Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pandelis

neyse ben yanıtımı buldum.. :)
     VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

http://img231.imageshack.us/img231/1036/rcd310214cf8.jpg

foto linki koydum ama imageshack bazen çalışmıyor.

Yurtdışındaki bir poloda bundan çok daha gelişmiş bir park sensörü gösterim sistemi vardı,bu ekranın poloya ait olduğuna emin misiniz?
    Benim gördüğümde arkadaki sensorlerin herbirinin (4 adetti sanırım) pozisyonu ayrı ayrı gösteriliyordu RCD310 ekranında.Bu resimdeki biraz basit kaçıyor onun yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 7 Ekim 2010; 22:10:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetslm

quote:

Orijinalden alıntı: asclepius

Polo'ya VW için özel üretilmiş olan Kenwood DNX520VBT multimedya navigasyon uygulaması (Kalogeropulos'tan alıntı)
    Direksiyondan kontrol uyumlu ancak Doğuş sayesinde Comfortline'da bu özellik işe yaramıyor.

merhabalar öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın teybiniz çok güzelmiş. alakasız olucak ama aracın jantları kaç inç ve aracın sislerini nerede ve ne kadara taktırdınız? viraj aydınlatması ile gündüz farı çalışıyor mu?

Fotoğraflardaki araç 2010 model VW Polo 1.2 105 hp TSI DSG, ne yazık ki Doğuş tarafından 2011 model yılında bile ithal edilmiyor.
    Jantlar Mistral 7Jx16, lastikler 215/45R16,
    sis farı yanında yol bilgisayarı, fonksiyonel deri direksiyon, cruise control, ESP, dijital klima ve sesli kemer uyarı ışığı standart donanımda.

• Doğuşta fiyatlar böyle giderse ilk 10a hiç giremez bu polo.
    Bu nedir dizel bomboşline polo 38bintl!
    C segmenti bir çok marka orta donanımlı araçlar var bu paraya...
  •  VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

arkadaşlar sinyal ve geri sis lambalarının olduğu kısmı folyoyla kararttım. aynı folyoyu önceki arabam da da kullanmıştım. hiç bir şekilde sinyalizasyonun parlaklığını etkilemedi tehlikeli bir durum oluşturmadı. ancak çok hoş görünmedi sökmeyi düşünüyorum :)
    bu arada don't kiss my ass yazısının benim için anlamı vardır :) teyzemin 6n polosunu kullanırken otobanda arkadan süratle bir kangoo çarpıp arabayı perte çıkarmıştı. o kadar büyük bir kaza değildi ama arabanın hiç bir parçası kırılmamıştı stoplarda çatlak bile yoktu ve içinden hiç birşey olmadan inmiştim arkadaşımla. araba kullanmayı öğrendiğim trafiğe çıktığım arabaydı ve kullanırken her tarafından ses gelse,vitesleri çok zor değişse,frenleri zayıf olsa da çok farklı bir kullanım hazzı verirdi. yeni poloyu almamızdaki en büyük etken eski 6nden gelen bir güven hissidir :) gerçi 6n bize zamanında üç milyarlık bir masraf çıkarmıştı ama olsun :) neyse kazadan sorna bu yazıyı gördüm ve aynı şeyin tekrar olmamasını ümit ederek eski corollama asmıştım . kullandığım sürede de işe yaradı
    buda eski aracım . polonun da arkasına .. insidelı bişiyler yapmayı düşünüyorum :) bu yazıyı kaplama kagıdından maket bıçağı ile keserek yapmıştım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gto -- 14 Ekim 2010; 4:46:14 >

• Arkadaşlar başımdan geçen üzücü durumu hem sizlerle paylaşmak,hem de bu konuda siz değerli araç kullanıcılarını bilinçlendirmek için yazıyorum.

Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım.

Araca Tuna'nın hemen yanında E-5 yan yolda Kadıköy istikametine doğru Opet Benzin İstasyonu (Acar Petrol) var, oradan 100 tl. ye parolu kartımla Eurodizel yakıt aldım.100 km. ye kadar bir problem yoktu ondan sonra devir saatinin sol tarafında bir ışık yanıp sönmeye başladı,ben ilk başta pek önemsemedim, ama sonradan yana ışık sönmemeye başladı.3-4 gündür de İst. dışında olduğum için ilgilenmemiştim.

