Şimdi Ara

VW ALTURDAN Sıfır araç aldım başıma gelenler.. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
9
Favori
11.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobil bayi ve servisleri mafyavari işletmelerdir, onlarla uğraşmak demek ömrünüzden birkaç yılın kaybedilmesi anlamına gelir. Aracınızdaki o eziklik bırakın nazarlık olsun. Araçta hiçbir kusur olmazsa, bazı hain ve çekemezler zaten hemen çiziyor. Bir gecede bile çizebilirler. Aracınızda göze çarpacak küçük ezik ve çizikler olunca kimse yan dönüp bakmıyor. İlla kusursuz araç istemek elbette hakkınız, ancak olan olmuş bir kere. Değişim için satıcının anlaşması ve kabul etmesi neredeyse imkansız, tek yol kalıyor mahkemeye gitmek. Dava birkaç yıl sürebilir, hoş kazansanız da mahkeme kararlarını kimsenin taktığı yok, yine de yeni bir araç almanız imkansız değil ama imkansıza yakındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Araçta DSG var mı?

Dostum sen DSG yi bi sigorta şirketi falan mı sanıyosun?
  • İnsan bindiği aracı komple kontrol etmez mi? İkinci el araç alırken bile nelere dikkat ediyoruz.
  • Yeni + bayan uye
    Golf + dsg
    Dogus oto + satis danismani

Fake + csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şuanda bursaya dönüyorum firma hiç bir açıdan o noktayı göremediği için şöförün vurduğunu tabikide söylemiyor ama bir gerçek var otomatik kapanan kapı ebatıyla benim vuruk aynı boyda aynı cm ve camera kutusu olan biryerde içinde camera olmadığı için görüntü kayıdı yok firma yine yapmış yapacağını anlıcağınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  VW ALTURDAN Sıfır araç aldım başıma gelenler..
    Evet arkadaşlar bugün gerekli yerlerede gösterdim hepside kapı vuruğu olduğunu söyledi sizlerde vuruğa detaylı bakabilirsiniz ışık altında çekilmiştir
  • Hilal hanım ne demek altı değmiştir ya nasıl değer ben sana 60 70 bin lira para vericem sen arabamın altını değdiricen sağa sola yok öyle bi dünya o paranın hakkını vericeksiniz arkadaş o araba her şeyiyle 0 km olucak, derhal aracı aldığınız yerin en yetkilisiyle görüşün veya wv genel merkeze faks çekin durumu anlatıcak
  • Bayide çalışan herkes bu konuyu birşekilde biliyor ve örtpas etmenin peşimde personelini müdüründen yöneticisi hepsi koruyor ama personelin şu sözleri aklımdan çıkmıyor beni ekmeğinden ederler bu olayın faturasını bana keserler o kapı nasıl olduda vurdu bilmiyorum gibi sözler bu firma vw yetkili satıcı üstelik yaşadıklarım herkese bir ders niteliğinde olsun arkadaşların dediklerinin bir çoğunuda sözlü olarak sert birşekilde yaptık yanımda olan arkadaşımda gerekli uyarıları yaptı sizden öğrendiğimiz herşeyi uyguladık ama nafile yalan yalan üstüne... Camera var içi boş camera asansör içinde(balık) o noktayı görmez camera var ölü noktada o vurulan kapının orda nedense hiç bir görüntü yok.
  • Doğuş otoya bu fotoları da koyup olan biteni anlatan bir mektup ya da e-posta atın bayiyi şikayet edin durumun derhal düzeltilmesini aksi takdirde bayinizi ve dolayısyla firmanızı da basın yayın bilişim vs yollarla ifşa edeceğimi ayrıca haklarımı bayiniz ve firmanız nezdinde yasal yollarla arayacağmın bilinmesi diye bitirin son cümle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Kasım 2014; 1:20:15 >
  • Geçmiş olsun o zaman,Bu aracı 2. elde sıfır ayarında şeklinde satamazsınız.Bu araç artık size tamir göreceği için en az 12 -15 milyar yada bu rakamlara tekabül eden bir değer de size zarar ettirecektir.
  • Yorucu bir gündü yarın avukat bürosuna gidip başvurada bulunacağım şimdi evime gelebildim gitmediğim göstermediğimde yer kalmadı iz kalır diyorlar genelde çok mutsuzum bana bu yapılan inş başka hiç kimseye yapılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Hilaltecirli

