Şimdi Ara

VW pişmanlıktır... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forum vw demeye gelmesin gece 1de bile 15 üye 15 misafir
  • quote:

Orijinalden alıntı: safir

quote:

Orijinalden alıntı: Slave To The Rhythm

İyi o zaman bir kuru dsg yüzünden koskoca marka pişmanlık diye nitelendirilebiliyorsa, manuel ve yağlı dsgli bir vw de ; imtiyazdır, premiyumvari tüm hazları daha ucuza tatmaktır ve de o yumuşacık, kuş tüyünden hallice göğüs plastiğine kafayı yaslayıp orgazm olmaktır.

Konsol kalitesi sizi çok tatmin ediyorsa C serisi ve 3 serisi dahil tüm d sınıfı araçlardan daha kaliteli plastiğe sahip vw.

şu cümleniz bile arabadan anlamadığınızın kabak gibi yanıtı, satın vw'i, auris ile devam edin bence yola.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

quote:

Arkadaşlar daha önceki mesajlarımı karıştırırsanız göreceğiniz üzere 2012 yılında sıfır km VW CC 1.4 tsi dsg satın almıştık.Otomobil dünyası ve mekaniğine dair kendimce bilgim vardı ve dsg sorunlarından da haberdardım.Fakat aracın çok hoşumuza gitmesi ve dsg sorununu bizzat yaşamamam gibi nedenlerden dolayı aracı almış bulunduk :)

Kronolojik sırasını vs hatırlamamakla beraber yaşadığımız sorunları aktarayım.

1.2500 km yol yaptığımız tatil dönüşünde arabada bir ses farkettim.Ayağınızı gazdan çektiğinizde zincir sürtünmesi gibi bir ses geliyordu.Servise gittik ve uzun uğraşlar sonucunda sorunun devir daim su pompasında olduğunu fakat ellerinde bulunmadığı için arabanın yatması gerektiğini söylediler.Kaç gün sürdü hatırlamıyorum ama parça sorunsuz bir şekilde garantiden değişti.

2.Arabanın kadranının önündeki cam bölmeden bozuk satıhta ilerlerken ses geliyordu.Resmen bozuk satıhta cam oynuyor.Servise götürdük izolasyon malzemesi ile takviye yapıldığı söylendi ama 2 yıl geçmesine rağmen aynı sorun devam ediyor.Hatta bakım amaçlı servise götürdüğümde usta ile test sürüşüne çıktık ve ben bu sesin hala devam ettiğini kendisine gösterdim.Usta "Abi göğüs bölgesi çok parçalı olduğundan bu tarz sesler normal ancak bu kadar kesilir" gibi bir cevap verdi :)

3.Bir sabah işe giderken arabanın tüm uyarı ışıkları yanmaya başladı.Aklınıza hangisi gelirse :) Bende panik oldum ve aracı servise götürdüm.3 saatlik bir inceleme sonucunda sorunun lastik basınç sensörlerinden birisinin pislik yapışması sonucu tıkanması olduğu anlaşıldı :)

4.Gelelim en eğlenceli kısma.Araç 26 bin km de iken kalkışlarda hafif titreme yapmaya başladı.Dsg şanzımanın sorunlarından haberdar olduğumdan sorunun kavramada olduğunu anladım ve servise gittim.Düşündüğüm gibi kavrama bitmiş ve yeni kavrama seti gelene kadar araba serviste yattı.Kavrama seti ücretsiz garanti kapsamında değişti ama burada önemli olan para değil ayıplı ürünü satmaları.İnsanları garanti bitince dsg arıza yaparsa diye diken üstünde bir hayata mahkum ediyorlar.

5.Hepsine katlanabilirim ama araç içerisinde bozuk satıhta her noktadan ses gelmeye başladı.Araç şuan 33 bin km de ve mucur asfalta çıktığınızda dört bir yanından ses geliyor.

Yazdıklarım yüzünden bana kızacaklar illa ki olacaktır.Bu sorunların hepsi başka marka ve model araçlarda da görülebilir fakat dsg şanzıman olayı tamamen vw ayıbıdır.

Şunu da eklemek isterim bundan önceki araçlarımız 2001 mondeo 2.0 trend,2005 mondeo 2.0 ghia at idi.Mondeo malzeme kalitesi ve iç mekanın işçiliği anlamında CC veya Passat gibi vag grubu araçlarının gerisinde kalsa dahi bu problemlerin hiçbirini bize yaşatmadı.2 aracı da ikinci el almamıza rağmen bu kadar başımız ağrımadı.Tabii insanı dsg almaya iten etmenlere de bakmak lazım.2005 mondeo aracımızda 4 ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzıman vardı.Ara hızlanmalarda 1.4 araçlar yanımdan uzarken yakıt tüketiminde 3.0 atmosferik motorlu araçlarla yarışıyordum.4 ileri olmasından dolayı sürekli motor sesinin içeride olması da cabası.

