Şimdi Ara

VW pişmanlıktır... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende size katılıyorum.Dsg kronik problemleri çözüldüğü taktirde mükemmel bir şanzıman.Vites geçişlerini mükemmel.Performans kaybı 0 ve yakıt tüketimine negatif hiçbir etkisi yok.Hatta benim diyen şoför dsg şanzıman kadar az yakıt tüketim değerleri yakalayamaz şahsi kanaatim.Tek sıkıntısı auto-hold sistemi.Yokuş yukarı ve aşağı arabayı tutması güzel fakat yokuşta geri park yapacaksam ve çok yakında araba varsa stres oluyorum.Gaza basıyorum auto-hold sistemi arabayı bırakmıyor gazın dozunu artırınca birden fırlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cc_cihan

sonunda benim gibi düşünen ve başına olmadık işler gelen bir örnek bulduğum için sevindim
    sevindiğim nokta bu düşünceleri paylaştıgım birilerinin olmasıdır yoksa başınıza gelenler sabır taşı çatlatır gecmıs olsun
    vw araclarını oldum bittim sevmem

cok defa da kullandıgım takıp etttıgım araclardır
    yanı uzaktan uzaga sevmeme gıbı bır durum soz konusu degıldır

haa bunu soyledıgımde cevremden acaıp tepkıler alıyorum ve bazen haddını asan tepkıler
    ama bu tepkıyı verenlerın seceresıne bı bakıyorum adam 40 yasına kadar reno toros ve dogan slx ıle bı genclık bıtırmıs ve babadan kalma mırasla bır vw almıs ve bu arac ıllakı eskı araclarına göre onu uzay cagına cıkartmıs

haa ben anamdan mercedes bmw audı ıle doğmadım
    ama
    yuksek modellı olsun dıye vw basta olmak uzere elımdekı parayla hep bmw mercedes ve audi markalarını tercıh ettım
    japon da alacksam yada kullanacaksam toyota

ben 98 model 528ia ya 32bın verdım benı yuhladılar
    adam 2004 model passat aldı benım arabadakı ozellıklerın yarısı yoktu ne gosterısı vardı nede bıseyı

bendekı 98 model arabayı arabacılıktan anlamayanlar 2006 mı 2007 mı dıye sorarlardı onun passata 2003-2004 derlerdı dırek

yanı sunu soyleyecem vw her zaman her sartta malzeme kalıtesı olarak verdıgınız paranın karsılıgı olarak hıcbır zaman tatmın etmez ınsanı
    ha kımlerı tatmın eder tamahkar ve ömrü şahin doğan toros üçgeninde geçmiş insanları tatmin eder
    ha bırde her markanın sevdalısı vardır ceremeyı ceker kalıteye onem vermez sever o markayı o yuzden onuda tatmın eder

velasılı yer yuzunden alacagım belkı en son 3 marka ıcındedır vw markası

Vw nin malzeme kalitesi mi düşük?
    Sen herhalde boş line arabalara bindin.
    Toyota, Renault , Honda Fiat vs malzeme kalitesi süper değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten CC için konuşacak olursak kapı içi ve konsol üstü plastik aksamı dokununca insanın içini okşuyor.Kaliteli gibi geliyor fakat sizin uzmanlık alanınızmış kalitesiz diyorsanız birşey iddia edemem :) İç mekanda ses (trim,konsoldan gelen çıtırtılar) dışında sıkıntı yok zaten.En güzelide içeride 0 motor sesi olması.Normal devirlerde seyir esnasında elektrikli araç hissi veriyor.Motor zaten çok başarılı.

Bunları yazmayınca arkadaşlar vw aldım hiç güzel yönünü görmedim sadece kötü yönlerini gördüm gibi düşünebilirler fakat zaten 100 bin tl verilen bir araçta olması gereken şeyler bunlar.Motor sesinin yalıtımı konusunda ise bmw 3 ve mercedes c'den kesinlikle daha başarılı.Hatta sürdüğüm d sınıfı araçlar içerisinde (eski kasa insignia,bmw 3 f30,mercedes c,latitude,508,c5,mondeo,önceki kasa mazda 6) motor yalıtımı konusunda CC kadar başarılısı yok.CC tam olarak d sınıfı olmasa da karşılaştırmak istedim çünkü ne bmw 4 serisini nede audi a5'i sürdüm.Kıyaslayabileceğim araçlar bunlar..

