Aracımı alalı bir haftayı biraz geçti. Hep şehir içinde kullandım; izlenimlerim:
Frenler zımba, direksiyon pamuk gibi. Sürüşü gayet konforlu ve güvenli; insana zevk veriyor.
Sürat yapmadım, virajlara sert girmedim; ama araç genel olarak yola iyi oturuyor ve dengeli gidiyor.
Rölantide motorun sesini zor duyuyorsunuz; sessiz ve sarsıntısız. Vites geçişleri rahat, tık tık diye oturuyor ve elinize gerekli hissi-geri beslemeyi- veriyor. Birinci vitesi eski emektar aracıma göre belirgin biçimde uzun(eskisinde aracı kaldırır kaldırmaz ikilerdim; Polo'yla manevra yapmak, park yeri bulma yürüyüşleri yapmak mümkün). 5'inci vites 3000 devirde yaklaşık 120 km/saat veriyor.
Araçta tıngırdayan, zıngırdayan hiç bir şey yok, yağ gibi kayıyor. Fakat içeride ses seviyesinin sıfır desibel olmaması büyük ayıp, huzurlarınızda VW'i kınamak isterim. Şaka bir yana, yolda oldukça sessiz; ama sınıfındaki araçlarla karşılaştırma olanağım olmadı açıkçası.
Aracın ses sistemi ise tatlı bir sürpriz oldu. Eğer özel merakınız yoksa ses kalitesi fazlasıyla tatmin edici. Ben kumandalı deri direksiyon tercih ettim, bu da kullanımı kolaylaştırıyor(aslında bu özellik standart olmalıydı, bu arabaya, o kokpite yakışanı buydu).
Aracın iç tasarımı, malzeme kalitesi sınıfındaki araçlardan uzak ara önde bence. Beni müşteri olarak tavlayan etmenlerden biri buysa, bir diğeri de aracın modern, keskin çizgileriyle bütünleşen o hırçın, o sürmeli bakışlarıydı.
Benzin tüketimi ise 100 km için 6-6.5 litre gibi yaklaşık, sakin kullanımla sıkışık olmayan şehir içi trafikte. Tabii bu rakam pek sağlıklı olmayabilir henüz, zamanla göreceğiz.
Sonuç olarak, benim izlenimlerim de bu aracı almış kullanmış arkadaşların yaptıkları yorumlardan pek farklı değil. Yeni Polo sınfındaki en güzel, en kaliteli araç bence. En önemli eksikliği ise (distribütör kaynaklı olmak üzere), fiyat-donanım dengesizliği. Pek çok opsiyonu bulamıyor, ekletemiyor ya da istenen eşek yükü bedeller yüzünden vazgeçiyorsunuz.
Durum budur. Herkese mutlu, güvenli sürüşler dilerim.
quote:
Orijinalden alıntı: blaise
Merhaba Asclepius,
Gösterdiğin ilgi ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.
Vermiş olduğunuz bilgiler kuşkularımı haklı çıkarır yönde. Ortada jest filan da yok maalesef. Önerdikleri sensör VW onaylı olduğunu söyledikleri Cobra adında bir marka ve nasıl derler "bedeli mukabili" ve bu bedel hiç de düşük değil.
Benim isteğim elbette RCD 310 uyumlu orijinal bir optik bir sensöre sahip olmak. Bunun mümkün olamadığını söylüyorlar-ki bunu yapamadıkları mı, yoksa yapmak istemedikleri için mi böyle söylüyorlar, artık emin değilim.
Bu durumda iş başa düşüyor galiba; orijinal ekipman listelerine (özellik mümkünse fiyat da içeren) nasıl ulaşabilirim, internet üzerinden?
DSG çok hoş bir şanzuman; ama ne yazık ki şu anda bulunmuyor. Fiyat farkı ve uzun dönemde arızaya bağlı masraf olasılığı beni düşündürmüyor da değil.
Selamlar...
Merhaba blaise, Polo'nuzu güle güle kullanın, yukarıda bahsettiğiniz Cobra marka park sensörü kaça takıldı, öğrenebilir miyim? Yeni aracınızın fotoğraflarını, özellikle park sensörü takılan tamponunun (işçilik açısından) fotoğrafını yayınlarsanız sevinirim.
Derin siyah metalik renk :463,94 Çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi:191,57 Climatronic klima:148,73 Bu fiyatlar vw kampanyalı ve kdv hariç fiyatlarıdır.(Bana verilen araç teklif formundaki fiyatlardır.)
teşekkürler kdv dahil fiyatı nekadar sonuçta kdv dahil fiyatı alırllar galiba esp ve yol bilgisayarı yok
Total fiyat almıştım.Opsiyonların kdv dahil fiyatları teklif formunda kaldı şu an için hatırlamıyorum.Yol bilgisayarı ve esp opsiyonları varmı bilmiyorum.Esp bence çok gerekli ama yol bilgisayı konusunda olmazsa da olur kanaatindeyim.Zaten şu an için bütçem yeterli olmadığı için başka opsiyon seçme şansım olmadı.
Selam asclepius, Çok güzel bir kare yakalamışsınız!
Park sensörü mü taktırdınız yoksa göz yanılgısı mı? :)
quote:
Orijinalden alıntı: asclepius
Fiyatlar TL bazlıdır.Nasıl oluyorda liste fiyatında metalik rengi esas alırsak 463 den 750 çıkıyor anlamış değilim
quote:
Orijinalden alıntı: ockforever
Selam asclepius, Çok güzel bir kare yakalamışsınız!
