Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srdy

Herkese merhaba,

Son birkaç aydır yazılan yazılara şöyle bir göz attım. Gördüğüm kadarıyla hala bu foruma VW Polo'yu başka araçlarla karşılaştırmak, ve dahası onu kötülemek amacıyla yazılar yazıyorlar. Şunu anlamak lazım. Burası VW Polo forumu ve burayı kullanan insanlar ya Polo kullanıcısı, ya da Polo ile ilgileniyor. Eğer siz başka modellerin daha iyi olduğunu düşünüyorsanız gidin onlara binin. Kimse kimseye zorla Polo satmıyor. Kiminki daha büyük muhabbeti inanın çok çocukça geliyor. Bakın ben mühendisim ve her gün yaptığım iş son teknoloji ürünü olan cihazlarla ilgilenmek. Bilirsiniz ki teknik cihazlar teknik parametrelerle değerlendirilir, işlevlerine bakılır. Fakat her ne kadar otomobiller birer "makine" olsalar da, onları sadece teknik parametrelerle ya da fiyatları ile değerlendirmiyoruz. Herkes kendi tahlilini yapıyor ve bir model seçiyor. "Bana göre şu modeli alanlar bu işi bilmiyor", ya da "Ona o para verilir mi" sloganları anlamsız ne yazık ki. Polo Polodur, Fiesta Fiestadır, Porche Porchedir. Polo'nun Corolla gibi olmasını isteselerdi Corolla imal ederlerdi. Fiesta'nın Focus olmasını isteselerdi Fiesta olmazdı. Her rengin, her çeşidin kendi yeri ayrıdır ve herkes kendi rengini seçer. Ayrıca yarış yapmaya çok meraklı olanlar lütfen gitsin pistlerde yarışsın.

Burada Polo ile ilgili deneyimlerini paylaşan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Özellikle yakıt tüketim değerleri, aksesuarlar, yeni model donanımları, vb. Baktım da kimse bu yıl satışa sunulacak Polo GTI'dan söz etmemiş. Bu da var mesela. 180 beygirlik bir Polo. Polo R'nin de çıkacağı söyleniyor. Bence yakışır.

İnsanlara saygısızlık yapılıyorsa bu ayrı, buna ben de karşıyım ancak araç hakkında herkes istediğini söyleyebilir, istediğiyle kıyaslayabilir. Zaten haddini aşan mesajlar ve kişiler, gerekli değerlendirmelere maruz kalacaktır. Bence insanlar saygı çerçevesinde olduğu sürece ve konuyla ilgili olduğu sürece başkalarının fikirlerine söz söyleyemez. Ben "bence" şöyle dediysem üstüne de "birisi yok öyle değil, ben senden iyi biliyorum" derse bu da yanlıştır ki benim başıma burada geldi. Nasıl oluyorsa subjektif değerlendirmelere objektif(?) itirazlar geliyor, ben de anlayamıyorum.

Burası forumdur, bilgi ve fikir paylaşımı esastır. Tabiki fikir edinmek için kıyaslar olacaktır. Bilenler tercihlerini ve sebeplerini yazarlar, bilmeyenlerde bu bilgileri kıyas yaparak değerlendirecektir. Bence bu işin doğalı budur.

Ayrıca sizinle ilgili de bir nokta eklemek isterim, "Ben mühendisim" yazmanız bile sizin dilinizle bir nevi "kiminki büyük" muhabbetidir bence. Haddimi aştıysam affedin. Ben de saygı çerçevesinde paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 28 Kasım 2010; 0:54:42 >

• Arkadaşlar arkadaşım 99 - 01 model Polo almak istiyor. Varsa yardımı dokunabilecek arkadas pm atarsa memnun olurum teşekkurler.
  • 2010 model 1.4 DSG aracımla ortalama şehir içi yakıt tüketimim 31 kr/km.

Siz de paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ockforever

2010 model 1.4 DSG aracımla ortalama şehir içi yakıt tüketimim 31 kr/km.

Siz de paylaşırsanız sevinirim.

Ben hiç yakıtını ölçmedim ama dediğiniz gibiyse çok yüksek gerçekten
  • şehiriçi 100 km'de 8 litre normal. şehiriçi sonuçta daha ne olsun.
  • merhaba; direksiyondan satın almak istiyorum acaba nereden temin edebilirim yardımcı olurmusunuz?

