Şimdi Ara

vw caddy mi? 110'luk connect glx full mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
14.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "İnsanlar VW kullanıcılarından neden bu kadar nefret ediyor " diye soranlar sadece yukardaki mesajları okumaları yeterli. Volkswagen'in kendisi güzel ama Türkiye'de 1- Doğuş oto 2- DH'de yazan bazı VW kullanıcıları yüzünden insanlar nefret eder oldular. Çok yazık.

Sayın yönetici; "Benim aracım seninkini döver tarzı yorumda bulunmayalım lütfen... " diyorsunuz; peki neden "en konforlu araç benimkidir, aksini söyleyen yalancıdır" tarzı ifadede bulunanlara gerekli uyaryıyı yapmıyorsunuz? Argo tabirlerle kişiliğini, karakterini bilmediği insanlara sanki kankasıymış gibi konuşmalarına neden ses çıkarmıyorsunuz? Yukardaki yazıları lütfen tekrar okuyunuz.

Neymiş, Caddy sadece binek amaçlı kullanılırmış, Connect'te sadece ticari kullanılırmış; Caddy alıp da ticari kullanan binlerce insan var, onlar bilmiyor mu; Connect GLX alıp da sadece binek amaçlı kullanan binlerce insan var, onlar akılsız mı? Ayrıca Connect bunca dezavantajına rağmen neden hala 2009'da ilk 5 ayın en çok satan hafif ticari aracı ve Caddy de 5. aracı?

Her ikisi de güzel araç ama bazı Caddy kullanıcıları gibi antipatik insanlar yüzünden Caddy'den nefret ediliyor.

Sayın yöneticiler; lütfen yukardaki yazımı editlemek yerine aşağıdaki yazıda geçen konuya dikkat ediniz, dikkat çekiniz. Mesele son noktayı koymak değil, ortalığı karıştırıp geri çekilenlerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

Sevgili Yöneticiler; mesaj silerken de lüften kimin, fitili yanar halde, dinamiti ortaya bıraktığına bakınız, kimin tekmeyi yapıştırıp dinamiti patlattığına değil.

İmzamı atıyorum ben de...

• quote:

Orjinalden alıntı: set

Benim aracım seninkini döver tarzı yorumda bulunmayalım lütfen...

Şu an kapının önünde ikiside var. Connectte Caddyde şirkette kullandığımız iki araç...

Konfor açısından, yol tutuşu açısından aralarında fark yok. Sürekli kullanmasam neyse...

Caddy az yakar, fiyatı ve parçası pahalıdır, servisi pahalıdır...

Connect çok yakar,hatta insanı sinir eder bu konuda,fiyatı,parçası ve servisi daha ucuzdur... Biz uzun mesafelerde Caddy yi tercih ediyoruz,az yakıyor diye...

Caddy ticari olarak kullanılmaya uygun değil, parçası pahalı, connectte olduğu gibi tepe tepe yük atarken bir kez daha düşünürsünüz. Oysa connecte istediğiniz yükü atın,istediğiniz kadar bakımsız,pis kullanın,bişey olmaz.Caddyde tabiki çok sağlam araba, ama parça fiyatı yüzünden korkarsınız, dikkatli kullanırsınız.

Bu bir zevk meselesi, beğeni meselesi... Yüreğiniz,kalbiniz hangisini seviyor, hangisini beğeniyor ise ona yönelirsiniz.

Deneme sürüşü yapar, tercih edersiniz.

Ben sanayide Connect öneriyorum, Caddy daha hafif işlere uygun, pahalı parça sebebi ile dikkat ediyoruz. Örnekmi, yan aynayı oldu ya vurdunuz, hangisi daha ucuz?... Şimdi bana kasko demeyin, çünkü kasko bozulur diye yapmıyorsunuz,gidip kasko bozulmasın diye para verip yapıyorsunuz. Tabi hasar ayna değilde farklı bir parça ise o zaman kasko ile olur tabi...

Lütfen benim arabam seninkini döver uslübü ile yorum yapmayalım, arkadaş siz böyle yaparsanız karar veremez,iyice kafası karışır...

Kutlarım.

Gayet objektif ve tarafsız bir yazı olmus.

iki arac arasıda yaptgınız sentezide gayet gercekcı ve basarılı buldum. Zaten bu ıkı arac arasında da bahsettıklerınızden baskada fark felan yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Murat_B

"İnsanlar VW kullanıcılarından neden bu kadar nefret ediyor " diye soranlar sadece yukardaki mesajları okumaları yeterli. Volkswagen'in kendisi güzel ama Türkiye'de 1- Doğuş oto 2- DH'de yazan bazı VW kullanıcıları yüzünden insanlar nefret eder oldular. Çok yazık.

