Şimdi Ara

VW polo 2004 yakıt deposu karmaşası***resimli***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
31.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımın yakıt uyarı lambası yandığı zaman hemen bir petrole girdim ve aracın deposunu tamamen doldurmasını istedim görevliden.fakat anlamadığım durum aracın tam 52 litreye yakın benzin almasıydı.peki bu araç 59 litre yakıt tankımı varki bu kadar benzin alabilliyor.petrol kesinlikle güvenlidir tam 1 yıldır hep ordan alırım.şidi size polo kitapçığını ve aldığım yakıtı resmediyorum.benim kafam basmadı bu polo nekadar yakıt alabilir kardeşlerim????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 31 Mart 2009; 18:46:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: paçalı

aracımın yakıt uyarı lambası yandığı zaman hemen bir petrole girdim ve aracın deposunu tamamen doldurmasını istedim görevliden.fakat anlamadığım durum aracın tam 52 litreye yakın benzin almasıydı.peki bu araç 59 litre yakıt tankımı varki bu kadar benzin alabilliyor.petrol kesinlikle güvenlidir tam 1 yıldır hep ordan alırım.şidi size polo kitapçığını ve aldığım yakıtı resmediyorum.benim kafam basmadı bu polo nekadar yakıt alabilir kardeşlerim????

Selamlar
    Resimde kitapçığında da görüleceği üzere polo"nun yakıt deposu kapasitesi 45 litredir. 7 litrede yedek diye tabir edilen genleşme tankı bulunmaktadır. Toplam da 52 litre.
    Bu durumda iki seçenek ortaya çıkıyor,
    1. Ya senin yakıt göstergen arızalı
    2. Ya da yakıt aldığın istasyonun sayacında bir arıza var.
    Eğer 2.de problem var diyor isen istasyonların litre ölçüm cihazları vardır onunla kendi pompalarını kontrol ettir elindeki faturaya göre %10 fazlalık var.
    Nasreddin Hocanın kedi ve et meselesi gibi,
    bu bizim et ise kedi nerde , kedi ise et nerde gibi.
    Yani senin polonun depo 45+7=52 litre alıyor,
    elindeki faturada da yaklaşık 52 litre yakıt almışsın
    o zaman ya senin aracın göstergesinde bir sorun var yada istasyondaki pompanın sayacında.

Hala içinde şüphe var ise yakıtın bitince yine ilk lamba yandığında başka bir istasyondan deponu doldur.
    Yalnız Mutlaka Markalı bir yer olsun, bir de o zaman bak bakalım kaç litre yakıt alıcak depon.

Bende merakla bekliyorum sonucu.

• a.selam arkadaşım.
    valla ben ne düşündüysem aynısını yazmışsın bende yine ilk lamba yandığında başka bir istasyondan depoyu dolduracağım.bakalım ne olacak.
    birde ayrıntı vereyim bugün araba depo dolumundan itibaren 307 km gitmiş ve hala yakıt full görünüyor.herhalde bu gidişle 1000km yaparım bir depo benzinle tabiki şehirdışı kullanıyorum sadece aracımı..
  • 800 km yapacağını tahmin ediyorum ş.dışı. Bende de 2001 polo vardı sıfır almıştım 1 depo benzin ile 800 km yol yapıyordu 100km de 6 litre yakıyordu ve 48 litre benzin almıştım 800 km sonunda benzinciden. (yedek depo dahil)
    benzin alacağım diye acele etme
    Acelem yok sonucu öğrenmeye

Şimdi bora var bende 2001 trendline o da uzun yolda 100 km de 6 litre yakıyor kasa daha ağır ve motorda 1600 cc olduğu halde.

Aracım orjinal 67000 km de.
  • hocam benim araç daha önceki verilere göre şehirdışı tam ölçüm yaptım 5.27lt yakıyor yani 52 litre benzinle galiba 1000km civarına yaklaşır gibi geldi

yanız yakıt ışıgı ne zaman yanacak merak ediyorumhani bizim hesaba göre 7 litre daha olması lazım

valla hocam aracı kullanınca zira okuluma gidiyorum bayada km yaparım :) şuan 365km olmuş ve ibre azcık oynadı

boranında 6 lt yakması gerçekten iyi bir rakam.zira bakacak olursak gerek oturaklı gerekse genişliği bakımından poloyu alır alır yere çarpar yani..

