Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hightower16

Size bir sorum olucaktı, aracınızda konfor paketi olduğunu söylemişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende aynı motor ve opsiyonlu aracı düşünüyorum şu an sizce paket değiyor mu ücretine?
    Park sensörü radyo da da gösteriyor demişsiniz misal bunu görmek rahatlattı açıkçası çünkü servis in o kadar para vermeme rağmen orjinal ekipman yerine çin malı ucuzlarından takmasından korkuyordum sizden anladığım kadarıyla yok böyle bir şey
    Yol bilgisayarından memnunmusunuz bir de son olarak ?

Bence paket ücretine değiyor. Sizin satın aldığınız paketle birlikte size özel bir araç siparişi verilip yurtdışından o şekilde geliyor.
    Bu konuda bence kaygılanmanıza gerek yok.

Yol bilgisayarıdan memnunum ama bence benim memnuniyetimi kistas olarak almamalısınız :) Cunku daha önce yol bilgisayarlı bir araç kullanmadım.
    Bu nedenle yorumum yol bilgisayarsiz bir araçtan yol bilgisayarlı bir araca terfi etmiş bir insanın hislerini fazlasıyla içermekte :)
    Yol bilgisayarında, Anlık hızınız, ortalama hızınız, anlık yakıt tüketiminiz, ortalama yakıt tüketimini, saat, donma uyarısı yapan sıcaklık göstergesi bulunmakta.

Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• linkinde Polo 1.6 TDI'ın 207 ve Punto ile karşılaştırması var.

Yol sesi alması, konfor, performans, fren mesafeleri ve ekonomi temelinde yapılan karşılaştırmada Polo başı çekiyor.
    Teknik veriler üzerinden konuşulduğu için Autobildin subjektivitesi kaynaklı bir yanlış yönlendirme olmadığı da açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsecer -- 12 Şubat 2011; 23:11:10 >

• Toplu alımda beni de listeye ekleyebilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: silivrilimehmet

Selamlar,

Arkadaşlar 6R (2009-2011)pololar için tamamen orjinal sis farı, gündüz farı, viraj farı olarak, %10 iskontolu satan Üçel otomotiv var. Taktıracak arkadaşlar 405 lira karşılığında alıp, 100 lira servis ücreti verip taktırabilir. Servis takma dahil 850 lira, parçaya 750 lira istiyor.

Hatta Üçel Kahıthanede 1,5 aya kadar yetkili servis açacağından oradada montaj yaptırabılırız.

Eğer toplu alım yaparsak daha uygun fiyata verebileceğini, 1,5 ay sonra ithalatına ekleyip alabiliriz. Toplu alım yapmak isteyen arkadaşlar var mı?

• İlk başta en acil olan soruyu cevaplıyım : Sileceklerin bir tanesi bilinçli olarak kaput altına saklanmış durumda ve kalkması için silecekleri servis konumuna almanız gerekiyor.Aksi takdirde kaput çizilir her kaldırmada.Silecekleri servis durumuna almak çok basit : aracı stop ettikten sonra silecek kolunu bir kere aşağıya itin direkt servis konumuna gelecektir.Sileceklerle ilgili kılavuzun 90'lı sayfalarında tüm detayları bulabilirsiniz.

Radyo sesi hızla bağlantılı olarak artar, bu aracın içine yüksek hızlarda gelen motor sesini kamufle etmek için neredeyse tüm markaların kullandığı bir teknolojidir.

Son olarak da benim 6R'de şu anda satış sonrasına düşmesini beklediğim özellik : OPC sistemi içeren orjinal park sensörü.Bu özelliği yurtdışındaki highline 6R'de görmüştüm ve ben aracı aldığım sırada opsiyonlar arasında yer almıyordu.Bunun bir fotoğrafını paylaşır mısın? Görsel park sensörünün 2 tipi var acaba TR'ye verilen hangisi merak ediyorum.Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: gsecer

BEğendiğim ve beğenmediğim şeyleri sıralamak gerekirse ise:

Frenlemesini oldukça iyi.
    Malzeme kalitesini B sınıfına göre oldukça iyi bularak almıştım ki o konuda şu an cok memnunum.
    Park sensörünün radyo ekranında iki boyutlu olarak görsellenmesini çok beğendim.
    Radyo sesi araç hızına bağlı olarak artıyor gibi ama emin olamadim.
    Hız sabitleyiciyle beraber sanırım hız sınırlayıcı da mevcut. Cunku yokuşlarda falan CC açıkken araç hızlanmıyor.

Beğenmediklerim ise:

Tam otomatik klimayi beğenmedim ya da ben kulanmayı bilmiyorum. Autoya alıorum 22C'de. Isıtması cok uzun suruyor ve orta mazgallardan cok az üflüyor.
    Ön sileceklerden bir tanesi kaputa takılıyo zor kalkıyor. Kaputta bir yamukluk falan yok. Servise gidersem hallederler mi? Yoksa bu durum normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 13 Şubat 2011; 17:52:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

İlk başta en acil olan soruyu cevaplıyım : Sileceklerin bir tanesi bilinçli olarak kaput altına saklanmış durumda ve kalkması için silecekleri servis konumuna almanız gerekiyor.Aksi takdirde kaput çizilir her kaldırmada.Silecekleri servis durumuna almak çok basit : aracı stop ettikten sonra silecek kolunu bir kere aşağıya itin direkt servis konumuna gelecektir.Sileceklerle ilgili kılavuzun 90'lı sayfalarında tüm detayları bulabilirsiniz.

