muhtemelen sen bu davayı kazanırsın.Araç Değişimi yada Para iadesi,Mahkeme Masrafları Bayi'ye yüklenir.Ayrıca Bayi Hem Disbritörden hemde Mahkeme'den ceza alır.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Dosdum bak bir kurum yada iş yerinde Kamera ver ve bu Kamere yasal olarak tanınıyorsa yani iş yeri kayıtlarında varsa belirli saatlerde kayıt yapmak zorundadır.Bu Yapılan kayıtlar en az 3-6 ay süreler ile saklanıyor.Saklanmadığında cezaları var ve firmanın aleyhine delil olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzguR1992

Firmanın Türkiye ve Avrupa Disbritörlerini ara bilgi ver.
    Bayi değişim yapmazsa sana şöyle söyleyim senin o araç 2. el'de en az 10 milyar kayıp yaş hasarlı olduğu için kayba uğrayacaktır.
    Savcılığa git Bayi'den şikayetçi ol.Kesinlikle anlaşma yoluna gitme sana özürlü mal satmışlar.
    Savcılık Dava acacaktır ve muhtemelen sen bu davayı kazanırsın.Araç Değişimi yada Para iadesi,Mahkeme Masrafları Bayi'ye yüklenir.Ayrıca Bayi Hem Disbritörden hemde Mahkeme'den ceza alır.

Ne kadar kolaymış yha..Neyi nasıl ispat edecek? Kamera görüntüsünü eğer silmedilerse vereceklermi zannediyorsunuz siz? O çalışan adam sizden yanamı şahitlik yapacak,sizmi veriyorsunuz ekmeğini o şahsın? Mahkeme bayii alyhine karra verdi diyelim (bu mümkün değilde) o işçiden almazmı bu zararı? Siz neden bahsediyorsunuz? Mahkemede deliller konuşur öyle lafla peynir gemisi yürümez mahkemede? bu sizin dediğiniz anca tüketiciyi koruma derneklerinde belki iş yapar onundaa bağlayıcılığı yok.Mahkemede bu davadan hiçbirşey çıkmaz.Aksine bayii haksızda olsa iftira suçundan tazminat davası bile açabilir ve eli sizinkinden çok ama çook daha kuvvetlidir...İşte hendek,işte deve..hepimiz burdayız hodri meydan..

• Öncelikle geçmiş olsun diyorum;

Ancak şunu belirteyim , millet yok ufacık boyadan bir şey olmaz, yok kaporta düzeltilir gibi şeyler yazmış da;

yahu 1000 TL verip telefon alsak ve bu telefonu satıcı bize getirirken elinden düşürse kapağı çizilse kim onu kabul eder? O mağazayı başına yıkarlar o kişinin (benzer bir olayla karşılaşan biri olarak söylüyorum)

60-70 bin TL verip araç sıfır araba alacağım , sonra o arabaya 1 KM yol gitmeden tamir yaptıracağım. Öyle madem gider 2.el alırdım daha ucuz. Almanya fabrikalarına kadar giderdim hakkımı alana kadar büyük konuşmayayım.

Burada yapmanız gereken Sabah ilk iş olarak firmaya gitmek, mümkünse 2-3 kişi birden gitmek. Ve tamir, düzelme faslını hiç açmadan direk olarak "değişim" talep etmektir. Yok orayla görüşeyim buradan onay alayım gibi yıldırma vesveselerine hiç kulak asmadan bir an önce işlemlerinizin yapılması konusunda ısrarcı olun.

Ha iş büyür mahkeme faslına kalırsa (ki kalmamasını temenni ederim) para iadesinin yanında size yaşattığı bu sıkıntılar için manevi tazminat talebinde de bulunun.

Tekrar geçmiş olsun...

