Şimdi Ara

Vw Polo-6r 1.2 70PS Benzinli Kullanıcıları Buraya (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.956
Cevap
34
Favori
359.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasar11732

quote:

Orijinalden alıntı: sinanusta

şehr dışında 24 kuruş yaktım

1.2 1.4'e göre daha mı az yakar ş.dışı?

daha az yakar.fabrika verileride öyle zaten
  • quote:

lpg garantiyi bozar mı arkadaşlar haberiniz var mı ?

24 kr yakmıştın daha ne istiyorsun :)
  • daha fazlasını iste--- pepsi nin bu sloganı herşeyi özetliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

quote:

şehr dışında 24 kuruş yaktım

1.2 1.4'e göre daha mı az yakar ş.dışı?

daha az yakar.fabrika verileride öyle zaten

şehir içi?
  • ben caydım.1.2 den vazgeçtim.206+ 25500 e veriyorlar 2011 modeli için.biraz daha zaman geçerse 2012 yi o fiyata indirirler.bu zamlardan enaz etkilenen model zaten.kazık yemenin mantığı yok.en alt model bile 3000 tl zamlanmışken şimdilik bunu almayı düşünüyoruz.
  • hocam 206+ poloya göre daha küçük diyebiliyorum ama ben sana clio öneririm daha geniş ikinci eli parçası falan nebiliyim bir sürü aartısı var 206+ ya göre.ben hepsine baktım eledim eledim en son clio ile polo arasında kaldım ve içine oturup bindim biraz sürüş konfor yol tutuş ve kkalite olarak polo cok öndeydi.ama donanim felan dersen clio...
  • bende peugot yerine fabia'yı her türlü tavsiye ederim.
  • quote:

sinan bey yakıt konusundaki paylaşımlarınız bizim için önemli.bekliyoruz
    soner bey arabayı fulleyin.ve kullanın en azından ışık yanana kadar benzin almayın.yapacağı km önemli.eminimki düşündüğünüz sonuç çıkmayacaktır.sizinde bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyoruz.ben 500 km geçeceğini düşünüyorum.

benim aracımda kesinliklikle bir problem söz konusu olduğunu düşünüyorum.

ben aracı fulleyip birkaç kez şunu gördüm 45 lt depo kapasitesinde olan aracı fulledikten sonra 12 litre sonra bir çizgi iniyor ve bu çizgiye inene kadarda 110 km gittim. heralde fulden bir çizgi inmesi standart bir azalma ile gerçekleşiyordur.

şu şekilde test edebiliriz elbette. benzini kapakta görene kadar doldurt. 80 km hızda belli km. git sonra tekrar aynı şekilde ful yap. tüketimi ölç.

• quote:

Orijinalden alıntı: kutlusoner

quote:

soner bey arabayı fulleyin.ve kullanın en azından ışık yanana kadar benzin almayın.yapacağı km önemli.eminimki düşündüğünüz sonuç çıkmayacaktır.sizinde bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyoruz.ben 500 km geçeceğini düşünüyorum.

ben aracı fulleyip birkaç kez şunu gördüm 45 lt depo kapasitesinde olan aracı fulledikten sonra 12 litre sonra bir çizgi iniyor ve bu çizgiye inene kadarda 110 km gittim. heralde fulden bir çizgi inmesi standart bir azalma ile gerçekleşiyordur.

şu şekilde test edebiliriz elbette. benzini kapakta görene kadar doldurt. 80 km hızda belli km. git sonra tekrar aynı şekilde ful yap. tüketimi ölç.

ne zamandır kendi arabanız war?

• quote:

quote:

quote:

ne zamandır kendi arabanız war?

5

• quote:

quote:

hocam valla sorun var gibi görünüyor ..bence servise gidip aracın frenleri de dahil olmak üzere benzin enjektörlerinden elektrik aksamına kadar kontrol ettirmekte fayda var aracın yağ eksiltme gibi bir problemi felan var mı?aracınızda hissettiğiniz bir anormallık var mı sesinden yolda gidişine kadar ?

• 5 ??.