Bugün İş yerime yakın olan Elmas Servisine gittim, belki kısa bir şeydir, hemen yapılır diye ümit ederken,oradaki elaman aracı makinaya bağlayıp,aracın mazotunun sulu olduğunu söyledi.Bana 280-300 tl. gibi bir rakam çıkardı.Aracın deposunu açtılar içinden mazot örneği aldılar,mazotun Eurodizele benzer bir tarafı yoktu tamamen limonata rengindeydi.Aracı toplattım,direk mazotu aldığım Opet (Acar Petrol) istasyonuna gittim.Yanımda götürdüğüm aracın deposundan alınmış sulu mazotu oradaki yetkiliye gösterdim.Karşılığında bir özür beklerken bi küfür yemediğim kaldı.Adam benim bu sulu mazotu oradan aldığıma inanmıyor,beni yalancılıkla suçluyor.En sonunda kamera kayıtlarını inceleyin dedim. 19/08 saat 15:13 bakın dedim.Anca o zaman benim o istasyondan aldığıma kani oldular.Bu seferde başladı nereden yan çizeriz diye iftiralara " ben senin bunun içine su koymadığını nereden bileyim, Tuna'nın sana bu arabayı sattığında içindeki mazot suluymuş gibi ipe sapa gelmez iftiralar sıralamaya başladı.Beni tanımadıkları belli, bunu yanlarıma bırakır mıyım hiç? Aradım Müş. Hiz. ni durumu anlattım:ama şunu öğrendim böyle durumlarda olayı sıca sıcağına halledeceksiniz.Müş.Hiz bekleyin,sıraya aldık,gibi yuvarlak laflar etmekte.Opetin gezici yakıt kalite kontrol birimi var.Onun gelmesi için bu gün tam 5 sefer M.H. aradım.Gelsin ki sulu mazot aracın deposundayken örneğini alsın,sonradan beni zor durumda bırakacak iddialarda bulunmasın.
    M.H. ile görüşürken komiğime giden şey; bana 1 litrelik 6 tane CAM şişe bulmamı, sulu mazotu bunlara koymamı istediler
    Yav bırakın CAM şişeyi ben burada pet şişeyi zor buluyorum,o kadar gerekliyse senin opet istasyonun versin bana dedim.Onlarda da yok ki.

Oranın sahibi sonradan geldi efendi birine benziyor,o zamana kadar benimle muhatap olan oranın müdürü olan yeğeniymiş.
    Opetin hemen yanında Hyundai bayisi Hunko var.Oranın sahibi gösterdiğim örneğe inanmak istemedi ki aracı birde Hunko servisine göstermek istedi.aracı makinaya bağladılar,makina mazotta su var ukatılımı verdi,Servis elemanı bunu tanıdığından kem kim etmeye başladı,sonra Mazot filitresini söktük içindeki mazotu bir şişeye boşalttık.Bir görmeliydiniz içindeki suyu.Öylece yağ gibi ama ağır kütle gibi şişenin dibinde bir parmak kalınlığında koyu renkli öylece duruyordu.Amcamın artık diyecek bir şeyi kalmadı,ben M.H. ile görüşürken sessizce sıvışıp gitti.Aracı hemen orada toplattım, adamlar şaşırdı.Aracı yaptıracağımı sanıyorlardı.

Hemen Tuna ya geçtim.Aracın deposunu açtırdım, o sırada opetin gezici kalite kontrol elemanı da geldi.Örnek almak için 1 litrelik 6 tane cam şişeyi çıkardı, aracın deposundaki sulu mazottan örnekleri aldı.2 şişeyi bana bıraktı,diğer 4 şişeyi tahlil için aldı.
    Size 1 hafta içinde dönülür dedi.
    Benim aracım daha 346 km. de içindeki de ilk aldığım yakıt.
    Serviste Yakıt filitresini değiştirdim,aracın yakıt deposundaki sulu mazotu komple boşalttırdım, içine yeni yakıt koydurdum.Yeni yakıt alınırken de küçük bir anlaşmazlık oldu sanırım; ben Shelden alınsın dediğim halde elamanın gönderdiği kişi gidip yakıtı Opetten almasın mı Baktım opet fişi, "kardeş ben o yakıtı aracıma bir daha koymam,6 saattir bunların pisliği ile uğraşıyorum ben size opetin hemen arkasında Shel var oradan alın, gidin ne yaparsanız yapın,benim araca Shelden alın" dedim.Sonara gidip shelden aldılar artık.Ona para vermedim.İlk aldıkları yakıtı naptılar bilmiyorum.Bu bana 202 tl. + 50 lik yakıt 252 tl ye maal oldu.

