Şimdi Ara

VW pişmanlıktır... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu forumu hiç anlayamayacağım;
    Kullandığımız ya da kullanmak için büyüyüp para kazanmayı beklediğimiz araçlar netice itibarıyla kul yapısı.
    Ben Subaru marka araçları çok severek ve beğenerek kullanıyorum. 4-5 araç değiştirdim hepsi Subaru. 2. Araç olarak fiat punto, pejo 308, ford focus, vw passat variant, şu anda da Kia Ceed kullanıyorum.
    Önemli olan insanın bir arabayı alırken ondan beklediği performans, konfor ve kullanım rahatlığı. Örneğin en ucuz arabam olan Punto'dan çok memnundum. İnanırmısınız trim sesi vs gelmezdi araçtan ama 1.4 70 bg otomatik araç yokuşta canını alırdı.
    Gittim 1.6 105 bg benzinli Focus otomatik aldım o da ne? Performanı puntodan daha kötü.
    Şimdi Subaru Forester XT'den beklediğim motor performansı bunlardan bekleyerek hata yapmaz mıyım? Peki sokakta gören bir çok kişi "adam deli misin 2. eli yok bu aracın neden Subaru alıyorsun" demesi hata değil mi? Bir arkadaş yazmış daha arabayı alırken 2. el hesabı yapan bir milletiz bu nedenle de doğru araçları alamıyoruz.
    Evet VW'de DSG sorunu var, bunu kimse inkar edemez. Ama her aracında oluyor mu bilmiyorum, kullanımla ne kadar alakalı onu da bilmiyorum. Ama başka araçlarda da başka sorunlar çıkabilir. Örneğin ağabeyim Volvo kullancısıdır. 2010 yılında aldığı S40 dizel aracı 2 defa turbo değiştirdi, 1 defa sürücü koltuğu ses yaptığı için değişti yanılmıyorsam 1 defa da radyatör fanı değişti. Ama o gitti 2012 de yine S40 aldı ve şimdi en ufak bir sıkıntısı yok. Bu biraz şans işi.
    Herkes kendi gücünün yettiği ve hoşuna gittiği aracı alıyor, benim çok param olsa mercedes ML-GL almak isterim ama alamıyorum diye de onları kötülemem doğru olmaz ya da en azından bir defa bile sürmeden forumda bir başkasının dedikleri ile hareket edemem.
    Bence forumdaki arkadaşların objektif olarak yorum yapmaları anlamsız tartışmaları engelleyecektir.
    Allah herkese kazası belası sürüşler nasip etsin ve yine Allah herkese almayı istediği araçları nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pxshadowz

Birincisi okuyup anlama konusunda sikintin cok yuksek.

İkincisi bi aracin degeri baslangic fiyati uzerinden mi prim yapar?

Ucuncusu ben 2013
    Martinda 55.000 e auris d4d m/m skypack active aldim extralarda dahil icinde sen ssimdi sitesine gir bi bak. İstersen faturasi da hala mevcut.

Suan hala o arac satiliyorsa 80.000 e alan var demek ki.

Bana milattan oncesi toyotayi anlatma gunumuzu konus ben oraya 2013-2014 vw dsg sorunu hala var yazdim. Yok arac kac satmismis banane oranindan ? Son 3-4 yillik satislari topla hangisinde boyle bitmeyen bi kronik arizali arac var.

Sen istedigin kadar konus dur burda. tarafsiz dusunemeyen insana anlatilacak seyler kisitlidir. Kapasite meselesi.

1.5 sene once 2010 golfte gorduk iyi niyeti sagolsunlar 18.000 den 8.500 e cektiler. Bozuk mal satip iyi niyet gosterdiler Allah razi olsun onlardan.

Bak kardesim gayet iyi anlatayim detayli
    2013 1.2 tsi midline golf 43 bin di simdi 55 bin
    2013 1.2 tsi comfort golf 46 bin e aldim simdi 58 bin
    Higlinesini dizel dsg sorma 69 bindi 90000tl
    heh
    neyi kabul edemiyorsun veya ne zoruna gidiyor ki vw de opsiyonlari konusmuyorum bile
    sikintin derdin ne
    bakiyoruz 2013 yeni kasa corolla 49 bin
    simdi de 49 bin
    Acc reklamlari bak toyota musterisine bu kadar deger veriyor iste bu yuzden tr de 2. El vw de
    Burada kor olmak lazim
    adamlar toyotadan 10 kattan fazla araba satiyor e bozulan arizalanan da tabiki fazla olacak
    matematik ve mantik a zamaninda biraz daha calissaymisin bu oranlamayi anlardin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamamakta ısrar ediyorsun.

