Şimdi Ara

VW ALTURDAN Sıfır araç aldım başıma gelenler.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
9
Favori
11.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maybe one day.

hanımablayı kızdırmayalım lütfen

Boşboş yazma konu başlığına ergen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bayi kamera kayıtlarını size göstermeseydi hiçbir hak idia edemezdiniz.Araç size sağlam ayıpsız kusursuz olarak teslim edilmiştir muamelesi yapılır.Sizde aracı ayıpsız kusursuz olarak teslim alıp oradan çıkmışsınızdır.Bayii şöyle diyebilirdi:Ben aracı sağlam olarak verdim.Dışarıda biri dokunmuş olabilir.Benim sorumluluğum yoktur.Aracı alan kişi aracı burda görerek teslim almıştır...Ayıkla pirincin taşını.Adamlar yine insaflı çıkmış siz dua edin.Bakacaksın arkadaş yağmur çamur neyse dünyanın parasını veriyorsun.Zaten şüphelenmişsiniz bi gürültüler olmuş.Ortada muallak bi durum oluşmuş.Hasarı orada görüp itiraz etseniz hemen değiştirirlerdi ama iş işten geçmiş artık..
  • Satıc ıhatayı kabul etmezse ve kamera kayıtları ortadan kaldırılırsa hiçbirşey iddia ve ispat edemezsiniz..Size aracı sağlam olarak teslim etmişlerdir ve sizde sağlam olarak teslim almışsınızdır.İmzalar atılmış ve satış gerçekleşmiştir.Kargo gönderilerinde bile kuryenin yanında açın derler kargoyu niye?bu duruma düşmeyin diye..
  • Çok rahatsız oluyorsanız mahkemeden başka bir şey sizi çözemez. markalardan çok çekmiş biri olarak, aracın fiyatından indirim2-3 bin tl koparırsanız kardır. işlem yaptırıp geçin. araba sonuçta bir de çok büyük hata da değil. Düzelir. takmayın kafaya. Bir süre sonra unutursunuz zaten satarken de çok büyük bir engel değil. Arkadaşım da sıfır astrayı bundan daha az bir çizikle bayiden almıştı tabi bayi söyleyip bin tl indirimle verelim dediler o da kabul etti. Aracınızı güle güle kullanın şans bazen yanımızda olmayabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hftblgc

quote:

Orijinalden alıntı: Hilaltecirli

Cevremde hiç avukat yok bu kamera görüntülerini yarın nasıl izleyebiliriz bayi bize nasıl izletir yada yasal olarak izlenmesini nasıl sağlayabiliriz.

size bir tavsiyede bulunayim, imkan varsa ve yasal bir engeli yoksa gizli kamerayla yarinki gorusmenizi bastan sona cekin ve gorevlilerin yaptiklarini teyid eden sorular sorun, yani videoyu silmislerse bile sucu kabul ettiklerini gosteren bir video olsun. isinizi cok kolaylastirir.

Kuzenim adliyede memur,o anlatmıştı.
    Davalı delil olarak davacıyla olan telefon kaydını sunmuş mahkemede.
    Davanın asıl konusunda karar verilmiş dava kapanmış fakat savcı usulsüz dinlemeden dolayı davacı hakkında yeni dosya açmış.
    Yani haklıyken haksız duruma düşmeyin.

• Herkes bir farklı konuşuyor net konuşan hiç yok :(

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAydogdu

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

kayıtlar sizin lehinize silinmiş veya hiç kayıt ememiş olması birşeyi değişirmez. ayrıca sizin bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir

bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir
    Hayır , gerekmez.

Aynı şekilde sizinde bu hasarın bayide olduğunu ispat etmeniz gerekir çünkü iddia eden iddiasını ispatla mükelleftir.Siz iddianızı ispat edemezseniz haksız ithamdan karşı taraf size tazminat davası açabilir.Bayinin diyeceği biz aracı sağlam verdik,müsteride bunu görerek sağlam teslim aldı.İspat etmesi gereken bişey yok bayinin...

