Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.057.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni polo alanlara cok onemli bi kac sorum var,

1. Neden bu devirde 2 airbag li arac aldiniz?
    2. Neden bu devirde ESP siz arac aldiniz?
    3. DSG li alanlara sorum ise: Arnavut kaldirimi yolda bi DSG lerini bi ara denerlermi acaba? ne tur sesler yapiyor diye bi video yaparsaniz cok hayra gecer.

Elimizde bu video var:
    http://www.youtube.com/watch?v=r5F0H8JWu38

Ayrica euro ncap ten 5 yildiz almis diyen arkadaslar var forumlarda, o yurt disindaki modeller arkadaslar, turkiyedeki modellerinde sadece 2 airbag var.
    ncap testlerine bakarsaniz turkiyedeki modellerde olmayan yan perdeler mevcut

alan arkadaslar gule gule kazasiz belasiz kullanin insallah.

• polo başlığından :
    oo herhalde GTI dır ..fiyat ucuk ama kim alır ki..
    http://www.carmagazine.co.uk/News/Search-Results/First-Official-Pictures/VW-Polo-GTI-2010-first-news-and-photos/
    tsi 105 beygir.
    http://www.autoblog.com/2010/01/26/2010-volkswagen-polo-tsi-1-2-quick-spin/

almanya sitesine girince tabi çok güzel seçenekler çıkıyo.

burdan >Konfigurator seçin
    Der Polo
    Trendline
    Comfortline
    Highline

Der Polo BlueMotion
    BlueMotion

Der Polo "TEAM"
    "TEAM"

bütün modelleri ve fiyatları var bizde sadece comfort

• quote:

Orijinalden alıntı: ockforever

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

güle güle kullanın dsg nasıl acaba bir sorun varmı ses vb gibi

Dikkatimi çeken herhangi bir tür ses olmadı. Yakıt ekonomisi açısından da ideal duruyor.
    Sadece yokuş yukarı giderken bir miktar vites geçişlerini hissediyorsunuz, onun dışında hiç sorun yok.

Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Benimde 2004 polo aracım var. Bu modeldeki tespit ettiğim zaaftan yola çıkarak sizinde belirteceğim zaafı deniyerek bize bildirmenizi rica ederim.

2004 model polo araçımda yazın hafif yokuşlu yolu çıkarken, örneğin; Ankara-Dikmen yolunda klima açık iken mümkün değil araç gitmiyor. 2 kişi idik araçta resmen boğuldu araç. Kapattım öyle çıkabildim. Aynı zamanda bu yazın uzun yol giderken özellikle Antalya gibi bir ilimize giderken hafif yokuşlu yollar içinde geçerlidir. Tabi 2010 modelinde beygir gücü yükseltildiği için belki büyük ölçüde düzelme vardır.

Hill-holder olmaması gerçektende şaşırtıcı. Bir keresinde cafede bir bayan otomatik vites opel aracını cafenin yan girişindeki yere park etmişti. Bayağı dik yokuş şeklinde yani. Kendisi oradan çıkamayacağını söyleyerek benden yardım istedi. Vitesi geri attım, el frenini indirdim, freni bıraktım araç olduğu yerde duruyordu hala. Üstelik ayağımı frenden çektiğim gibi gaza basmadım yani. Birden kendi kendime iyiymiş bu sistem demiştim Hemen belirtelim araç eski kasa opel idi..

Benim kendi fikrim 2011 modelinde yol bilgisayarı, 4 hava yastığı vs çıkaracaklarını düşündüğüm için aracımı mevcut modeli ile değiştirmeyi düşünmedim. Çünkü bu araç 5 sene boyunca satılacak. Her sene yeni birşeyler eklenecekki araç satılsın. Doğuş otomotiv'in satış stratejisi bu bence. Satış danışmanına 2011 yılında yol bilgisayarlı modeli çıkarsa 2010 model araçlarada istenilirse entegre edilirmi diye sordum, hayır dedi.

Ha ne olur, 2010 model ikinci elde gayet makul bir fiyata bulursam, imkanımda müsait olursa düşünürüm tabiki. Mesela geçen gördüm 6 bin km'de 26.500 yazmış, pazarlık payı var denilerek. Sizde Ankara'damısınız?