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'
  • Selamlar,

Arkadaşlar PoloV kullanıcıları bu kadar az mı? Bir Polo hayranı olarak (almayı düşünen olarak) araçlarınız hakkında iyi ve kötü yaşananları paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada en az 5 kişiyle konuştum ve Sahibinden de ilanlara baktım benzinli manuel araç yedek dahil 185-190 liralık benzinle 950 900 930 km yol yaptıklarını söylüyor. Bunlar yüz yüze konuştuklarım. İlanda ise;

Dsg benzinli bir araç ise İstanbul şehir içi 850 km görüyorum diyor ve kesinlikle yalan söylemez. Daha fazla yapar şehir dışı diyor. Bu adamlar bana dizel corsamı sattıracaklar.

Dizelciler ilk bakım masrafları ne oldu?

Dizel ve benzinli, manuel ve DSG olarak bir depo kaça doldurdu ve kaç km gitti.

Pololar boş, donanımı az ama bir çelik jant ve sis farı dolduruyor aracı, sis farı takanlar kaç paraya mal oluyor.

Benim aracımda bu iyi değil, şu sebeple servisle başım çok ağrıdı diyen var mı?

Polo kullanıcılarında bir Polo hayranı olarak bana bilgi verirlerse çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• Biraz konuya resim ekleyelim;

• resimler şahane
  •  VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

Bu araçta dehşet olmuş;

• resimdeki pololarla ülkemizdeki 2010 2011 model pololar aynı model değil sanırsam. benzer bir yan göremedim ben
  • polo gti fotoğrafları bunlar. gösterge panel bile değişik bunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: silivrilimehmet

Selamlar,

Arkadaşlar PoloV kullanıcıları bu kadar az mı? Bir Polo hayranı olarak (almayı düşünen olarak) araçlarınız hakkında iyi ve kötü yaşananları paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada en az 5 kişiyle konuştum ve Sahibinden de ilanlara baktım benzinli manuel araç yedek dahil 185-190 liralık benzinle 950 900 930 km yol yaptıklarını söylüyor. Bunlar yüz yüze konuştuklarım. İlanda ise;

Dsg benzinli bir araç ise İstanbul şehir içi 850 km görüyorum diyor ve kesinlikle yalan söylemez. Daha fazla yapar şehir dışı diyor. Bu adamlar bana dizel corsamı sattıracaklar.

Dizelciler ilk bakım masrafları ne oldu?

Dizel ve benzinli, manuel ve DSG olarak bir depo kaça doldurdu ve kaç km gitti.

Pololar boş, donanımı az ama bir çelik jant ve sis farı dolduruyor aracı, sis farı takanlar kaç paraya mal oluyor.

Benim aracımda bu iyi değil, şu sebeple servisle başım çok ağrıdı diyen var mı?

Polo kullanıcılarında bir Polo hayranı olarak bana bilgi verirlerse çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

