Şimdi Ara

VW GEZI REHBERI (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
64.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: kmrlm

Ve bakın kim var burada forum olarak iyi tanırız

VW GEZI REHBERI

• quote:

Bodrumda üç gece kaldık ve yine güzel anılarla ayrıldık. İstanbul� a dönücez diye düşünüyorduk bir anda Ankara�daki akrabalırımızı ziyaret ederiz düşüncesiyle Ankara�ya doğru yol almaya başladık. Muğla denizli afyon üzerinden Ankara dönüş yolunda denizli ile afyon arasında aracı eşim kullandı. Afyon ikbal tesislerinin orda durduktan sonra ben geçtim şöför koltuğuna ve tam ikbalin önündeki ışıklarda biz durduk arkamızda� ki araç duramayarak daha 1. ayını doldurmamış aracımıza sert bir vuruş yaptı. Aynadan gördüm duramadığını gaza bastım ama kurtarmadı.

VW GEZI REHBERI

arkadasim,

Tatilin güzel gecmis Resimlerde gördüyüm kadar. Bodrum cok güzel hatta Turgutreis dahada güzel. Bodrum Kalesine ciktinmi bilmiyorum ama ben 3 sene önce cikmistim. Birde gitmisken Didim / Altinkum a gitseydin derdim. Üzücü olay icin gecmis olsun, nazar olsun diyelim artik o Güzel Seker Beyazi Golf 6 ya

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: asclepius

guzel bir gezi.
    paylaştığınız için teşekkürler
    Afyon'daki üzücü olay dışında eğlenceliymiş, geçmiş olsun

teşekkür ederim.
    evet haklısınız fotodan pek anlaşılmıyor. varmısın yokmusun yarışmasına katılan mevlüt isimli arkadaş sanıyorum kendi yerleri çünkü annesinii adı vardı tabelada
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Bodrumda üç gece kaldık ve yine güzel anılarla ayrıldık. İstanbul� a dönücez diye düşünüyorduk bir anda Ankara�daki akrabalırımızı ziyaret ederiz düşüncesiyle Ankara�ya doğru yol almaya başladık. Muğla denizli afyon üzerinden Ankara dönüş yolunda denizli ile afyon arasında aracı eşim kullandı. Afyon ikbal tesislerinin orda durduktan sonra ben geçtim şöför koltuğuna ve tam ikbalin önündeki ışıklarda biz durduk arkamızda� ki araç duramayarak daha 1. ayını doldurmamış aracımıza sert bir vuruş yaptı. Aynadan gördüm duramadığını gaza bastım ama kurtarmadı.

arkadasim,

Tatilin güzel gecmis Resimlerde gördüyüm kadar. Bodrum cok güzel hatta Turgutreis dahada güzel. Bodrum Kalesine ciktinmi bilmiyorum ama ben 3 sene önce cikmistim. Birde gitmisken Didim / Altinkum a gitseydin derdim. Üzücü olay icin gecmis olsun, nazar olsun diyelim artik o Güzel Seker Beyazi Golf 6 ya

Saygilar Yasin

teşekkür edderim yasin evet bodrum turgutreis gerçekten güzel. didim altınkum'a büyük bir heyecanla gittim ancak inanılmaz kalabalık olduğunu birde belediyenin bütün sokak aralarında degnekçi gibi otopark parası topladığını görünce hiç vakit kaybetmeden ayrıldım. daha sakin bir zamanda tekrar şansımı denicem

•  VW GEZI REHBERI

Haftasonu için aracımla Selanik gezisi planladım.
    İstanbul-İpsala 230km, İpsala-Selanik 280km.
    Gidiş-dönüş yaklaşık 1020km. Bir depo dizel yeterli.

Sadece araç için masraf 615TL hesaplandı.