Bunları da yazalım da sezarın hakkı sezara.

• bu iğrenç yollarda trim sesi olmayan araç görmedim ben açıkcası.. hangi aracın forumuna gidersen git herkes konsoldaki çıtırtılardan şikayetci..
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    Evet, son çıkan Jetta'nın da Passat'ın da önceki nesile göre malzeme kaliteleri düşüktür, tabi bunu sizin gibi fanatiklere değil de 2 aracı kullanıp objektif yorum yapabilecek olgunluktakilere sormak gerek.

VW pişmanlıktır...

VW pişmanlıktır...

kapı içi plastikler de aynı şekilde son derece kalitesizdir son kasalarda dacia gibi, donanımdan da çalabildikleri kadar çalıyorlar her yeni nesilde

kullanıcı yorumları da burada
    www.passatturkiye.com
    Yeni jetta mi eski jetta mi
    http://www.passatturkiye.com/jetta/9364-yeni-jetta-mi-eski-jetta-mi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Aralık 2014; 13:54:38 >

• Dsg de sorun olabilir .
    Tok Kapı Sesi var o bile yeter
  • Yok yok, alabileceğimden büyük bir risk resmen.
    Artık sıra sonraki versiyon DSG'ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bulentboz

quote:

Orijinalden alıntı: N0ns3rvi4m

quote:

Bu forumu anlamak gerçekten çok zor.

Sadece 1 arabadaki sorun ile VW FİRMASI komple sorunlu ilan edildi. Yeni golf ile DSG sorunu konusu bulamayız varsa 1-2 tane ama geçmişteki DSG sorununu geleceğe taşıyarak halen DSG sorunlu diyorsunuz. Yeni passat'ta geldi tüm gelişmeleri hep beraber göreceğiz.
    Şu forumda 1 kişi VW PREMİUM marka demedi ki DEĞİLDE. Ama bazı kişiler konuya '' vw premiumdur olsun '' dalgası şeklinde girerek gözleri üzerine toplamaya çalışıyor.
    Artık şunu kabullenin VW sınıfındaki rakiplerine göre daha kalitelidir.
    Herkes bu forumu dinleseydi altında MAZDA 3 ve LEON olurdu.

Gelsin eksiler.

Hehe diyin geçin. Forum kurtulamadı şunlardan

Yahu tartışma çıkarmak için boş cevaplar yazmayın rica ediyorum. Bir yorumunuz varsa gelin iletin ö.m ile iletin.
    İnsanların işine gelen yorumu yapmadığımız zaman '' Forum bizden kurtulamadı '' oluyor. Ama buraya vw şöyle böyle yazsam '' Oooo adamsın ''.

Takip ediyorum da baya sıkı fanboysun şu adamın başına gelenleri bi düşün kendi başına gelse ne yapardın. Sahi ehliyeti ne yaptın alabildin mi

Neye göre fanboyum. Buna nasıl karar verdiniz ?
    Bu hafta sınavım var.

Denk geldiğim her yerde vw yi savunuyorsun. Buna göre

Demekki cümlelerimi seçiyorsunuz. İyi okuyun.

Ben iyi okuyorum zaten sadece empati yap

• Kurudan vazgeçecekler eninde sonunda, Porsche ve A4 üstü Audiler gibi olması lazım, çünkü bozulması hariç mükemmel bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pxshadowz

Araya gireyim de 55.000tl ye aldığım 2013 Auris in şuan site fiyatı + eklediklerimle 80.000 tl ye denk geliyor nasıl prim etmemiş sizce ?