şunun için sordum. o göstergeler tam bir fikir vermez. 200 gidersin çok birşey değişmez, sonra birden hızla azalmaya başlar.
  • Alıntıdır. Yararlı olacağı düşüncesindeyim...

Tüm markalarca tüketim ölçümü yapılırken kullanılan standarta göre:

1. Güç testinde olması gereken güç ürettiği tespit edilecek. Yani bu motor 100 Hp.dir denmişse Güç testinde 100 hp. Güç ürettiği tespit edilmiş olacak. (bkz.aşağıda açıklama 1)
    2. Mükemmel oktan (dieseller için setan) sayıda yakıt kullanılacak.
    3. Mükemmel ön ve arka düzen ayarı olacak.
    4. Mükemmel lastik hava basınçları olacak.
    5. Depoda ½ seviyede yakıt olacak.
    6. Tüm aksesuarlar (farlar, klima, kalorifer, arka cam rezistansı, radyo v.b.) kapalı olacak.
    7. Camlar kapalı olacak.
    8. Sürücü dahil en fazla iki kişi olacak.
    9. Düz yol olacak.
    11. Kuru yol olacak.
    10. Rüzgârsız hava olacak.
    11. Ortalama hava ısısı 20ºC olacak.
    12. En büyük viteste kullanılacak.
    13. Motor rejim ısısında olacak.
    14. 90 km/sa. sabit süratte kullanılacak.
    15. Deniz seviyesinde olacak.

Şartları (kullanılan standarta göre değişen sayıda) aranmaktadır.

Kullanıcıların bu şartları sağlamaları çok zayıf ihtimaldir.
    Genel olarak tüm markaların kataloglarında ilan edilen yakıt tüketim oranları ile pratik kullanımdaki yakıt tüketim oranları aşınmamış motorlarda + %5 ilâ + %10 arasında fark ile fazla olmaktadır.

Şehir içinde yapılan ölçümler genellikle yanlış sonuçlar yaratır.
    Zira kırmızı ışıkta,sıkışık trafikte motorun ne kadar süre çalıştığını ve o süre içinde ne kadar yakıt harcadığını tespit etmek olanaksızdır.
    1 cm. yol almadığınız halde o süre içinde harcanan yakıt miktarı tüketim ölçümünde önemli yer tutar ki; bu miktarın ölçümde hesap dışı tutulması gerekir.
    İlaveten; ölçüm sırasında hesapladığınız mesafenin ne kadarını 1. viteste ne kadarını diğer viteslerde kat ettiğinizi de bilemezsiniz.
    Mesela modele göre değişmekte olup 1. vites dişli oranı 3.909 , 5. vites dişli oranı ise 0.780 dir.
    Bu orana göre araç 5. viteste motor aynı devirdeyken 1. vitese göre 5 misli fazla yol alır.

Zorunlu olarak kısa mesafe (1-5 km. içinde) kullanan araç sahipleri ise, kullanım şartlarının doğal sonucu olarak çok fazla yakıt harcarlar.
    Zira motor ısınana yani rejim ısısına ulaşana kadar, (bilhassa elektronik kontrollü araçlarda) jikle sürekli devrededir.
    Jikle motor ısınana kadar ihtiyacı olan zengin karışımı sağlamak için vardır.

Termostatın bozuk olması veya çıkarılmış olması da, (motor ortalama ve yüksek süratlerde rejim ısısına ulaşamadığı için) yine yakıt tüketimini arttırır.

Yolcu sayısı, ilave ağırlıklar, klimanın çalışması, kaloriferin çalışması, farların açık olması, seviye (rakım) farkı, camlar açık iken kullanmak da yakıt tüketimini arttıran sebeplerdir.

