Şimdi Ara

VW GEZI REHBERI (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
64.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asclepius

günaydın kmrlm,
    baştan sona Ege sahil yolu ülkemizin en güzel parkurlarından bence.
    dönüşünüzde değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
    size şimdiden iyi tatiller dilerim.

teşekkür ederim dediğim gibi inşallah bol fotolu ( güzel fotolu ) bir tatil geçiririm ve burda paylaşırım.
  • Herkese selamlar…

Daha öncede yazdığım gibi eşimle birlikte çıkmış olduğumuz tatilimiz son buldu ve sizlerle izlenimlerimi paylaşmak istedim.

İzlenilen güzergahlar

İstanbul – Tekirdağ – Gelibolu ( feribotla lapsekiye ) – geyikli ( feribotla bozcaadaya )- geyikli – Assos – Ayvalık – Dikili – Aliağa – Foça – Yeni Foça – Menemen – İzmir – Çeşme – Alaçatı - Selçuk ( efes ) – Söke – Didim – Milas – Bodrum – Milas – Yatağan – Muğla – Kale – Denizli – Afyon – Ankara – İstanbul

Toplam yapılan km

2804

Resimler ve görüşler

Evet sabah 4 te yola çıkıcaktık ama ancak uyandık arabanın km ‘ si ve benzin durumu ilk resimler bozacada’ gidiş yolundan ve bozcada’ dan

VW GEZI REHBERI

• Aslında 2800 km boyunca bütün tabelaları çektim ama hepsini eklemiyim

VW GEZI REHBERI
  • Bozcada’ ya geçebilmek için yeşillikler içinden bir yoldan geyikli iskelesine doğru yol alırken bizi çok şaşırtan çimento fabrikası ( tabelanın sonunsa SA vardı )

VW GEZI REHBERI
  • Ve bozcaadaya iniş

Kısaca bozcadan’dan bahsesdiyim. Bilenler zaten bilir. Bir ada için yeterli sayıda otel için seçenek var. Gerek çiftlik evleri olsun gerek pansiyonlar olsun adanın çeşitli yerlerine dağılmış durumdalar. Biz hemen merkezde EGE OTEL isminde çok eski bir rum okulunda kaldık, otel çok şirindi her odanın kapısında ünlü şairlerimizin şiiri vardı

VW GEZI REHBERI
  • otelden

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI
  • Güzel yerler var kalınabilicek özellikle çiftlik evleri ama ege otel’ den gayet memnun kalırsınız…. ne yenir ve içilir yemek olarak malum balık ön sırada gelir onun dışında çokda ele avuca gelir bir farklı lezzet yok ne içilir derseniz. Şarap gerçekten güzel

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmrlm -- 7 Ağustos 2009; 19:57:00 >

• Bozcaada havası gerçekten pöfürr pöfürr esen bir yer bir damla ter yok sokaklarında uzun dolaştık.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI
  • Bozcaada’ nın deniz suyu soğuk, olması gerektiği gibi ve denize girmek için bir çok plaj var. Buralardan denize girmek mümkün. Ada’ da çok keyifli iki gün geçirdikten sonra daha aşağılara inmek için yol alma vaktidir. ( şarap aldığımz yer bir günbatımı turu yaptı 10 kişilik bir grup traktör arkasında arabanın gidemediği bir tepeye gittik ve günbatımını izledik burada Zonguldaklı bir diş hekimi ile tanıştım eşide hekimdi emekli olmuşlar. adaya a ‘dan z ‘ ye her şeyini kendim yaptım dediği 18 m’ lik bir yelkenliyle geldik ve buradan güneye kadar inicez diyince dedimki daha almamız gereken çok yol var ) unutmadan ada’ ya ayak bastığınız an dönüş için feribota kesinlikle rezv. Yaptrrın yoksa beklemek zorunda kalabilirsiz.

