Şimdi Ara

Honda Civic 2007 Conta Yanması Maliyet İçerde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nisan ayında aldım aracı.Su ve yağ eksiltmeye başladı.Su ne zaman eksilirse tamamlayıp devam ediyordum egzoz'da duman veya performansa birşey yoktu musluk suyu kullanıyordum.Sık sık fan açıyor ve hararet göstergesi araba çalıştıktan 5 dakika sonra hemen normal seviyesine geliyordu.Aracı tamire soktur motor komple çıkarıldı.Piston çevresinde sudan oluşma kurum ve bazı dişlilerde paslanma meydana gelmişti.

Gel gelelim maliyete üst silindir kapağı 1.500 tl (eskisini alıyorlar) Resimdeki malzeme toplamı 1.900 tl
    tornacı 300 tl ustaya 1.300 Toplamda 5.000 tl.

Allah kimsenin başına vermesin.

Honda Civic 2007 Conta Yanması Maliyet İçerde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Honda Civic 2007 Conta Yanması Maliyeti

Honda Civic 2007 modelinde conta yanması, yaygın bir sorundur ve tamiri önemli bir maliyet getirebilir. Conta yanması meydana geldiğinde, silindir kapağı ile motor bloğu arasındaki conta zarar görür ve bu da soğutma sıvısı ve yağın karışmasına neden olur.

Honda Civic Conta Yakması Fiyatı

Honda Civic conta yanması tamiri için maliyet, aracın modeline, motor hacmine ve conta yanmasının ciddiyetine bağlı olarak değişebilir. Genellikle, conta yanması tamiri 2.500 TL ile 5.000 TL arasında bir maliyet aralığında gerçekleşir.

Honda VTEC 2 Conta Yakması

VTEC 2 motorlu Honda Civic modellerinde, conta yanması daha yaygın bir sorundur. VTEC sistemi, motorun yüksek devirlerde daha yüksek performans göstermesine yardımcı olur, ancak aynı zamanda contaya daha fazla baskı uygular.

Honda Civic 1.6 IES Conta Yakması

Honda Civic 1.6 IES modeli de conta yanması sorununa eğilimlidir. Bu motorda kullanılan ince conta, yüksek ısı ve basınca karşı daha hassastır.

FD6 Conta Yanması

FD6 şasi kodlu Honda Civic modellerinde de conta yanması sorunu görülebilir. Bu modellerde, conta yanması genellikle motorun aşırı ısınmasından kaynaklanır.

Honda Civic Conta Yanması Nasıl Anlaşılır?

Honda Civic'te conta yanması belirtileri şunları içerir:

• Motor aşırı ısınıyor
    • Soğutma sıvısı seviyesi düşüyor
    • Egzozdan beyaz duman çıkıyor
    • Motor yağı köpürüyor
    • Motor rölantide dengesiz çalışıyor

Conta yanmasından şüpheleniyorsanız, aracınızı derhal yetkili bir servise götürmeniz önemlidir. Conta yanması erken tespit edilir ve tamir edilirse, daha ciddi hasarların önlenmesine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arabadan cok anlamam buralarda neye dikkat etmemız gerekıyor sımdı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

arabadan cok anlamam buralarda neye dikkat etmemız gerekıyor sımdı
    Bakımlarını zamanında yaptırıp, yağını suyunu eksik etmemek gerekli.Hararet çok önemli.Motor suyu her zaman antrifiz ile beraber olmalı.

• Üst kapakta işlem gerekiyorsa motoru niye komple dışarı çıkardılar onu anlamadım ? Gereksiz işçilik maliyeti.

Ayrıca çok bariz bir çarpılma olmadığı müddetçe de silindir kapağı değişmez. Sadece yeni conta için taşlanıp yerine oturtulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Üst kapakta işlem gerekiyorsa motoru niye komple dışarı çıkardılar onu anlamadım ? Gereksiz işçilik maliyeti.

Ayrıca çok bariz bir çarpılma olmadığı müddetçe de silindir kapağı değişmez. Sadece yeni conta için taşlanıp yerine oturtulur.
    Merhaba üzerinde sökülmesini ben desteklemiyorum.Silindir üst kapağı daha öncesinden taşlanmış ve o yüzden verimini kaybetmiş.Fabrika zaten belirli ölçülere kadar taşlanır diyor ki üzerindeki kapakta hal kalmamış.Yoksa bizde rektefici ile görüştük taşlanma ile ne yazık ki kurtulmadı.Resimdeki parçalar kapaktan pahalı. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Merhaba üzerinde sökülmesini ben desteklemiyorum.Silindir üst kapağı daha öncesinden taşlanmış ve o yüzden verimini kaybetmiş.Fabrika zaten belirli ölçülere kadar taşlanır diyor ki üzerindeki kapakta hal kalmamış.Yoksa bizde rektefici ile görüştük taşlanma ile ne yazık ki kurtulmadı.Resimdeki parçalar kapaktan pahalı. :)

Alıntıları Göster
    İkinci rektefiyesi yani aracin. Km kacti acaba?

