Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mavigökyüzü

Polonun dizel 1.2 si ile 1.6 si arasında yakıt sarfıyatı bakımından belirgin bi fark varmıdır.

İstanbul şehiriçi ne kadar yakar dizelde.

kullanıcılar tecrübelerini paylaşabilirlermi?

Bide bakım aralıkları ve bakım maliyetleri ortalama ne kadardır.
  • quote:

quote:

Polonun dizel 1.2 si ile 1.6 si arasında yakıt sarfıyatı bakımından belirgin bi fark varmıdır.

İstanbul şehiriçi ne kadar yakar dizelde.

kullanıcılar tecrübelerini paylaşabilirlermi?

Bide bakım aralıkları ve bakım maliyetleri ortalama ne kadardır.

ben polo 1,2 tdi kullanıcısıyım

fabrikasyon verilerine göre fark: ortalama 0,5 lt/100 km
    uzun vadede belirgin bir fark yaratır.
    tabiiki bunda kullanıcının sürüş tarzıda önemli

benim aracımın bakımı her 1yıl/15000km de yapılıyor
    maliyet farkı olacağını sanmıyorum.
    çünki motoryağı, mazot filtresi, partikül filtresi, hava filtresi değişiyor.bunlarda silindir hacminden etkilenmez galiba.

ağır bakımda ise biraz fark olacak tabiiki

• cvb için teşkkr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavigökyüzü -- 30 Ocak 2011; 15:56:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eleyen

merhaba; direksiyondan satın almak istiyorum acaba nereden temin edebilirim yardımcı olurmusunuz?

arkadaşlar daha önce sormuştum ama cevap veren olmadı. bu direksiyonu temin edebileceğim bir yer biliyormusunuz? yardımlarınızı rica ederim.syg...

• ebay'da fonksiyonel versiyonu var, bir bak istersen..

• Teşekkürler dostum.syg...
  • Dostum Resimdeki siteyi bulamadım acaba adresi gönderebilirmisin?
  • "dostum" küçük harfle, renksiz ve gereksiz samimiyetten uzak durarak yazabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orijinalden alıntı: pandelis

golf'ün dsg'sine karşılık edc'yi gösterdiğiniz için edc'li fiyatlarını çıkardım. polo ile ben kıyaslamadım elbette. sonuçta farklı sınıfın araçları. ama şu bir gerçek ki burası bir polo forumu ve polo ile ilgili paylaşımlar yapılıyor. bir polo kullanıcısı olarak en son duymak istediğim şey "bu aracın ne kadar gereksiz bir şekilde pahalı olduğu" ve "neden başka araçları tercih etmem gerektiği" buradaki herkes bir şekilde kararını vermiş ve polo almış. kalitesi olsun, marka imajı olsun, ince ayrıntılar olsun. gerisini tartışmaya hiç gerek yok.

katılıyorum. bu tür tartışmalar renaultun sayfalarında yapılmalı. herkes her markayı araştırmamış olabilir ama biz yeni poloya karar verirken elimizdeki bütün seçenekleri değerlendirdik. toyota,seat,skoda,peugeot,fiat,renault,dacia,mitsubishi,honda,ford... kimisi daha pahalı, kimisi içeri ses alıyor , kimisi traktör gibi çalışıyor , kimisinin iç tasarımı iyi değil. sadece donanıma bakılacak olsa bir sürü araç poloyu sağdan soldan geçebilir. ama işin iç yüzü öyle değil.

yeni polodaki eksikler şunlar

-arka frenler kampana (önceden diskti)
    -direksiyondan kumanda yok
    -önceden olan koltuk altı çekmecesi yok
    -yol bilgisayarı yok

ama çoğu arabada olmayan vites geçişi yapmanızı söyleyen özellik var.

kimse kolay para kazanmıyor, herkes gönlüne göre aracına sahip olsun. bizim araçlarımızda polo. bu kadar bitti. bundan sonra anca bmw 3.20d keser o zamana kadar polo kullanmaya devam.

bundan sonra anca 3.20d keser vay anam vayy lafa gellll ... altında görende passat araba var sanacak. ben daha geçen gün pololara baktım bak sadece baktım diyorum o arabaya yanaşmam bile. donanım olarak ne var poloda ? torpidonuzda bile aydınlatma yok be hocam allah aşkına komik olmayın guneslıklere lamba koyan zihniyet torpidoya nasıl koymaz.. belliki hatunlara yönelik yapılmış bir araç.. ama sizi polodan sonra 3.20 d de kesmez ben size diyim şöyle bi 7 serisi bakmazmısınız ?

• hyundai i20 sahibi arkadaş. sizin başka işiniz yok mu forum forum dolaşıp başka arabaları eleştiriyorsunuz? bir fiesta forumundasınız bir polo. tabii bunlar benim gördüğüm.
  • Pazara gidiyorsunuz en ufak bir örnek el feneri olsun, bir türk malı bir de phılıps yada bosh olsun veya sıradan bir alman markası, neyi tercih edersiniz. 3 kuruş fazla verip iyisini alırım.

Her zaman kullandığım ve beğendiğim bir laf var, "çok param yok ki ucuza mal alayım." Her zaman kaliteden yanayım. Reno ve tofaş'a 10 sene önce bindim, Türk halkı bir 10 sene daha geçmesi lazım ki bu markalardan kurtulsun.