Siz siz olun Opetten yakıt alırken dikkatli olun derim.Ben opetin her zaman müşteri yanında olduğunu düşünürken böyle bir olayın başıma gelmesi bendeki opet fikrinin değişmesine sebep oldu.

Bunlar olup bittikten sonra yaklaşık 1.5 ay sonra OPET in Müş.Hiz.den aradılar( bir hafta da belli olu demişlerdi 1.5 ay sonra aradılar).Nereden bir bahane uyduracaklarını bilemediler.Laboratuvar sonuçları depodaki sulu yakıtın opetin yakıtı olduğu ve sulu olduğu yönünde çıktığı için bahane olarak aracı satan bayinin sıfır aracı satarken deposundaki mazot suluymuş dediler baktılar olmuyor bu seferde aracın deposundan laboratuar için alına 6 litrelik yakıt örneklerinin konduğu cam şişelerin içinde su olduğunu iddia etti.Onlara dedim ki cam şişeleri sizin kalite kontrol elamanı getirdi, su mu yok içinde sıfır ambalajından çıkardı cam şişeleri( ben bunların başıma geleceğini bildiğim için bizzat kalite kontrol aracının gelip aracın deposundaki sulu yakıttan örnek almasını ısrarla istemiştim ) yukarıda 1.5 ay önce yazmıştım bunu.
    Sonra Müşteri hizmetlerindeki bayana dedim, ben 252 tl ile ne batarım ne çıkarım ama bu OPET in ayıbı olarak daima kalacak ve anılacaktır.
    Şimdi burada OPet belki şöyle düşündü.Sulu yakıtı kabul etsek Opet bayisinin (Opetin) sulu yakıt sattığını kabul etmiş olacakları için gerçeği red edelim, inkar edelim yoluna gidiyorlar.
    Ama bilmiyorlar ki bu gerçek onlara daha çok zarar verecek.Her platformda bunu dile getireceğim.

Bununla ilgili şikayetvar.com a da yazdım.Yazmışken bir bakayım Opet hakkında sulu yakıt ile ilgili başka şikayetler varmı dedim.Birde ne göreyim 3-5 ay içinde 7-8 tane sulu yakıtla ilgili bir sürü şikayet,mağduriyet meydana gelmiş ve Opet hiç biriyle ilgilenmemiş.Hatta bir tane si yanlış hatırlamıyorsam balayına giderken yolda kalmış Opetten aldığı yakıttan dolayı.Ama o büyük diye geçinen OPET kendine toz kondurmamış yine.Onları okuduktan sonra yaşadıklarıma ve OPET e daha farklı bakar oldum.

Artık bütün bunları okuduktan sonra araçlarına değer veren siz araç kullanıcıları gönül rahatlığı ile OPET ten yakıt alabilecek misiniz? Yada bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın mı diyeceksiniz ?

• daha önce başka forumlara da yazdığınız bu yazıyı buraya yazmanızın sebebi işyerininin kötü reklamını yapmak sanırım. zira başka yerlere de yazmışsınız biliyorum.
  • Yeni nesil VW'ler arasında en sevdiğim araç Polo. Ama fiyatı kendisine göre fazla bence.
  • Bluetooth araç kiti düşünenlerin ilgisini çekebilir...

Doğuş otoda bu kitin (parrot ck3000) fiyatı 450TL civarında..