Yorucu bir gündü yarın avukat bürosuna gidip başvurada bulunacağım şimdi evime gelebildim gitmediğim göstermediğimde yer kalmadı iz kalır diyorlar genelde çok mutsuzum bana bu yapılan inş başka hiç kimseye yapılmaz

Allah yardımcınız olsun

• 207m kullanıcısına yanıt
    Maalesef katılamayacağım..bu konularda Doğuş OTO nun çok sabıkası var..Diğerlerine göre uzak ara birinci geliyor..Yalnız şu da var ki ; hiçbir aklı başında firma uygar bir ülkede müşteriye bu konularda abidik gubidik yapmaz yapamaz..Şayet yaparsa zaten kendisi kaybeder..Ama bizim memleketin insanı kaz olarak göründüğü ve maalesef de göründüğü gibi oldukları için bu cesareti gösterebiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hilaltecirli

Yorucu bir gündü yarın avukat bürosuna gidip başvurada bulunacağım şimdi evime gelebildim gitmediğim göstermediğimde yer kalmadı iz kalır diyorlar genelde çok mutsuzum bana bu yapılan inş başka hiç kimseye yapılmaz

İnatla noktalama işareti kullanmıyorsunuz.

Israrla tüm üyelere saygısızlık ediyorsunuz.
    Mesajlarınızı anlamak için birkaç kez okumak gerekiyor.

Daha önce de belirttik bu durumu, umursamadınız.

Sıkıntınız umarım büyüyerek devam eder.
    5 cm ezik için uykularınız kaçmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: OzguR1992

YeniBosna Bakırköy Adliyesine bağlıymış.BakırKöy adliyesine gitmeniz gerekiyor.

İstanbuldan başvurmanız gerekir her halde kesin bir bilgim yok.Bursa'dan başvurmayın şimdi bursaya gidersiniz ordan size Bakırköy'e falan gidin derlerse sizin için sıkıntı olur.

1. Disbritör Firmanın Avrupa ve Türkiye Müdürlüklerini arayın yada Mail gönderin.
    2. Size en yakın Adliye'ye giderek savcılığa verin.

Sizin aracınız şu anda 2. elde bile değeri çok düşük olacaktır.

Mesela siz o aracı 50 milyara aldınız satarken 10 milyar indirdiniz ama satamazsınız.Sizin daha fazla indirim yapmanız gerekir.Bu aracı artık sıfır gibi satmanız imkansız.Bayi sizi kandırmaya çalışacaktır.Siz direk Savcılığa başvurun.

Edit: Yassyoss isimli kişiye aldanmayın.Sanırım kendiside bir bayi çalışanı ve sizi vazgeçirmeye çalışıyor.Sakın vazgeçmeyin.Benim amcama kullanılmış arabayı sıfır diye sattılar.Savcılık firmayı mahkemeye verdi.Mahkeme 2 yıl sürdü,sonunda amcam kazandı.
    Arabayı aldılar.Arabanın 2 yıl önceki parasını ve 2 yıllık faizini amcama verdiler. Bayiliğin olduğu firma'da ceza verdi galiba öyle olaylar oldu.