Sayın yönetici; "Benim aracım seninkini döver tarzı yorumda bulunmayalım lütfen... " diyorsunuz; peki neden "en konforlu araç benimkidir, aksini söyleyen yalancıdır" tarzı ifadede bulunanlara gerekli uyaryıyı yapmıyorsunuz? Argo tabirlerle kişiliğini, karakterini bilmediği insanlara sanki kankasıymış gibi konuşmalarına neden ses çıkarmıyorsunuz? Yukardaki yazıları lütfen tekrar okuyunuz.

Neymiş, Caddy sadece binek amaçlı kullanılırmış, Connect'te sadece ticari kullanılırmış; Caddy alıp da ticari kullanan binlerce insan var, onlar bilmiyor mu; Connect GLX alıp da sadece binek amaçlı kullanan binlerce insan var, onlar akılsız mı? Ayrıca Connect bunca dezavantajına rağmen neden hala 2009'da ilk 5 ayın en çok satan hafif ticari aracı ve Caddy de 5. aracı?

Her ikisi de güzel araç ama bazı Caddy kullanıcıları gibi antipatik insanlar yüzünden Caddy'den nefret ediliyor.

Sayın yöneticiler; lütfen yukardaki yazımı editlemek yerine aşağıdaki yazıda geçen konuya dikkat ediniz, dikkat çekiniz. Mesele son noktayı koymak değil, ortalığı karıştırıp geri çekilenlerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

Sevgili Yöneticiler; mesaj silerken de lüften kimin, fitili yanar halde, dinamiti ortaya bıraktığına bakınız, kimin tekmeyi yapıştırıp dinamiti patlattığına değil.

İmzamı atıyorum ben de...

Ben yukarıdaki yazımda tüm arkadaşlara uyarı yaptım,herhangi bir ayrım yok...Mesajları silmedim,ancak konu bu şekilde gereksiz yere uzarsa kilitleyeceğim. Konuyu kilitleten, tartışma,gerginlik yaratan arkadaşlarada uyarı vermek zorunda kalacağım. Lütfen sadece fikirlerinizi yazınız... Tartışma yaratan,fanatikliğe kaçan,karşınızdakini inciten ifadelerden kaçınalım,arkadaş sorusuna cevap bulsun,kafası karışmasın...

Yani özetle uzatmayalım, objektif olalım...

Ayrıca yukarıda konu hakkındaki fikirlerimide belirttim, bu kadar fanatikliğin gereği yok, burada esas amaç arkadaşa fikir verebilmektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler..

Hafta sonuna kadar vakit var. vakit varken şimdiden karar vermek istemiyorum. connect glx caddye göre çok dolu bu yönden iyi ama yakıt konusunda da caddy ekonomik olduğundan caddy ağır basıyor.

Arkadaşlar sizlerden ricam yönetici arkadaşında söylediği gibi kurallar çerçevesinde kimsenin kalbini kırmadan mesajlarınızı paylaşmanız.teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DosTÇakaL -- 3 Haziran 2009; 18:47:24 >
  • Uzun süre satmam, temiz kullanırım, ailem için kullanacağım, ağır şartlarda fazla kullanmam derseniz Caddy derim...

Ucuz olsun,şimdilik fazla param yok, parçaya , servise fazla para veremem, zor şartlarda kullanacağım, ticari amacım daha ağır, iyice kullanır yıpratır satarım dersen Connect derim. Ama arkadaşlarında söylediği gibi connect çok yakıyor, buna karşılık fiyatı ucuz...

Aslında size tek birşey söylemek isterim, buradaki yazılan yorumları okuyunuz ama aracı almadan önce deneyiniz, ikisinide biraz kullanınız, sonra karar veriniz. Hangisini beğenir iseniz onu alınız. Mesela vw ye ve Forda gidip test sürüşü yapabilirsiniz,kararınız o zaman netleşir. Bu arada testten sonra burada konu açıp fikirlerinizi paylaşırsanız bizleri mutlu edersiniz.

İnsanların farklı kriterleri var, her insanın kendisine göre olmassa olmazları var. Mesela birisi derki benim arabam az yakacak, diğeri derki benim arabam kaya gibi olacak, istediğim gibi zorlayacağım, hor kullanağım bişey olmayacak...