Bu arada 1 buçuk ay önce sıfır km auris aldık.Daha 1200 km de.Bugün ilk defa şehir dışına o araçla çıktım.Mucur asfaltta her yerinden ses geliyor :) Fakat 1.33 motoru takdire şayan atmosferik 1.33 motor için iyi performansı var.

Çok uzatarak sizleri bunalttığım için özür dilerim fakat bu tarz arabaların ülkemizde satıldığı fiyatlara bakınca bu vergilerin bu kadar yüksek olmasında emeği geçen gelmiş geçmiş tüm politikacılara sevgilerimi yolluyorum.Sanırım hepiniz anladınız :)

Teşekkürler iyi forumlar...

Toyota corolla neden alnadın? işte cehalet!

Arkadaşım azda olsa seviye lütfen!

Corolla almadım çünkü beğenmedim çünkü 2 bin tl daha pahalı çünkü 2. araç olarak daha küçük ve pratik bir araç düşündüm ve seçimimden memnunum.Daha klavye kullanmayı bilmiyorsun birde tanımadığın insanlara cahil demekten utanmıyor musun desem hoşuna gider mi?Gitmez.O yüzden demiyorum.Sadece azda olsa seviyeli olmanı istiyorum...

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

quote:

İyi o zaman bir kuru dsg yüzünden koskoca marka pişmanlık diye nitelendirilebiliyorsa, manuel ve yağlı dsgli bir vw de ; imtiyazdır, premiyumvari tüm hazları daha ucuza tatmaktır ve de o yumuşacık, kuş tüyünden hallice göğüs plastiğine kafayı yaslayıp orgazm olmaktır.

Konsol kalitesi sizi çok tatmin ediyorsa C serisi ve 3 serisi dahil tüm d sınıfı araçlardan daha kaliteli plastiğe sahip vw.

şu cümleniz bile arabadan anlamadığınızın kabak gibi yanıtı, satın vw'i, auris ile devam edin bence yola.

Tamam hocam sensin.Beyin nakli ihtiyacınız için tanıdık doktor var isterseniz yardımcı olabilirim...

• Öğretmen öğretir: aaa, bee, ceee, VW öğretir: deee, zeee, geee. bu kaçıncı aynı konu dsg sorunlu işte bilerek alanlar bilerek katlansın sorunlarına bence Geçen bir arkadaşım dsg li vw sorunlu aracı nedeniyle daha önce doğuş ve vw ile mahkemelik olduğu halde gitmiş yine dsg li araç almış güler misin ağlar mısın? Ne yapayım abi en iyi çift kavramalı vs vs dedi sorduğumda iyi dedim sen bilirsin. Hani mahallenin kızı adı çıkmıştır ama arkadaşın ne yapayım abiii seviyom yaa der gibiydi. Tercih meselesi karışmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Scirocco aracimda sizin yaşadığınız sorunların hiçbirini yaşamadım. Dsg canavar gibi, en ufak bir tikirti yok aracta. 2013 Fiestamda her yerden ses geliyor, amortisorler bile gicirdiyor. Ee ben şimdi Vw i yuceltip, Ford u pismanlik olarak mı adlandırmaliyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Ben Scirocco aracimda sizin yaşadığınız sorunların hiçbirini yaşamadım. Dsg canavar gibi, en ufak bir tikirti yok aracta. 2013 Fiestamda her yerden ses geliyor, amortisorler bile gicirdiyor. Ee ben şimdi Vw i yuceltip, Ford u pismanlik olarak mı adlandırmaliyim ?

Bizdede 2012 1.25 my fiesta vardı zamanında.1 yıl kadar kaldı tık demedi.

Sanırım konuyu hiç açmamalıydım.Üstteki iletileri okumadan cevap yazan insanlarla uğraşıyorum.

Arkadaşım yukarıda ne yazıyor "bu sorunlar her marka modelde olabilir" fakat dsg konusu tüm dünyada ayyuka çıkmış ve onbinlerce insan resmi olarak parça değişimine tabi tutulmuş.Ben aldım ve pişman oldum bana göre pişmanlık senin fikrin farklı olabilir ama daha güzel bir dille anlatabilirsin.Hoş kime ne anlatıyorum bu memlekette kimsede müsamaha diye birşey kalmamış.İnşallah sorunsuz şekilde binersiniz diyeyim uzatmadan..

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Hani mahallenin kızı adı çıkmıştır ama arkadaşın ne yapayım abiii seviyom yaa der gibiydi. Tercih meselesi karışmıyorum.

Olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 8 Aralık 2014; 1:25:05 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam hocam sensin.Beyin nakli ihtiyacınız için tanıdık doktor var isterseniz yardımcı olabilirim...

