Şimdi Ara

VW Polo 1.2 TDI sürüş izlenimi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
2
Favori
79.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.6 tdi koyu renk alirsan ici bej oluyor. 45bin tl ye alcagin 2010 uzeri polo ya 1.2 tdi yafa 1.6 tdi olur. 100bin km alti için söylüyorum bunu.. Benimde butcem 45bin di 41.700tl ye 2014 1.2 tdi aldim 54binde. Bluemotion da bulabilirsin 1.2 45e.. 1.4 tdi lar 2015 ve üzeri onlar 50binden basliyor. Zaten 2012 ve uzeri al derim sana. Butcene gore iki secenek 1.2 tdi ve 1.6 tdi.. trendline ekran navigasyon yok ozel taktirman gerek. Bluemation da yol bilgisayari hiz sabitleme mevcut. Ekranlar navigasyonlar 1.4 tdi 2015 üzerindeki modellerde var. Daha tecrubeli bilgi sahibi arkadaslar seni aydinlatabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skymoon34 S kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam çok teşekkür ederim. O zaman 1.4 dizel bakmıyorum dediğiniz gibi rakamlar yüksek olmayınca kazalı ya da boyalı oluyor araçlar. Açıkcası bluemotionda da ön panjurun olduğu kısmı hiç beğenmedim. O zaman ben 1.2 tdi ya da 1.6 tdi bakacağım. Artık içindekiler de şansıma ne çıkarsa. Siz memnun musunuz peki aracınızdan ?

• Blackrz kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Valla hocam ben memnunum. Araci diger sayfada inceleme yazisi yazdim okuyabilirsiniz artilari eksileri.. 1.6 secmeme nedenim vergisi ve 1.2 ye gore bir tik fazla yakmasi. 1.2 tdi 4.6lt yakiyo 1.6 tdi 5.2lt yakiyor aslinda fazla fark yok.. ama vergi olarak 1.2 motor 217x2 yillik vergisi var. Bu benim tercihimdi. Siz 1.6 da bakabilirsiniz çünkü 1.6 lar comfortline modeli oluyor daha dolu kasa.. tamamen sizin beklentinize kalmis bi durum kisaca.. trendline baya bos kasa bilginiz olsun

Hocam 1.4lere de baktım bikaç parça boyalı olanlar 45-46dan başlıyor aslında. Dizeli baz alarak söylüyorum. Size sorum şu 1.2 bu kasada güzel bir seçenek mi sizce. Yani aracın ivmesi, kalkması, durması sizce nasıl. Ve sizce 1.2 dizel alıp boş olsada düşük km boyasız hasarsız olan bi araca multimedya aracı+navigasyon eklemek mantıklı olur mu ? 300-400 lira falan diye gördüm dün baktığımda. Yoksa direk 1.6 dizelin paketlisine mi bakmak daha iyi. Vergiyi düşünürsek 1300-1600 cc araçlar aynı kategori sanırım. 1.2 dizel bi araç benim için uygun gözüküyor sizinki gibi. Fakat yinede düşünüyorum. Yanıtlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: skymoon34

2014 1.2 tdi arac icin bende bi kac bisi soylemek istiyorum. Bir önceki aracim corsa d idi. Onunla kiyaslama yaparsam eger;

Arac gercekten gürültülü. Motor sesi icerde. Opel corsa d 1.3 cdti kasa aractan sonra bu motor bana gercekden gurultulu geldi. Ama araca binen bazi kisilere yok normal diyen de oldu. Hangi aractan inip bindiginiz onemli sanırım.

Arac dusuk devirde motor boguluyormus gibi calisiyor ve titriyor. Sanki boyle rampa cikarken arac bayilmis vites dusur der gibi bi calismasi soz konusi. Sordum kendi sesi oyleymis. Devrini alinca (2000 2500) o ses ortadan kalkiyor.

Corsa ya gore debriyaji bana cok cok yukarda geldi. Nerdeyse debriyaji birakma noktasinda kavriyor. O yuzden yarim debriyaj yapamiyorsunuz trafikte. Muhakkak gaz vermeniz gerek istop ettirmemek icin. Corsa nin kitapciginda debriyajdan ayaganizi cekip motor hareketiyle park edin notu bulunmakta. Bunu poloda yapmak zor. Bilmem anlatabildim mi..

Corsa gore yol tutusu amortisör ve lastik kalinligi olsa gerek bana zayif geldi.

Gelelim arti ozelliklerine

Corsaya gore bi tik daha kaliteli ve sağlamlik hissiyati verdigi dogru. Guven veriyor. Malzemeler daha kaliteli.