85 TL 6 aylık araç karnesi
    300 TL 1 yıllık uluslararası ehliyet
    230 TL 2 haftalık araç sigortası
    --------
    615 TL toplam triptik masrafı

3 kişi gidildiğinde neredeyse uçak fiyatını buluyor.
    Konaklama ve orada tüketilen ızgara kalamar,ahtapot,uzo hariç

Aracımla daha önce yurtdışına çıkış yapmadım,
    bu konuda deneyimi olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 12 Ağustos 2009; 15:40:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asclepius

3 kişi gidildiğinde neredeyse uçak fiyatını buluyor.
    Konaklama ve orada tüketilen ızgara kalamar,ahtapot,uzo hariç

güzel bir gezi olucağı şimdi' den belli resimlerinizi bekliyoruz. benimde ufukta böyle bir planım var. güzel bir gezi geçirmeniz dileği ile...
  • Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler, tüm yazıları keyifle okudum. Ben de bu yazı volkswagenimle tatilde geçiriyorum, elimdeki resimleri ve videoları düzenledikten kısa süre sonra paylaşacağım.

Sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elrohir

Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler, tüm yazıları keyifle okudum. Ben de bu yazı volkswagenimle tatilde geçiriyorum, elimdeki resimleri ve videoları düzenledikten kısa süre sonra paylaşacağım.

Sağlıcakla...

ne güzel keyifli bir paylaşım daha olacağı kesin bekliyoruz.
  • Re: asclepius,

Aracinla planladigin Selanik gezisi icin tamamlaman gereken belgeler arasinda saydigin "6 aylık araç karnesi" nin bir diger adı "triptik belgesi"dir. Dolayisiyla senin toplam 615 YTL'lik masrafın; triptik, u/a ehliyet ve yurtdisi arac sigortasi olmak uzere 3 kalemden olusuyor.

Yunanistan'da yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim; eger Selanik gezisinden sonra da yıl boyunca ara sira Dedeağaç'a (Aleksandroupolis) balık yemeyi, Dimetoka (Didymoticho), Gümülcine (Komotini) ve İskeçe (Xanthi)'deki Osmanlı mirasını görmeyi ya da Kavala'nın meşhur plajlarında yüzmeyi planlıyorsan bu masrafı yapmaya değer. Ama yok sadece bir kere Selanik'i ziyaret için, aracınla gitmeye değmez. Metro Turizm'in hafta ici her gun sabah 10:00'da ve aksam 22:00'de Selanik'e otobus seferleri var, gayet konforlu, kisi bası 20 Euro civarı olmalı. Seyahat süresi maksimum 10 saat (arabanla da gitsen 6-7 saatten önce gidemezsin, hele bu mevsimde Türkiye çıkısında uzun kuyruklar olacaktır).

Selanik'te araçla gezmek de zor, gideceğin yer T.C. Selanik Başkonsolosluğu'nun yerleşkesinde bulunan "Atatürk Evi Müzesi", Aristo meydanı, eski şehir vs. Hepsine kolaylıkla yürüyerek, taksiyle gidebilirsin. Bir başka alternatif İstanbul'dan her gün öğleden sonra kalkan Batı Trakyalı şoförlerin kullandıgı hepsi birbirinden lüks taksiler. Kişi başı 45-50 Euro'ya evinden seni alır Gümülcine'ye getirirler, buradan Selanik'e Yunanistan otobüs şirketinin otobüsleriyle devam edebilirsin.

Aklına takılan başkaca bir soru olursa, çekinmeden yazabilirsin. Olur da aracınla gidersen, Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe ve Kavala'yı gezmeden geçme derim.

Keyifli tatiller...

--------------
    Asclepius.