• yassyoss kullanıcısına yanıt
    1. Kayıtların kişiye verilmesi bir şeyi değiştirmez.Olay Mahkemeye intikal ettikten sonra o iş yeri seve seve kayıtları vermek zorunda kalacaktır.
    2. Mahkemeyi kaybetse Sıfır Araç yada Para iadesi konusunu Hallettikten sonra isterse o çalışanı işinden kovsun banane ? Ben niye zarar göreyim bir başkasının hatası yüzünden ?
    3. Kamera kayıtları Delil Niteliği taşır.Kamera kayıtlarının silinmesi,kaybedilmesi Delil Karartmaya giriyor.
    4. Benim amcan Ford'da Dava açtı,2. El arabayı sıfır diye satmışlar ve Dava'yı 2 sene sonra kazandı.Bu süre içinde arabayı kullandı.Dava'yı kazandıktan sonra Bayi Amcamın Parasını verdi + 2 yıllık faizi verdi ve arabayı geri aldı.Sen ne sanıyorsun ? Mahkeme bayi lehine karar verirmiş,Sen külahımı anlat.
  • Size git hakkını ara yeni araba vermek zorundalar diyenlerin lafına inanıp böyle bir işe kalkışmayın.Sizin yapacağınız iş şudur: ARACINIZI YETKİLİ SERVİSE GÖTÜRÜP ÖNCE TUTANAKLA RAPOR TANZİM EDECEKSİNİZ.FOTOĞRAFLAR İLE BU HASARI GÖRÜNTÜLEYİP SERVİSTE ORJİNAL PARÇA YADA BOYA İLE TAMİRİNİ YAPTIRACAKSINIZ.BU TAMİRAY KARŞILIĞINDA FATURA ALACAKSINIZ.aRACINIZA AİT SATIŞ FATURASI,TESLİM KAĞIDI,VARSA PERİYODİK BAKIM SERVİS ÇIKTILARI,ARACIN KULLANIM KILAVUZU İLE BİRLİKTE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE YADA TİCARET MAHKEMELERİNE BAŞVURACAKSINIZ.BU MAHKEMELERDE SERVİSTE BU HATAYI DÜZELTMEK İÇİN HARCADIĞINIZ PARA KADAR BAYİYE İCRA DAVASI ACACAKSINIZ.tABİİ BU DAVADA SİZİN HAKLI OLDUĞUNUZU YİNE İSPAT ETMEK ZORUNDA KALACAKSINIZ..Kİ BU İMKANSIZ...BU İŞİN MAHKEME UOLU BUDUR.sİZE ASLA AMA ASLA YENİ ARAÇ VERMEZLER.BU AKLINIZDAN ASLA ÇIKARMAYIN.bURADA YENİSİNİ ALIRSIN FİLAN YAZARLAR HEPSİ HİKAYE..
  • Hilal hanım talihsiz kazaya üzüldüm. Yaptıkları kurnazlıktan dolayı aracı iade edin ve yenisini isteyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bu mantık fakirsen öl mantığıdır. Kanunda Premium, orta ve alt sınıf ayrımı yoktur, bu şirketlerin kendi politikasıdır.
  • Bu konudan da anlaşılacağı gibi Doğuş Oto nun bayilerine gidip adres sorsanız başınızın derde gireceği belli..Sattıkları mala verdikleri hizmete sahip çıkmıyorlar. İlla ki müşteriyi öpecekler..Almıyorum.. aldırmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Bu konudan da anlaşılacağı gibi Doğuş Oto nun bayilerine gidip adres sorsanız başınızın derde gireceği belli..Sattıkları mala verdikleri hizmete sahip çıkmıyorlar. İlla ki müşteriyi öpecekler..Almıyorum.. aldırmıyorum

Bu olaylar farklı markalarda da oluyor. Burada suç, durumu araç sahibine söylemeyen personeldedir. Arabaya asansör çarptıysa söyleyeceksin kardeşim. Bunun firmayla ne ilgisi var. Sen dürüst olup söylersen işler daha kolay çözülür. Hem firma hem de araç sahibi zor durumda kalmamış olur. O araba oradan çıkmasaydı eminim ortak bir yol bulunurdu. Eğer, araç sahibi, hiçbir şekilde hediye vs. gibi şeyler kabul etmiyorsa ki bu en doğal hakkıdır, burada yapılması gereken, bayinin aracı kendine alıp, satması veya test aracı, ikame araç yapması, araç sahibine ise yeni bir araba vermesidir. Bu şekilde olursa tabi ki araç sahibinin cebinden tek kuruş çıkmamalıdır. Başka çıkar yolu yok bu işin. Bunu sadece Doğuş' a veya herhangibir markaya mal etmek haksızlık bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Bu konudan da anlaşılacağı gibi Doğuş Oto nun bayilerine gidip adres sorsanız başınızın derde gireceği belli..Sattıkları mala verdikleri hizmete sahip çıkmıyorlar. İlla ki müşteriyi öpecekler..Almıyorum.. aldırmıyorum

Bu olaylar farklı markalarda da oluyor. Burada suç, durumu araç sahibine söylemeyen personeldedir. Arabaya asansör çarptıysa söyleyeceksin kardeşim. Bunun firmayla ne ilgisi var. Sen dürüst olup söylersen işler daha kolay çözülür. Hem firma hem de araç sahibi zor durumda kalmamış olur. O araba oradan çıkmasaydı eminim ortak bir yol bulunurdu. Eğer, araç sahibi, hiçbir şekilde hediye vs. gibi şeyler kabul etmiyorsa ki bu en doğal hakkıdır, burada yapılması gereken, bayinin aracı kendine alıp, satması veya test aracı, ikame araç yapması, araç sahibine ise yeni bir araba vermesidir. Bu şekilde olursa tabi ki araç sahibinin cebinden tek kuruş çıkmamalıdır. Başka çıkar yolu yok bu işin. Bunu sadece Doğuş' a veya herhangibir markaya mal etmek haksızlık bence.