Park sensörü mü taktırdınız yoksa göz yanılgısı mı? :)
quote:
Merhaba ockforever, Fotoğrafı internetten buldum, soldaki optik mağazasından anladığım kadarıyla muhtemelen Almanya'da çekilmiş bir fotoğraf. İstanbul'da bu kadar kar yağmadı, ama yarın sabah her tarafı bembeyaz görebiliriz.
Merhaba Asclepius,
Kobrayı yeşil engerek ile değiştirdim hocam.
İşin aslı orijinal donanım olmadığı için vazgeçtim. Bir ara fotoğraf koymaya çalışırım.
Selamlar...
herkesin polosu hayırlı uğurlu olsun bende ilk polo sahiplerinden biriyim iyimi yaptık kötümü bilmiyorum ama boş arabaya 30800 ödedim clima dijital değil fonksiyonlu direksiyonda yok park sensörüde evore arkadaşımıza sormak istiyorum kaça maloldu bu araç? teşekkür ederim şimdiden
quote:
Orijinalden alıntı: djvenomss
herkesin polosu hayırlı uğurlu olsun bende ilk polo sahiplerinden biriyim iyimi yaptık kötümü bilmiyorum ama boş arabaya 30800 ödedim clima dijital değil fonksiyonlu direksiyonda yok park sensörüde evore arkadaşımıza sormak istiyorum kaça maloldu bu araç? teşekkür ederim şimdiden
Ben Polo 1.4 DSG boş arabamı Eylül'de ilk gelen partiden, o dönemde yapılan ÖTV indirimi+filo indirimi ile 33150 liraya aldım. Sonradan yılın otomobili seçildi, buna sevindim ama DSG olmasaydı almazdım.
teklif formundaki satış tutarı 37660 (anahtar teslim fiyatı).Bayi ise 37250 fiyat verdi (Şuan için ellerinde araç olsa verecekleri rakam).Araç mart sonu yada nisan bşı gelecek.Tabiki liste fiyatına ne kadar zam gelmiş (liste fiyatı 36300 şuan)+metalik renk farkı (metalik renk farkı sene boyunca genelde aynı kalıyor)+opsiyonlara gelen fiyar farkı (dijital klima+fonksiyonlu deri direksiyon) nekadar gelmiş ise 37250 tl rakama ilave edilecek.Bayi tarafından en kötü senaryoya göre 500 tl civarı fark edecek yani 37250+500.Çok büyük fiyat oynamaları olduğunda alıştan vazgecebileceğimi kapora iadesini vazgeçmemi izleyen 2 iş günü içerisinde yapacaklarını söylediler. (Aracını teslim alan arkadaşlardan foto bekliyoruz.)
quote:
Orijinalden alıntı: treeffe
Pazartesi bir aksilik olmazsa 2 ay önce teslim aldığım 160 bg.dsg Highline Golfümü inanılmaz bir zararla satıyorum. Şimdi1,6 tdı dsg olanını almayı düşünüyorum. Çok net bir soru sormak istiyorum Mart ayına gün verdikleri bu araca deri direksiyon+park sensörü+hız sabitleyici+alaşım jant ekletip (Almanya dan) getirtme imkanı varmı (elbete doğuş aracılığı ile) Bir de arkadaşım sıfır fiesta aldı,fordun kendi sitesindeki yakıt değerlerine çok yakın rakamları elde ediyor.Bu araba içinde VW 5,2 yazmış ş.içi bu rakamlar gerçek mi? Bilgi verirseniz çok sevinirim.Golfdeki erken karar alma hatasına polo da düşmek istemiyorum selamlar
Merhaba, ben de polo siparişi vermek üzereyim ama imkanım olsa tercihim kesinlikle Golf olurdu. Siz hazır bu aracı elde etmişken poloyu tercih ediyorsunuz. Aslında bu benim için de bir noktada moral kaynağı oldu :)) Kıyasladığınızda Golfte gördüğünüz eksikler nedir acaba, benim bütçem kısıtlı olduğu için pek de inceleme gereği duymadım, ama görünce içim de gitmiyor değil. Saygılar...
güle güle kullanın
Bu arabayı bu jantlarla verdiklerine inanamıyorum.
Bayiye gidip baktığımda 15'' çok ta hoş çelik jant vardı ve sadece Polo V e oluyordu,fiyatıda 1 tanesi 170TL kdv dahil,üzerindeki lastiğe oluyor.
680TL varkı burdan + 750TL renk farkı + 1500TL sunroof + opsiyonel bir kaç parça.
800TL de sis farı için istediler,tampon tamamen değişiyor dediler.
Acaba sis farı alsak daha sonra herhangi bir yerden tampon değiştirmeden taktırabilir miyiz? 800TL vermek istemiyorum açıkçası.
ÖNEMLİ Polo'ya park sensörü taktırmak isteyenlerin dikkatine; arka tampon iç kısmında 4 adet montaj yeri önceden işaretlenmiş durumda, montajı yapacak usta tamponu sökerek çalışırsa daha uygun olur.
Yeni zamlar açıklandı. Benzinli motorda DSG farkı 4600 lira iken, dizelde DSG farkı 3400 lira. DSG aynı DSG değil mi? Benzinli motorda kullanılan DSG daha mı komplike? Bilen varsa yanıtlasın lütfen.
quote:
Yeni zamlar açıklandı. Benzinli motorda DSG farkı 4600 lira iken, dizelde DSG farkı 3400 lira. DSG aynı DSG değil mi? Benzinli motorda kullanılan DSG daha mı komplike? Bilen varsa yanıtlasın lütfen.
Almanya'da benzinli-dizel motorda DSG farkı aynı, 1400 euro.