Bu insanlar hep vw kullanıcısı madem benim dediklerim tatmin etmedi bunları okuyun.Bununlada tatmin olmazsanız ve ingilizceniz varsa size yabancı forumlardan linkler vereyim.Sorunun bize has olmadığını kuru kavrama dsg şanzımanların zaten hatalı üretim olduğunu anlarsınız.

Sorunun cevabına gelelim.Garanti kapsamında şanzıman tamiri yapıldı doğrudur.Bu başka araçlarında başına gelebilir o da doğru.Fakat başka marka ve model araçların arıza oranı %5-6 ise vw araçlarının şanzımanlarında arıza oranı %25 lere ulaştı.Forumda anket yapılmıştı dsg şanzıman ile ilgili orayı da inceleyebilirsiniz.

Hala aynı şeyleri yazacaksanız zahmet etmeyin zaten sizi ciddiye almıyorum sadece bir arkadaşta daha farkındalık yaratabilirmiyim diye çabalıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Evet, son çıkan Jetta'nın da Passat'ın da önceki nesile göre malzeme kaliteleri düşüktür, tabi bunu sizin gibi fanatiklere değil de 2 aracı kullanıp objektif yorum yapabilecek olgunluktakilere sormak gerek.

VW pişmanlıktır...

VW pişmanlıktır...

kapı içi plastikler de aynı şekilde son derece kalitesizdir son kasalarda dacia gibi, donanımdan da çalabildikleri kadar çalıyorlar her yeni nesilde

kullanıcı yorumları da burada
    http://www.passatturkiye.com/jetta/9364-yeni-jetta-mi-eski-jetta-mi.html

Benim arabam vw bile değil ne fanatikliği?
    Malzeme kalitesini nasıl ölçüyorsunuz acaba yüksek düşük diye merak ediyorum.
    Yeni passatı acaba gördünüz mü de yorum yapıyorsunuz merak ediyorum.
    Ben 2 Sini de gördüm, kalitesi yenisinin daha iyi diyorum.
    Forum linki göndermişsiniz bir de diğer markalarınkini de Gönderin bakalım onlarda kaliteli malzeme yapıyorlar diyen var mı ?

zaten sizin sıkıntınız çok daha fazla arabanız vw bile değilken böyle savunuyorsunuz...

ben bir önceki kasanın makyajlısını (mk5) ve b6 kasa passat'ı kullanmış birisiyim, diğerlerinin ise içinde bulundum, bunların malzeme kalitesi onlara göre çok daha düşük, donanımları çok daha zayıf, yorgunluk tespit asistanı koyuyorsun da 220v prizi neden kaldırıyorsun? bagajdaki amortisörleri neden kaldırıyorsun? ışıklı makyaj aynasını neden sunmuyorsun?

malzeme kalitesi, vw'nin tok kapı sesi gibi ölçülür? duyu organlarına hitap ettiğidir, sert plastik mi yumuşak plastik mi? işçilik nasıl birleşim yerleri düzgün mü, ayrıklık var mı, çizgiler paralel mi? bunlara bakılır malzeme ve işçilik kalitesi için

siz ikisini de görmüşsünüz ben kullandım, benim nişanım olduğunda jetta 1.6 tdi dsg7 comfortline vardı, araçta çift bölgeli dijital klima, ön arka park sensörü, otomatik kararan ayna, far sensörü, yağmur sensörü, kaputta amortisör... ağzına kadar doluydu

7 ileri kuru tip dsg ve 120.000 km olmasına rağmen şanzımanında da en ufak bir sıkıntı yoktu

eğer o jetta'yı biliyorsanız ondan sonra çıkan jetta'ya araba demezdiniz emin olun

b6 kasa passat satıp b7 kasa passat alanlar da aynı şekilde düşünüyor, onlara da sorabilirsiniz

Benim olmayan arabayı savunmam ama 3-5 tane anti vw ci malzeme kalitesiz derse ben de kaliteli olan bir markayı söyleyin de bilelim diye sorarım.
    Bazı modellerde belki kalite düşmüştür olabilir de diğer markalarda yıllar itibari ile kalite iyileşti mi ona baktınız mı?

