Şimdi Ara

VW nin ilk sahtekarlığı değil, son da olmayacak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: koksal09

''Volkswagen’in ABD'de dizel araçlarındaki emisyon değerlerini manipüle ettiği iddiası sonucu patlak veren kriz tüm dünyaya yayılıyor. Volkswagen'in emisyon testlerinde usulsüzlük incelemeleri Asya'ya sıçradı. Alman hükümeti ise soruşturmaların tamamlanmasını bekliyor.

Volkswagen krizi büyüyor

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen AG'nin ABD'deki egzoz gazı emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığını kabul etmesinin ardından skandal Güney Kore'ye yayıldı. ''

Bundan yıllar önce VW'nin ADAC sahtekarlığını burada yazmıştım. Bilen bilmeyen birçok forum sakini üzerime seğirtmişti. Özellikle de marka fanatiği arkadaşlar.
    Konu özetle şu idi; esasen ana ortakları İsrail yahudisi olan sözde Alman firması VW, kendi araçlarını diğer araçlarla mukayese için bir seri testler (ESP, ABS, savrulma testleri v.s) yaptırmıştı. Testleri yine yahudilere ait ADAC yapmıştı. Testlerde apaçık BİAS (hile) vardı. Bunu otomotiv uzmanları söyledi ben değil. Daha sonra konu kapatıldı. Şimdi baktımda açtığım o konu kaldırılmış, üzerinden çok zaman geçti.

Yine aynı VW'nin ülkemizde en çok satan otomotiv firması olduğu halde neden ülkemizde bir çivi dahi çakmadığını, yatırımda bulunmadığını da sorgulamıştım. Normalde başka bir ülkede bu kadar çok satan bir şirkete yatırım şartı getirilir, istihdam oluşturması istenir. Yani öyle 'hep bana, hep bana'' olmaz. Ülkemiz adına zamanın ekonomi bakanı ve hatta sayın Başbakan bunu zamanında dile getirdi, firmadan yatırım yapması istendi. VW başlarda eveledi, geveledi. Sonra baskılar karşısında Caddy nin ülkemizde üretileceğini açıkladı. Birkaç ay sonra ''One minute'' çıkışı oldu ve VW çarketti. Türkiye'ye yatırım yapmayacaklarını, üretim tesisi açmayacaklarını ve önümüzdeki 15 yıl boyunca bu konuyu gündemlerine getirmeyeceklerini belirtti. Gitti Polonya'ya fabrikasını kurdu, başınada bir yahudi CEO atadı. Bunları da zamanında yazdım fakat en ufak zeka kırıntısı bulunmayan bazı tepkilele karşılaştım. ''Yatırım yaparken sana mı soracak?, bu işler öyle senin bildiğin gibi değil, karlı olmayacaksa niye fabrika açsın, VW ülkemizde üretilirse kalitesi düşer kimse almaz, ne var bunda, sanki bütün otomotiv firmaları yatırım mı yapıyor? mesela Ferrari'nin fabrikası mı var?, marka düşmanlığı yapma, nerden biliyorsun bunları, VW'nin yöneticileri arkadaşın heralde, ben böyle birşey duymadım, aman ne önemli birşey v.s'' gibi...

Baştan belirteyim ırkçı değilim, herhangi bir dini inanca karşı husumetim asla yok, olamazda. Sermayenin dini ve milliyeti olmaz. Mesele zaten ürünü üretenin ırkı veya dini , imanı değil. Mesele VW'nin yatırım konusunda ülkeme olan ÖNYARGISI. Evet asıl ırkçı olan VW'nin ayrımcı politiası. Heryıl İsrail'e milyonlarca dolar vergiyi Alman hükümetinin gözünün önünde veren VW elbette ülkeme yatırım yapmakta ayak sürüyecek. Ben marka düşmanı veya fanatiği değilim fakat VW'nin tepesindeki çifte pasaportlu yöneticileri ve İsrail asıllı sahipleri bazı konularda oldukça bağnaz.

