Şimdi Ara

vw nin 1.4tsi 122hp motorunu tebrik ederim. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
9.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gazete sankli 60 lı yıllardan kalma gibi

geçenlerde forumda bir karşılaştırma vardı 1.9 tdi ve 1.4 tsi

kaç kmde dizel kendini amorti eder hangisi daha ekonomik olarak

yanlış hatırlamıyorsam ayda 1500 km yaptıuğınızda dizel araç anca 4,5 sene sonra amorti ediyordu aradaki farkı.ben aynı arabaya en fazla 5 sene binerim zaten

o açıdan bence 1.4 tsi almak 1.9 tdi dan daha iyi bir seçim
  • Gazete kağıdı, ne yapalım. High Gloss 1. Sınıf kağıda henüz basmıyorlar gazeteleri.

T.G.
  • Taner Bey;

Yazı stilinizi,üslübunuzu ve yorumlarınızı beğenerek okuyorum.Keşke herkes sizin kadar itinalı olabilse bu konuda(ben dahil).

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

Taner Bey;

Yazı stilinizi,üslübunuzu ve yorumlarınızı beğenerek okuyorum.Keşke herkes sizin kadar itinalı olabilse bu konuda(ben dahil).

Saygılar...

Veysel bey, nazik düşünceleriniz için içtenlikle teşekkür ediyorum. Teveccühte bulundunuz. Sağolun. Umarım buradaki herkes burada bulunma amacına uygun olarak hareket eder. Bilhassa herkesin eşit ve eşit haklara sahip olduğunu gözönünde bulundurmak gerek. Neticede Internet ortamındayız ve bunun da bazı kuralları olmalı; etik ve seviyeli olmakta daima fayda var diye mütalaa ediyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

• karşılıklı güller
  • Golf fsi kullanıyorum.TSIın şehiriçi yakıt tüketimi nedir?(122bg) Fsi a göre az yaktığı söyleniyor.100km de 3.1lt nasıl yakabilir anlıyamıyorum.Bazen bende yol bilgisayarında böyle rakamlar görebiliyorum ama anlık oluyor gaza hafif basmanız bile etkiliyor ordaki değeri.Çünkü anlık tüketim orası.Şehiriçinde 6lt gibi bir değeri varsa çok iyi.Genelde 1.6 motorlar şehiriçinde 300-350kuruş yakıyor buda yaklaşık 100kmde 10lt ye tekabul ediyor.

quote:

Orjinalden alıntı: proteo

Bu da benim araçtan bir fotoğraf.

vw nin 1.4tsi 122hp motorunu tebrik ederim.

yani burdaki değer anlık bir değerdir 3.1lt nasıl yakar 150cc motor okadar yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdor -- 25 Mart 2008; 13:13:17 >

• Lütfen devir saatindeki değere dikkat et. 2300 d/d, hız 105 km/saat, vites 6. Başka 1.6 motorlar 3000 d/d yapıyor bu hızda.

Benim VW Passat 1.4 TSI 122 HP şehiriçinde 24 Ykr yakıyor. Böyle ağır bir otomobil (1400 kg'den fazla) bu güçlü motorla bu kadar az yakması bir mucizedir. Şehirdışında daha da az yakıyor. Forumdaki mesajlardan görebilirsin.

T.G.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Lütfen devir saatindeki değere dikkat et. 2300 d/d, hız 105 km/saat, vites 6. Başka 1.6 motorlar 3000 d/d yapıyor bu hızda.

Benim VW Passat 1.4 TSI 122 HP şehiriçinde 24 Ykr yakıyor. Böyle ağır bir otomobil (1400 kg'den fazla) bu güçlü motorla bu kadar az yakması bir mucizedir. Şehirdışında daha da az yakıyor. Forumdaki mesajlardan görebilirsin.

T.G.