selamlar. ben 1.4 kullanıcısıyım. şu ana kadar karşılaştığım en büyük ve devam eden sorun koltuk yayından gelen gıcırtı.o da garanti kapsamından halledilebilecek bir sorun bence. 50 liralık benzin ile 180-200 km gidebiliyorum. 900 km falan oldukça zor bence. siz dizel kullanmış birisisiniz. benzinliye geçtiğiniz takdirde daha düşük tork yüzünden devirli kullanacaksınız yakıt artacak. 180-200 km gittiğim yol istanbul şehir içi ve otoyol. otoyol dediğim bostancıdan bakırköy'e gidip geliyorum veya e-5 ten haremden maltepeye kadar gidip geliyorum. genelde 100 ile giderim.
    kullanım tarzım 2500-3000 devir ve bu devir aralığında araç bayılmıyor gaza ufak dokunuşlarda tepkisini veriyor. devir yükseldikçe araç kendine geliyor gibi. dizellerin en az yakan dizellerden olduğunu duymuştum ve bizim bir tanıdığın tanıdığının şirket aracıymış severek kullanıyormuş. kullanımından bahsetmek gerekirse ufak bir araba olmasına rağmen iç mekanda sıkılmıyorsunuz.iç mekan trimi oldukça kaliteli. teyzeme araç bakıyoruz bütn ufak araba segmentini inceledim ama polo gibi iç mekanı bulamadım.(fabia larda iyi) eşya gözleri yeterince büyük. kol dayama ile ilk defa bu aracımda karşılaştım ve sürüş keyfini artıran bir özellik. kaliteli bir müzik sistemi var ve aux girişi oldukça kullanışlı.
    yol tutuşu oldukça başarılı 130 kmden sonra ufak bir arabada olduğunuzu anlıyorsunuz ancak yatma veya zorlanma gibi bir durum yok ama bende rallici değilim genel kullanımı sorunsuz diyelim :) yolda giderken şahsen minik bir tankın içinde gidiyormuş gibi hissediyorum :) bir 180km denemem oldu onda bile gayet stabil :) bu kadar iyi yol tutuşun arkasında neden sert süspansiyon. ilk 2 ay böbrek taşı düşürebilirdim :) alıştıktan sonra sorun olmuyor ancak bi kere jant yamulttuğumu belirtirim:)
    sonuç olarak tavsiye eder miyim? ben olsam fabiaları ciddi olarak düşünürüm ! bi skoda ve vw bayine gibip önce poloyu sonra fabia yı inceleyin . donanım ve fiyatlarına bakın fabianın açık ara önde olduğunu anlayacaksınız fiyat donanım oranı olarak. hatta 1.2 tsi bir fabia iştah açıcı olabilir . iç mekan nerdeyse aynı. ancak skodanın ülkemizdeki durumu tartışılır.

• arkadaşlar foruma yeni üye oldum.

2011 şubat gibi 1,2 dizel sıfır polo almayı düşünüyorum.

sorum şu 1,2 olması sorun yaratır mı yani nasıl randıman verir mi? bir de 1,6 dizel sıfır skoda fabia ile karşılaştırırsak hangisini önerirsiniz?

cevaplarsanız sevinirim...
  • 1.2 neden almayı planlıyorsunuz.
    Araç treidline.
    Tampon renkleri bile farklı.
    Aracı görmedik bile henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

1.2 neden almayı planlıyorsunuz.
    Araç treidline.

yakıt çok iyi ort. 3,8 lt yakıyor

vergisi 1300 cc altında olduğu için 1301-1600 cc motorların vergisinden daha düşük

fiyatı da bugün 1000 tl düştü 33,500 oldu

daha ne deyim. aracı görmedik derken daha araç gelmedi mi?gelmeyen aracın fiyatını vw resmi sitesinden verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximus.

quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

1.2 neden almayı planlıyorsunuz.
    Araç treidline.

yakıt çok iyi ort. 3,8 lt yakıyor

vergisi 1300 cc altında olduğu için 1301-1600 cc motorların vergisinden daha düşük

fiyatı da bugün 1000 tl düştü 33,500 oldu

daha ne deyim. aracı görmedik derken daha araç gelmedi mi?gelmeyen aracın fiyatını vw resmi sitesinden verir mi?

bu linkten trendline ve comfortline bakabilirsiniz. trendline sis farı yok, yan aynalar renkli değil farkettiklerim bunlar. 1,2 ler ankara balgata 1 hafta sonra gelecekmiş.

• Bu ALmanyada ki hali.
    Bizim aldığımız Confortline aslında treidline sayılır.
  • Polo,bayilerin elinde sanırım kalmamıştır.Şu sıralar ne kadar zaman sonraya sıra yazdıklarını biliyormusunuz?Bir de araç sonra gelecek olsa bile satış işlemini yapıp parasını şimdiden ödüyoruz değilmi?Son olarak ben sisfarı,sürüş paketi,fonksiyonlu direksiyon ve döşemeleri bej olarak beyaz bir araç almayı düşünüyorum.Bu opsiyonları ekletip ileri teslimli olarak satın alabilirim sanırım.Yoksa,gelecek parti de ne çıkarsa bahtıma gibi bir durum olmaz değil mi?
  • ben sordum 1 ay önce sipariş vermeniz ve 1000 tl ödeme yapmanız gerekir dedi.

skoda ata otomotivi aradım 1,2 tdi fabia var mı diye şubat mart gibi gelecek dedi. 1,6 tdi fabianın fiyatı 33,000 herhalde 1,2 tdi fiyatı 30,000 yada 31,000 civarı olur.

günün sorusu polo mu fabia mı?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.