|
Bildirim
|
İçlerinde Ford FOCUS al diyorum.
1.33 Corolla ise 3.5 aydır sahibi olup kullandığım arabadır. 2460 km deyim. Geçen hafta arabamın ölçülerine uyan, kendi zevkime göre beğenip CMS'den 4 tane alaşımlı jant alıp taktırdım. Hoş oldu. Evet geniştir, sevdiğim araba olduğundan ve beklentilerime cevap verdiğinden aldım ve pişman değilim. Performansa gelirsek. Fişek gibi gitmiyor ama gitmem de demiyor. Düşük devir de uygun vites ile gittiğim sürece sorun yok. Hatta en son denemeyi cumartesi yaptım. Bilmem İstanbulu bilirmisin? Akasya AVM'den çıktım ve Hasanpaşaya giden yoldan sağa dönüp Acıbadem ve E-5'e gitmek için dik bir yokuş var. O yokuşa 1. vites ile girdim. Ben, annem ve erkek kardeşim varız arabada 3 yetişkin yani. Yokuşun ortasına doğru 2'ye attım ama önde ki yavaşlayınca 1'e aldım ve arkası boş. Bilerek durdum. Ve yokuş kalkış desteğini devreye sokarak sorunsuzca kalktım. Yokuş da kalkmaz diyenlere sevgiler.. 21 yıldır araba kullanıyorum. Yıllarca küçük motorlu araba kullandım. Dilinden anlarım küçük motorun. Uzun yola çıkmadım henüz. Yazın Bodrum yolunda hünerini gösterecek ama 55 km'lik otoban kullanımım da 15 gün önce 6. vites 100 - 110 km/h aralığında tüketim olarak 4.8'i gördüm. Bu aralar şehir içi trafiğinde 7.5 - 8 aralığındayım. Hız olarak düz yolda 170 ve 180'i de gördüm. Onun dışında donanım olarak can canlı oyuncakları yoktur. En büyük eksiği 4 alaşımlı jantı geçen hafta aldım taktırdım. Sırada ön sis farları ve direksiyonu deri kaplatmak var. Onun dışında ki olmayan donanımlara şahsen (navigasyon, multimedyalı ekran, otomatik klima vb.) gerek duymuyorum. Olan her şeyi bana yetiyor. Abs, Ebd, ESP (VSC), 7 hava yastığı, yokuş kalkış desteği, lastik basınç sensörü gibi temel güvenlik donanımları olduğundan gerisi teferruat. Süspansiyonları serttir, sarı/siyah kasislere 2. vites hızı ile girmeye gelmiyor. Bozuk yolda ön konsoldan zaman zaman tıkırtı gelir ama düz yolda sorun yok. Rüzgardan fazla etkilenmiyor, direksiyon hissi güzel. Manevra kabileyeti yeterli. Ses yalıtımı çok rahatsız edici değil. Şahsen sessiz araba istemem. Azcık motor sesini duyayım. Rolantide gayet sessiz. Bu arada benim arabam da arka çamurluk davlumbazı var. Diğer arabaları bilemem. 3 ay / 2460 km boyunca kullandığım arabamı anlattım. Ama şahsen FORD FOCUS derim ben. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 10 Mart 2015; 19:19:07 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|