Konfor kesinlikle bi tik daha yuksek. Yolda cukurlari hisetmiyorsunuz ve arac sizi corsaya gore daha az salliyor.

Kesinlikle daha seri ve atik. Bu arac gitmiyor diyenler ya ferrari biniyolar yada yaris pilotu.. he bu serilik ilk kalkista belki soz konusu degil ama bi araci cok rahat ve seri sollayabilirsiniz. Corsanin ivmelenmesi devrini bulmasi daha uzun suruyor. Ama bu arac kendini cok cabuk toparliyor. Devrini alinca 3.viteste 80km geldi ibre ve 4u istedi. Corsada 80 90km 5. Viteste gorebilirsiniz ancak. Normal düzgün kullanimdan bahsediyorum.

Yakit konusu daha yeni depoyu fulledim oyuzden gelecek ay editlerim yazimi. Soyle diyim corsa ile bi depo ile 750km şehir ici yapiyordum. Bakalim bunda kac km yapicam..

Bunu da okudum hocam bu arada. Güzel bi izlenim paylaşımı olmuş. Son derece yararlı

Hocam yeni kasa 1.4 tdi lar ist.da 50bin tl den basliyor 100bin km aşağısı için söylüyorum.. onda vardir bişey. 1 parca 2 parca boyaya bakmicaksiniz 2.elde. onemli olan benim icin kaputda darbe olmasin onden carpmamasiydi birde km 70bin alti baktim. Dedigim gibi tamamen sizin tercihiniz. Misal ben multimedya bakmazdim. Ama sizin için onemli olabilir. Kriteri siz belirliceksiniz. Multimedya double teyip diye geciyor icinde navigasyonda var ekranli bin tl ile 2bin tl arasinda onlar. Bence sizin baktiginiz sirf navigasyon. 1.6 kasada da ekran yok yalniz. Yani onada taktirmaniz gerekecek. 1.6 donanim olarak trendlinedan zengin hiz sabitleme yol pc vs var. Yok hocam 1.6 vergisi 374x2 2012 model uzeri icin.. zaten modeli daha düşük bakmayin bence. Araba almak zor is valla 2 ay dolandim ben.. hayirlisi olsun

Hocam bu multimedya ekran inanın benim içinde çok ferideli önemli bişey değil. Ama bakarken içinde ekran direksiyonda kumanda olanı görünce aklım ona kayıyor. Bi bakıyorum biri 38 yazmıs bu da 43 yazmış. İşte burda tıkanıyorum ben. Babamla konuştuk bizde 1.6 2005 vtec var 1.6 alma dedi. 1.2 ya da 1.4 bak dedi şimdi 1.4lerde dediğiniz gibi. 1.2 tdi olsun taştan olsun diyip vergisi de düşük içine özelliğine bakmadan alsam mı acaba. Çünkü araştırdıkça alternatifler çoğalıyor ve kafam karışıyor. Renk belli mesela kesinlikle siyah alacağım. Sizin araç ne renk. Aslında böyle sizin gibi deneyimli ve bilinçli birine sorulacak cok soru var bakım, yağ, mazot, yıkama gibi şeyler ama sizi de tek çırpıda yormak istemiyorum 😄 Yine çok teşekkür ediyorum. Emeğinize elinize sağlık.

• Rica ederim ne demek. Polo konusunda bende o kadar tecrubeli degilim. Alali 20 gun oldu :) ben trendline aldim 1.2 tdi.. amacim yakit tasarufuydu. Alir almaz gittim opete 200tl ye depo fulledim. Suan 550km yaptim ibre yarida suan. Ben beklentime karsilik aldim. Kriter belirlemeniz gerekiyor kendinize. Bende isterim multimedya yol bilgisayari olsun vs vs.. ama ben ilk onceligim az yakmasiydi ekonomiydi. Oyuzden once modele karar kildim. Sonra model yili cok yasli olmayan diri bi arac ve km si düşük olmasi.. 2014 56bin km de 1 degisen li trendline buldum. 41.700tl aldim. Kriter belirlemezseniz secenekler arasinda kaybolursunuz. Benim aracim beyaz renk. Poloyo bence beyaz yakışıyor. Sehir icinde beni gercekden tatmin etti arac. Ama uzun yol gitcem donanim isterim diyene oneremem araci. Siz onceliginize karar verin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skymoon34 -- 30 Ocak 2017; 17:11:34 >
    Yarim depo ile gidilen km

