1.5 için birşey diyemem ama 1.0 e-TSI sakin bir kullanımla düşük-orta bir trafikte 5-5.5 lt/100km civarı değerlere sahip (şu sıralar aşırı soğuktan biraz arttı dizel kadar olmasa da). trafikte dur-kalk artarsa 1 lt daha artıyor. uzun yolda 4-5 lt/100km oluyor. |
VW GOLF 8 ANA KONU (55. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
merhaba bildiğim sorulara cevaplar vereyim:
telefonla ilgili sorun yaşamadım (iphone), farklı telefonla denediniz mi acaba?
ekranla ilgili sorunlar hepimizde var ve güncelleme ile çözülmesini bekliyorum, geçen hafta buna ilişkin bir yazı spiegel dergisinde yer aldı. sanırım (inşallah) 2022de bakıma gidince bu güncelleme yapılır.
www.spiegel.de
Volkswagen ruft Golf-8-Wagen für ein Software-Update in die Werkstättenhttps://www.spiegel.de/auto/volkswagen-ruft-alle-golf-8-wagen-fuer-ein-software-update-in-die-werkstaetten-a-ee7d67d5-9ccd-43e7-b228-b94055acf038paspas ben de woller aldım ama sanırım sizinkinden daha farklı, tek sorun sol ayak denk gelen (debriyaj boşluğu) yerin tam oturmaması biraz yüksekte kalması (firma bunun nedenini paspasın leonla aynı kalıpta yapılması olarak açıklıyor) maalesef sahler firması golf e-tsi için paspası biraz geç çıkarttı. forumdan alan bir arkadaş vardı ve sanırım çok memnundu. bir süre kullanıp sahlere geçmeyi düşünüyorum ben de..
Ekran değiştirilebilir mi bilmiyorum (bence zor). kablosuz carplay gelemez çünkü yazılımla olan birşey değil, infotainment sistem komple değişmeli. muhemelen 2023 araçlarda olur. carlinkit isimli araca usbden mini bir cihazla kablolu carplay kablosuza dönüştürülebiliyor (sadece ios), ehveni şer. stabil çalışıyor genelde.
jant konusunu bilmiyorum.
selamlar
-
Çok teşekkürler. Anlaşılan sorunlar, daha doğrusu eksiklikler kronikmiş. Hala çözüm bulunabilmiş değil.
Wöller evet dediğiniz gibi, sol boşluk yüksekte kalıyor ama firma o zaman neden Golf 8 diye satışa sunmuş? Aslında yaptıkları açıklama 1.0’lar için diye biliyorum. Çünkü 1.5 etsi paspaslarını yapım aşamasına kadar takip ettim. Çünkü firmadan pazar yeri aracılığı ile satın aldım, akabinde telefon görüşmesi yaptım. Nisan’da satışta olan paspasların aslında leon paspas olduğunu söyleyip siparişimi iptal ettiler. Bir aya yakın bekledikten sonra yeni üretilenleri aldım ama bu da bence tam oturmuyor. Acaba döşemedeki halıflex’i mi söküp takmam gerekiyor bilemiyorum. Çok keyifsiz bu paspaslar. :)
Klima alışkanlığım hiç yok. Yaz kış kullanmıyorum. Ancak camlar buz tuttuğunda açmak zorunda kalıyorum. Onu da beceremiyorum. Isıyı en yükseğe alıp versem de kolay kolay ısınmıyor. Oysa direksiyonum ve koltuğum 30 sn’de ısınıyor.
iPhone XS Max kullanıyorum. Görüşmelerde o kadar sıkıntılı oluyor ki (daha önce bahsettiğim araç mikrofonu sorunu) iPhone’dan handafree’de konuşmak zorunda kalıyorum. Henüz araçta telefonla konuşma konforunu bir türlü yakalayamadım. Bahsettiğiniz kablosuz carplay aparatının bir markası var mı?
Son olarak, carplay’deki gps ekranını kadranın olduğu ekrana da taşıyamıyoruz. Bunun nedeni de vw gps sistemimin Türkiye’de çalışmamasıymış. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bende kasım ayında aldığımda araca önce sahlerden almayı düşünmüştüm ama sağolsun servis plastik paspas hediye etti simdilik güzel.önceki golfte sahler kullanmıştım tavsiye ederim.
ekrar kararma sorunu sanırım herkeste az cok var güncelleme ile gidecek gibi görünüyor.
cam hızlı buğu açma için direksiyon sol tarafındaki tuşu kullanıyorum ben ön cam ve arka cam zaten yanyana tuşlar (life paket)
samsung serisi telefon ile ben ses mikrofon konusunda pek sıkıntı yaşamadım.en azından şimdilik.
ekran ve jant konusunda pek bilgim yok.en saglıklısı servise sormak ama onlarda bazen cok umursamıyorlar.ayna için dışarıdan fiyat aldım kapanan ayna mekanizması serviste olmadığı için, sakın almayın takmayın garantiyi bozar dediler sagolsun serviste de yokmus satmıyormus dışarıdan da almama engel oldular :((
benimde mesela sağ koltuk ısıtması kendi kendine kapanıp bazen açılıyor bazen açılmıyor tekrar elle açmak zorunda kalıyorum.sinir edici bir durum.
