Şimdi Ara

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
92.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 devir biraz psikolojik bir sınırdır.

Büyük viteste dahi olsa araba iyi topluyor desem belki daha iyi olacaktı.

8v dahi olsa motor atak bir motor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozermn

Arkadaşlar Golf de midline donanımda alümünyum alaşımlı jant (çelik jant) yok, Jetta da midline da standart.
    Bu nedenle 4000 ytl için saydığınız özelliklere jantları da ekleyin derim.

quote:

Orjinalden alıntı: dr_onur

quote:

Orjinalden alıntı: gokhancoban

Jetta 1.6 motorlu araçların vergisi diğer 1.6 araçlar gibi yıllık 290*2=580 YTL dir.1580 YTl lik yıllık vergi sadece dizel alanlar için geçerli çünkü motorlar 1.9 ..

4 ay önce 0 1.6 golf Primeline aldım. 25 gün sonrada arkadaşıma aynı bayiden(reklamda yapalım bari ALTUR dan Sedat beyden ) 1.6 primeline Jeta aldık. Biz de yılda 10-15 bin km yi geçmiyoruz. Sana her türlü yetecektir bu araç.

Ayrıca Midline da alaşım jant yok.Donanım listesinde göreceğiniz üzere 16" kapaklı fant var. jant için ayrıca para vermen gerekli.

4000 ytl ye sadece deri direksiyon ve vites topuzu. Fonksiyonel direksiyon.yol bilgisayarrı ve biraz daha kaliteli koltuk döşemesi alıyorsun o kadar . Ben değmeyeceğini düşündüm almadım. Çünkü arada o 4000 YTL yanında kredi faizide var.

Ben personel indirimi ile biraz daha uygun fiyata almama rağmen tercih etmedim.

4000YTL+ kredi faizi ile baya bir km yaparsın bunuda düşünmen lazım.

Saygılarımla..

midline da çelik jant olmadığını bilmiyordum, teşekkürler. bende sizin gibi düşünüyorum. eğer vw in küçük hacimli dizel motor seçeneği olsaydı onu da değelendirirdim, ama ne yazıkki 1.9 dan başlıyor dizel motorlar. daha önceki mesajlarımda da söylediğim gibi yol bilgisayarı deri direksiyon.. zaten benim çok ilgimi çeken özellikler değil.
    personel indirimi ?? sanırım VW de çalışıyorsunuz?
    takdir edersinizki ciddi bir birikimim olmadığı için ve arabayı alırken de kredi kullanacağım için 4000 ytl lik fark bile rahatsız edici oluyor.
    önerileriniz için çok teşekkür ederim.

arkadaşlar pazartesi günü hastaneden vakit bulursam eskihisar/ankaraya gidip hem fiyat alacağım, hem de donanımla ilgili özellikleri öğreneceğim. takdir edersiniz ki internette yazan donanım özelliklerinde bazen bayiler değişiklik yapabiliyor. pazartesi gününden sonra en güncel bilgileri sizinle de paylaşırım.
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: meke

İhtiyacını tam tanımlamış ve bilinçli bir Jetta adayısınız sayın dr_onur.

arkadaşların özellikle tavsiyelerine rağmen direndiğiniz ve primeline savunduğunuza göre siz midline alırsanız aklınızda zaten "keşke 4000 daha vermeseydim" olacaktır.

Jetta seçiminiz hayırlı olsun. Az km yapacaksanız 102 bg primeline en iyi seçimdir

ilk mesajlarda söylenen aşağıya kopyaladığım yorumla ilgili bir şey takıldı kafama. 102 bg bilindiği üzere 8v motorlar. Bu motorların dayanıklılık ve uzun ömürüne şüphe olmamakla birlikte, aynı zamanda alt devirlerdeki başarısı için 16v motorlar, mesela FSI kardeşiyle uzun süre mukayese yapılmıştı (ilk çıktığı yıllarda)

Buradan 2000 devir altında cansız kalıyor yorumu biraz tezat oluyor. Aslında FSI'lar yani 16v olanları 2000 devir altında cansızlar. Acaba kullanan biri bunu doğrulayabilirmi?

yani 8v olanları 2000 devir altında canlı, 16v olanları 2000 devir altı cansız diyebilecek bir üyemiz varmı?

quote:

Orjinalden alıntı: vfanger

Fazla basmazsan farketmez. Bir depoyla 800 km kadar yapılabilir. 110-120 km/h sürat ile.