örneği sensen ben hiç almayayım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Ben Scirocco aracimda sizin yaşadığınız sorunların hiçbirini yaşamadım. Dsg canavar gibi, en ufak bir tikirti yok aracta. 2013 Fiestamda her yerden ses geliyor, amortisorler bile gicirdiyor. Ee ben şimdi Vw i yuceltip, Ford u pismanlik olarak mı adlandırmaliyim ?

Bizdede 2012 1.25 my fiesta vardı zamanında.1 yıl kadar kaldı tık demedi.

Sanırım konuyu hiç açmamalıydım.Üstteki iletileri okumadan cevap yazan insanlarla uğraşıyorum.

Arkadaşım yukarıda ne yazıyor "bu sorunlar her marka modelde olabilir" fakat dsg konusu tüm dünyada ayyuka çıkmış ve onbinlerce insan resmi olarak parça değişimine tabi tutulmuş.Ben aldım ve pişman oldum bana göre pişmanlık senin fikrin farklı olabilir ama daha güzel bir dille anlatabilirsin.Hoş kime ne anlatıyorum bu memlekette kimsede müsamaha diye birşey kalmamış.İnşallah sorunsuz şekilde binersiniz diyeyim uzatmadan..

Ben sizin dilinizle konuştuğumu düşünüyorum. Bakın siz rahatsız olmussunuz benim konusmamdan. Ama aynısını siz başlığa yazmışsınız. Birazcık empati yapmanızı sağlayabildigimi düşünüyorum. Basliginiz sizinde dediğiniz gibi güzel bir dille yazilabilirdi. Madem diğer markalarda da olabileceğini düşünüyorsunuz neden böyle bir konu açtiniz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

foruma hakaret yağdıracağın boş vakitlerinde 2. el corolla ara

• Kul yapısı şeyler için tartışmaya gerek yok, hepsinde yol sesi trim sesi olabilir, herkesin beklentileri başka olabillir, hangisi iyiyi boşverelim bütün firmalar ve vergi sistemiyle devlet zaten afedersiniz bize iyi iteliyorlar. Uyanık ollma devri, ucuz ve kötü olduğunu düşündüğünüz hiçbir ürünü arabayı almayın ya da lütfen kredi borçla almayın sonra herkes o borç ve malcılık adına en iyi mal araba benimki savunmasına geçiyor. Herşeyin başı sevgi, severek alın severek binin bunlar modern çağın "atlarıdır" önce sevin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz dedik inanan olmadı cc de trim ses var diye.... halkımız körü körüne aşık bu dsg,vw,doğuş 3 lüsüne

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw fanları da ayrı bi komik. Arkadaş bilgilendirme amaçlı kronik sorunu tekrar dile getirmiş. Ancak batmalar var sanırım. Vw nin ayıbı şudur ki 2014 modellerde bile halen aynı sorun var. Bakınız sikayetvar.com

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • safir S kullanıcısına yanıt
    Bu hafta DSG'si onarım görmüş aracımızı servise bıraktık. Vites değiştirirken takır tukur ses geliyor usta ile bir tur attık normal dedi, her DSG'li araçtan bu ses gelir dedi. VW CC benim en sevdiğim araçlardan biri ondanda mı gelir, gelir abi dedi. Şimdi bunun konusunu açacaktım korkudan bu forumda açamıyoruz arkadaş. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Her şeye bir bahaneleri var.
  • Eee tok kapi sesi var ama

• Sorunlu bir şanzıman ve sorunlu bir model.

Milletimiz her ne kadar uzak durması gerektiğini bilse de nedense uzak duramıyor.

Gerçekten enteresan.
  • Cok merak ettigim birsey var, bu kadar sorun yasamissiniz gercekten merakiniza degdi mi?

Araba denilen sey kristalden vazo degil benim icin. Yeri geldi mi hor kullanilacak aciliyetten dolayi, yeri geldiginde cukurlardan sirtimiza alip gecmek isteyecegiz.

Eger bir arabanin yok dsg si yok turbosu yok citirti-tikirtisi diyeceksek, o nesne araba olmaktan cikiyor.

Umarim mutlu olacaginiz bir araba bulabilirsiniz.

• 29 milyara polo almıştım 2012 kışında. 1.2 benzin. Dsg hariç tüm sorunlar bendede var. Araba bozuk yolda eski j9 minübüsler gibi. Kıçı başı ayrı dağılıyor tıkırdıyor. Ama 29 milyar verdiğim için dert etmedim hiç. Cc gibi 100 kağıt bandında arabada canımı sıkardı. Özel servise gidin gösterge camı için. Ben özelde yaptırdım birdaha oynamadı. Yada kenarına köşesine siyah kağıt bant vs sıkıştırın.

• Volkswagenler trim sesi konusunda ne yazık ki en başarısız markalardan birisi. Bugüne kadar 7 tana volkswagen kullandık hepsi zangur zungur ses çıkarıyordu her yerinden.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.