VW yi bilmemde, Toyota'yı 1 sene kullandım servisiyle sıkıntı yaşamadım. Babam 11 senedir Volvo kullanıyor o da bir sıkıntı yaşamadı.

Servis sıkıntısı gidilen yetkiliye göre değişir.

sikayetvar.com takipçisi olarak VW nin servisi ile ilgili de şikayet çok. Oraya göre 2013, 2014 lerde de DSG arızası var.

Şanzıman sorunu herkese denk gelmiyor ancak denk gelen sayısı da oldukça yüksek ve insanlar için büyük bir soruna dönüşüyor.

Yukarıda bir kaç arkadaşta sorun çözülmüş ücretsiz yapılmış diyor. Yüksek ücretler verdiğim bir araçta şanzıman sorunu olması ve de bunun tekrarlanmasını kim ister ?.

Servis garantiden yaptı, etti diyorsunuz. Garanti bitince ne olacak ? Arkadaşımda olduğu gibi TEM'de aracınızı çektirip 8.500 tl bayılacaksınız belki daha fazla belki 3-4 bin daha az.

DSG şanzımanı, BOZULUP insanları mağdur etmese ÇOK BAŞARILI ona kimsenin lafı yok. Diğer sorunlar her marka arabada olabilecek sorunlar.

Ancak burası bir forum, insanlar bilgi almak&vermek için buradalar. Bu yüzden VW(bu başlık için altında olduğu için) ve diğer araç sahiplerinin objektif olması gerekir. Tabi ülkemizin genel insan karakteri olarak daha çok markalarına tapınıyorlar ve herhangi bir kusuru kabul etmiyorlar.

NOT: Kastım bu başlık altında bazı saçmalayan arkadaşları içindir.

Reklamlarda bu aralar var corolla 49 binden baslayan diye
    e gecen yil bu yeni corollanin liste fiyati kacti kardesim?

Bu yil Yine ayni 49 bin eeee neresi prim yapmis?
    e kardesim kac tane corolla tarihi eser 4 vites otomatik satilmis da kac oran varmis bozulmada
    vw b c ve d sinifinda en cok satan firma degil mi
    O kadar satis icinde dsg bozulan arac sayisi cok gozuktugu icin konusuluyor ee oranlama bilmeyen insanlara prim cikiyor
    Sen suan kullandigin herhangi bi urun garantisi bitince ne yapiyorsun bu arkadas da onu yapacak
    ki vw de bakimlarini yaptrdiginda surekli garanti gibi oluyor( iyi niyet garantisi)

Kastim aurise 80 BIN verip sacmalayan arkadasa dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudret1 -- 9 Aralık 2014; 15:27:06 >

• Vw'ciler bir türlü kabullenemiyorlar.vw'nin övülecek yanı yok.sorunlu arabalar bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Evet, son çıkan Jetta'nın da Passat'ın da önceki nesile göre malzeme kaliteleri düşüktür, tabi bunu sizin gibi fanatiklere değil de 2 aracı kullanıp objektif yorum yapabilecek olgunluktakilere sormak gerek.

VW pişmanlıktır...

VW pişmanlıktır...

kapı içi plastikler de aynı şekilde son derece kalitesizdir son kasalarda dacia gibi, donanımdan da çalabildikleri kadar çalıyorlar her yeni nesilde

www.passatturkiye.com

Benim arabam vw bile değil ne fanatikliği?
    Malzeme kalitesini nasıl ölçüyorsunuz acaba yüksek düşük diye merak ediyorum.
    Yeni passatı acaba gördünüz mü de yorum yapıyorsunuz merak ediyorum.
    Ben 2 Sini de gördüm, kalitesi yenisinin daha iyi diyorum.
    Forum linki göndermişsiniz bir de diğer markalarınkini de Gönderin bakalım onlarda kaliteli malzeme yapıyorlar diyen var mı ?

• safir S kullanıcısına yanıt
    alıntı yerine cevap butonunu kullanırsanız otomatik olarak haberdar ediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

VW pişmanlıktır...