• hocam ne yapacağın ne yol izleyeceğin yarın bayide belli olur ne yazsak boş.. karşına çıkanlar adamsa bi şekilde hallolur ama yok insanlıktan nasi almamış hatasını kabul etmezlerse işin rengi değişir...

belki bu yazılanların içinde o edepsin insanda vardır kim bilir bazı yorumları okuyunca ulan sen mi yaptın diyesim geldi...
  • quote:

Herkes bir farklı konuşuyor net konuşan hiç yok :(

Yapabileceğiniz birşey yok.Bayi ile anlaşmaya çalışın.Servis ücretlerinde parçada filan indirim isteyin.İşi mahkemeye götürürseniz siz zarar edeceksiniz.İmzalar atılmış Arac bayiden çıkmış.Herşey orada bitmiş.İşi tatlılıkla bağlamaya çalışın.Yapacağınız en akıllıca iş bu.Yoksa bundan hiçbir şey elde edemezsiniz.Heleki görüntüleri vs ortadan kaldırırlarsa ve işi büyütürlerse tazminat bile ödeyecğinizden adım gibi eminim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yassyoss

quote:

quote:

kayıtlar sizin lehinize silinmiş veya hiç kayıt ememiş olması birşeyi değişirmez. ayrıca sizin bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir

bu hasarı dışarıda verdiğinizi idda etmeleri durumunda bunu onların isbat etmeleri gerekir
    Hayır , gerekmez.

Aynı şekilde sizinde bu hasarın bayide olduğunu ispat etmeniz gerekir çünkü iddia eden iddiasını ispatla mükelleftir.Siz iddianızı ispat edemezseniz haksız ithamdan karşı taraf size tazminat davası açabilir.Bayinin diyeceği biz aracı sağlam verdik,müsteride bunu görerek sağlam teslim aldı.İspat etmesi gereken bişey yok bayinin...

Beyfendi bayi çalışanı benden keserler parasını diyor asansör kapısı çarptı neyin ıspatındasınız siz hala göz var nizam var üstelik camera var yok sildik kayıtları yok şöyle oldu böyle oldu diyecek halleri yok koskoca yetkili servis bunu yapan orda şöför.

• quote:

quote:

Yapabileceğiniz birşey yok.Bayi ile anlaşmaya çalışın.Servis ücretlerinde parçada filan indirim isteyin.İşi mahkemeye götürürseniz siz zarar edeceksiniz.İmzalar atılmış Arac bayiden çıkmış.Herşey orada bitmiş.İşi tatlılıkla bağlamaya çalışın.Yapacağınız en akıllıca iş bu.Yoksa bundan hiçbir şey elde edemezsiniz.Heleki görüntüleri vs ortadan kaldırırlarsa ve işi büyütürlerse tazminat bile ödeyecğinizden adım gibi eminim...

Görüntüleri silmek suç diye biliyorum böyle sacmalık yapılacağını sanmıyorum kurumsal bir firma mahalle bakkalından sıfır diye araç almadım herşey bukadar kolay olmamalı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır , gerekmez.

Beyfendi bayi çalışanı benden keserler parasını diyor asansör kapısı çarptı neyin ıspatındasınız siz hala göz var nizam var üstelik camera var yok sildik kayıtları yok şöyle oldu böyle oldu diyecek halleri yok koskoca yetkili servis bunu yapan orda şöför.

Bu sizin iddianız.Mahkemede Keser döner,sap döner bakarsın hesap döner.Adamlar yapacaksa zaten hasara karşı gerekeni yapacak bunda sıkıntı yok.Ama yapmazlarsa ve işi mahkemeye yansıtırlarsa ne o adam kalırr ne o görüntüler..Sizde sudan çıkmış balık gibi iddianızla başbaşa kalırsınız.Siz yarın gidin işallah işi yokuşa sürmezler ve sıkıntınızı bişekilde çözerler ama tersi olursa yarın akşam burada yazın size ne dediklerini.Birlikte tekrar yorum yapalım..

• Arkadaşıma 8 ay önce aldıgımız 5000 km golf ü buğün yıkattık 5/6 yerde küçük vuruklar var , bisikletle çarpılmış gibi vs, varlıgıyla sizi mutlu etmesi gereken bir malın, sizi mutsuz etmesine izin vermeyin, düşünün ki en sevdiğiniz insan istemeden yaptı... Canın sağolsun deyip geçtiniz....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok can sıkıcı bir durum,malesef telafiside zor çünkü bayi bu aracı iade alırsa çok büyük zarar edeceği
    için başka türlü bunu telafi etmeye çalışacaktır.Tabiyki gözünüzü karartırsanız yasal olarak haklı çıkarsınız fakat değer mi?
    Aracı uzun yıllar kullanacaksanız böyle ufak tefek sürtmeler her zaman olabilir,ilerde bu tür şeyleri çok umursamayacaksınız.
    Tabi bu şekilde olması sinir bozucu,şanssızlık geçmiş olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS

Sesi duyduğun anda çıkarmayacaktın arabayı bayiden. İyice inceleyecektin yeniden.