Bundan sonraki tavırları önemli bence.görüntülerde durumu görüp sizin dediğiniz gibi yaparlarsa helal olsun derim.ama çalışan gibi athırsızlığı da yapabilirler .başka firmalardada olabilir bu durum.adamlar bana kapıtu boyalı sıfır araç satmışlardı.bundan dahada kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayi görüntü silerse %100 haklı olur, müşteri de bir şey ispat edememiş olur; öyle mi?

E, adama sormazlar mı: "bu kadar arabanın asansörle indirilme kayıtları var da, sıra bu bayanınkine gelince neden kayıtlar buhar olmuş?"

Delilleri karartmak suçu itiraf etmekle hemen hemen aynıdır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzguR1992

Dosdum bak bir kurum yada iş yerinde Kamera ver ve bu Kamere yasal olarak tanınıyorsa yani iş yeri kayıtlarında varsa belirli saatlerde kayıt yapmak zorundadır.Bu Yapılan kayıtlar en az 3-6 ay süreler ile saklanıyor.Saklanmadığında cezaları var ve firmanın aleyhine delil olur.

Tanımadığınız birisiyle "Dostum bak..." diye konuşmaya başlıyorsanız aslında söyleyecek çok da söz yok da... Neyse...

Yazdıklarınızla alakalı 1 tane kaynak gösterin forumu bırakacağım, gösteremiyorsanız zahmet olmazsa siz tekrar yazmayın.

Yasal olarak tanınıyorsa... Kamera taktırmak yasal bir zorunluluk değildir, siz kendinizi garantiye almak için kamera takarsınız, o kamera ister kayıt yapar ister yapmaz, ister 3 ay saklar ister 3 yıl saklar bu tamamen iş yerine kalmış bir durum.

Saklanmadığında cezası falan yok. Sadece olay mahkemeye intikal ederse, mahkeme görüntüleri talep ederse, oradaki kamera bozuktu, o günün kayıtları silinmiş vs. denilirse sadece mahkeme heyetinde olumsuz intiba oluşur başka da bir şey olmaz.

Kamerayı sökseler, orada kamera olup olmadığını bile ispatlayamazsınız.

• Hakkınızı sonuna kadar arayın, hatta gidin bayiye bu aracı değiştirmezseniz başınız çok ağrıtırım deyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Asi CaN

Bu mantık fakirsen öl mantığıdır. Kanunda Premium, orta ve alt sınıf ayrımı yoktur, bu şirketlerin kendi politikasıdır.

Sanayii devriminden sonra palazlanmaya başlayan yeni dünya düzeninin birtakım yazılı olmayan kurallar vardır, kimse farkında olmaz lakin el altından bu kurallar hayatın her alanında işletilir.

Resmi kanun maddeleri sadece halkın gazını almaya yöneliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Bundan sonraki tavırları önemli bence.görüntülerde durumu görüp sizin dediğiniz gibi yaparlarsa helal olsun derim.ama çalışan gibi athırsızlığı da yapabilirler .başka firmalardada olabilir bu durum.adamlar bana kapıtu boyalı sıfır araç satmışlardı.bundan dahada kötü.

Hocam, teslimatta çalışanlar robot değil ki, onlarda insan. Tabi ki çok dikkatli olmaları gerekiyor. İnsanlar dünyanın parasını ödeyip araç alıyorlar. Kendi araçları gibi dikkat etmeleri gerekiyor. Ben teslimatçı olsam, vallahi o kapının önünde durur, o arabaya asansör kapısının çarpmasını engellerdim :) Eğer araç sahibi, bu aracı bu şekilde istemiyorsa ki hakkıdır, bayinin bundan başka bir çıkar yolu yok. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunları ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 3 Kasım 2014; 9:58:37 >

• hukuki açıdan yapacak pek bir şeyiniz yok gibi. adamlar bu sonradan olmuş dese sonucunda eliniz boş ayrılabilirsiniz mahkemeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompressorpower

Nick mesaj uyumu

:)aslında alakası yok neyse.. Baya artı almış ona bakarsan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galeriden 5 senelik bakım hediye isteyin ayrıca yedek paspas takımı boya koruma koltuk motor koruma isteyin. ve o kısmı boyattırın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.