VW pişmanlıktır...

www.passatturkiye.com

Benim arabam vw bile değil ne fanatikliği?
    Malzeme kalitesini nasıl ölçüyorsunuz acaba yüksek düşük diye merak ediyorum.
    Yeni passatı acaba gördünüz mü de yorum yapıyorsunuz merak ediyorum.
    Ben 2 Sini de gördüm, kalitesi yenisinin daha iyi diyorum.
    Forum linki göndermişsiniz bir de diğer markalarınkini de Gönderin bakalım onlarda kaliteli malzeme yapıyorlar diyen var mı ?

zaten sizin sıkıntınız çok daha fazla arabanız vw bile değilken böyle savunuyorsunuz...

ben bir önceki kasanın makyajlısını (mk5) ve b6 kasa passat'ı kullanmış birisiyim, diğerlerinin ise içinde bulundum, bunların malzeme kalitesi onlara göre çok daha düşük, donanımları çok daha zayıf, yorgunluk tespit asistanı koyuyorsun da 220v prizi neden kaldırıyorsun? bagajdaki amortisörleri neden kaldırıyorsun? ışıklı makyaj aynasını neden sunmuyorsun?

malzeme kalitesi, vw'nin tok kapı sesi gibi ölçülür? duyu organlarına hitap ettiğidir, sert plastik mi yumuşak plastik mi? işçilik nasıl birleşim yerleri düzgün mü, ayrıklık var mı, çizgiler paralel mi? bunlara bakılır malzeme ve işçilik kalitesi için

siz ikisini de görmüşsünüz ben kullandım, benim nişanım olduğunda jetta 1.6 tdi dsg7 comfortline vardı, araçta çift bölgeli dijital klima, ön arka park sensörü, otomatik kararan ayna, far sensörü, yağmur sensörü, kaputta amortisör... ağzına kadar doluydu

7 ileri kuru tip dsg ve 120.000 km olmasına rağmen şanzımanında da en ufak bir sıkıntı yoktu

eğer o jetta'yı biliyorsanız ondan sonra çıkan jetta'ya araba demezdiniz emin olun

b6 kasa passat satıp b7 kasa passat alanlar da aynı şekilde düşünüyor, onlara da sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Aralık 2014; 15:49:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

quote:

Orijinalden alıntı: yusufcetin

Ben anlamadım şimdi. Bir mal aldınız, arıza yaptı, tedarikçiye gittiniz malı onardı. Bunda sorun olan konu ne?

Özetledim, bakkala gittin cips aldin eve geldin içinden böcek çiktı bakkala geri gittin ücretsiz yeni cips aldin.

Veya paraşüt aldin, atladin, açılmadı ayağın kırıldı, tedarikçi yenisiyle değiştirdi.

Yanlış benzetme.

Aldığın malın muhteviyatı ile kabul edilebilir sorunlar vardır. Arabayı aldın, gitmiyorsa bu bahsettiğin örneklere uygun olur. Ama arabayı aldın kullanıyorsun, bir arıza oluştu adam tamir etti. Daha ne yapsın, yada ne yapsa senin için yeterli olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: safir

Bu kadar basit bir konuyu anlayamamanız enteresan.Aracım garanti süresi içerisinde bozulduğu için tabii ki para vermeden değişim yapacaklardı.Sorun şu ki garantim bitti ve şanzımanım tekrar bozulduğunda bu para cebimden çıkacak.Dsg arızalarından bihaberseniz orasını bilemem tabii ki.Öyle bir durum varsa konuyu anlayamamanız normal.

Kaldı ki aracta karşılaştığım tek sıkıntı şanzıman gibi yorumlar atmışsınız.Halbuki sıfır km alınan bir aracın 10 bin km dahi olmadan devir daim su pompası delinmesi çok mu normaldir?Herşeyi geçtim 2 yıl önce 85 bin tl verilmiş bir aracın bu kadar sorunlu olması karşısında firmaya alkış mı tutacaktım..