Şuda var, birisi der keskin hatları olan araba daha güzel (Connect), diğeri der yuvarlak hatlı araba daha güzel (Caddy)...

Her insanın beğenisi, bakış açısı, kriterleri farklı farklıdır.

Hatta arabanın ön konsoluna göre tercih yapanlar var.

Zevk meselesi...

O yüzden diyorumki birbirimizin zevklerine saygı duyalım...

Arkadaş Caddy ye aşıktır,,,
    Arkadaş Connecte aşıktır,,,

Olabilir...

Saygı duyacağız, tamam olumsuzluklarını yazacağız ama incitmeden...

İki tarafda birbirini anlayacak... Ortak bir yol bulup arkadaşa güzel fikirler vereceğiz.

• Adam fikrimizi sormuş, yazdık.

İkisini karşılaştırın demiş karşılaştırdık.

İkisine de biniyoruz görüyoruz kullanıyoruz dedik yaranamadık.

Ticaretin kalbinde işimiz gücümüz var neyin ne olduğunu görüyoruz, ama artis oluyoruz, fanatik oluyoruz.

İş yapan adam Caddy almaz diyoruz inanmıyorsunuz.

Yük atan adam Connect alır diyoruz yine inanmıyorsunuz.

Biraz da kendinize baksanız? Masa başında yazmayla olmuyor bu işler.

Daha da bu topice yazan sizin gibi olsun.
  • birbirimizi bu kadar kırmaya gerek yok.otomobille ilgili neredeyse her forumda caddy connect kavgası maalesef var.bende connect kullanıcısı olarak connecti tavsiye ederim.ama bu kesinlikle connect cadyden daha iyidir anlamı taşımasın.mesela bizim okulda bi arkadaş bu tip araç alacak.adam kafayı yeni berlingoya takmış.türkiyenin her bayisinde 110 beygirliği arıyor.bulsa hemen alacak.neden?çünkü tipini sevmiş.bencede araba olayında en önemli olay ilk başta budur.sırf şu özellği şöyle böyle diye araba alınmaz.burdan şunuda anlamayın donanım sağlamlık parça fiyatı önemli değil.mutlaka önemli.mesela ben şu anda ticari araç alsam kesinlikle yeni connect alırım.neden?çünkü donanımı süper.far sensörü yağmur sensörü kararan dikiz ayna ve en önemlisi esp var.bu donanımda ki bi araç 32000 tl ve fiyatı ise nerdeyse full caddyden 7/8 milyar aşağıda.yani bu iş tamamen maddiyatlada alakalı.aynı özellikteki caddyde 32000 tl olsa o zaman alacağım araçta caddy dir.buda bi gerçek
    gelelim konuyu başlatan arkadaşın sorusuna .benim tercihim 2008 connectten yana olurdu.neden derseniz
    1-2.elde en önemli şeylerden bir km dir.arada 50000 km fark var
    2-fiyatı daha uygun
    3-caddy 2007 model connect 20008 model
    not:örneğin 2008 model connect 20000 km de ve 20008 model caddy 20000 km de olsa ve fiyatlarıda aynı olsa o zaman alacağım araçta caddy olurduı

• Ww Caddy
  • kriter aldığımız değerlere göre bayağı göreceli bir seçim bence.kesinlikle ifadesi çok anlamsız bu yüzden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adanaliyik

Bu şartlarda Connect daha iyi bir tercih olur.

• Servis ücretinin yüksekliği daha sorunlu durması ve tabi ki abartılı fiyatlarından dolayı kesinlikle caddy'ye Bence Connect al en azından verdiğin paranın hakkını verir servis vs desen zaten çok daha ucuza gelir bizim arkadaşt a var heryeri taş gibi maşallah bende fiorino var geçen parkta geri çıkarken park sensörü öttü ve fren yaptım. ama arkamdaki Caddynin park sensörü yoktu ve bizim araca güm sorsan o araca benimkinden çok daha fazla para vermiştir.
  • tabii ki conect hem parçası ucuz hemde en büyük dez avantajı az km yapmış dizel arabalarda km önemlidir enjektörleri çok pahalı oluyor 2. elide güzel yalnız 110 hp olduğu için biraz fazla yakar ama sana sıkıntı yaşatmaz şimdiden hayırlısı olsun
  • Arkadaşlar çalıştığım için topice yazmaya fırsat bulamadım. Dün vw caddy aldım arkadaşlar.

Hepinize çok teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Uzun süre satmam, temiz kullanırım, ailem için kullanacağım, ağır şartlarda fazla kullanmam derseniz Caddy derim...