102 BG motoru 2000 devirin altına düşürmezsen iyi topluyor.

Gene de test sürüşü yapmakta yarar var.

önerileriniz için çok teşekkür ederim...
    ancak benim için şimdi durum daha da karmaşıklaştı :) aklıma şöyle bir soru geldi; iki hafta önce sattığım aracım 2001 polo 1.4 16V 75Hp bir araçtı. şimdi bu poloda 16V var, benim alacağım jettada 8V var ama beygir gücü yüksek. şimdi valf sayısı az olduğunda ben ne hissedicem bu jettayı kullanırken? yani polo beygir gücü daha az olmasına rağmen daha mı atak bir arabaydı (16V olmasından dolayı). belki çok saçma bir soru oldu ama hiç anlamam bu valf malf mevzularından. bilen bir arkadaş bana açıklayabilir mi?

• quote:

Merhaba.

merak ettiğim olay şu aslında. şimdi benim eski poloya benim gibi 95 kg. olan 2 arkadaşım daha binince yokuşlarda araba bi garip oluyodu, hele birde bagaj dolu olunca araba resmen yığılıyodu (araba ne yapsın gariplik bizde, bir adam yaklaşık 0.1 ton olurmu yaww) ama yinede yokuşu çıkıyordu :) jetta 1.6 8V 102 hp de bu durum nasıldır acaba?
    aracın test sürüşünü yaptım gayet iyiydi ama takdir edersiniz ki benim ağırlığımda iki adam daha bulup arka koltuğa oturtamadım :) yanımdaki görevli aşağı yukarı 40 - 50 kg. falandı onun ağırlığını saymazsak test sürüşünde yalnız gibiydim ve araba gayet ataktı, canavar gibiydi. (canavardan kastım aşırı agresivite değil, sadece arabanın istikrarlı bir şekilde mevcut rampayı sonuna kadar çıkmasıdır.)

• quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

quote:

quote:

Merhaba.

merak ettiğim olay şu aslında. şimdi benim eski poloya benim gibi 95 kg. olan 2 arkadaşım daha binince yokuşlarda araba bi garip oluyodu, hele birde bagaj dolu olunca araba resmen yığılıyodu (araba ne yapsın gariplik bizde, bir adam yaklaşık 0.1 ton olurmu yaww) ama yinede yokuşu çıkıyordu :) jetta 1.6 8V 102 hp de bu durum nasıldır acaba?
    aracın test sürüşünü yaptım gayet iyiydi ama takdir edersiniz ki benim ağırlığımda iki adam daha bulup arka koltuğa oturtamadım :) yanımdaki görevli aşağı yukarı 40 - 50 kg. falandı onun ağırlığını saymazsak test sürüşünde yalnız gibiydim ve araba gayet ataktı, canavar gibiydi. (canavardan kastım aşırı agresivite değil, sadece arabanın istikrarlı bir şekilde mevcut rampayı sonuna kadar çıkmasıdır.)

sen gazı döşemeye yapıştırdığında polo dahil gitmeme ihtimali olamaz...ne yığılması....