Bu zihniyetteki bir firmadan her türlü hile beklenir, emisyonu da düşük gösterir, yalan da söyler, hile de yapar, ülkenin en çok satan firması olmasına rağmen pişkinlik yapıp yatırıma da yanaşmaz...

şu yahudi muhabbetini ispat etmediğin takdirde başın belada sevgili kardeşim.

edit:bende dolayı değil tehdit algılanmasın.. koskoca almanya halk otomobili firmasına yahudi diyeceksin ve o kadar alman bunu bilmeyecek.. ben değil ama birileri ispat et diyecektir... belkide ispat edersen televizyona falan çıkarsın meşhur olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyelite -- 22 Eylül 2015; 20:18:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaggeredByRuhtan

almanların amerıkayı
    amerıkanların avrupayı 2. sınıf pazar gördükleri ortada
    avrupadakı vw dizel motorları amerıkadakınden tuketım ve emısyon konusunda daha iyi zaten motor kodları farklı amerıkadakı kiler büyük ihtimal hala pumpe duse sistemli CR değil
    emin ol bir iki fazla emısyon attı diye manipüle edildi

DSG patlak tan baska bırsey bılmeyen bır forumda ne beklenir
    toyotanın 8 mılyon aracı geri çağırması nası unutuldu
    hyundai ve kia nın da vw gibi haberi çıktı ee noldu kayde değer hiç birşey yok
    böyle haberler sadece fesatçıları kışkırtıyor

Bir markanın araclarını geri çağırması müşteri memnuniyeti ve iş ahlakı gereğidir. Türk kafasında bu cümlenin bir önemi yoktur. Diğer markalar Toyotadan sağlam araba yapıyormuş gibi hiç geri çağırma yaşanmıyor. Niye? Kabulenmiyorlar, gizliyorlar, artı maliyetten kaçıyorlarda ondan.

Onlara hile ile sahtekarlık ile bağıra bağıra sizi kandırdım derseniz sizden iyisi olmaz. Adamlar kabul etti siz neyin peşindesiniz.

Kia-Hyundai grubuda rekor tazminata çarptrılımıştı ve ödediler. Kia kullanıcısı olarak iyi olmuş dedim. Yakıt değerlerini düşük göstermişlerdi.

Objektif gözle bakınız (herkes için söylüyorum) duruma. Vw avukatlığına gerek yok.

• Etraf milyonlarca külüstür kamyon, kamyonet, kuş serisi kaynıyor çevrenin canına okuyorlar. Vw 2 gram emisyonu az gösterdiyse banane ya. Burdan size ekmek çıkmaz.
    Gören de araba alırken ilk kriterleri emisyon zannedecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaggeredByRuhtan

almanların amerıkayı
    amerıkanların avrupayı 2. sınıf pazar gördükleri ortada
    avrupadakı vw dizel motorları amerıkadakınden tuketım ve emısyon konusunda daha iyi zaten motor kodları farklı amerıkadakı kiler büyük ihtimal hala pumpe duse sistemli CR değil
    emin ol bir iki fazla emısyon attı diye manipüle edildi

DSG patlak tan baska bırsey bılmeyen bır forumda ne beklenir
    toyotanın 8 mılyon aracı geri çağırması nası unutuldu
    hyundai ve kia nın da vw gibi haberi çıktı ee noldu kayde değer hiç birşey yok
    böyle haberler sadece fesatçıları kışkırtıyor

Olayin ciddiyetini anlamak icin VW hisselerene bakabilirsin.
    yuzde 40 deger kaybetmis bir kac gunde.

Toyotanin olayi kasitli degildi hata idi. Burada VW bagimsiz kuruluslari ve devlet kurumlarini kandirmakla suclaniyor. Ikisi bir hayli farkli seyler.

Elbet bu da unutulur ama unutulmasi demek olmamis demek midir?

• Yahudi vw mi vw nin sembolünün hitlerin sembolunden geldiğini bilmiyorsunuz heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyelite

quote:

''Volkswagen’in ABD'de dizel araçlarındaki emisyon değerlerini manipüle ettiği iddiası sonucu patlak veren kriz tüm dünyaya yayılıyor. Volkswagen'in emisyon testlerinde usulsüzlük incelemeleri Asya'ya sıçradı. Alman hükümeti ise soruşturmaların tamamlanmasını bekliyor.