Burada beklediğim şey vw araçlarının kötülenmesi değil.Sadece dsg şanzıman ile ilgili insanları uyarmak istedim.Siz anlamasanızda bu başlıktan illaki birşeyler çıkaranlar oldu.Zaten sözüm onlara siz nato kafa nato mermer devam edebilirsiniz.

İyi forumlar...

Sen bile bile kronik problemli arabayı al, sonra biz nato mermer nato kafa olalım, şahane. Bence süreci baştan sona tekrar bir gözden geçir!

Ne yapsa mutlu olacaksınız adamlar anlamadım ki. Millet milyon verip Ferrari alıyor, onda problem oluyor. Porsche'lerde kronik arızalar oluyor, Masseratiler yolda kalıyor.

Tamam hiç problem olmasın, dünyaya barış gelsin ama mekanik bir malda sorun çıkmaması ihtimalini hayal etmek tek kelimeyle çocuksu bir saflık olabilir.

• Kalite satış yapılan bölgeden bölgeye ve modelden modele çok değişiyor artık. Bizim birde 87 model W124 kasa 300E Mercedes Benz aracımız var. Yaklaşık 30 yıldır ailece Mercedes Benz kullanıyoruz. Bu markada bile kalite düzeyi eskisi gibi değil artık. Eskiden bizde 82 model W126 (Balina kasa) 300 SEL vardı ve aynı yıllara ait neredeyse tüm Mercedes Benz modellerinde (W123 eski E serileri dahil) malzeme kalitesi ve kullanılan metaryaller aynıydı. Şimdi malesef öyle değil. Bunu 2014 model bir CLS ile 2014 model CLA arasında rahatlıkla görebilirsiniz. İçine binip inceleyin yeter. Artık ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı yapıyor Almanlar.

Eskiden daha kaliteli daha dayanıklı araç yapmak için uğraşılırdı, şimdi belirli markalar dünyadaki yerlerine oturdu ve daha az yakıt tüketen ve daha ucuza maliyeti getirilen araçlar için uğraşıyorlar. Bunlarda haliyle belirli sıkıntıları beraberinde getiriyor malesef.

Kimse bugün hiçbir aracın 1976 model bir 240D Mercedes Benz (W115 kasa eski E serileri) kadar sorunsuz ve sağlam bir genel yapıya sahip olduğunu söyleyemez (şase ve güvenlik olayı çok gelişti onu konu dışında tutuyorum) mekanik anlamda tam bir başyapıt olarak yıllarca görev yaptı bu araçlar.

Ancak şimdi olay malesef böyle değil. Mercedes Benz belirli bir mekanik kaliteyi halen koruyor hatta daha fazla geliştiriyor fakat malzeme ve işçilik kalitesi eskiden olduğu gibi her modelinde aynı değil, Bugün BMW de motor ve teknoloji konusunda iyi gelişmeler kaydetti ancak halen ZF den şanzıman alıyor koca BMW kendine adam gibi bir şanzıman yapamadı gitti.

Japon otomobilleri neden genel anlamda sorunsuz olarak biliniyor farkındamısınız. Adamlar çok dürüstler. Başlarına ağır deprem felaketleri gelipte herhangi bir dükkanı yağmalamayan tek millet. Aşlında işin özü saygıda ve dürüstlükte. Nereden nereye

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Kalite satış yapılan bölgeden bölgeye ve modelden modele çok değişiyor artık. Bizim birde 87 model W124 kasa 300E Mercedes Benz aracımız var. Yaklaşık 30 yıldır ailece Mercedes Benz kullanıyoruz. Bu markada bile kalite düzeyi eskisi gibi değil artık. Eskiden bizde 82 model W126 (Balina kasa) 300 SEL vardı ve aynı yıllara ait neredeyse tüm Mercedes Benz modellerinde (W123 eski E serileri dahil) malzeme kalitesi ve kullanılan metaryaller aynıydı. Şimdi malesef öyle değil. Bunu 2014 model bir CLS ile 2014 model CLA arasında rahatlıkla görebilirsiniz. İçine binip inceleyin yeter. Artık ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı yapıyor Almanlar.