Beyfendi inceledim sağnak yağışta göremedim görmek zorundamıyım ben bu durumu ayrıca firma çalışanı göz göre göre vurduğu halde olayı gizliyor sonrasında olanlar ortada camera kayıtları mevcut ben görmeden alıpta gidebilirim bu araç bayiden çıkmadan önce personel tarafından vuruluyor bu nasıl bir mantık

1) Türkiye'de yaşadığınızı unutmayın
    2) Attığınız imza, sizi temsil ediyor, aracı eksiksiz kusursuz teslim aldığınıza dair imza atarak aracı teslim alıyorsunuz, dışarıda 300km yapmışsınız, bu hasarın dışarıda olmadığına dair bir kanıtınız var mı?
    3) O kamera görüntüleri kolaylıkla silinebilir, bayi hiçbir sorumluluk almaz, personeli yalan söylemiştir, kameranın fişi çıkmıştır, hard disk bozulmuştur, üstüne kahve dökülmüştür vs...
    4) Aracınızdaki bu iz asansörle size getirilirken değil de asansörle yukarıya çıkartılırken de olmuş ve araç onarılmış olabilirdi, bunun da hiçbir ispatı yok.

Bu sebeplerden dolayı bayi ile anlaşma yoluna gideceksiniz, bayi bu hasarı onaracak, bununla ilgili size yazı da verebilirler, bir veya iki bakım hediye ederler, yaptıkları etik değil ama yasal olarak hiçbir ispatınız yok. Aracı da o kadar incelediğinizi belirtmişsiniz, bayi der ki müşterimizin kamera kaydı var aracı 1 saat inceledi böyle bir hasar olsa orada fark ederdi, emin olun o kamera kayıtları özenle saklanır, o kayıtlara hiçbir şey olmaz.

Burada önemli olan bayinin ne kadar dürüst olduğu. Personelini yalan söylediği için uğradığı zararı personelinden tazmin ederek işten çıkartır ve size yeni bir araç verebilir, personeline aynı cezayı uygulayarak size ne talep ettiğinizi sorabilir.

Hiçbir şey olmamış gibi de davranabilir. Avukatla falan boşuna uğraşmayın hiçbir hak talep edemezsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Görüntüleri silmek suç diye biliyorum böyle sacmalık yapılacağını sanmıyorum kurumsal bir firma mahalle bakkalından sıfır diye araç almadım herşey bukadar kolay olmamalı

görüntü silmek suç mu? devletin resmi kameralarının yön değiştirdiğini, görüntülerin silindiğini de gördük,

kurumsal sandığınız firmaların ne kadar kurumsal olduğu böyle olaylarda ortaya çıkıyor zaten, işler iyi giderken çok kurumsallar

• Kesinlikle ama kesinlikle kabul etme,Disbritör Firmayı ara ,Aldığın yerden değişim talep et.Kabul etmezlerse mahkemeye ver.
  • DSG düşmanları bunu da açıklayın...

git bayiye konuş, durumu anlat.. mümkünse satış temsilcisi yerine müdürle görüş. eğer olmazsa çağrı merkezini arattır. sürekli ısrarcı ol
    kolay pes etme. aracı yaptırıp geri verelim derlerse kabul etme. yenisini göndersinler.
  • Kamera kayıtları var ve bayi zaten bunu inkar etmiyor. Aracin tamirini yapip, Size bakım veya çeşitli seyler hediye edeceklerdir. Aklınıza yatıyorsa kabul edin, yatmiyorsa,aracın yenisini isteyin ve sizin aracinizi bayi satın alsın ve 2.elde satsin. Bence bunu teklif edin. Kabul etmezlerse yasal yoldan hakkinizi arayacaginizi söyleyin. plakası çıktığından iptal olma gibi bir durum söz konusu değil maalesef. O araç artık sizin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.