Volkswagen krizi büyüyor

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen AG'nin ABD'deki egzoz gazı emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığını kabul etmesinin ardından skandal Güney Kore'ye yayıldı. ''

Bundan yıllar önce VW'nin ADAC sahtekarlığını burada yazmıştım. Bilen bilmeyen birçok forum sakini üzerime seğirtmişti. Özellikle de marka fanatiği arkadaşlar.
    Konu özetle şu idi; esasen ana ortakları İsrail yahudisi olan sözde Alman firması VW, kendi araçlarını diğer araçlarla mukayese için bir seri testler (ESP, ABS, savrulma testleri v.s) yaptırmıştı. Testleri yine yahudilere ait ADAC yapmıştı. Testlerde apaçık BİAS (hile) vardı. Bunu otomotiv uzmanları söyledi ben değil. Daha sonra konu kapatıldı. Şimdi baktımda açtığım o konu kaldırılmış, üzerinden çok zaman geçti.

Yine aynı VW'nin ülkemizde en çok satan otomotiv firması olduğu halde neden ülkemizde bir çivi dahi çakmadığını, yatırımda bulunmadığını da sorgulamıştım. Normalde başka bir ülkede bu kadar çok satan bir şirkete yatırım şartı getirilir, istihdam oluşturması istenir. Yani öyle 'hep bana, hep bana'' olmaz. Ülkemiz adına zamanın ekonomi bakanı ve hatta sayın Başbakan bunu zamanında dile getirdi, firmadan yatırım yapması istendi. VW başlarda eveledi, geveledi. Sonra baskılar karşısında Caddy nin ülkemizde üretileceğini açıkladı. Birkaç ay sonra ''One minute'' çıkışı oldu ve VW çarketti. Türkiye'ye yatırım yapmayacaklarını, üretim tesisi açmayacaklarını ve önümüzdeki 15 yıl boyunca bu konuyu gündemlerine getirmeyeceklerini belirtti. Gitti Polonya'ya fabrikasını kurdu, başınada bir yahudi CEO atadı. Bunları da zamanında yazdım fakat en ufak zeka kırıntısı bulunmayan bazı tepkilele karşılaştım. ''Yatırım yaparken sana mı soracak?, bu işler öyle senin bildiğin gibi değil, karlı olmayacaksa niye fabrika açsın, VW ülkemizde üretilirse kalitesi düşer kimse almaz, ne var bunda, sanki bütün otomotiv firmaları yatırım mı yapıyor? mesela Ferrari'nin fabrikası mı var?, marka düşmanlığı yapma, nerden biliyorsun bunları, VW'nin yöneticileri arkadaşın heralde, ben böyle birşey duymadım, aman ne önemli birşey v.s'' gibi...

Baştan belirteyim ırkçı değilim, herhangi bir dini inanca karşı husumetim asla yok, olamazda. Sermayenin dini ve milliyeti olmaz. Mesele zaten ürünü üretenin ırkı veya dini , imanı değil. Mesele VW'nin yatırım konusunda ülkeme olan ÖNYARGISI. Evet asıl ırkçı olan VW'nin ayrımcı politiası. Heryıl İsrail'e milyonlarca dolar vergiyi Alman hükümetinin gözünün önünde veren VW elbette ülkeme yatırım yapmakta ayak sürüyecek. Ben marka düşmanı veya fanatiği değilim fakat VW'nin tepesindeki çifte pasaportlu yöneticileri ve İsrail asıllı sahipleri bazı konularda oldukça bağnaz.

Bu zihniyetteki bir firmadan her türlü hile beklenir, emisyonu da düşük gösterir, yalan da söyler, hile de yapar, ülkenin en çok satan firması olmasına rağmen pişkinlik yapıp yatırıma da yanaşmaz...