Arkadaşa soruyorum yine mi megane aldın, ondan iyi arabamı var diyor, abi diyorum, kaç kez başka marka araba kullandın diyorum, bi opel vectram vardı diyor. Sonra diyorum 10 sene önceydi diyorum. Ya hiç kendi aracınızı almadan önce hangi marka araç kullandınız. Aldığınız araçları formlarda ne kadar araştırdınız. Kronik hataları nelerdir biliyormusunuz.

Bir yagmur sensörü olsa, kararan dikiz aynası olsa (ki Polo da manueli var) farları kendi açsa, o araç çok iyi. (Megane alsam o kadar para versem o arabaya o çelik jantlarla 5 dakika gezmem, kendi görüşüm bu, yani zevk olarak) Eğer bunlar yoksa motor kaporta olarak hiç bakmaya gerek yok. Bu arabada süsleyip satılır.

Bu arada megane alacam 41 yada 45 bin lira vereceğim, direksiyon simidim soyulacak, vites topuzu soyulacak, piano black yan kapı çıtaları komple soyulacak, kalerifer üfleme yerlerinden ses gelecek, arka panzilot lakır lakır edecek, ve hani o çok para verdiğiniz virjlarda dönen farlarınızın ön plastik camı çok ısınmaktan kararacak. Daha da sayayım mı? Serviste bunlara abi biraz bekle iyileşsin sonra takalım diyecek ve ben 10 aylık arabaya ikinci el gibi binip gezeceğim.

Konuyu uzatmadan tamam bizim arabalar pahalı bence dizeli 33 - 34 normal fiyat 2-3 bin pahalı, bide sis farı, çelik jant, yol bilgisayarı olsaymış tam olacakmış. Ama sadece o kadar. O konuda hem fikirim ama bu araba bu fiyatlar etmez yaramaz, iyi değil demeyin sonuçta VW kalitesi kapıyı açarken belli eder kendini.

Unutmayalım ki bir şeyler veriken maliyet hesaplamalarında bir şeyleri geri çekersiniz yada kısarsınız.

• pandelis, yazdıklarına anlam veremedim, sein yazdıklarının hiçbirini düşünmedim.syg...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleyen -- 1 Şubat 2011; 22:01:00 >
  • quote:

hyundai i20 sahibi arkadaş. sizin başka işiniz yok mu forum forum dolaşıp başka arabaları eleştiriyorsunuz? bir fiesta forumundasınız bir polo. tabii bunlar benim gördüğüm.

hayırdır forum forum gezmek kurallara aykırımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djnone

bundan sonra anca 3.20d keser vay anam vayy lafa gellll ... altında görende passat araba var sanacak. ben daha geçen gün pololara baktım bak sadece baktım diyorum o arabaya yanaşmam bile. donanım olarak ne var poloda ? torpidonuzda bile aydınlatma yok be hocam allah aşkına komik olmayın guneslıklere lamba koyan zihniyet torpidoya nasıl koymaz.. belliki hatunlara yönelik yapılmış bir araç.. ama sizi polodan sonra 3.20 d de kesmez ben size diyim şöyle bi 7 serisi bakmazmısınız ?

passatın olmadığını kim söyledi 4 seneden beri passat var polo 2. araç . ben poloyu kullanıyorum. vw ye alıştığınızda diğer markalar yabancı geliyor cidden diyorum ön konsol olsun , yolda giderken sadece yan gözdeki anahtardan ses gelmesi , araçların güzelliği vs vs.

o yüzden 3.20d yazdım sıfır veya 2. el , yada dizel jetta , çok para kazanırsam 2. el 7 kasa neden olmasın. o zamana kadar polo idare etsin bakalım. polo nun dış görünümü de çok güzel , orjinal gündüz yanan sis farı ve 15. stepne dahil jant taktırdık araba tamamen değişti.

ayrıca burası vw bölümü, yeni polo sayfası , araçlarımızı övebiliriz yada diğer dileklerimizi yazabiliriz. onun için açılmış burası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 2 Şubat 2011; 5:30:36 >

• Arkadaşlar lastik basınç göstergesini bulamadım bir türlü nerden göreceğiz bunu?
  • öyle bir gösterge varsa donanım olarak sizin araçta görebilirsiniz elbette.
  • Sürüş paketi aldığım için olması lazım ama ben kavrayamadım henüz kullanımını. Torpidonun içinde set etmek için bir düğme var ama... Kılavuzu da okudum cok acik anlatılmamış.

• şu ekranda mesela gösteriyor düşük basınç uyarısı diye. muhtemelen set ettikten sonra sizi uyaracaktır kendiliğinden. bir kere açtıktan sonra sürekli kontrol ediyor ve hata durumunda sizi uyarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandelis -- 2 Şubat 2011; 22:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

o yüzden 3.20d yazdım sıfır veya 2. el , yada dizel jetta , çok para kazanırsam 2. el 7 kasa neden olmasın. o zamana kadar polo idare etsin bakalım. polo nun dış görünümü de çok güzel , orjinal gündüz yanan sis farı ve 15. stepne dahil jant taktırdık araba tamamen değişti.

Alaşımlı jantları ve sis farını ne kadara taktırdınız acaba?
  • quote:

şu ekranda mesela gösteriyor düşük basınç uyarısı diye. muhtemelen set ettikten sonra sizi uyaracaktır kendiliğinden. bir kere açtıktan sonra sürekli kontrol ediyor ve hata durumunda sizi uyarıyor.

Teşekkürler deneyeceğim...
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.