-
-
53.syfda bir arkadaş o tuşun (direksiyonun solundaki far düğmelerinin olduğu kısım) olduğu kısmın fotosunu koymuştu (max yazan düğme). gps ile ilgili sorduğunuza gelince, neticede vw'nin sağdaki infotainmentta çalışan dahili navigasyonlu araçları var (discover pro sistemliler bildiğim kadarı ile) haliyle konunun tr ye özel bir durumdan değil de tasarımsal bir seçim olduğunu sanıyorum.
kablosuz carplay için cihazın markası carlinkit
aliexpress.com
1009.65TRY 40% OFF|Carlinkit 3.0 Apple CarPlay kablosuz Dongle aktivatör Audi Proshe Benz VW Volvo Toyota IOS 14 tak ve çalıştır araba MP4 MP5 oyun|TV Receiver for Car| - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/33046274480.html?spm=a2g0o.search0302.0.0.434d5049BZW28A&algo_pvid=6890f1d2-c6df-4774-a695-5928d97f27e6&algo_exp_id=6890f1d2-c6df-4774-a695-5928d97f27e6-2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 25 Aralık 2021; 21:38:42 >
-
Tüketim değerleri çok iyi. 1lt motor ✅
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Bende aracımı(1,0etsi Life) Ekim ortası gibi aldım. Siz ilk gelen 10 araçtan birini almışsınız muhtemelen bende satılan son 10 araçtan birini almışımdır. :)
Paspas konusunda Sahler marka satına ldım hiç bir sorun yaşamadım tam oturdu çok kaliteli mat görünüşlü olması plastik kalitesinin iyi olduğu gösteriyor.
Yazılımsal sorunlardan bahsetmişsiniz benim aracımda belirttiğiniz hiçbir problem çıkmadı Ne telefon bağlantı sorunu nede ekran kararma sorunu. Eşimin ve benm telefonum aynı anda baplı onunki android benimki Apple yine sorunsuz görüşme yapıyoruz. Sizin belirttiğiniz gibi bu sorunların hepsi yazılımsal olma ihtimali çok yüksek. Serviste yazılımı güncelletseniz muhtemeln hepsi bitecektir.
Ekran ve kablosuz carplay ile ilgili arkadaşlar açıklama yapmış.
Jant konusunuda bilmiyorum ama Rline hariç jant modelleri çok kötü bende ileride değişmek istiyorum.
-
Ben de eşimin troc’unu bir ay önce satıp golf 1.0etsi style ile değiştirdim, bayide yoktu galeriden 0 km almak zorunda kaldım malum…
Bulduğum araçta 18” bergamo jant ve IQ led matrix far vardı şansıma.
Paspas konusu sıkıntı, orjinali bulamadım etsi için ama kodunu buldum, yurtdışından temin etmeye çalışacağım. Aşağıdaki linkte var
www.drive2.com
Rubbers — Volkswagen Golf, 1.5 liter, 2021 year on DRIVE2https://www.drive2.com/l/597675005601385316/#commentsTelefon ve ses konusunda bir sıkıntı yaşamadım, muhtemelen ilk gelenlerde problem vardı düzelttiler. Yalnız her araca bindiğimde bu aksesuar desteklenmiyor uyarısı çıkıyor (Iphone 11 pro’da)
Ekran kararması hiç olmadı.
Ekran boyutunu discover pro modeli ile değiştirebilirsiniz, şu an yok ama ilerde gelir. Bu işi yapan ender elektronik gibi yerlere danışabilirsiniz. Bu ekranı taktırırsanız kablosuz carplay özelliği geliyor zaten.
17” blade bayide var, 4550tl + kdv adet fiyatı. Parçacılarda biraz daha uyguna bulabilirsiniz. Veya kaliteli yan sanayi jantlar da alternatif olabilir (1 orjinal yerine 4 adet yan sanayi alınabiliyor..)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sos sorunu yaşadınız mı?
Bendede oluyor hocam SOS sorunu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yurtdışı sitelerde de bundan bahsedenler gördüm, sizdeki nasıl oluyor?
-
Hayır hiç yaşamadım.
Ön orta hoparlörden pat pat diye ses geliyor yukarıdaki yeşil ışık yanıp sönüyor sonra da sos uyarısı çıkıp yeşil ışık sönüyor.
Sorun yaşanılan bölge ile de alakalı. Umarım ileride yaşamazsınız bu sorunu çünkü a3, leon ve golflerde bu sorun genel olarak hala var.
Herkese selam, fikirlerinize ihtiyacım var ark.lar. fiyat listesi üzerinden life dsg bulunsa alınır mı, tavsiyeniz ne olurdu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bence iyi fiyat olur (492k). açıkçası 2022de kur çok yükselmese de araç fiyatları yükselecektir bence. hem ydışı enflasyon hem de araç yokluğu hem y içi enf. neticede bayi geçen sene x birim karı uygun buluyorsa bu sene en az %50 fazla kar etmek isteyecektir.
-
Aracin 2 sene icinde makyajlisi ve sorunlardan arinmis hali gelecek cok gec geldi bize
-
-
Uygulamaya girdim benim araç için herhangi bir aksiyon görünmüyor. Sizin aracınız hangi versiyon?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X