çok abartmıyım ama hafifde olsa poloda yokuşlarda birascık yığılma oluyodu, ama dediğim gibi 3 tane adam yaklaşık 300 kg. ve bagajda dolu sayılır. bu tabi benim eski arabamdan da kaynaklanıyor olabilir. her polo böyle değil tabiki. km si daha az olan bir poloda boyle işi olacak anlamına gelmiyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

sen şunu bil hp her şeydir... şimdi subaplara girersek senle bu işten çıkmak zor olur..karşı karşıya anlatmak kolayda yazmaya üşeniyoruz....özetle senin alacağın araç polodan 22 hp daha kuvvetli yani çok daha ii rampa çıkar polodan...

eyvallah kardeş. olay kısa ve güzel bir şekilde çözüme kavuştu. "Hp=Everything, Others are nothing" saolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 20 Nisan 2008; 3:29:51 >
  • quote:

Jetta 1.6 motorlu araçların vergisi diğer 1.6 araçlar gibi yıllık 290*2=580 YTL dir.1580 YTl lik yıllık vergi sadece dizel alanlar için geçerli çünkü motorlar 1.9 ..

4 ay önce 0 1.6 golf Primeline aldım. 25 gün sonrada arkadaşıma aynı bayiden(reklamda yapalım bari ALTUR dan Sedat beyden ) 1.6 primeline Jeta aldık. Biz de yılda 10-15 bin km yi geçmiyoruz. Sana her türlü yetecektir bu araç.

Ayrıca Midline da alaşım jant yok.Donanım listesinde göreceğiniz üzere 16" kapaklı fant var. jant için ayrıca para vermen gerekli.

4000 ytl ye sadece deri direksiyon ve vites topuzu. Fonksiyonel direksiyon.yol bilgisayarrı ve biraz daha kaliteli koltuk döşemesi alıyorsun o kadar . Ben değmeyeceğini düşündüm almadım. Çünkü arada o 4000 YTL yanında kredi faizide var.

Saygılarımla..

Bazı bilgileri verirken lütfen dikkatli olalım. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Jetta Midline donanımında alaşım jant STANDARTTIR !

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetba

quote:

Saygılarımla..

Bazı bilgileri verirken lütfen dikkatli olalım. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Jetta Midline donanımında alaşım jant STANDARTTIR !

bugün VW/Eskihisar (Ankara) ile görüştüm. jetta midline da alaşım jant standart. 2009 için jettada kasa değişikliği söz konusu değilmiş. golf yaz sonunda yeni kasasıyla gelecekmiş.. ayrıca VW e zamlar gelmeye devam edecekmiş.

• VW Nisan ayinda ticari araclarda kampanya yapiyor. Bineklerde de yaz kampanyasi Mayis'ta baslar mi acaba?
  • dr_onur,

Ocak ayında sizin yerinizdeydim, yani kafada bir araba düşüncesi var ve burada VW bayi bir arkadaş vardı, sağolsun epey bir ilgilendiler. Amacım gidip Polo almaktı hatta şeker beyazı TDI polo satalım dediler; ancak Jetta'yı görüp,binince Polo'nun ne kadar da sönük kaldığını gördüm akabinde Golf'e bindim, o da güzeldi ama beni Jetta kadar cezbetmedi. O gün oradan çıkarken aklım Jetta'da kaldı.
    Ertesi gün eşimle gittik (niyetimiz TDI Polo'yu almak -ne kadar para o kadar araba-) neyse satıcı Jetta'yı tanıtınca eşimin gözleri döndü ve bunu(Jettayı) alalım dedi. (Bir ara Passat'a da bindi ama Allah'tan bir şey demedi.) Arkadaş sağolsun çok ama çok güzel bir indirim yaptı, bütçem yetmemesine rağmen tamam dedim ama o da ne opak renk kalmamış (ve yenisi gelince zamlı olarak satışa sunulacakmış) neyse dedim bari metalik gri olsun dedim, maalesef o da yokmuş, araştırdık ve en son grafit mavisi bulduk, ona da pek içim ısınmadı doğrusu ama gaza gelip, eşimin baskısı ile anlaştık. Ancak ertesi gün vageçip Polo alacağımı bildirdim. Ama aklım Jetta'da kaldı. Jettayı parasal açıdan zorlayacağı ve yeni ehliyet almam dolayısı ile (nispeten büyük araç olduğu için) Jetta'da zorlanabileceğim (ve de o kadar borç içinde araca bir şey olursa mahvolurum diye) Polo almak daha akılcı olur mantığı ile metalik gri, ABS'li, uzaktan kilitli Polo aldım.