şu yahudi muhabbetini ispat etmediğin takdirde başın belada sevgili kardeşim.

edit:bende dolayı değil tehdit algılanmasın.. koskoca almanya halk otomobili firmasına yahudi diyeceksin ve o kadar alman bunu bilmeyecek.. ben değil ama birileri ispat et diyecektir... belkide ispat edersen televizyona falan çıkarsın meşhur olursun...

Isin ilginci bahseilden firma Yahudilere soykirim yapmaya calisan Hitlerin destegi ile buyumus savas zamani askeri arac uretmis, gunumuzde bile bazi Yahudiler tarafindan boykot edilen bir firma.
    Ha olmaz diye bir sey yok tabi ama sasirtici olur.
    Hala Alman devletinin de hatri sayilir hissesi var VWde bildigim kadariyla. Oy cogunlugu ise Porsche`ye ait.

Seviytoruz boyle komplo teorilerini. One mituden sonra yatirimdan vazgecmis. Ha sanki cok onemli bir seydi de one minute. Adamlar gemine cikip insan oldurduler seyrettin one minute dedin diye mi kizdilar. Saniyoruz ki DUnya bizim etrafimizda donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 22 Eylül 2015; 20:37:51 >

• İşim gereği yurtdışına sık çıkan biriyim. Değişik ülkelerde birçok arkadaşım var. Bunların bir kısmı otomotiv sektöründe.Uzun süre kalacağım zaman araç kiralamak zorunda kalıyorum. Araç muayelerinde çok hasaslar, tabii bir de vergi ödemelerinde. Cezalar astronomik ölçüde. Örneğin İngiltere de 1700 sterlin.
    Gerek ABD gerekse Avrupa da ve özellikle İngiltere de araç muayenelerinde emisyon değerleri önceden kesin ölçülerle belirlenmiş. Aracınızdan çevreyi kirlettiği ölçüde vergi alınıyor. Euro3, euro3 ve euro5 normları belli. Örneğin Euro5 normlarında araç üretiyorsanız, -karşılığı olan CO2 emisyonları çok kesin çizgilerle belirlendiğinden- bu değerlerin üzerindeki değerler asla kabul edilmez. 0.001 bile fazla olamaz. Aksi halde caydırıcı yaptırımları var. Bunlar önceden belirlendiği için ve üretici bunları kabullendiği için bu işin mazereti de olmuyor. Şimdi siz Euro5 diyipte euro3 normlarında motor üretirseniz çok ciddi sorun olur. Tabii en büyük sıkıntı insanları aldatmak, yanıltmak. Amerikalısı da avrupalısını da bu konuda çok hassas, ''aman canım ne olucak, bi kereden birşey olmaz'' demezler. Adamın iflahını keserler. Onların dünyasında en büyük suç veya günah aldatmaktır...

• İspat et diyen arkadaş sana burda VW'nin İsrail yahudisi sahiplerinin ismini yazsamda inanmazsın heralde,
    başımız belaya falan da girmez merak etme...
    VW firması 1. dünya savaşı sonrası (1937) yılında araç üretimine başladı. Amaç ucuz ve kaliteli araç üretmekti Zaten VW halk arabası manasına gelir. 2. dünya savaşı bittikten sonra şirket Maliye bakanlığına ve Aşağı Saksonya Hükümetine devredildi ve 15 kişilik bir yönetim kurulu oluşturuldu. Yönetim kurulununda bulunan ve sermaye sağlayan 4 ana ortak Yahudi asıllı Alman vatandaşlarıdır. Diğer üyeler çoğunlukla mühendislerden oluşmuştu. Bu nedenle de VW group tıpkı diğer büyük yahudi ortaklığı olan firmalar gibi İsrail'e vergi öder. Kimsenin de gıkı çıkmaz.
    Aslında bunun o kadar da önemi yok. Özellikle de bizim memleketimizde aksi tesir yapar.