VW Polo 1.2 TDI sürüş izlenimi

Bude benim arac

VW Polo 1.2 TDI sürüş izlenimi

Yarım depo 550 km 👍🏻 1.2 dizel alınası bi araç özellikle yakıt açısından düşününce. Aracınız da cok güzel duruyor maşallah. Allah kaza bela vermesin inşallah güle güle kullanın aracınızı. Darısı benim başıma ☺️ Sanırım 1.4 cok gelicek maddi açıdan. 1.6da aynı şekilde vergisi keza öyle yakıtı da cabası. 1.2 dizel olacağı kesinleşti. İki model var sanırım bi bluemotion bide trendline. Bluemotion çok donanımlı hertürlü özelliğe sahip duruyor fakat bunun neticesinde arıza ve sorun cıkarma potansiyeli de çok yüksek. En iyi seçim sizinkinden gibi gözüküyor suan. Resimler için teşekkürler

Teşekkürler Allah sizede daha iyisini nasip etsin. :) zor bir surec arac almak Allah kolaylik versin. Evet 2 model trendline yada bluemotion. Bluemotion bulabilirseniz yinede daha iyi olur. Trendline 4.6lt bluemotion 4lt yakiyor 100km de :) hemde donanimi size kâr kalir.. Aldiginiz araci burda paylasirsaniz bizde goruruz artik hocam.. sizden de foto bekliyoruz

Çok teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun inşallah. Önceliğim bluemotion olur fakat çok da şart değil. Yakıtı da iyiymiş aslında :) trendline gönlüme yatan model. Artık karşıma hangisi çıkar içime hangisi sinerse onu alacağım inşallah. 1.2 tdi siyah olacağı belli. Bakalım bmotion mu olucak trendline mı olucak görücez. Dediğiniz gibi buraya da resim eklerim aldığımda. ☺️

• Geçen gün aracımda vanaya benzer ikaz lambası var o yandı ve sönmedi servise gittim EGR VALFİ arızalandı dediler .. BU ARADA DEVAMLI YILLIK BAKIMLARIMI VW YETKİLİ SERVİSTE YAPTIRIRIM.. TOPLAM İŞCİLİK VE MALZEME 3000 TL DEDİLER BANA ÖZEL BİR KAMPANYA YAPIP 60 TL YE DÜŞTÜLER. Bakımı devamlı bize gediğin için dediler .. bende ALLAH razı olsun dedim

Hocam merhabalar size sormayı unutmuşum 1.2 dizellerde kalkış durumu nasıl. Ya da araca motor yetiyor mu. 1.2 2008 corsa denemiştim gerçi benzinliydi araba resmen ölüydü kaldırmaya harbi ayak istiyor araç kasası da segmentindeki en ağır kasalardan biri gerçi corsanın. 1.2 tdi polo'da böyle bi problem var mı sizin aracınızda mesela. Şöforlede alakası var tabi durumun ama bazen bariz belli oluyor diyoruz bu motor bu arabaya kücük ufak kaldırmaz performans vermez araba çok bağırır gibi. Siz ne diyorsunuz bizzat kullanıcı olarak. Mesela daha önce 208, ,corsa, 106 kullandım hepsinde park devriyajla yapılabiliyodu gaz vermeden. Bizim vtec yemiyo mesela benzinli olduğu için zor oluyo. Sizin araçta durum nedir bi şu motor-, debriyaj hakkında bilgi verebilir misiniz. Kavraması nasıldır mesela.

Zaten ilk yazimda 2008 dizel corsa ile kiyaslama yapmistim. Arac kalkis olsun hizlanma olsun corsaya gore cok daha seri ve atik.. motor yetmemesi kucuk gelmesi soz konusu bile degil. Tabi ki 100km ye 7 saniyede cikma isteginiz yok ise.. bende bir cok yorum okudum yok 1.2 gitmio degmez bayilio tarzi. Corsa dan ne kadar kotu olabilirki dedim ve aldim. Debriyaj bi tik yukarida kavriyor. Ama zamanla alisiyorsunuz. Yarim debriyaj yapmak zor illa park ederken kalkarken gaz istiyor arac.. ama bunada alisiyorsunuz zamanla..