Yani,
    - Başkalarının ne dediğine bakmayın, neticede parayı siz ödeyeceksiniz (hem ayrıca midline,comfotline, TSI 122,170 HP vb. bunun sonu yok)
    -Jetta'nın Primline hali bile çok ama çok güzel (bir abide var denemek nasip oldu ve imrendim açıkçası)
    -102 HP çok merakınız yoksa sizi üzmez ayrıca standart halinde bile güvenlik oldukça iyi seviyede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuKe -- 21 Nisan 2008; 22:33:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HuKe

Jettayı parasal açıdan zorlayacağı ve yeni ehliyet almam dolayısı ile (nispeten büyük araç olduğu için) Jetta'da zorlanabileceğim (ve de o kadar borç içinde araca bir şey olursa mahvolurum diye) Polo almak daha akılcı olur mantığı ile metalik gri, ABS'li, uzaktan kilitli Polo aldım.

Yani,
    - Başkalarının ne dediğine bakmayın, neticede parayı siz ödeyeceksiniz (hem ayrıca midline,comfotline, TSI 122,170 HP vb. bunun sonu yok)
    -Jetta'nın Primline hali bile çok ama çok güzel (bir abide var denemek nasip oldu ve imrendim açıkçası)
    -102 HP çok merakınız yoksa sizi üzmez ayrıca standart halinde bile güvenlik oldukça iyi seviyede

Hayırlı olsun. güle güle binin. Allah kaza ve bela göstermesin. VW'ye hoşgeldiniz.

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: teaman1977

VW Nisan ayinda ticari araclarda kampanya yapiyor. Bineklerde de yaz kampanyasi Mayis'ta baslar mi acaba?

valla güzel kardeşim inan bende o kadar çok istiyorum ki mayıs ayında binekte bir kampanya olmasını anlatamam. cuma günü yeniden zam gelecekmiş zaten WV binek otomobillere. isyan edesim geliyor valla abarttılar iyice aynı araba geçen kasımda 33500 ytl idi şimdi 36000 olmuş. ancak benim tahminime göre yaz başında bu adamlar kampanya falan yapmayacaklar.
    o zaman ne yapacaklar;
    1- yıl sonuna kadar tedrici olarak fiyatlarda artışa gidecekler, tahminimce yıl sonuna kadar örneğin jettanın başlangıç modeli 40000 ytl civarına cıkacak
    2-yılın son üç aylık döneminde 2000 ytl kampanya indirimi + 1000 ytl taks desteği gibi bir kampanya yapacaklar. yıllık tahmini satış rakamlarını tutturabilmek amacıyla.
    3-40000- (2000+1000) = 37000 ytl olacak. tabi eğer kullandığınız aracınızı takasa sokarsanız.
    4-hepimizinde bildiği gibi oto pazarında, internette, kısacası 2. el piyasasında X YTL ye sattığınız arabaya, yetkili satıcılar X-1000 YTL takas önerecekler. (iyimser bir yaklaşımda bulundum)
    5-sonuç olarak olan; kendi kullandığınız aracınız yaklaşık 1000-1500 ytl daha ucuza gidecek. ve siz sadece kampanya indirimi olarak lanse edilen indirimden yararlanacaksınız. ve aldığınız araba 38000 ytl ye gelecek
    6-bizzat yaşanmıştır. adını vermiyim ankarada bir VW yetkili satıcısı arabama maximum 13.500 ytl fiyat önerdi takas için. kendi aracımı 15500 ytl ye internete ilan verdikten iki gün sonra sattım. (bu arada aracım orjinal ve hasarsızdı, experler onaylamıştı)
    7-verdiğim rakamlar tamamen sallamadır, sadece fikir oluştursun diye söyledim.
    8-yılın son üç ayında yapılan kampanyalarda ise istediğiniz aracı bulmak inanın çok zor oluyor. mesela ben primeline jetta istiyorum ama eminim o dönemde stoklarda kalanlarla yetinmek zorunda kalıyor insanlar.
    9-stoklarda kalan arabalarda; kesin bir istatistik veremesem bile kişisel gözlemlerim sonucu vardığım bir sonuç şudur ki; bir markanın en baz ve en üst modelini bulmakta zorlanıyorsunuz, yani adam size en bazı satacağı yerde stoktaki araçlar üzerinden biraz daha donanımlısını ve sonuç olarak ta biraz daha pahalısını satıyor.
    10-örneğin ben inat etmiş birisi olarak jettanın metalik rengini almayacam, ya siyak yada kırık beyaz gibi deeşik bir renk var onu alacam. ancak gelin görün ki yıl sonunda kesinlikle opak renk bulmak bir sıkıntı, insan ister istemez kampanya var kaçırmayalım neyse üç beş kuruş fazla olsun metalik alalım diyor.