• depo durumu ve km.si

• Yakıt götergeniz bence hassas değil veya arızalı, yakıt gösergeniz yarım depoya gelince eminim çok hızlı dibe doğru düşecek ve lamba yancaktır.
    Yine de ben sizden yanayım İnşallah 1000km den de fazla yol yaparsınız 52 litre ile tabii ki agresif kullanmazsanız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de uzun yola giderken full dolduruyorum.
    İlk 250 km ibre kıpırdamıyor.
    Tam yarıya gelince 500km, ışık yanınca 750km gitmiş oluyorum.
  • hocam mümküün değil yaböyle bişi bende de 2005 model polo vardı tam 42 lt benzin aldım faturasıda daha duruyor ışık yandıktan sonra epey sopnra gittim oda alsa alsa 46 lt olsun ama çok fazla :(
  • benim de 2005 model basic line var.. geçtiğimiz aylarda 145 TL lik yakıt aldığımı hatırlıyorum ama kırmızı ışık yandıktan sonra da epey kullanmıştım...
    Kırmızı yanar yanmaz mı gittin istasyona? senden başka araç kullanan var ise o kırmızı yanarken kullanmış olabilir, göstergen arızalı olabilir...Benzin istasyonunun eksik benzin verme olasılığı bence düşük..
    Foruma konuyu getirmen güzel olmuş hiç aklımıza gelmemişti, servise danış bence, önce onların yanıtını al, araçta sorun yoksa istasyona git konuyu bildir, istasyondan tatminkar bir yanıt almazsan, şirkete yazı ile bildir... ordan da ilgilenmezlersewww.sikayetim.com kesin sorununu çözer

• ArkadasLar her benzinci biLmez. Araci fuLLedikten sonra deponun yanda siyah bir dugme vardir. Bir tik sesi verir. Yani benzinci arac fuLLendikten sonra pompa icindeyken o dugmeye dokunur. Tik sesi iLe birLikte, diyeLimki normaL doLumda 140 tL'Lik benzin aLdi araciniz dedigim dugmeye basiLdiktan sonra 165 tL'ye kadar daha benzin aLir. Ust boLumLerdeki arkadasin dedigi gibi gerci onunki iyiymis 250 km'de ibre kipirdamaya basLiyormus ama uzun yoL oLdugu icin dogrudur. Sehir icinde 200 km yaptiktan sonra ibre kipirdamaya basLiyor. Benimde 2004 poLo aracimda bu sekiLdedir. Tabi arac bu sekiLde fuLLendikten sonra tek basiniza gittiginiz zamanLarda aracta sanki 1 kisi daha varmis gibi agirLasiyor.

Bu durumda ibrenin 200-250 km sonra oynamasinin nedeni her ne kadar iLk oLarak akLinizda bu yedek deposu gaLiba diye dusunsenizde asLinda arac iLk benzini az once yukarida beLirttigim tik sesinden sonraki doLduruLan yerden benzini tuketmeye basLar. Yani kesinLikLe o boLumu yedek depo diye dusunerek benzin gostergesindeki kirmizi isiktan sonrada aracin bayagi gidecegini zannetmeyin.

Arkadasin aracta isik yanar yanmaz benzin aLdigina gore 7 Litre benzin varmis. Listede beLirttigi gibi 45+7 Litre diyor. Simdi benimde kafama takiLan sorun acaba 45+7 haricindemi bu arac fuLLedikten sonraki boLumede koyuLan benzin. Bende hatirLamaya caLisiyorumda 1 ibre kaLmisken bu arkadasinki kadar ucret odemistim sanki. GeneLde ben araci fuLLedikten sonra km'yi sifirLarim. Daha sonra tekrar istasyona girdigimde tekrar fuLLetir km'de kac yaktigini hesapLarim. Litre oLayina pek takiLmamistim. Bir keresinde son ibrede iken fuLLetmistim 155 tL gibi birsey tutmustu. Daha sonra bir sure fuLLetmeden 50 tL'Lik aLirdim. Derken bir gun yine fuLLettim 163 tL tutmustu sanki. Yani fiyati hatirLiyorum 160 tL kusurdu. Dedim benzine zammi geLdi nedir diye dusunmustum o ara.

BakaLim 2 ibre kaLmisken fuLLetince ne kadar benzin aLiyor dikkat ederim bir dahakine 95 oktan aLiyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 13 Nisan 2009; 3:38:39 >

• @UFO123

evet hocam hemen ışık yandıktan sonra aldım benzini.

bu arada depomun son durumu ve km şu şekilde.şunuda belirtiyim araç sakin kullanım ve sadece şehir dışı 90-100km hızlarında kullanılıyor.

• quote:

@UFO123

evet hocam hemen ışık yandıktan sonra aldım benzini.

bu arada depomun son durumu ve km şu şekilde.şunuda belirtiyim araç sakin kullanım ve sadece şehir dışı 90-100km hızlarında kullanılıyor.

Arkadas yukarida bazi biLgiLer yazdim okumadiniz herhaLde. Araciniz su anda km'de kac krs benzin yakiyor sehir ici? Sizin durumu ogrenmek cok basit zaten. Once km'de kac krs benzin yaktigina bakacaksiniz. Ardindan yine benzin isigi yanar yanmaz bu sefer baska bir benzinciden depoyu fuLLettireceksiniz. Kac Litre benzin aLdi ise diger surekLi benzin aLdiginiz istasyon iLe karsiLastiracaksiniz.