Ucuz olsun,şimdilik fazla param yok, parçaya , servise fazla para veremem, zor şartlarda kullanacağım, ticari amacım daha ağır, iyice kullanır yıpratır satarım dersen Connect derim. Ama arkadaşlarında söylediği gibi connect çok yakıyor, buna karşılık fiyatı ucuz...

Aslında size tek birşey söylemek isterim, buradaki yazılan yorumları okuyunuz ama aracı almadan önce deneyiniz, ikisinide biraz kullanınız, sonra karar veriniz. Hangisini beğenir iseniz onu alınız. Mesela vw ye ve Forda gidip test sürüşü yapabilirsiniz,kararınız o zaman netleşir. Bu arada testten sonra burada konu açıp fikirlerinizi paylaşırsanız bizleri mutlu edersiniz.

İnsanların farklı kriterleri var, her insanın kendisine göre olmassa olmazları var. Mesela birisi derki benim arabam az yakacak, diğeri derki benim arabam kaya gibi olacak, istediğim gibi zorlayacağım, hor kullanağım bişey olmayacak...

Şuda var, birisi der keskin hatları olan araba daha güzel (Connect), diğeri der yuvarlak hatlı araba daha güzel (Caddy)...

Her insanın beğenisi, bakış açısı, kriterleri farklı farklıdır.

Hatta arabanın ön konsoluna göre tercih yapanlar var.

Zevk meselesi...

O yüzden diyorumki birbirimizin zevklerine saygı duyalım...

Arkadaş Caddy ye aşıktır,,,
    Arkadaş Connecte aşıktır,,,

Olabilir...

Saygı duyacağız, tamam olumsuzluklarını yazacağız ama incitmeden...

İki tarafda birbirini anlayacak... Ortak bir yol bulup arkadaşa güzel fikirler vereceğiz.

Daha önceden caddy kullanmıştım ama connecti test etme fırsatım olmadı. Sadece sağ koltukta yolculuk etmiştim caddy kadar rahat olduğu söylenemez ama sağlam ve connect glx çok hoş duruyor bence. Kullanma fırsatım olursa iki araç hakkında fikirlerimi sizlerle paylaşırım.

• moduna filmine baktığına göre binek kullanım için alacaksın, o zaman caddy al.
    ticaretle uğraşıyorum, bir sürü şey taşırım dersen ford al. başın ağrımasın.

ikisi de iki akrabamda var, ikisi de binek olarak kullanılmayacak araçlar. binmek için binek almak lazım. caddy nisbeten rahat ve performanslı olmasına rağmen gürültülü içerisi. connect için edecek laf yok zaten, çiçek abbas'ta şener şen'in kullandığı minibüslerden beri aynı konfor ford ticari araçlar.
    edit: caddy hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 9 Haziran 2009; 10:19:33 >
  • ben derim connet ben kendi işimde kullanıyorum (fırın) connet 1.8 tdci 90 hp hiç şikayetçi değilim aksine gayet memnunum arkadaş yakıtı memnunum bakkal servisinde kullandığımda 210 ykr yakıyo oda 50 mtre git dur kalk çalışık bırak rampalarda dur kalk 0.21 tl yakıyo fazla olarak ufak şehir dışı çıktım mı mesela 10 km dışarı 0.18 tl ye düşüyo ve rampa dedin mi kim demişse halt etmiş aldukça güzel tırmanıyo viraja gelkince s viraja 95 km hızla girdim araba ufak savursun hayır ebedi savurmuyo..cadyy parçası pahalı viraz sıfır iç mekan ford kadar geniş değil yükleme kapasitesi düşük fiyat farkı yüksek ve bakımı kat kat fazla konforuna hızını diyeceğim yok connetten üstün ama şu gerçek ben connetle 190 km hıza ulaştım 90 ps olanı ile ve 160000 km de kırbirkere maşallah motoruna yağ değişimi hava filitreleri hariç anahtar vurmadım.. ticari alanda gezmek keyfi keder dersen iş yapmayıp caddy..ama ticaride iş yapacaksan connetten şaşma derim güç var güven var sağlamlık var bol parça var masraf az sorun az benim için yakıtıda az 1.8 motor var bırakta okadar yaksın iş yapıyorsan işini o görüyosa 0.30 yaksada az iş yapmayıp gezmek içinse bence tüm araçlar fazla yakıyo.. connet derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinndar -- 23 Eylül 2009; 20:22:59 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.