Ben b7 ve b8 den bahsediyorum siz Jettadan.
    Jetta ne zaman platform değiştirecek o zaman malzeme kalitesi artar.

• kudret1 K kullanıcısına yanıt
    Matematik ile iddialiscaksak yanlis yerdesin. Bilgisayar muhendisiyim. Ben vw kar etmiyor mu dedim.? Hala mi okuyamiyorsun biri anlatsin mi sana? Sen yukariya yazmissin ya auris falan prim mi etmis diye

55 e aldim suan liste fiyati 75 diyorum

Bak bi daha yaziyorum

55 e aldim suan liste fiyati 75 diyorum.

Suan abimde olan auris aracimi satsam 10.000 tl karim var. 1.5 senede binildi o araca. Sen biraz arastirmayi ogren.

İstersen bi daha yazarim hala prim etmemis diyorsan oke?. Bana baslangic fiyatli corolla da. Bahsedip durma.

Hala burda kac arac satmis kac arac olmus diyorsun. tamam vw 80k arac satti mesela toyota 30k satti son iki yila bakiyorum 3-5 tane bile motor& sanziman arizasi olan yok. Oranliyorun kardesim 80 de 10 vw (daha fazla da) toyota 30 da kac? Var mi ben goremiyorum? Bilinen varmi 2010-2012 arasi yag yakmasi vardi max 2 sene surdu. Dsg ? 6-7?

• Vw arabalarına opsiyonel olarak sanayinin yanında tarla sunulmalıdır. Araç tamir görürken nohut ekilir. Tarla konfor paketi.

• trust06 T kullanıcısına yanıt
    paşam bmw mercedes audi başta olmak uzere bır çok aracın ruhsat sahıplıgını yaptım

vw ıse hıc almadım almamda bır yanımda sanayıcı yanı tamırhane sahıbı oldugu ıcın vw ler ılede cok hasır nesır oldum

bu kanaatım burdan gelmekte

vw kesınlıkle tuketıcıden aldıgı paranın hakkını veren bır marka degıl olayın özü bu

yazmak ıcın yazmısın

inşallah vw sahıbısındır

yanı dusunsene hıc arabası olmayan yada sadece bı arabası olmus oda vw markası ve ben o kısıye laf anlatmaya calısıyorum
    eger boyleyse sana ayırdıgım şu zamanıma yazık etmısımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Orijinalden alıntı: Red John

Paras olmayan vwye salliyo

Çok boş bir yorum, parasi olanlar mi sallayabilecek. Bu hak zenginlerin mi ? Adam cc almış sallayabilmek için ne alması lazım di

Parası olmayan bilmeden kulaktan duyma şeylerle sallamayacak bu olacak önce ağzı olan konuşuyor forumda tutturmuşlar dsg bilende bilmeyende yorum yapıyor önce paraları varsa cc yada passat alsınlar ama onlar ancak 20 binlik arabayı alır saçma sapan konuşur.

Boş yorum demek için insanın ne yazdığını bilmesi gerekir.

• 2004'te sıfır km vw araç alıp sorun yaşamıştık biz de aile olarak.
    türk milleti olarak vw'le aramızdaki bağın adı aşk olsa gerek. tasarımının diğer markalara göre bariz üstün olması bizi cezbediyor. bu markaya aşık olmasak, bu kadar başımızı ağrıttığı halde hala onun peşinden gitmezdik.
    ama ben şahsım adına halk arabası adını daha fazla hak eden markalara yöneldim. toyota ve renault
    benim gözümde toyota ve renault aile babası olacak tipte, göbekli-kel filan ama ailesini yolda bırakmaz.
    vw ise mahallenin yakışıklı ama arıza delikanlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: safir

Anlamamakta ısrar ediyorsun.

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/6664-volkswagen-dsg-skandali-bitmek-bilmiyor.html

http://www.golfturkiye.net/kulup/haberler-duyurular/5535-vw-group-dsg-7-sanziman-sorununu-nihayet-kabul-etti.html

Bu insanlar hep vw kullanıcısı madem benim dediklerim tatmin etmedi bunları okuyun.Bununlada tatmin olmazsanız ve ingilizceniz varsa size yabancı forumlardan linkler vereyim.Sorunun bize has olmadığını kuru kavrama dsg şanzımanların zaten hatalı üretim olduğunu anlarsınız.