85 TL 6 aylık araç karnesi
    300 TL 1 yıllık uluslararası ehliyet
    230 TL 2 haftalık araç sigortası
    --------
    615 TL toplam triptik masrafı

• Çok güzel yaa... Gerçekten herkese teşekkürler bende şuan Doğuş otoda geçiriyorum tatilimi... Merek ederseniz çekerim resimleri eklerim.. İsterdim doğrusu sizin gibi böyle yerlere gitmeyi..
  • Merhaba Pasificici,
    Öncelikle verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler.
    Sadece iki gün için araçla Selanik gezisi biraz pahalı geldi.
    Süre kısıtlı olduğu için yeni yapılan otoyoldan Selanik’e geçmek gerekiyor,
    bu durumda Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala’yı görmek mümkün değil.
    Böyle bir geziye 2 hafta ayırmak gerekir. Haftasonu için Metro Turizm ile gitmek daha akıllıca olacak.
    Daha önce kongre nedeniyle Atina’ya gitmiştim.
    Bu yaz ise yelkenli tekne ile 2 haftada Sakız, Sisam, Fournoi, Patmos, Marathi, Lipsos, Leros, Kalymnos, Pserimos, Kos, Simi adalarını gezdim.
    Gündüz Mythos, gece plomari favorimdi
    Batı Trakya’yı ve Osmanlı eserlerini görmeyi çok istiyorum, o yüzden gelecek tatilimde oraya araçla gidip 2 hafta gezmek isterim.
    Bir de özellikle Volos’u ziyaret etmek istiyorum
    Sen hangi şehirde yaşıyorsun?

VW GEZI REHBERI

Sisam'da bir VW

• Asclepius,

Yazdıklarından Yunanistan'a ilgin olduğunu anlıyorum, eğer yazdığın gibi ileride tekrar aracınla bu tarafı gezmeyi planlıyorsan, şimdiden çıkar gerekli belgeleri (zaten hepsini sınırda turing'den alacaksın, sadece uluslararası taşıt sigortası için sigortacına danışmanı öneririm, 230 TL çok pahalı geldi, İpsala'da bu işleri yapan bir sigorta acentesi var istersen telefonunu veririm). Triptik belgeni ve sigortanı uzun süreli yaptırırsın, daha sonra da kullanırsın.

Bahsettiğin güzergah için iki haftaya gerek yok, bir hafta fazlasıyla yeter (Volos biraz uzak kalıyor, oraya kadar gideceksen biraz koşturarak gene bir haftaya sığar).

Ben bu saydıgın güzergahtayım, geleceğin zaman haber edersen memnuniyetle rehberlik yaparım Batı Trakya'da...

İyi tatiller.
  • Pasificici,
    Eski kız arkadaşım Volos'luydu. Bana yunanca öğretmişti, ilk öğrettiği kelime ise "skata" idi.
    Rehberlik teklifin için teşekkürler, telefon numaranı pm olarak atarsan sevinirim.
    Ayrıca bir sorum olacak.
    İstanbul'da plomari satan bir yer biliyor musun?

http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5435&Itemid=170

Üstteki linkte güzel bir Selanik gezisi anlatılmış. Açken okumamakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 13 Ağustos 2009; 19:00:04 >

• negüzel fotolar ellerinize sağlık
  • Aracıyla yurtdışına giden var mı aramızda?
    Yasin arkadaşımızı hepimiz biliyoruz :)
    Yurt dışına araçla çıkışlarda karşılaşılan sorunlar nelerdir?
    Bu konuda deneyimi olan arkadaşların fikirlerini almak isterim.
  • Öğrencilik hayatımın 4 yılı Paris'te geçtiği için yurt dışında favori şehrim Paris'tir.
    O yıllarda Paris denince akla Paris Hilton gelmezdi

VW GEZI REHBERI

Paris'e en son gittiğimde belediyenin trafik sorununu bisikletle çözdüğünü gördüm.
    (çok iyi çalışan metro ve otobüs hattına ilave olarak)
    Velib denilen bisiklet hizmeti için yıllık 29 euro abonelik ücreti isteniyor.
    İlk yarım saati ücretsiz olan hizmet için sonraki yarım saate 1 euro isteniyor.
    Şehir merkezinde yaklaşık 300 metre arayla dağılmış istasyonlardan bisikletinizi alıp,geri bırakabiliyorsunuz.