Radyo sesi hızla bağlantılı olarak artar, bu aracın içine yüksek hızlarda gelen motor sesini kamufle etmek için neredeyse tüm markaların kullandığı bir teknolojidir.

Son olarak da benim 6R'de şu anda satış sonrasına düşmesini beklediğim özellik : OPC sistemi içeren orjinal park sensörü.Bu özelliği yurtdışındaki highline 6R'de görmüştüm ve ben aracı aldığım sırada opsiyonlar arasında yer almıyordu.Bunun bir fotoğrafını paylaşır mısın? Görsel park sensörünün 2 tipi var acaba TR'ye verilen hangisi merak ediyorum.Teşekkürler.

quote:

BEğendiğim ve beğenmediğim şeyleri sıralamak gerekirse ise:

Frenlemesini oldukça iyi.
    Malzeme kalitesini B sınıfına göre oldukça iyi bularak almıştım ki o konuda şu an cok memnunum.
    Park sensörünün radyo ekranında iki boyutlu olarak görsellenmesini çok beğendim.
    Radyo sesi araç hızına bağlı olarak artıyor gibi ama emin olamadim.
    Hız sabitleyiciyle beraber sanırım hız sınırlayıcı da mevcut. Cunku yokuşlarda falan CC açıkken araç hızlanmıyor.

Beğenmediklerim ise:

Tam otomatik klimayi beğenmedim ya da ben kulanmayı bilmiyorum. Autoya alıorum 22C'de. Isıtması cok uzun suruyor ve orta mazgallardan cok az üflüyor.
    Ön sileceklerden bir tanesi kaputa takılıyo zor kalkıyor. Kaputta bir yamukluk falan yok. Servise gidersem hallederler mi? Yoksa bu durum normal mi?

Merhaba;

Öncelikle çok teşekkürler yanıtlarınız için.
    Şu an açıkçası cok korktum cunku silecek kalkmıyor diyerek biraz zorlayarak kaldırmıştım. Umarım kaputa bir zarar vermemişimdir.

Bahsettiğiniz sistemin en yakın zamanda fotosunu cekip ekleyeceğim..

• Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben aracımı aldığımda (1.6 TDI) servis danışmanım ilk 3000-5000 km devirli kullanmamı vitesleri 2500, 3000 devirde değişmemi söylemişti.
    Daha sonra ise tam tersini yapacağımızı söyledim.

Acıkcası kafam karıştı biraz. Zaten ideal vites değişim devri 2500,3000 devirler değil mi?
    Adam acaba bana 1.2 TDI için vereceği yönergeleri mi söyledi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsecer -- 14 Şubat 2011; 0:43:44 >
  • quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben aracımı aldığımda (1.6 TDI) servis danışmanım ilk 3000-5000 km devirli kullanmamı vitesleri 2500, 3000 devirde değişmemi söylemişti.
    Daha sonra ise tam tersini yapacağımızı söyledim.

Acıkcası kafam karıştı biraz. Zaten ideal vites değişim devri 2500,3000 devirler değil mi?
    Adam acaba bana 1.2 TDI için vereceği yönergeleri mi söyledi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

benim aracım 1,2 tdi
    bana öyle bişey söylemediler.
    ilk 1000 km sakin kullanım sonraki 500 km ise yüksek devirlerde kullanın dediler

ama ideal vites atma devri 2000 devir.
    çünki maksimum torka 2000 devirde ulaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

bugün bursa-izmir yolunda aracımı biraz kullandım. yol bilgisayarı olmadığından dolayı ne kadar yaktığını göremiyorum ama 1/4 depo benzin gitti (ort 100 km hızla gittim). yedek depoyuda doldurmuştum. bir daha yedek depoyu doldurmayacağım bakalım 42 litre ile kaç km gidecek..

sizlerin 1.4 benzinli manuel araçlarınız ne kadar yakıyor ?

135 km yolu 7.5 litre ile gidiyorum. araç 1100 km de. bu mesafeyi(istanbul- M.ereğlisi ) 3 kez gidip geldim.hız ortalama 80-90 km/saat. Bence bu hıza göre fazla yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mybo37

quote:

bugün bursa-izmir yolunda aracımı biraz kullandım. yol bilgisayarı olmadığından dolayı ne kadar yaktığını göremiyorum ama 1/4 depo benzin gitti (ort 100 km hızla gittim). yedek depoyuda doldurmuştum. bir daha yedek depoyu doldurmayacağım bakalım 42 litre ile kaç km gidecek..