Sen ABD merkez bankasının sahipleri olan Rotschild ailesinin Yahudi olmasına veya dünya Gaz devi GAZPROM'UN en büyük 2 ortağının Rus yahudisi olmasına (hemen atlayıp Gazprom Rus devletinin falan masalı anlatmayın çünkü değil) da inanmazsın.
    Adamlar dünya ekonomisinin dümeninde oturuyor, bankacılık dünyasını, medyayı, basını, enerji sektörünü ve silah ticaretini yönetiyor, sen kalmış ispat et diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: haydarkarapuar

cihanair ve shadowgeist olsaydı şimdi

Bir yere gittigimiz yok buradayiz
    Showunda kesin fake hesabi vardir okuyordur yada yaziyordur

• Almanya yla amerika arasında ki ekonomi savaşı varken hitler sembollü vw gidip almanyada araba üretip israile para kazandıracak hayal kurmayın orası turkiye değil adamlar gerçek milliyetci .

• Kendi vatandaşlarını bile gözgöre göre aldattılar ve bu ortaya çıkmasa kimbilir kaç yıl daha aldatacaklardı.Markanın önemi yok bunu hangi firma yaparsa yapsın ciddi ceza almalı bence.Tabi vw nin kendine güvenen sayısız müşterisini adeta enayi yerine koymasıda ayrı bir skandal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İspat et diyen arkadaş sana burda VW'nin İsrail yahudisi sahiplerinin ismini yazsamda inanmazsın heralde,
    başımız belaya falan da girmez merak etme...
    VW firması 1. dünya savaşı sonrası (1937) yılında araç üretimine başladı. Amaç ucuz ve kaliteli araç üretmekti Zaten VW halk arabası manasına gelir. 2. dünya savaşı bittikten sonra şirket Maliye bakanlığına ve Aşağı Saksonya Hükümetine devredildi ve 15 kişilik bir yönetim kurulu oluşturuldu. Yönetim kurulununda bulunan ve sermaye sağlayan 4 ana ortak Yahudi asıllı Alman vatandaşlarıdır. Diğer üyeler çoğunlukla mühendislerden oluşmuştu. Bu nedenle de VW group tıpkı diğer büyük yahudi ortaklığı olan firmalar gibi İsrail'e vergi öder. Kimsenin de gıkı çıkmaz.
    Aslında bunun o kadar da önemi yok. Özellikle de bizim memleketimizde aksi tesir yapar.

Sen ABD merkez bankasının sahipleri olan Rotschild ailesinin Yahudi olmasına veya dünya Gaz devi GAZPROM'UN en büyük 2 ortağının Rus yahudisi olmasına (hemen atlayıp Gazprom Rus devletinin falan masalı anlatmayın çünkü değil) da inanmazsın.
    Adamlar dünya ekonomisinin dümeninde oturuyor, bankacılık dünyasını, medyayı, basını, enerji sektörünü ve silah ticaretini yönetiyor, sen kalmış ispat et diyorsun.

bmw ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
    edit:biliyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyelite -- 22 Eylül 2015; 23:09:23 >

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Bence çık boğaz köprüsüne, ABD soruşturmayı geri çekmesse atacağım kendimi de..buradan sesini duyurman zor..Katkın olsun VW ne..bekliyoruz
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Bence ''Seat ın emisyon değerlerinde birşey yok..taş gibi araba hatta VW den daha problemsiz'' demeliydin..Sana da bu yakışırdı..VW Trollerinin oymak başı seni
  • Almanya nin sömürü düzeni sonucu ,şirketlerinin düştüğü ve düşeceği hatalar artıyor. Sırf 2.eli iyi diye sıra yazılıp beklenen ve pahalı alınan ve nin durumu.
    Global dünya da artık rekabet ve kalite savaşı çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: dudeykewl

Etraf milyonlarca külüstür kamyon, kamyonet, kuş serisi kaynıyor çevrenin canına okuyorlar. Vw 2 gram emisyonu az gösterdiyse banane ya. Burdan size ekmek çıkmaz.
    Gören de araba alırken ilk kriterleri emisyon zannedecek.

Kesinlikle haklısın kardeşim. ABD önce mazotu kovayla içen Peterbilt tarzı tırlarını kaldırsın. Bir apartmanın yaktığı kömürün dumanı kadar duman atıyor her biri. Bizde de durum aynı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.