Birde size tavsiyem ilk bakımını doğuş'ta yaptırıp daha sonraki bakımlarını ise özel serviste yaptırın derim. Yoksa bu modeldeki araca inanılmaz bir şekilde bakım ücreti alırlar benim fikrim. Üstelik ben memnunda kalmadım. Aracımı 2006 yılında ikinci el olarak aldım. İlk bakımını doğuş'a gittim. İkincisinde yine doğuşa gittim, 1 senede fren, buji vs parçalarıda değiştirdiler. 3 bakımını özel servise gittim. Bir fren balatası taktıki, benim kanaatime göre doğuş'unkinden daha kaliteli olmakla beraber 3'üncü seneye girdi hala bitmemiş balata, banamısın demedi. Son bakımını yine başka özel servise (Bosch) gittim. Bu servistede 3 senelik giden ultra bujilerin olduğu söylendi. Zaten doğuş otomotiv'de, Bosch parçalarını kullanır. Sabahın bu saatinde uykusuz olarak yazdım. Sürç-i lisan ettiysek affola

• Hala merak ediyorum polo alanlar neden bu devirde 2 airbag li esp siz bosbir araca bu kadar para veriyorlar diye?
    Diger bi sorumda DSG nin bozuk yollarda ses yapip yapmamasi...
    daha cevap veren olmadi...
  • Arkadaşım beğenmiyorsan almassın.
    Canımız istedi,bok gibi paramız var cebimizde saçacak yer arıyoruz.

Töbe töbe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

Arkadaşım beğenmiyorsan almassın.
    Canımız istedi,bok gibi paramız var cebimizde saçacak yer arıyoruz.

Töbe töbe.

bitek sebebi bu olabilirdi zaten
  • Arkadaşlar dün itibari ile 1.4 dsg beyaz polo teslim aldım herşey dahil 35.000 tl mal oldu.standart donanım hiçbir ekstra almadım,inanın bu araba diğer rakiplerinin çok önünde resmen küçültülmüş bir golf sahip olduğum hissi veriyor.Araba kötü hiçbir yorumu hak etmiyor,yapılan eleştirilere baktıımda vede kendi yorumumu eklediğimde sadece donanımı biraz düşük ama inanın ben donanım değil araba almak istedim (motor,şanzuman,yalıtım,kasa sağlamlığı,konsol malzeme kalitesi,tasarım vb gibi)bence şuan için tek mantıklı seçim.Zaten hiçbir araba durduk yere yılın arabası seçilmez.Bu fiyata donanımda olmalıydı derseniz itiraz etmem ama araca bindiğinizde aracın neden pahalı vede rakiplerinden farklı olduğunu direkt hissediyorsunuz.oda 35.000 tl bütçeye kalite sunan ama beraberinde düşük donanım sunan vw anlamına geliyor.
  • güle güle kullanın özellikle şu dsg şanzımanla ilgili bilgi verirseniz nasıldır diye ileride en cok o kafamı kurcalıyor
  • arkadaslar kısmet olursa bende polo almak ıstıyorum ama ıstedıgım ozellıkler var bunları ekletebılıyormuyum acaba mesela

jant-esp-otomatı kararan dıkız aynası-klıma otomatık-derı drıreksıyon sımıdı-yan hava yastıkları-sıs farı-yol bılgısyarı gıbı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozeada

Arkadaşlar dün itibari ile 1.4 dsg beyaz polo teslim aldım herşey dahil 35.000 tl mal oldu.standart donanım hiçbir ekstra almadım,inanın bu araba diğer rakiplerinin çok önünde resmen küçültülmüş bir golf sahip olduğum hissi veriyor.Araba kötü hiçbir yorumu hak etmiyor,yapılan eleştirilere baktıımda vede kendi yorumumu eklediğimde sadece donanımı biraz düşük ama inanın ben donanım değil araba almak istedim (motor,şanzuman,yalıtım,kasa sağlamlığı,konsol malzeme kalitesi,tasarım vb gibi)bence şuan için tek mantıklı seçim.Zaten hiçbir araba durduk yere yılın arabası seçilmez.Bu fiyata donanımda olmalıydı derseniz itiraz etmem ama araca bindiğinizde aracın neden pahalı vede rakiplerinden farklı olduğunu direkt hissediyorsunuz.oda 35.000 tl bütçeye kalite sunan ama beraberinde düşük donanım sunan vw anlamına geliyor.