Evet evet bende aracı nerden aldıysa orada çalışan bir personelim.Hatta o araca asansör kapısını ben çarptım... Siz sıyırmışsınız.Burada ne yazacağınızı bilemeden sırf mesaj sayım artsında artık onbaşımı olacan binbaşımı olacan diye uğrasan gereksiz birinden baska birşey değilsiniz.Valla mahkeme orada avukat orada.Alabiliyorsa yeni aracını alsın inşallah.Rabbimden dua'am budur.Sizin amcanızın olayı hanya bu olay konya.Sizin olaya hakimiyet kapasitenizde buradan belli oluyor zaten.2.el aracı sıfır diye satmak ayrı konuu bu iş ayrı konu.Senin zekan bunu anlamıyacak kadar yetersizmi.Sana ispat lazım diyorum sen amcam diyosun.Adam gibi bişeyler yazda okumaya değsin...

Konu sahibine:BU İŞİ SONUNA KADAR GÖTÜRÜN.MAHKEMELER,AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ NEREYE GİDİYORSA O KADAR GİDİN.MASRAFLARINIZIDA STRESİNİZİDE ARTTIRIN.sONUÇTA OLANI BİTENİ VE SONUCU BURADA PAYLAŞIN.o ZAMAN AK KOYUN KARA KOYUN ORTAYA ÇIKINCA BU LAFLARI YEDİRİRİM BEN BİRİLERİNE.tABİİ HALA BURAYA GİREBİLECEK YÜZLERİ OLURSA...Bak bakk bide sonunda ''GALİBA ÖYLE OLAYLAR OLDU'' yazmış.Amcasının olayından bile emin değil bundan nasıl emin olsun...@özgür1992

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 4 Kasım 2014; 8:44:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sabah sabah ne güldüm.İnsanın ego'sunu tatmin için girdiği,düştüğü hallere bakın yaa.Yazık..@özgür1992

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 4 Kasım 2014; 8:38:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Maalesef katılamayacağım..bu konularda Doğuş OTO nun çok sabıkası var..Diğerlerine göre uzak ara birinci geliyor..Yalnız şu da var ki ; hiçbir aklı başında firma uygar bir ülkede müşteriye bu konularda abidik gubidik yapmaz yapamaz..Şayet yaparsa zaten kendisi kaybeder..Ama bizim memleketin insanı kaz olarak göründüğü ve maalesef de göründüğü gibi oldukları için bu cesareti gösterebiliyorlar

Doğuş Oto' nun çok sabıkasının olması, baştan müşteriye durumu bildirmesi yüzünden olmasın. Arkadaşımız örnek vermiş, kaputu boyalı çıkmış verilen arabanın. Bu ve bunun gibi daha neler neler oluyor başka markalarda. Doğuş bunu müşteriye söylüyor diye sabıkası oluyorsa diyecek birşey yok.
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Bir de şu DSG arızalarını kabullense..hala kronik problemli şanzımanları iteliyorlar göz göre göre..
  • Şimdi bu iş mahkemeye doğru gidiyor yanlış anlamadı isem.Peki Mahkemede bu hasarın bayiden çıkmadan burada anlatılan şekilde bayide personel tarafından oluşturulduğunu nasıl ispat edeceksiniz?

1-Bayide çalışıp bu hasara sebebiyet veren şahıs mahkemeye gelip '' evet bunu ben yaptım.Sorumluluk bayi ve bendedir.Bu olaydan dolayı oluşacak zararı (sizlerin yazımı ile en az 15-20 bin tl) ben karşılayacağım,bayinin zararını ödeyeceğim'' derse mahkemeyi kazandınız demektir...

2-Bayi kimsenin yapmayacağını yapıp olaya ait görüntüleri mahkemeye sunup '' evet bu hasar araç bayiden çıkmadan oluşmuştur.Buna sebebiyet veren calışanımızla kendi aramızda biz işi çözeceğiz.Müşterimizden özürdiler yeni aracını teslim etmek için en kısa zamanda bayimize bekleriz'' derse yine mahkemeyi kazandınız demektir..