Sorunun cevabına gelelim.Garanti kapsamında şanzıman tamiri yapıldı doğrudur.Bu başka araçlarında başına gelebilir o da doğru.Fakat başka marka ve model araçların arıza oranı %5-6 ise vw araçlarının şanzımanlarında arıza oranı %25 lere ulaştı.Forumda anket yapılmıştı dsg şanzıman ile ilgili orayı da inceleyebilirsiniz.

Hala aynı şeyleri yazacaksanız zahmet etmeyin zaten sizi ciddiye almıyorum sadece bir arkadaşta daha farkındalık yaratabilirmiyim diye çabalıyorum...

Merhaba üstadım o araca o parayı verip bu sorunları yaşamak çok sinir bozucu olmuştur geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm keşke başlığa dsg pişmanlıktır yazsaydın vw sever arkadaşların tepkisine maruz kalmazdın

Ama bir gerçeğide yazmadan geçemiyeceğim A markasını alan A marka taraftarı B markasını alan B marka taraftarı olmuş altınızdaki araçlar bir makine fanatiklik boyutuna gelmiş mevzu
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 9 Aralık 2014; 22:09:48 >

• Hayır ben bir de şunu merak ediyorum
    Dsg deki bu dertleri sağır sultan duymuşken neden o kadar parayı dsg'li bir araca verdiniz. Bunu cidden merak ediyorum neden böyle bir riske girdiniz.

Bana çok saçma geliyor,haberiniz olmaz anlarımda, bile bile neden gidip aldınız
    Bir ürün sıkıntılı ise o ürün alınmaz, onun yerine sıkıntısızı alınır
    Dsg sıkıntılı mıdır yanıt evet, o halde dsg'li ürün alınmaz gidilir dsg olmayan başka bir ürün alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 9 Aralık 2014; 22:34:44 >
  • bile bile aldıracak kadar ,nasıl bir aşktır bu yaw
  • b_sevki B kullanıcısına yanıt
    Aslında o kadar araştırmama rağmen dsg arızası vereceğini düşünmemiştim.Ben araçlarıma çok iyi bakarım.Bakımları periyodiktir ve aracı yoracak sürüş tarzlarından mümkün mertebe kaçınırım.Hor kullanmadığım sürece başıma gelmez sanırım diye düşündüm.Ayrıca 2 yıl garantisi var,parasını verip 2 yıl daha uzatırım diye düşündüm fakat aracı aldıktan sonra 18 ay içerisinde garanti uzatmak gerekiyormuş o detayı atlamışım.Zaten cebimden çıkan herhangi bir para yok.Maddi kaybım olmadı.Sadece dsg konusunda hayal kırıklığına uğradım.

Bir sıkıntı ise aracı satmak.Vw araçları çok kolay elden çıkıyor fakat alacak arkadaşı bu konuda uyarsam mı uyarmasam mı bilemedim.Alacak kişiye bak bu şanzımanlar sıkıntılı bozulabilir desem arabayı satamam,demesem kendime yakıştıramam.O yüzden ilan veremiyorum bir türlü :)
  • Hikmet_19 kullanıcısına yanıt
    Evet başlık biraz yanıltıcı olmuş olabilir ama dsg dışında farklı sorunlarda var.Başlıkta sıraladığım gibi ufak tefekte olsa maddi olarak benden birşey talep edilmese bile sıfır km aracın bu kadar narin olması beni şaşırttı.