Eskiden daha kaliteli daha dayanıklı araç yapmak için uğraşılırdı, şimdi belirli markalar dünyadaki yerlerine oturdu ve daha az yakıt tüketen ve daha ucuza maliyeti getirilen araçlar için uğraşıyorlar. Bunlarda haliyle belirli sıkıntıları beraberinde getiriyor malesef.

Kimse bugün hiçbir aracın 1976 model bir 240D Mercedes Benz (W115 kasa eski E serileri) kadar sorunsuz ve sağlam bir genel yapıya sahip olduğunu söyleyemez (şase ve güvenlik olayı çok gelişti onu konu dışında tutuyorum) mekanik anlamda tam bir başyapıt olarak yıllarca görev yaptı bu araçlar.

Ancak şimdi olay malesef böyle değil. Mercedes Benz belirli bir mekanik kaliteyi halen koruyor hatta daha fazla geliştiriyor fakat malzeme ve işçilik kalitesi eskiden olduğu gibi her modelinde aynı değil, Bugün BMW de motor ve teknoloji konusunda iyi gelişmeler kaydetti ancak halen ZF den şanzıman alıyor koca BMW kendine adam gibi bir şanzıman yapamadı gitti.

Japon otomobilleri neden genel anlamda sorunsuz olarak biliniyor farkındamısınız. Adamlar çok dürüstler. Başlarına ağır deprem felaketleri gelipte herhangi bir dükkanı yağmalamayan tek millet. Aşlında işin özü saygıda ve dürüstlükte. Nereden nereye

Yaramı deştin. Hele de W116 kasa Mercedes yok mu, S kasanın babası resmen.

• kudret1 K kullanıcısına yanıt
    Birincisi okuyup anlama konusunda sikintin cok yuksek.

İkincisi bi aracin degeri baslangic fiyati uzerinden mi prim yapar?

Ucuncusu ben 2013
    Martinda 55.000 e auris d4d m/m skypack active aldim extralarda dahil icinde sen ssimdi sitesine gir bi bak. İstersen faturasi da hala mevcut.

Suan hala o arac satiliyorsa 80.000 e alan var demek ki.

Bana milattan oncesi toyotayi anlatma gunumuzu konus ben oraya 2013-2014 vw dsg sorunu hala var yazdim. Yok arac kac satmismis banane oranindan ? Son 3-4 yillik satislari topla hangisinde boyle bitmeyen bi kronik arizali arac var.

Sen istedigin kadar konus dur burda. tarafsiz dusunemeyen insana anlatilacak seyler kisitlidir. Kapasite meselesi.

1.5 sene once 2010 golfte gorduk iyi niyeti sagolsunlar 18.000 den 8.500 e cektiler. Bozuk mal satip iyi niyet gosterdiler Allah razi olsun onlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pxshadowz -- 9 Aralık 2014; 17:17:52 >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Bmw nin ZF den şanzıman alması neden bu kadar batıyor bu Mercedes çilere anlayabilmiş değilim. Daha iyisi varsa söyleyin, Mercedes kendisi üretipte daha iyisinimi yapıyor hayır, artı olarak bilmiyorsanız öğrenin Mercedes difransiyelerini ZF firmasından alıyor Eski ML modellerinde BorgWarner üretimi şanzımanlar var. Otomobillerde kullanılan her parçayı otomobil üreticileri imal edecek diye bir kanun mu var. Bugün far grubu deyince Hella firmasını hemen hemen kullanmayan marka yok Mercedes dahil.
    Bmw lerde sadece şanzıman ZF üretimi değildir direksiyon kutularıda ZF firmasına aittir, difransiyelleri Bmw kendi üretir, mercedes ZF den kullanır.
    Mercedes şehir içi otobüslerindede ZF imalatı otomatik şanzımanlar kullanmaktadır. Bu durumda ne demeliyiz mercedes adam gibi şanzıman difransiyel üretemiyormu.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.