FAKAT YUKARIDAKİ HER İKİ MADDENİN OLMAYACAĞINI ZATEN MAĞDUR OLAN KİŞİNİN SON MESAJLARINDAN HEPİMİZ ANLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.mAHKEMEYE GİDİP ''Aracımda bulunan hasar bayiden çıkmadan,bayide çalışan personelin dikkatsizliği sonucu asansör kapısının araca çarpması sonucu daha ben araca binmeden oluşmuştur.Bu durumdan dolayı aracımın değiştirilmesini talep ediyorum'' dediğiniz zaman hakim diyecekki:

-Peki bu olayla ilgili olarak delil ve şahitiniz varmı?

-Hayır efendim delil ve şahit yok.

-Araç size teslim edilirken aracı kontrol ettinizmi?

-Evet efendim ettim fakat hava muhalefeti sonucu hasarı fark edemedim fakat aracı asansöre bindiren şahıs hasarı fark edip aracı yarım saat sonra aşağı indirdi.Zaten asansöre aracı alırken bi gümbürtüler olmuştu.Çalışan personel bana 'ilk yardım çantası düşmüştür'' dedi.Bende şüphelenmeden aracı alıp çıktım.(İLK YARDIM ÇANTASININ DÜŞÜNCE YAPACAĞI GÜRÜLTÜNÜN SEVİYESİNİ TAHMİN ETMEKLE İLGİLİ BEN HİÇ YORUM YAPMIYORUM AMA HAKİM BUNU YAPACAKTIR VE MAĞDURA BUNUNLA İLGİLİ SORUSU OLACAKTIR)

-Araç teslim tutanağında aracın size hasarsız sağlam olarak teslim edildiği yazmakta ve imzanız bulunmakta.Bu konuda ne diyeceksiniz?

-yukarıdaki ifadelerin birçoğunun tekrarına ilaveten ''ben aracı teslim almadan önce imza attım çıkarken atmadım imzayı''

-Bu imza ile aracın hasarsız teslim edildiğini kabul etmişsiniz ve aracı bayiden çıkartmışsınız.

-olya ilişkin kamera kayıtları vardı fakat bayii bunları göstermiyor,görüntülere bakınca zaten anlayacaksınız bayiden görüntülerin istenmesini talep ediyorum.

BAYİİ:Efendim asansörde kameramız bulunmamakta böyle bir görüntünün olması sözkonusu deildir..

mağdur:Hayır hayırr vardı ben biliyorum gördümm söktüler kamerayı sonradan (buda ayrı bi ispat konusu)

bayii: yok efendim gelin bakın

mağdur:

Bayii.Efendim şahıs bize (mahkemede inkar duvarı yıkılmaz) iftira ve haksız ithamlarda bulunmakta.Biz aracı sağlam olarak teslim ettik ve bunuda tutanak ile zabıt altına aldık.Şahıs hasarı dışarıda vermiş olabilir.Bizim bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.Çalışanımızında ifade ettiği gibi böyle bir hasar bayi içerisinde oluşmamıştır.Şahsın firmamıza yaptığı bu haksız ithamlardan dolayı kendisine tazminat davası açacğımızı ifade etmek istiyorum.

karar:Olayın iddia edildiği gibi olup olmadığı kesin tesbit edilemediğinden,olaya ait görüntü,şahit vs delil niteliğinde bulgular bulunamadığından davanın düşmesine vs..vs..

Zaten daha mahkemeye gelmeden savcılıktan takipsizlik kararı çıkacak.yukarıdakileri aslında boşuna yazıyorum.Hani bazılarının amcası yeni araç diye 2. el almış ya..onda motor numarası,şasi numarası,daha önceki noter satış kayıtları vs ile elinizde birtakım deliller vardır.Burada elinizde hiçbir delil yok.aslında bu mesajım baskasına o bilir kendini...Bu meajımıda beğenmeyip -1 yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 4 Kasım 2014; 12:35:51 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.