Bizimde 2008 1,6 benzinli a4’te su eksiltme vardi. Tekirdagdaki vw ozel servisi ust kapak contasi yakmis dedi bizde rektefiyeye gidiyorduk az kalsin. İstanbuldaki ustam ust kapagin arkasindaki fiber t borunun catlak oldugunu anlayinca 200 liraya cikmistik neyseki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

İkinci rektefiyesi yani aracin. Km kacti acaba?

Bizimde 2008 1,6 benzinli a4’te su eksiltme vardi. Tekirdagdaki vw ozel servisi ust kapak contasi yakmis dedi bizde rektefiyeye gidiyorduk az kalsin. İstanbuldaki ustam ust kapagin arkasindaki fiber t borunun catlak oldugunu anlayinca 200 liraya cikmistik neyseki

Alıntıları Göster
    270.000'lerde hocam.Bendeki su bariz eksiliyor ve hararet çabuk yükseliyordu sürekli fan açma da çabası.2 litre su koyduğumu biliyorum yere 1 damla düşmezdi.Şanzıman ve kapaktan kaçan yağlar cabası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai İ20 1.4 Conta Yanması
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu araçların temizi 60 binden başlıyor zaten apaçi arabası gibi vututu yapa yapa motor yemiş büyük ihtimal 230 bini geçmiştir 2.rektefiye yediğine göre geçmiş olsun

• Geçmiş olsun ama sürekli kendini ederinden ucuz, pert araba kovalayıp sonra cefasını çekmeye mahkum ediyorsun gibi geliyor. Bu arabanın km'side düşürülmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Daha önce bir kere pert bir araç alıp sorunsuz binmiş olabilirsin, bu piyasanın it kopuk ile yalancı esnaf ile dolu olduğu gerçeğini değiştirmez, kimse arabasını bir problem olmadığı halde ederinden ucuza bırakmaz, hele ki böyle Civic gibi araçlarda. Motoru iş bilmez adamların elinde açılıp kapanmış, alttan yemiş hayatı kaymış ama boyasız diye uçuk fiyatlara satılan araç kaynıyor ortalık.

Bende bir arkadaşımla bir ara alıp sattım piyasası iyi ama pert araçları, hatta Civic fd6'da aldım fakat sanayide çevremiz, kulağımız vardı, bizde motor-mekanik aksam kaportadan anlıyorduk, tereddüt edip ekspere gittiğimiz adamı da tanırdık. Buna rağmen uğraşamayıp bıraktık.

Başka yerlerden fiyat aldın mı? İşçiliği yapacak yeri araştırdın mı, takım conta devirdaim buji vs orjinal deyip bakarlar anlamıyor gibiysen orjinal sipariş eder yan sanayi takarlar, kitapçıktan şanzıman yağı kodunu kontrol et, yaptığın işi her kaleme kadar faturalandır ve adam gibi km ve yıl garantisi iste. hangi Honda servisi bu?

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Ust kapak niye , Ne amacla taslanir ? Ust kapak denilen yer bu egzantrik milinin oldugu yer mi ?

• Conta yakan aracın üst kapağı taşlanır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

270.000'lerde hocam.Bendeki su bariz eksiliyor ve hararet çabuk yükseliyordu sürekli fan açma da çabası.2 litre su koyduğumu biliyorum yere 1 damla düşmezdi.Şanzıman ve kapaktan kaçan yağlar cabası.

Alıntıları Göster
    alttan akan giden yoksa nereye gidiyordu bu su (bilmediğimden soruyorum)
    yağa su suya yağmı karşıyordu
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Üst kapak sübapların bulunduğu kısımdır. Doğrudan piston yüzeyine, silindirlerin içine bakar.

Eğer bir sebepten kapak eğrilmişse (bu eğrilme milimetreden daha ufak değerlerde olur), kapak taşlanıp yüzeyi düzleştirilir. Taşlama kurtarmazsa değiştirilir.

• Geçmiş olsun. Allah başka sıkıntı yaşatmasın inşaallah. Hondanın yedek parçaları baya pahalı.

(dipnot: Motor ısısının hızlıca çalışma sıcaklığına gelmesi normal)

• hocam pert araçtan zevk mi alıyorsun Allah aşkına,daha önceki maceraların ders olması lazımdı çoktan.Alsana şöyle düşük km,hatasız bişeyler,markası ne olursa olsun ama önce temiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 4 Haziran 2018; 22:17:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.