Zaten taner bey herkesin genel kanısıda bu yönde (az yaktığı) Eğer öyleyse gerçekten çok güzel bir haber.Umarım TSİ 14.ün fiyatları düşerde herkes bu motora sahip olur.Vw neden bu motoru daha hafif olan araçlarına takmıyor anlıyamıyorum.Mesela poloya hala 1.4 80bglik motoru kullanıyor.Akıllarınamı gelmiyor yoksa bu bir satış stratejisimi? Sanırım satışla alakalı bir durum 1.4tsi ı poloya taksa golf gti satılmaz sanırım. 7sn de 100km ye çıkar o motorla polo Saygılar hurmetler...

• ya arkadaşlar motor takmak o kadar kolay bi işmi, lütfen yani
  • TSI güzel ama vergi avantajı nerede ? ha 1.9 2.0 dizele göre derseniz tamam da 1.6 benzinliye karşı hiç bir vergi avantajı yok 1.6 FSI kullanıcısı olarak TSI'ı destekliyorum a3 Sline olsada binsek
  • Bu değer imkansızdır ortalama olarak. Ya o anlık değerin alındığı yol hafif meyillidir ya da hız düşme meyilindedir gazdan ayak çekilmiştir. Dizellerde bile ortalama olarak bu değer görülmemektedir.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: yeat

Bu değer imkansızdır ortalama olarak. Ya o anlık değerin alındığı yol hafif meyillidir ya da hız düşme meyilindedir gazdan ayak çekilmiştir. Dizellerde bile ortalama olarak bu değer görülmemektedir.

quote:

+1

• quote:

Bu değer imkansızdır ortalama olarak. Ya o anlık değerin alındığı yol hafif meyillidir ya da hız düşme meyilindedir gazdan ayak çekilmiştir. Dizellerde bile ortalama olarak bu değer görülmemektedir.

quote:

+1500

• yakıt olarak 1.4 dizeller ile benzinli yada tsi yada 2.0 dizelleri kıyaslamak doğru değil.

örnek yeni corolla dizel 1.4. d-4d otomatik istanbul trafiğinde sakin kullanımda 4.9 lt/100 km yani km de yaklaşık 14.3 ykr.

şehir dışı fabrika ortalaması 4.3 lt yani yaklaşık 12.5 ykr

bu değere hangi benzinli yada tsi yada 2.0 dizeller yaklaşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 2 Nisan 2008; 21:05:25 >
  • çok iyimiş yaa.........
  • Toyotanın benzinlisi makbul dizeli 5 para etmez
  • bunu neye dayanarak söylüyorsunuz
    quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Toyotanın benzinlisi makbul dizeli 5 para etmez
  • tsı lar evet az yakıt tüketen araçlar ama dizeller le kıyaslanmamalı.bir dizel araç ne kadar gaza basarsan 8 litrenin üzerinde yakmaz ama benzinli bir araçla sürekli tam gaz gidersen 14 lt den az yakmaz.arada böyle bir nüans farkı var.
  • quote:

quote:

Açıkcası bende sizin dediğinize katılıyorum.Bu değeri ancak 150cc motorda görülebilir Şaka bir yana gazdan ayak çekilmiş olabilir dediğiniz bu yönden doğru.Hatta ben 0 bile gösterebilirim
    Kendi sitesinde bile 5.2 diyor bu araca 3.1 yaktırmak ancak anlık bir değer olabilir Ayrıca tabloya bakarsanız 1.4TSİ lar diğer 1.6lara göre daha ağırlar ama daha çabuk hızlanıyorlar. 140bglik olanı ile arasında 60kg fark var nerdeyse.Ayrıca aralarında biraz tork değeri farkı var yoksa başa baş arabalar biri 200Nm güç verirken diğeri 220nm çok bir fark yok yani.Biraz devir aralıklarında fark var.122bg olan 1500-3500 devirde(200)devire kadar aynı torku verirken 140bg olan 1750-4500 devir aralığında max (220) torkunu veriyor.Yani Çok devir çevirmeye alışık veya seven biri değilseniz 122bglik olanıda sizi keser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdor -- 3 Nisan 2008; 0:01:42 >

• bu resimleri CC açıkken çekin bakalım...
    belki de bu değer, gazdan ayağımıız çekince oldu
    budurumda değer iniyor zaten....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.