Selamlar,
    Aracınız hayırlı olsun. Deneyimlerinizi bizle paylaşırsanız sevinirim.

Kötü yorumlara gelince; elbette ki yol bilgisayarı, hill-holder, ESP, yan hava yastıklar çok büyük eksikler ama artılar da çok fazla...
    İnsan kendi kafasına göre ölçer biçer tartar, hesabına keyfine beklentilerine uyarsa alır, uymazsa almaz.

• bunlarda da önemli ama esas önemli olan TSI
  • selam arkadaşlar. 2 gündür yazılarınızı takip ediyorum. önceliklere herkese teşekkürler aklımdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. size bikaç sorum olcak benim. üniverste öğrencisiym ve 1.6 tdi dsg şeker beyazı polo almayı düşünüyorum. fakat geliş tarihinin 1-2 ay olmasından korkuyorum. 35-40 bin arasında bi araba alıcam. sizce bu seçim iyimi ve geliş süreci tahminen ne kadar olur???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kosovali_111

selam arkadaşlar. 2 gündür yazılarınızı takip ediyorum. önceliklere herkese teşekkürler aklımdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. size bikaç sorum olcak benim. üniverste öğrencisiym ve 1.6 tdi dsg şeker beyazı polo almayı düşünüyorum. fakat geliş tarihinin 1-2 ay olmasından korkuyorum. 35-40 bin arasında bi araba alıcam. sizce bu seçim iyimi ve geliş süreci tahminen ne kadar olur???

Eğer yılda 15-20bin'den daha çok km yapıyorsanız ancak dizel almanız mantıklı olur.

Geliş süresi çok değişken. Size TR'deki tüm bayileri araştırmanızı öneririm (Ben Ankara'da oturmama rağmen aracımı Adana bayii'nden aldım ve herhangi bir sorun yaşamadım, bir kere bile Adana'ya gitmek zorunda kalmadım, ayrıca Ankara Doğuş Oto'ya kıyasla daha uygun bir fiyata aldım). Eğer ellerinde varsa hemen, gelen araçlar kaporasız ise 1-2 haftaya alabilirsiniz. Ama yok ben şu özelliği isterim şu da şöyle olsun derseniz size özel sipariş edilir ve en az 2 ay beklemek durumunda kalırsınız. DSG istemeniz durumunda daha çok talep edildiği için biraz daha bekleyebilirsiniz.
    Ben 1.4 DSG Refleks Gümüş POLO'm için yaklaşık 1,5 ay beklemiştim.

dizel tercih etmemin nedeni malum ist. trafiği dur kalk fazla ve yakıt tüketimi fazla oluyo. bide benzinin durmadan artan fiyatıda ortada. bu benim ilk arabam olacağı için tam olarak kaç km yapacağmı bilmiyorm ama hergün okula gittiğmi göz önüne alırsak heralde 15-20 bin giderim yılda. başka şehirden alırsak plaka farkı olurmu peki? (ilginiz için tşkler buarada) bi sorum daha var. güvenlik donanımının az olduğu malum. aracı kullanırken bi güvensizlik yaratıyomu? yorumları okudukça sanki araba kaza yapmaya meğilli gibi bi his oluştu içimde.

• quote:

Arabayı nerden alırsanız alın plakası oturduğunuz/ikametgahınızın olduğu şehrin plakası olur.
    Güvenlik donanımlarının az olması gibi bir durum yok, sadece olması gereken üst düzeyde değil o kadar. Hatırlatırım ki geçen seneye kadar ABS'siz 0km POLO'lar bile satılıyordu. Sonuçta zaten ESP herşey demek değil, hem zaten kaç yıldır yaygın olarak arabalara konulmakta ki...
    Aracı kullanırken bütün samimiyetimle söylüyorum hiç bir güvenliksizlik duygusu yaşamadım (kaskoyu 1 hafta geç yaptırdım, o ilk 1 haftayı saymazsak :) ), yaşamanın da mümkün olacağına inanmıyorum. Sonuçta 1.4 motor bir araba ve şehiriçinde kullanıyorum; yaptığımım maksimum hız zaten belli...
    Bu arada genel olarak "kaza yapmaya meyilli bir araç" olmayıp "kaza yapmaya meyilli şöför"ler olduğuna inanıyorum. :)