Zaten arada farkLiLikLar varsa yani baska yerden benzin aLdiginiz istasyonda 5-6 Litre daha az fark varsa surekLi aLdiginiz yerde hiLe var demektir. HiLeyi iLLaki sirket sahibi yapmaz pompaciLarda yapabiLir bence. Ben yinede sizin aLdiginiz yer hiLeLidir demiyorum. Dedigim uyguLamayi yapin, deneyin, gorun. Bunun en iyi ornegini gecen seneLerdemi ne Arenada gormustuk. Yada Defisre programi idi sanirsam. AdamLar pompanin icindeki (borunun) benzini bosaLtiyorLardi. Sonra benzin aLmaya geLen arac iLk etapta benzin yerine hava aLiyordu 1 Litre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 15 Nisan 2009; 4:07:32 >

• _Azza_ okudum tabiki.okadar hesap yapmayı bizde biliyoruz be hocam.birde ş.içi kullanımın konuyla ne alakası var çözemedim.sadece bu depoyu bitirmeye yakın başka bir petrolden depoyu fulliycem.duruma bakıcAZ.şuan 672km gitmişim ibre tam yarıda şimdi :==))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 15 Nisan 2009; 20:21:57 >
  • evet arkadaşlar ve nihayet benzinim bitti.ışık yandıktan uzun bir süre sonra bp istasyonuna yanaştım ve full doldurmasını istedim.pompacı fulledi.aracım tam 56.910 lt benzin aldı.demekki yanılmamışım.pololar tam 59 litre benzin alıyor.bu arada full dolu bir benzin deposuyla tam 1084 km yol gittim dahada giderdi belki ama yolda kalırım diye daha fazla km yapmadım..bu arada aracım 100km başına 5.25lt benzin tüketmiş bunuda ölçtüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 26 Nisan 2009; 23:33:25 >
  • quote:

evet arkadaşlar ve nihayet benzinim bitti.ışık yandıktan uzun bir süre sonra bp istasyonuna yanaştım ve full doldurmasını istedim.pompacı fulledi.aracım tam 56.910 lt benzin aldı.demekki yanılmamışım.pololar tam 59 litre benzin alıyor.bu arada full dolu bir benzin deposuyla tam 1084 km yol gittim dahada giderdi belki ama yolda kalırım diye daha fazla km yapmadım..bu arada aracım 100km başına 5.25lt benzin tüketmiş bunuda ölçtüm...

Hay maaşallah daha ne diyeyim,bu araç bi de dizel olsa istasyonun girişini unutur insan.
  • 1000 km üzerinde yol yapmışsın bu gayet güzel ve poloların yakıt deposunun da büyütülmüş olduğunu öğrendik. vw yetkililerinin kataloglarında düzenleme yapması lazım.
    iyi sürüşler diliyorum.
  • Bu oLay yine benim dedigim oLaya geLmis. Depo fuLLendikten sonra ayrica doLduruLan yer oLayi. Bende Ankara'dan Didim'e fuLL depo iLe yoLa ciktigimda ortaLama 800-850 km yoL yaptigimda 2 tirnak daha benzin vardi. Hizim ise 90 iLe 120 arasi. Daha cok 100 iLe seyretmisimdir yoLu.
  • bende 2006 polo var istanbulda şehir içi ve dışı karışık kullanıyorum.. otobanda hızlanıyorsun yeri geldiğinde trafikte bekliyorsun.. bir depo doldurdum 157 tl lik benzin aldım.. 580 km lerde depo yarıyı bir diş geçti.. evet depoda iki bölme 125 liralık dolan ilk bölüm bide işte aradaki fark kadar ikinci bölüm ama toplam kaç litredir bakmadım.. bide ilk 250-300 km arası hakkaten ibre full gösteriyor.. bakalım bitsin bende söylerim son durumu.
  • 45 litre normal depo ve 7 litre genleşme borusunu (ya da yedek depo her ne ise) düşünürsek benim 2005 TDI'ye şimdiye kadar en fazla aldığım yakıt max.52 litredir.. genelde ışık yanınca (37-38 litre bittiğinde) depoyu fullerim ama o defa ışık yandıktan sonra epey gittim ve o gün sonuçta 52 litre mazot aldı araç.. ama asla fazlası değil..

normal dolu bir depoda(genleşme boruları/yedek hariç) ışık yandığında (37-38 litre mazot ile) İstanbul şehir içi ağırlıklı gittiğim menzil genelde max.600-650 km arasıdır..... bu yukarıdaki benzinli Polo sarfiyat resimlerini gördükten sonra dizel Polo TDI'mi Doğuş Oto önünde yakmayı düşünüyorum..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.