• quote:

Orijinalden alıntı: portrey

Geçen gün aracımda vanaya benzer ikaz lambası var o yandı ve sönmedi servise gittim EGR VALFİ arızalandı dediler .. BU ARADA DEVAMLI YILLIK BAKIMLARIMI VW YETKİLİ SERVİSTE YAPTIRIRIM.. TOPLAM İŞCİLİK VE MALZEME 3000 TL DEDİLER BANA ÖZEL BİR KAMPANYA YAPIP 60 TL YE DÜŞTÜLER. Bakımı devamlı bize gediğin için dediler .. bende ALLAH razı olsun dedim

Bi sıfır eksik yazdiniz sanirim 600tl olmasin o ? Yine de iyi fiyat 3bin den

• quote:

Orijinalden alıntı: skymoon34

Zaten ilk yazimda 2008 dizel corsa ile kiyaslama yapmistim. Arac kalkis olsun hizlanma olsun corsaya gore cok daha seri ve atik.. motor yetmemesi kucuk gelmesi soz konusu bile degil. Tabi ki 100km ye 7 saniyede cikma isteginiz yok ise.. bende bir cok yorum okudum yok 1.2 gitmio degmez bayilio tarzi. Corsa dan ne kadar kotu olabilirki dedim ve aldim. Debriyaj bi tik yukarida kavriyor. Ama zamanla alisiyorsunuz. Yarim debriyaj yapmak zor illa park ederken kalkarken gaz istiyor arac.. ama bunada alisiyorsunuz zamanla..

A evet hocam sizin mesajınızda corsa ile kıyaslama vardı hatırladım şimdi yazdıklarınızı. Zamanla alışılır tabi debriyaja mutlaka. Yorumunuz içime su serpti yine. Umarım sıkıntı çekmem bende 👍🏻 Teşekkürler

60 TL

Hocam merhabalar bütçeyi 48-50lere kadar çıkardı babam. bunun neticesinde bikaç araca daha bakmak nasip oldu.

Şimdi bir polo dışında. Yeni baktıklarım:

2010-11-12 astra j

Golf 6

İ20 son kasa+donanımlısı

Corsa son kasa

En beğendiğimden aşağıya doğru da

Astra j

Golf 6

Polo

Yeni corsa.

Durum tam şundan ibaret. Polo ve polonun abisi

Corsa ve corsanın abisi. Segmentler farklı ama hepsi hb model olduğu için herhangi bi sıkıntı yok. Ve hocam bugün gemlikten nilüfere geri de ordan gemliğe döndüm. İstanbul trafiğinden farkı yok kesinlikle araç otomatik olacak. Manuel almayı düşünmüyorum. Sizinde önerilerinizi almak istedim. Bu araçlardan hangi veya hangilerini önerirsiniz

• 50bin butce iyi para. Eger 50bin tl nakit ise bi çılgınlık yapar 15bin tl kredi kendim çeker sifir yeni kasa 1.4 tdi polo alırdım yada bayiler kampanya yapiyor 20bin tl veriyor. 20 ay bin tl bin tl geri odemeli faizsiz odeme imkanlari sunuyolar. 1bucuk senede borcu kapardiniz.

50bin tl cok iyi para yazik yani 5 6 yasinda eski kasa arac hepsi.. 2.ele yazik yani. Tabiki bu benim dusuncem 70 80binde veren var 2.ele. tamamen tercih meselesi..

Simdi soylediginiz araclardan bir tek astra j yi biliyorum. Ki buda eksi kasasi astra hb yenilendi. 1.3 dizel ise tercih edilebilir ama polo daha seri geldi bana. Astra surerken benim corsa d kasa aracimi hatirlatti bana aynı motor. Cunku bende polo bakarken ilk tercihim astra j idi. Ama polo daha az yaktigi icin polo sectim.

Golf 6 iyi bir secenek. Kullanmadim oyuzden bilemiyorum ama herkes kalitesinden bahseder. Sonucta buda eski kasa

Yeni kasa corsa essentia olur o fiyata. Corsanin bos kasasina 50bin tl vercegime yeni kasa polonun trendline veririm.

Yani benim mantigim şu. 50bin ciddi para. O parayi eski kasalara vermezdim. Zaten senin dedigin gibi segmentler farkli. Konfor istiyorsan astra golf ekenomi istiyorsan polo corsa.. diger secenek i20 yorumlayamicam ben alman arabasi seviyorum. Yillardir babam opel kullanicisidir. Aslinda opel faniyimdir.. opelde iyi arac ama benim derdim ekonomi yakit tasarufu o yuzden polo yada corsa.. ikisi arasinda da polo derim. Konfor istiyorsan golf astra.. ikisi arasinda ise golf 6 derim. Yeni astra hb olsa astra derdim. :) kafani iyice karistirmamisimdir umarim. Bence sen ne istiyorsan onu al yorumlar kafani karistirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skymoon34 -- 4 Şubat 2017; 8:24:1 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.