• öncelilkle merhaba forumun yenilerindenim. Bende polo 1.2 trendline almayı düşünüyorum fiyatı güzel ve vw olması nedeniyle fakat yol bilgisayarı yokmuş galiba yol bilgisayarı takılabiliyormu bilmiyorum. Birde uzaktan kumandası sustalı anahtarmı onu merak ediyorum ve şimdi almaya gitsem acaba bazıları 6 ay filan bekletiyor diyorlar ama doğrumu bilemiyorum. bekar memurum ve bu araçta karar kıldım. Sorularımı aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado5445

öncelilkle merhaba forumun yenilerindenim. Bende polo 1.2 trendline almayı düşünüyorum fiyatı güzel ve vw olması nedeniyle fakat yol bilgisayarı yokmuş galiba yol bilgisayarı takılabiliyormu bilmiyorum. Birde uzaktan kumandası sustalı anahtarmı onu merak ediyorum ve şimdi almaya gitsem acaba bazıları 6 ay filan bekletiyor diyorlar ama doğrumu bilemiyorum. bekar memurum ve bu araçta karar kıldım. Sorularımı aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.

yol bilgisayarı yok
    anahtar yedeği de dahil sustalı
    gitsen hemen alırsın hocam;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyranoix

quote:

Orijinalden alıntı: delgado5445

öncelilkle merhaba forumun yenilerindenim. Bende polo 1.2 trendline almayı düşünüyorum fiyatı güzel ve vw olması nedeniyle fakat yol bilgisayarı yokmuş galiba yol bilgisayarı takılabiliyormu bilmiyorum. Birde uzaktan kumandası sustalı anahtarmı onu merak ediyorum ve şimdi almaya gitsem acaba bazıları 6 ay filan bekletiyor diyorlar ama doğrumu bilemiyorum. bekar memurum ve bu araçta karar kıldım. Sorularımı aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.

yol bilgisayarı yok
    anahtar yedeği de dahil sustalı
    gitsen hemen alırsın hocam;)

vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim :) peki yol bilgisayarı ekletemiyormuyum öle bir takıntım var kullanmasam bile yol bilgisayarı istiyorum.

• yol bilgisayarı ekletebilirsin diye biliyorum cünkü 1.4(polo buyuksun) forumunda bi arakdaş hız sabitleyici den tutunda bir dizi yenilik ve donanım taktırdı aracına bunu en iyi servis bilir intertten yetkili satıcı ve servis iletişim bilgilerine girin arayın en doğru cevaı bulablirisniz
  • quote:

hocam 206+ poloya göre daha küçük diyebiliyorum ama ben sana clio öneririm daha geniş ikinci eli parçası falan nebiliyim bir sürü aartısı var 206+ ya göre.ben hepsine baktım eledim eledim en son clio ile polo arasında kaldım ve içine oturup bindim biraz sürüş konfor yol tutuş ve kkalite olarak polo cok öndeydi.ama donanim felan dersen clio...

bende 206 var 5 senedir kullanıyorum ve ailece bize yetiyor.arabayı kardeşime düşünüyoruz oda bekar zaten.çok fazla kullanmayacak arabayı.sadece işten sonra cansıkıntısını gidermek için turluyacak o kadar.benzin sıkıntısı yok işyeri aylık benzinini karşılıyor.normalde benim arabayı istiyordu ama arabadan memnun olduğum için bide vergi avantajından dolayı ikna ettim sıfır konusunda onu.clionunda fiyatı yüksek.polodan farkı yok.tip olarakta polo bence daha çekici.ikinci el konusunda 206 da sorun yaşayacağını sanmıyorum.siz bence polo konusunda doğru kararı vermişiniz.

• quote:

bende peugot yerine fabia'yı her türlü tavsiye ederim.

yaşar bey 2.el konusunda 206 nın sorun çıkarmayacağından dolayı tercih nedenimiz.ben 5 senedir kullanıyorum.çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım.belkide agresif kullanmadığımdan ötürüdür.fiyat olarakta şuanda piyasadaki endüşük b sınıfı araçlardan biri 2011 modeli için
  • peugeot narin ve konforlu araçlardır fabia da bence 206 dan kesinlikle aşağı değildir hatta fazlası bile vardır derim ama eninde sonunda satacaksın bu arabalar ömürlük değil pazara cektiğinde 206 nın başına 206 kişi gelir fabia ya 106 :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.