135 km yolu 7.5 litre ile gidiyorum. araç 1100 km de. bu mesafeyi(istanbul- M.ereğlisi ) 3 kez gidip geldim.hız ortalama 80-90 km/saat. Bence bu hıza göre fazla yakıyor.

bakalım ileride azalır umarım. 130 km yol yaptım birazda hızlı gittim 100-120 arası haliyle yaktı 1/4 depo (şaka gibi )

6-8 litre arası yaksın yeter eğer 10 litre filen yakıyorsa işimiz iş gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 15 Şubat 2011; 2:22:36 >

• İSTANBUL ANKARA ARASI YAKLAŞIK 500 KM YARIM DEPO İLE GİTTİM. BENCE YAKITI İYİ. ARACIM 1.4 BENZİNLİ VE 2000 KM ZAMANLA DÜŞER GİBİME GELİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: chllngr57

İSTANBUL ANKARA ARASI YAKLAŞIK 500 KM YARIM DEPO İLE GİTTİM. BENCE YAKITI İYİ. ARACIM 1.4 BENZİNLİ VE 2000 KM ZAMANLA DÜŞER GİBİME GELİYOR

gerçekten iyi yakmış bakalım biraz km si artsın azalır heralde bizim araçlarında.
  • 97 oktan için 100 km de yarım litreye yakın bir tassarruf sağlar diyolar. Ben denemedim hep katkısız alıyorum 95. Deneyen var mı acep?
  • quote:

97 oktan için 100 km de yarım litreye yakın bir tassarruf sağlar diyolar. Ben denemedim hep katkısız alıyorum 95. Deneyen var mı acep?

97 oktan kandırmaca diyorlar. zaten 1.4 motor kaliteli benzin isteyen bir motor değil yıllardan beri üretilen bir motor.

ayrıca bugün aracı biraz sıkıştırdım bir kaç kere 5000 küsür devirlere çıktım. motor sağır açılmasın diye. çabuk hızlanan bir araç hemen 80-90 oluveriyor. kameralarda çekimde o yüzden fazla hız yapmıyorum.
  • quote:

quote:

Doğru hesapladığınızdan emin misiniz? 80-90lı hızlarda uzun yolda 6lt civarlarına düşmesi gerek bu ağırlıktaki bir araçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

quote:

quote:

Doğru hesapladığınızdan emin misiniz? 80-90lı hızlarda uzun yolda 6lt civarlarına düşmesi gerek bu ağırlıktaki bir araçta.

aracin benzin gosterge cubuk yok vaziyette sifır.çeyrek depo ile sifir noktası arasi 4 çubuk var. 11,5/4=2,87 her bir cubuk.sifir noktada 1 lt civari benzin olsa 3 km yol gidip 8,5 litre benzin aldim. 3 cubuka cikti. 135 km yol yaptim . benzin cubugu yine sifirlandi.yani yaklasik hesap bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

aracin benzin gosterge cubuk yok vaziyette sifır.çeyrek depo ile sifir noktası arasi 4 çubuk var. 11,5/4=2,87 her bir cubuk.sifir noktada 1 lt civari benzin olsa 3 km yol gidip 8,5 litre benzin aldim. 3 cubuka cikti. 135 km yol yaptim . benzin cubugu yine sifirlandi.yani yaklasik hesap bu

Anladım sağlıklı bir hesap değil pek.Depo tam dolu şekilde yola çıkıp,gideceğiniz yere gidip daha sonra yine fulleyip aradaki litre/kilometre hesabı yapmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım sağlıklı bir hesap değil pek.Depo tam dolu şekilde yola çıkıp,gideceğiniz yere gidip daha sonra yine fulleyip aradaki litre/kilometre hesabı yapmak lazım.

180 TL para cüzdanda olduğu zaman denerim. kimbilir ne zaman? gıdım gıdım benzin alabiliyoruz. 1 Tl lik benzine kendi hirsizliklarini kapamak icin halki soyarak 3 TL vergi koyan zihniyet var oldukca çingene işi benzin almaya devam

• Hiç sormayın hocam,katılmamak mümkün değil.
  • bazen gürcistan'a gidip benzin alıyorum (batum'a) gerçi gidiş geliş 220 km olduğu için tam fite fit gibi bir şey oluyor ama 44 litre benzin aldım oradan 80 lira mı ne ödedim tam hatırlayamadım şimdi. burada 175 lira. tam 100 lira fark var nerdeyse. şaka gibi.
  • Selamlar

Arkadaşlar sadece 1 hafta kullandığım ve sadece o bir haftada söför tarafına 2-3 kez binilmiş VW orjinal kauçuk paspaslarım satılıktır. Aracı ilk aldığımda arkadaşım kauçuk paspas olmadığını görmüş ve hediye olarak bir takım paspas almış. Ne kadar orjinalleri kullanmak istesemde arkadaşa ayıp olmasın diye kullanmak gerek. Sadece 1 haftalık kaucuk paspasları fazlalıktan satıyorum. Lastik değildir, koku yapmaz, sağlığa zararlı değildir.

Servis Fiyatı 170 lira olup, ben 95 lira istiyorum.

Detaylar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silivrilimehmet -- 17 Şubat 2011; 14:07:44 >

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.