Şimdi Ara

VW polo 2004 yakıt deposu karmaşası***resimli*** (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
31.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim teyzeoglumda 2008 model polo 1.4 tdi var bi defasında ışık yanıyordu depoyu fulledik tam 55lt mazot aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemy22tr

benim teyzeoglumda 2008 model polo 1.4 tdi var bi defasında ışık yanıyordu depoyu fulledik tam 55lt mazot aldı.

Fazla almamış mı max 59 litre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman2nd

bende 2006 polo var istanbulda şehir içi ve dışı karışık kullanıyorum.. otobanda hızlanıyorsun yeri geldiğinde trafikte bekliyorsun.. bir depo doldurdum 157 tl lik benzin aldım.. 580 km lerde depo yarıyı bir diş geçti.. evet depoda iki bölme 125 liralık dolan ilk bölüm bide işte aradaki fark kadar ikinci bölüm ama toplam kaç litredir bakmadım.. bide ilk 250-300 km arası hakkaten ibre full gösteriyor.. bakalım bitsin bende söylerim son durumu.

quote:

Orijinalden alıntı: paçalı

evet arkadaşlar ve nihayet benzinim bitti.ışık yandıktan uzun bir süre sonra bp istasyonuna yanaştım ve full doldurmasını istedim.pompacı fulledi.aracım tam 56.910 lt benzin aldı.demekki yanılmamışım.pololar tam 59 litre benzin alıyor.bu arada full dolu bir benzin deposuyla tam 1084 km yol gittim dahada giderdi belki ama yolda kalırım diye daha fazla km yapmadım..bu arada aracım 100km başına 5.25lt benzin tüketmiş bunuda ölçtüm...

Arkadaşlar önce sözlerime Maşallah diyerek başlamak istiyorum.

Sizin araçların yakıtları çok düşük.Benim 2007 polo 1.4 benzinli son zamla beraber yaklaşık 25 krş yakar oldu ve bir depo ile max 550km gibi bir yol yapıyor.Araç bu km'yi 1.5 ay içinde yapıyor yani çoğu günler garajda yatıyor.Acaba benzin dura dura uçuyormu diye düşünmeye başladım.Gerçi garaj serin ama.Acaba araçta anormal bir durum mu var sakinde kullanıyoruz ama...

Sizin araçlar 1 depo ile 1000 Km yapıyor tekrardan maşallah...

• Mükemmel bir tüketim değeri yakalamışsınız. Aracınız hakkında bilgi alabilirmiyim? Aracınız kaç model, 75hp mi 101hp mi,aracın yakıtı ile ilgili bir uygulama yapıldımı?Ve nasıl kullanıyorsunuz?

Biraz çok soru oldu ama, aynı araca sahibim ve full depo ile şehir içi - şehir dışı karışık 500km yol yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktard

Mükemmel bir tüketim değeri yakalamışsınız. Aracınız hakkında bilgi alabilirmiyim? Aracınız kaç model, 75hp mi 101hp mi,aracın yakıtı ile ilgili bir uygulama yapıldımı?Ve nasıl kullanıyorsunuz?

Biraz çok soru oldu ama, aynı araca sahibim ve full depo ile şehir içi - şehir dışı karışık 500km yol yapıyorum.

Benim aracın(2007 trendline benzinli 80Hp) yakıt değerleri de sizin araçla aynı.
  • super bı yakıt tuketimi full depo 1000km ve ustu ben sehır için sehır dısı full depo 800-850 km yapıom ortalmaa 90 km hızla gıdıom max 120 arada sırada benimki 2004 basıclıne 75 lık arac nasıl yapıyosunuz bu 900km ustulerini arac kullanma stılıniz nasıl acaba?
  • ben buna ihtimal veriyorum çünkü bende de corsa cdti vardı,50 litreyle 450 km yapardım ki bizim gibi ufak araçlarda 50 litre yarım depoya tekabul eder.
    siz çeyrek depoyla 421 km yapmışınız
    ben 115.000 lira yakarken siz 60.000 mı yaktınız yani
    kesin biyerde bi aksilik var
  • mrb arkadaşlarım konuyu uzun süre takip etmiyordum.bazı arkadaşların sorularına yanıt vermek isterim.

öğretmen oldugum için okulumla ev arası bir hayli uzak mecburen arabayla gidiyorum.

1- araçta sadece ben bulunuyorum bazende benle birlikte 2 kişi oluyor.
    2-araç hep şehir dışı kullanılıyor.zira konyayı bilen bilir gayet düz bir alana sahiptir.
    3-sollamalarda dahil olmak üzere arac kesinlikle 100km hız üstüne çıkmamıştır.hep 85-90 arası 2500 devire yakın kullanılmıştır.
    4-kalkma esnasında araç sakin ve tam gaz vermeden kaldırılmıştır.vitesi genelde 2000 devire geldiginde degiştiriyorum.
    5-kullanım esnasında camlar ve klima hep kapalıdır.
    6-araçta mişlen enerji lastikleri var yeni aldığım 38 basınç degeri ile kullanılıyor.
    7-aracım 75hp bakımları düzenli olarak yapılıyor.

aslında bunu kasmak için degil normaldede aracı bu şekilde kullandığım için yazdım.

şimdi yakıt olayında abartılacak bir durum yok.pololor fabrika verisine göre 100km de 5.2lt yakıyor.benim aracım ise buna yakın bir deger olan 5.25 lt yakıyor.şimdi daha öncede görüldügü gibi bu araç 59 litreye yakın benzin almaktadır.

haliyle 59 litreyi 5.25 e bölersek araç şehirdışı 1123 km gider.yani bu demek full dolu bir benzin deposuyla polo bu kadar km yapabilir.tabi sadece şehirdışı gidilir ve araç agresif kullanılmassa.

yakıtınıda ölçmek çok kolay 100 km başına benzin tüketimi benim aracın 5.25 ise bu durumda benzin 3tl diyelim araç km başına 157 kuruş yakar.

yukarıda görülen depo göstergesi sizi yanıltmasın çünkü poloda yedek tabir edilen bir yer var.bu da aracın 350 km gidene kadar ibrenin full olarak göstemesine yol açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 19 Eylül 2009; 15:21:55 >

• Merhaba arkadaşlar,gerçi konu üzerinden bayağı bir süre geçmiş ama en uygun konu başlığı olarak burayı gördüğüm için yazmayı uygun gördüm,ben 2006model 90 bin km polo tdı 80 hp araç satın aldım aldığım kişi şehir içi 1000 km yapabileceğimi söylemişti,52 litre mazot aldım ibre dipteydi ve şu an araç 600 km şehir içi yol katetti ve aşşağı yukarı 30 km dir mazot ışığı yanıyor,ben 5 6 litre kadarda pompacının yedek depo dediği alana mazot koydurdum şimdi şamandıra bu alanı gösterirmi sanırım göstermiyor çünkü ilk 100 km de yakıt ibresi aşağıya düşmeye başladı şimdi soruyorum arkadaşlar 190 tl lik mazotla 600 km az değilmi .
  •  VW polo 2004 yakıt deposu karmaşası***resimli***

arkadaşlar bu depo kaç litre hakkaten ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.