VW GEZI REHBERI

Bir Fransız klasiği Citroen 2CV (deux chevaux), kod adı çirkin ördek.

VW GEZI REHBERI

Avrupa Birliği'ne uyum için terkedilmiş sarı far camı. ( bu da bir Fransız klasiği idi)

VW GEZI REHBERI

Fenerbahçe'li olarak bu lokantayı görünce sevinmiştim. GS olmasa napardık bilmem :)

VW GEZI REHBERI

Paris'te markadan taksi görebilirsiniz. Ben Toyota Prado bile gördüm.
    Taksilerde sarı renk uygulaması yok ama tavandaki meşgul/serbest ışıkları çok önemli.

• İĞNEADA (ÇADIR KONAKLAMALI)
    2 araç (Touareg 3.0 V6 TDi ve Pajero 2.5d) 3 erişkin 6 çocuk ile yaptığımız çadır konaklamalı İğneada kampımız.

Nisan'ın son haftası, havalar ısındı artık.
    İğneada'ya bu dördüncü gidişimiz, daha önce 2 kez motorsikletle 1 kez de RAV4 ile çadır konaklamalı gezi yapmıştık.
    Kamp yaptığımız yer Aypoloz denilen bölge, İğneada merkeze yaklaşık 7km mesafede. Bu 7km.lik yol tam bir off-road.
    Çünkü yolun neredeyse tamamı kum ve 2 tane dereden geçmek gerekiyor. Yani ulaşım için enduro tipi motorsiklet veya
    4x4 araç gerekiyor. Bu nedenle kamp yeri her zaman tenha.
    Kamp yeri İstanbul'a yaklaşık 220km.
    TEM'den Çerkezköy sapağından çıkılarak, Saray,Vize geçilir.
    Poyralı kavşağına gelindikten sonra Demirköy'e sapılır. Yolun en güzel kesimi Poyralı-İğneada arası.
    Istranca Dağları arasında bir virajdan çıkıp diğerine girmek ve sonunda Karadeniz'e ulaşmak inanılmaz bir güzellik.
     VW GEZI REHBERI

İğneada'da alışverişleriniz için Edin Market'i öneririm.

VW GEZI REHBERI

4 saatlik yolculuktan sonra çadırlarımızı kurduk.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Geleneksel kamp ateşi yakıldı.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Elektrik olmayan ortamda aydınlatma farlarla yapıldı.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Ertesi sabah kahvaltıdan sonra çadırları toplayıp dönüşe geçtik.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Çadırlı konaklamadan hoşlanmayanlar için not:
    İğneada ilçe merkezinde yaz-kış konaklama yapılacak küçük otel ve pansiyonlar mevcut.
    Balıkçılık ilçenin geçim kaynağı, kalkan balığı meşhur.
    Aypoloz yolunda kuma ve dereye batanlar için muhtarın 4x4 Lamborghini traktörü hizmet veriyor.

• KAŞ-KALKAN-FETHİYE-ÇEŞME

Bir haftalık tatilimizi eşim,oğlum ve köpeğimiz Dost ile yol yaparak değerlendirdik.
    Parkurumuz İstanbul-Adapazarı-Afyon-Korkuteli-Kaş-Kalkan-Fethiye-Çeşme-İzmir-Bandırma-Yenikapı idi.
    Aracımız VW Touareg 3.0 V6 TDI. Toplam 1907km yolda, ortalama 9.2 lt/100km dizel yakıt tükettik.

VW GEZI REHBERI

Elmalı-Kaş arası dağ yolundan ilk kez geçtim. Virajı, inişi çıkışı bol ama manzarası olağanüstü güzeldi.

VW GEZI REHBERI

Sadece bir haftamız olduğundan, zamandan kazanmak için gece yolculuğunu tercih ettik.