• polo 2011 orijinal çelik jantlar
    arkadaşlar aracımı bayiiden orijinal kapaklı çelik jantları değiştirerek aldım. alaşım jant aldım yani. ama çıkan jantları ne yapacağımı bilmiyorum. şimdilik bayiide duruyorlar. almak isteyen olursa bana mesaj atsın. gittigidiyor'a falan ilan mı versem ne yapsam? fiyatları kaçtır onu bile bilmiyorum. ne şekilde elden çıkarabilirim sizce?
  • merhabalar
    bütün üyelere iyi sohbetler dilerim.
    2010 model bir yeni polom var.bu gün 15000 bakımı yaptırdım.
    yetkili kişiyle karter muhafaza sacı yaptırmak istediğimle ilgili konuşurken
    bu araçlarda kaza anında motor düşme teknolojisinden bahsetti.
    bildiğim kadarıyla bu teknoloji sadece mercedeste vardı .
    böyle bişi duydunuz mu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P5D5R -- 17 Ekim 2010; 0:17:36 >
  • genelde yeni arabalarda bu teknoloji varmış. başka forumlarda bununla ilgili yazılar okumuştum. o yüzden plastik yapıyorlar.

quote:

büyük bir kaza anında motor kulakları koparak kendini yere bırakacak şekilde ayarlanıyor ve bu sayede darbeyi hafifletip kabin içine özellikle ayak ve bacak kısımlara kalkan oluyor. sizin aracınızdaki pilastik olanda yine kırılıp aynı işi görüyor aynı zamanda karteli hafif darbekerden de koruyor, sonradan takılan çelik muhafazalar ise aynı tarz büyük bir kazada direk içeriye giriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrvw
    2011 model yeni gelen araçlarda arka disk fren yerine kampana varmış, ayrıca ön koltuk altlarındaki çekmeceler yokmuş doğru mudur? kimse bahsetmemiş sadece yeni eklenen deri direksiyondan bahsedilmiş ama eksikliklerden bahsetmek bence daha önemli. doğuş oto fiyatı arttırmakla kalmayıp donanımı düşürüyor, hem de güvenlik ile ilgili bir donanım. ayrıca yazmadan geçemeyeceğim 2002-2003 model pololarda (9n) bile trendline donanımında itibaren standart olan anahtar için 200 küsür lira para isteniyor. ama araç satıldığı için, doğuş nasıl daha fazla kar yaparım düşüncesinde herhalde.

Ne yazik ki arka kampana ve sadece yolcu tarafinin altinda cekmece var. Ne kirparsak kardir durumu

• çıldıracam yaa
    17 inç boavista jant bulamıyorummm. aradım taradım yokkk.. dahası 17 inç 5*100 bijon aralığı olan jantta yok.. yurtdışında adamlar çeşit çeşit jant kullanabiliyor.. türkiyede jant kapağına talim.. bu ne biçim işş
  • yurdtdışındaki pololardan birkaç örnek.. hala aynı poloyu kullandığınızı mı düşünüyorsunuz

• hala aynı polo yu kullandığınızı mı düşünüyorsunuz?

• hala aynı poloyu kullandığınızı mı düşünüyorsunuz

•  VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

Bugün değişen listeye göre 1.2 TDI 75hp yeni motor ve panoramik cam tavan seçeneği eklenmiş.
  • Ersin abi, 1.2 TDI hayırlı olsun diyelim.. bu downsizing işi gittikçe popüler oluyor, bendeki 2005 1.4 TDInin orijinali 75 HP ama bu sefer aynı gücü 1.2 litreden almışlar.. güzel chiplenir bu şimdi..

lâkin donanım versiyonu Trendline olarak verilmiş ve sitede bu donanım paketinin bir ayrıntısı yok.. burada Comfortline donanımlı Polo için dünya kadar laf söylendi "comfort hesapta ama halen boş araba" diye, şimdi muhtemelen bunun da alt seviyesi olan ve opsiyonel cam tavanlı ama "bomboş" bir araba geliyor..

34.500 TL verip 0 km en ucuz dizel VWye binmek mi yoksa +3.000 daha verip daha güçlü ve daha "donanımlı" bir dizele binmek mi sorusu çıkıyor ortaya şimdi..

• ha bir de bu 1.2 TDI Trendline versiyonunda jant kapakları ve sağ dikiz aynası opsiyonel olacakmış..

(biraz zaytung.com haberi gibi oldu)
  • radyo.. 4 lastik.. ön ve arka farlar opsiyonel..
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.