Ve dönüş başlar…

Feribot için beklerken

VW GEZI REHBERI

• Bozcadan sonraki durağımız Assos oldu ve Assos’ u görmek için ana yol üzerinden 65 km. içeri girdik çünkü çok merak ediyorduk. Ama merak ettiğimiz kadar ya da düşündüğümüz kadar beğendiğimiz bir yer olmadığından fazla vakit kaybetmeden ve birkaç fotoğraf çekip yola devam ettik Assos’ a giderken leyleği havada gördük...

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmrlm -- 7 Ağustos 2009; 20:04:49 >

• Aslında assos’a girdiğimiz şöyle iyi oldu. Geri kalan yolu sağımıza denizi aldık solumuza yeşil bitki örtüsünü ve öyle devam ettik aşağıya doğru yani bir sonra ki durak foça’ ya doğru bu yolu alırken durup uğramadığımız yerlerde oldu. Sadece geçerken dikkatli gözlem yapabilmeye çalıştığımz yerler küçükkuyu,altınoluk,adatepe vs. assos’dan çıktıktan sonra sağlı sollu sayısız kamp alanları vardı. Ve bir çok yemek yiyebilcek keseye uygun yerler gibi duruyordu. Daha çok oradaki kampçılara hizmet amaçlı yanılmıyorsam.

Evet devam foça ve yenifoça

Aslında ikisininde pek bir farkı yok ama gerçekten güzel temiz sakin ve sessiz bir yer özellikle foça sanki çok büyük bir site içinde bakımlı bir peyzaj’ a sahip yerdeymişiz hissi uyandırdı bizde.
    Yollarda çekip ekleyemediğim ve aldığım keyif’ i tarif bile edemeyeceğim öyle anlar oldu ki…derler yaa anlatılmaz yaşanır diye aynen öyle yaşayanlar muhakkak bilir. Yaşamayanlarda bir an önce sıkı bir program yapsın kendine

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

• Vakit bir hafta olunca ister istemez biri dürtüyor adamı fazla oyalanma oyalanma tatil bitiyor bunu ve daha görmemiz gereken yerler olduğunu’da göz önünde bulundururak İzmir’ e doğru devam.

VW GEZI REHBERI
  • Ve ilk ışık İzmir girişinden benzin almak zorunda kaldım

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI
  • yol boyunca üç farklı zamlı fiyattan benzin aldım. Teşekkür ederim devletimize. İzmir merkeze girmeden otobandan çeşme,alaçatı’ ya doğru devam ettik

VW GEZI REHBERI
  • çeşme otobanında aracı aldığımdan itibaren rodaj falan derken hiç deneme fırsatım olmamıştı birde saat biraz geç olup daha da geç kalmama bahanesiyle aracın performansını denedim.

VW GEZI REHBERI
  • Çeşmede aslında karanlıkken turladık ve geceyi orda bir otelde geçirdik. Daha küçük bir yer olucağını düşündüğüm çeşme gerçekten büyük bir tatil beldesiymiş.

VW GEZI REHBERI
  • Sabah erken kalkıp burdamı yoksa alaçatıdamı denize girelim dedik ve çok merak ettiğimiz alaçatı’ ya doğru harekete geçtik zaten mesafe 12 km.
    Uzun konaklamalı bir tatil için kesinlikle alaçatı’ yı tercih ederim eşimde bende çok beğendik. Çarşının hemen girişinde hikmet ustanın yeri var kesinlikle ordan kumru yemelisiniz.
    Gözüm hep çağla kubat’ ı aradı ama bulamadı bir iki tane işletme vardı bu işin kursunu veren imkan sağlayan

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

• Yine sokaklarda uzun turlar attık

VW GEZI REHBERI
  • Çok lüks çok kaliteli iştah kabartan evler vardı çarşının biraz dışında ama dokunulmamış ve kendi halinde kalan insan’ a huzur veren evlerde tarihteki yerini almaya devam ediyodu

VW GEZI REHBERI
  • devam

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.