VW GEZI REHBERI

Kaş göründü.

VW GEZI REHBERI

Solda Meis Adası

VW GEZI REHBERI

Kaş'ta Sonne Hotel'de kaldık. Kahvaltımızı Meis manzarası eşliğinde yaptık.
    Otel çalışanı Erica çok güzel Türkçe'siyle her işimize koşturdu. Her işyerine böyle bir eleman kesinlikle gerekli.
    3 kişi oda kahvaltı 90 lira. (klima,TV,wireless internet)

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Otelimizden Meis manzarası. Ada o kadar yakın ki evleri, tekneleri çıplak gözle görebilirsiniz.

VW GEZI REHBERI

Kaş'ta neredeyse herkesin bir scooter'ı var, tüp servisi bile bunlarla yapılıyor. (alttaki 2 tanesi büyük restoran tüpü)

VW GEZI REHBERI

Sabah saat 9'da kalkan tekne ile Kekova Turu yaptık. Akşam 6'a kadar yeme içme,güneşlenme,yüzme kişi başı 60 lira.
    Teknede öğle yemeğinde Çipura, salata, patates kızartması ve pilav vardı. Yemek, meyve ve çay ikramı fiyata dahil.

VW GEZI REHBERI

Kekova'daki batık şehir. Likyalılar zamanında deprem sonucu ada sular altında kalmış. Burada dalmak ve yüzmek yasak.

VW GEZI REHBERI

Sular altında bir Likya mezarı.

VW GEZI REHBERI

Kabotaj Bayramı, yağlı direğin ucundaki Türk Bayrağı'nı alan genç 500TL kazandı.

VW GEZI REHBERI

Kalkan'dayız.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Buraya kadar gelip dalgalı Kaputaş plajında yüzmemek olmaz.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Aracınızı yol kenarında bırakıp merdivenlerle plaja inmelisiniz. Arka penceredeki köpeğimiz Dost.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Plajda duş alma imkanı yok, sadece şemsiye kiralayan ve gözleme,içecek satan bir yörük ailesi var.

VW GEZI REHBERI

VW GEZI REHBERI

Kalkan'da Fidanka Evleri'ni öneririm, manzarası dinlendirici. (rezervasyon gerekli)

VW GEZI REHBERI

Patara Likya'nın başkenti, tamamen kum olan plajı ile ünlü. Türkiye'nin en büyük, dünyanın 3.büyük kumsalı burada.

VW GEZI REHBERI

Fethiye Ölüdeniz'de Tulip Hotel'de kaldık, 3 kişi oda kahvaltı 120 lira (klima,TV,wireless internet,havuz)

VW GEZI REHBERI

Ölüdeniz tam anlamıyla bir İngiliz Tatil Köyü olmuş, akşam yemeği için Toscana Restaurant'ı seçtik. Memnun kaldık.

VW GEZI REHBERI

Baba Dağı'ndan yamaç paraşütü ile atlamak 130 lira, mutlaka denemelisiniz.

VW GEZI REHBERI

Çeşme'ye doğru yola çıktık, Yasin'in servisi olan VW Lena Köfteci Ramiz'in yanında. (Yasin, burada köfte yemeden geçme)

VW GEZI REHBERI

Çeşme'de 2 gün geçirdikten sonra 21:30 Bandırma-Yenikapı feribotuna doğru yola çıktık. Manyas Kuş Cenneti solda

VW GEZI REHBERI

Feribota bindiğimizde km sayacı çok güzel bir sayı olan 1907'yi gösteriyordu :)

• Gezi rehberine ekleme yapmak isteyen yok mu?

• Selam Ersin,
    Ayvalık ve Kastamonu turu yapıp geldik 15 gün evvel, ancak resim çekmeye pek önem vermemişim. Güzel bir ilave olurdu

Edit: Elimdekilerle birşeyler yazmaya çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 5 Eylül 2011; 11:06:31 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.