neticede; yetkili servis sadece kampanya adı altında göz boyama yapacak, benim gerçek kampanyadan anladığım nedir biliyomusunuz. yap kardeşim ocaktan hazirana kadar 5000 ytl indirim, sürümden kazan.

sonuçta aracın fiyatı ile zaman grafiğini düşünürsek mutlaka bu grafikte zamana göre bir pozitif ivmelenme olacaktır. aracın fiyatının düşmesi bana çok uzak bir fikir gibi geliyor ne yazık ki.

değerli arkadaşlar yukarıda ufak bir değerlendirme yaptım lütfn eleştirilerinizi yazarak bana yardımcı olun, yanlış yorumladığım kısımlar varsa birlikte düzeltelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: HuKe

dr_onur,

Ocak ayında sizin yerinizdeydim, yani kafada bir araba düşüncesi var ve burada VW bayi bir arkadaş vardı, sağolsun epey bir ilgilendiler. Amacım gidip Polo almaktı hatta şeker beyazı TDI polo satalım dediler; ancak Jetta'yı görüp,binince Polo'nun ne kadar da sönük kaldığını gördüm akabinde Golf'e bindim, o da güzeldi ama beni Jetta kadar cezbetmedi. O gün oradan çıkarken aklım Jetta'da kaldı.
    Ertesi gün eşimle gittik (niyetimiz TDI Polo'yu almak -ne kadar para o kadar araba-) neyse satıcı Jetta'yı tanıtınca eşimin gözleri döndü ve bunu(Jettayı) alalım dedi. (Bir ara Passat'a da bindi ama Allah'tan bir şey demedi.) Arkadaş sağolsun çok ama çok güzel bir indirim yaptı, bütçem yetmemesine rağmen tamam dedim ama o da ne opak renk kalmamış (ve yenisi gelince zamlı olarak satışa sunulacakmış) neyse dedim bari metalik gri olsun dedim, maalesef o da yokmuş, araştırdık ve en son grafit mavisi bulduk, ona da pek içim ısınmadı doğrusu ama gaza gelip, eşimin baskısı ile anlaştık. Ancak ertesi gün vageçip Polo alacağımı bildirdim. Ama aklım Jetta'da kaldı. Jettayı parasal açıdan zorlayacağı ve yeni ehliyet almam dolayısı ile (nispeten büyük araç olduğu için) Jetta'da zorlanabileceğim (ve de o kadar borç içinde araca bir şey olursa mahvolurum diye) Polo almak daha akılcı olur mantığı ile metalik gri, ABS'li, uzaktan kilitli Polo aldım.