Marka fanatikliği konusunda haklısınız.Herhangi bir markaya karşı fan boyutunda bağlı değilim sadece bmw'nin yeri ayrıdır gönlümde.İlk mesajımda vw dışında birkaç aracı daha eleştirdim farkettiyseniz.Altta bir arkadaşımız yorum yapmış "vw kötü demişsin ama en büyük rakiplerine de giydirmişsin ee millet ne alacak" tarzında bir yorumdu.Haklı bir söylem belki ama gördüğüm eksiklikleri söylemesem insanları yanlış yönlendirmiş olurdum.Doğruya doğru ford araçları dayanıklı fakat o fi tarihinden kalmış 4 ileri şanzımanı 2005 mondeolarda kulllanmaları komik olmuş.Çok konforsuz ve müsrif bir şanzıman.Aynı aracın aynı model dizel versiyonunda cvt şanzıman var neden benzinlide de cvt kullanılmamış çözemedim.Toyota auris ise güzel araç.Trim sesi falan dedim ama haricinde başka sıkıntısı yok.Motoru güzel,vites geçişleri güzel,vites göstergesi çok kararlı meyil yukarı veya aşağı vites hesabını iyi yapıyor.Ayrıca toyota olduğu için fazla sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum.Bu rahatlık yeter insana :)

• Hikmet_19 kullanıcısına yanıt
    imzanızda fazla satır var, bilginize...
  • Almanların içinde kalitesinden ödün vermeyen tek araba Opel kaldı Japon olarakta toyota gerisi hep daha çok kar için çaldılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cc_cihan

paşam bmw mercedes audi başta olmak uzere bır çok aracın ruhsat sahıplıgını yaptım

vw ıse hıc almadım almamda bır yanımda sanayıcı yanı tamırhane sahıbı oldugu ıcın vw ler ılede cok hasır nesır oldum

vw kesınlıkle tuketıcıden aldıgı paranın hakkını veren bır marka degıl olayın özü bu

yazmak ıcın yazmısın

inşallah vw sahıbısındır

yanı dusunsene hıc arabası olmayan yada sadece bı arabası olmus oda vw markası ve ben o kısıye laf anlatmaya calısıyorum

Yazmak için Yazmış olan sensin. Malzeme kalitesiz Parasını hak etmiyor da burada ve Dünya'da en çok satan marka ondan değil mi?
    Kaç kez söyledim kullanmadınız bilmediğiniz arabaya yorum yapmayın diye.
    Sen tamir ustalarını referans almaya devam et.
    Dünya'da burada be sattığı ve satacağı az çok belli.

• trust06 T kullanıcısına yanıt
    dünyada en çok satan araba markasımı :)
    bi araştır bakalım
    yav donanımhaber gibi bi forumda yazıyorsun devir internet devri sonsuz bilgi parmak uçlarında ama kaptan mağara adamı tarzı yorumlar var

kullandıgım bildiğim bir arabadır vw ve ekstradanda sanayıcılık yonumde var
    ve benim teşhisim budur

tam bir vakit ve fikir kaybısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

yazmak ıcın yazmısın

inşallah vw sahıbısındır

Yazmak için Yazmış olan sensin. Malzeme kalitesiz Parasını hak etmiyor da burada ve Dünya'da en çok satan marka ondan değil mi?
    Kaç kez söyledim kullanmadınız bilmediğiniz arabaya yorum yapmayın diye.
    Sen tamir ustalarını referans almaya devam et.
    Dünya'da burada be sattığı ve satacağı az çok belli.

En çok satması en iyisi olduğu anlamına gelmez ki. 2013'te en çok toyota sattı diye en iyisi toyota mı oldu?

Ya da daha somutlaştırırsak Duster Mokka'dan kat kat fazla satmasına rağmen iki araca da binin bakalım hangisi daha kaliteli?

Gittiğiniz mantık yanlış.

• quote:

dünyada en çok satan araba markasımı :)
    bi araştır bakalım
    yav donanımhaber gibi bi forumda yazıyorsun devir internet devri sonsuz bilgi parmak uçlarında ama kaptan mağara adamı tarzı yorumlar var

kullandıgım bildiğim bir arabadır vw ve ekstradanda sanayıcılık yonumde var
    ve benim teşhisim budur

tam bir vakit ve fikir kaybısın

Olayı hemen çarpıtmışsın maşallah işi araştırmaya vurmuşsun.
    yıl sonuna kadar vw, toyotayı geçer yakalar veya yakalayamaz olay o değil.
    Olay vw nin çok fazla satması ama senin niyet art niyet olduğu için lafları cımbızla çekip Anlamak istediğin gibi anlaman.
    Anlatmak istediğim Bu kadar insan kalitesiz mal alıyor dünya genelinde sana ve senin ustana göre.
    Bunu idrak edemedin ya da idrak etmek istemedin sen.
    Bunları yazdırıp bana vakit kaybı oldun o başka.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.