evet yorumlarınıza katılmamak elde değil. 1 saat kadar önce rekor otomotiv i aradım beyaz 1.6 tdi dsg polo için bana 3 ay süre verdiler. eğer bu süre içinde donanımında bi değişiklik olcaksa bekleyebilirm -fonksiyonel direksiyon, dijital klima, park sensörü vs..- ama aynı donanımlar için 3 ay beklemek fazla. gerekirse beyaz almaktan vazgeçerim 1-2 hafta içinde olucaksa. çünkü okula gittiğm otobüs hattı çekilir çile değil. istanbulda oturanlar bilir. 11üs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan0903 -- 27 Şubat 2010; 19:08:24 >

• quote:

arabayı kullananlar biraz anlatsa özellikle dsg şanzımanlı olanlar nasıl bir sese veya başka bir problem oldumu dsg de sürüş ve konfor nasıl vb

kullananlar bırakamıyor poloyu ki gelip görüş bildirsinler kimse inmek istemez tabiki bu araçtan

bende fiesta polo arasında gidip geldim ama %80 şuan lık kafama yattı gibi polo. %100 de altımda yatacak

sorum var benimde arkadaşlar. yakıt verileri fabrika verilerini tutuyormu?

• bende fiestayla polo arasında gidip geliyom ayrıca otomatik vites düşünüyom acaba hangisi olmalı birde 2 elde hangisi daha değerli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: deti

kullananlar bırakamıyor poloyu ki gelip görüş bildirsinler kimse inmek istemez tabiki bu araçtan

bende fiesta polo arasında gidip geldim ama %80 şuan lık kafama yattı gibi polo. %100 de altımda yatacak

sorum var benimde arkadaşlar. yakıt verileri fabrika verilerini tutuyormu?

katılıyorum arabayı alanlar yazmak için fırsat bulamıyolar polo kullanmaktan. bende inş. 2 gün içinde şeker beyazı 1.6 tdi dsg polo siparişi vericem. istanbul vw tamaş ile konuştuk 5 nisan gibi gelicekmiş hadi hayırlısı

• quote:

bende fiestayla polo arasında gidip geliyom ayrıca otomatik vites düşünüyom acaba hangisi olmalı birde 2 elde hangisi daha değerli olur

tabiiki polo hele yeni modeli yıktı piyasayı
    ama donanım ekletenler TSI fiyatını öğrensiinler sonra alsınlar
  • Arkadaşlar Dsg hakkında bilgi istemişsiniz,kısaca 7 ileri otomatik vites aynı zamanda triptronik imkanıda sunuyor.benim daha önce kullandığım otomatik vitesli araçlara nazaran (corsa oto,civic otomatik) geçişleri hissetmek gerçekten abartısızca sessiz vede tepkisiz geçişleri anlamanız mümkün değil sadece bilgi ekranından baktığınızda anlıyorsunuz D3-D5-D7 gibi,son derece akışkan.sanki tek bir vitesmiş gibi geçişler yaşanıyor sadece yokuşlarda geçişleri hissediyosunuz vede arabanın otomatik olduğunu anlıyorsunuz.benim kanımca bu sınıf arabalar içinde en iyi otomatik şanzuman bu araçta zaten benim seçimimde de bu tarz yorumlardan poloyu seçmiştim,şimdi ise ne kadar mantıklı bir seçim yaptığımı kullandıkça daha iyi anlıyorum.açıkcası ben aracı seçerken ilk tercih sebebim donanım değil DSG şanzımandan dolayı polo oldu.Düşünen arkadaşlara DSG şanzıman şiddetle tavsiye edilir.
  • Ben de polo almaya niyetliyim, ama yeni polo sahiplerinden şunu öğrenmek istiyorum.
    Dizel-dsg kullananlar yakıt tüketimi ile ilgili biraz bilgi verebilir mi?
    Aracın çekişi ve performansı nasıl acaba?

Ve sanırım dsg araçlarda hill holder yok, bunu sonradan koydurmamız veya hill holder la sipariş vermemiz mümkün mü?
    Ben açıkcası aracı alırken çok beklemek istemiyorum, o sebepten otomatik klima, fonksiyonlu deri direksyon gibi seçenekleri de sonradan ekletebilmek mümkün mü acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.