Yani,

huke kardeşim derdime derman oldun seni gözlerinden öperim,
    şimdi benim düşündüğüm seçenekler arasında opel astra da var ama seninde dediğin gibi kafaya bir defa jettayı taktım ya huyum batsın, jetta almazsam içimde bir sıkıntı kalır diye düşünüyorum.
    graft mavi benim en beğendiğim renklerden birisi, bence çok güzel bir seçim, hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin, ailenizle mutlu bir şekilde aracınızı kullanmak nasip etsin.
    sizinde söylediğiniz gibi benim öyle performansla falan işim olmaz pek. bir arkadaş yazmıştı çok beğendim "performans 6 silindirden sonra başlar demiş" şimdi bunu yazdım diye arkadaşlar bana gücenmesin ama hoşuma gitti bu söz, banada doğru geldi ne yalan soyliyim.
    aslında varya bana primeline jetta bile fazla (benim kullanış amacım için; evden işe işten eve yılda bir defa tatile oda her yıl bile değil işim gereği) ama taktım ya bir defa kafaya jetta olacak diye yapacak bişey yok :))
    hakikaten size katılıyorum, yaw kardeşim nereye kadar TSİ FSİ MSİ ZSİ ........ 122-140-170, üstadım vallahi sonu yok, teknolojiye yetişmek çok zor, ha teknolojiyi yakından takip etmek çok güzel birşey ama ben öyle bir adamım ki biraz gelişmiş bir hesap makinesini bana laptop diye yutturabilirsiniz valla :):) yani sonuçta bu araçların üst modellerine zaten bütçem uygun değil, maddi durumu uygun olup kullanan ve çok memnun olan gerek forumda gerekse iş çevremde arkadaşlarım var Allah kazasız belasız binmek nasip etsin hepsine.
    ama inanın çok gelişme kaydettim bu siteyi takip etmeye başladıktan sonra, çok faydalı oldu bana .

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. saygılar.

• forumda VW yetkili satıcısı olan kimse varmı ??
  • en düşük donanımla en düşük motoru alacaksan bence 2 kere düşün derim.... metalik boya dahil 36600e gelicek... hocam arabada neredeyse hiçbirşey olacak.. benim fikrim astra sedan cosmo alman.. 38 yazıyor fiyat listesinde ama metalik boya dahil 37ye alırsın.. hatta şirket ismi olsa onu versen filo indirimide yaptırırsın.. araç yine senin üstüne kayıtlı oluyor.. sen maliyeden şirkete kayıt yaptır yada yaptırma hiç önemli değil.. adamlar her türlü indirim olasılığını değerlendiriyorlar... o fiyata dolu bir astra almak daha mantıklı... dizel olmasın sakın... ben çok çektim... onun dışında astralar iyidir... kalite olarak elbette jettadan iyi değil.. mesela motor kaputunu kapat çat diye ses gelir.. bizde küt diye ses gelir.. bir dezavantajıda geri manevralarda arka görüş kötü.. uzun boyluysan kurtarırsın.. ben göremedim birşey
    nacizane tavsiyem... arada donanım ve motor olarak çok farklar astrayla... kalitede jetta avantajı... tsi almıyorsan astra al...

• Güzel soru.

quote:

forumda VW yetkili satıcısı olan kimse varmı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

en düşük donanımla en düşük motoru alacaksan bence 2 kere düşün derim.... metalik boya dahil 36600e gelicek... hocam arabada neredeyse hiçbirşey olacak.. benim fikrim astra sedan cosmo alman.. 38 yazıyor fiyat listesinde ama metalik boya dahil 37ye alırsın.. hatta şirket ismi olsa onu versen filo indirimide yaptırırsın.. araç yine senin üstüne kayıtlı oluyor.. sen maliyeden şirkete kayıt yaptır yada yaptırma hiç önemli değil.. adamlar her türlü indirim olasılığını değerlendiriyorlar... o fiyata dolu bir astra almak daha mantıklı... dizel olmasın sakın... ben çok çektim... onun dışında astralar iyidir... kalite olarak elbette jettadan iyi değil.. mesela motor kaputunu kapat çat diye ses gelir.. bizde küt diye ses gelir.. bir dezavantajıda geri manevralarda arka görüş kötü.. uzun boyluysan kurtarırsın.. ben göremedim birşey
    nacizane tavsiyem... arada donanım ve motor olarak çok farklar astrayla... kalitede jetta avantajı... tsi almıyorsan astra al...

dediğiniz gibi, dizel astra kullananlardan özellikle şikayetler geliyor. aslında cuma günü gelecek olan zamdan sonra VW biraz daha cazibesini kaybediyor ama jettanın daha büyük olması ve sizinde değindiğiniz aradaki ufak farklar sanırım bana jetta aldıracak gibi. mayıs ayının sonunda zaten ben yeni araç almayı düşünüyorum, o zamana kadar da eminim VW ikinci bir zam daha yer hatta üçüncü zammı bile görebiliriz. astra zaten benim aklımın köşesinde hep duruyor ama öncelikle tercihimi jettadan yana kullanmak niyetindeyim.
    filo satışları hakkında bilgi sahibi değilim, şirket ismi falan da bende yok (devlet memuruyum) bu işlemler nasıldır pek bilmiyorum, bu konuyu biraz daha açıklarsanız sevinirim.
    önerileriniz için teşekkürler.

• herhangi bir şirket ismi verirsiniz 1000 ytl küsür filo indirimi yapıyorlar.. bakkal bile olur... muhakkak isteyin o indirimi... ruhsatta sadece sizin isminiz yazıyor...
    quote:

quote:

en düşük donanımla en düşük motoru alacaksan bence 2 kere düşün derim.... metalik boya dahil 36600e gelicek... hocam arabada neredeyse hiçbirşey olacak.. benim fikrim astra sedan cosmo alman.. 38 yazıyor fiyat listesinde ama metalik boya dahil 37ye alırsın.. hatta şirket ismi olsa onu versen filo indirimide yaptırırsın.. araç yine senin üstüne kayıtlı oluyor.. sen maliyeden şirkete kayıt yaptır yada yaptırma hiç önemli değil.. adamlar her türlü indirim olasılığını değerlendiriyorlar... o fiyata dolu bir astra almak daha mantıklı... dizel olmasın sakın... ben çok çektim... onun dışında astralar iyidir... kalite olarak elbette jettadan iyi değil.. mesela motor kaputunu kapat çat diye ses gelir.. bizde küt diye ses gelir.. bir dezavantajıda geri manevralarda arka görüş kötü.. uzun boyluysan kurtarırsın.. ben göremedim birşey

dediğiniz gibi, dizel astra kullananlardan özellikle şikayetler geliyor. aslında cuma günü gelecek olan zamdan sonra VW biraz daha cazibesini kaybediyor ama jettanın daha büyük olması ve sizinde değindiğiniz aradaki ufak farklar sanırım bana jetta aldıracak gibi. mayıs ayının sonunda zaten ben yeni araç almayı düşünüyorum, o zamana kadar da eminim VW ikinci bir zam daha yer hatta üçüncü zammı bile görebiliriz. astra zaten benim aklımın köşesinde hep duruyor ama öncelikle tercihimi jettadan yana kullanmak niyetindeyim.
    filo satışları hakkında bilgi sahibi değilim, şirket ismi falan da bende yok (devlet memuruyum) bu işlemler nasıldır pek bilmiyorum, bu konuyu biraz daha açıklarsanız sevinirim.

• Bugün Doğuş Oto Ankara'ya gittim. Ordaki eleman Cuma günü %1.5 zam ve ardından Mayıs başında bir daha %1.5 zam geleceğini söyledi.

Bu durumda almayı düşündüğüm VW Jetta 1.4 TSI 122 hp Midline modelinin fiyatı 42490'dan 43774'e çıkıyor.

Eğey Mayıs sonu ciddi bir kampanya yapılmazsa VW alma işini durduracağım.
  • quote:

herhangi bir şirket ismi verirsiniz 1000 ytl küsür filo indirimi yapıyorlar.. bakkal bile olur... muhakkak isteyin o indirimi... ruhsatta sadece sizin isminiz yazıyor...
    quote:

quote:

bunu öğrendiğim çok iyi oldu . 1000 ytl güzel rakam bence .teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.