Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buna 3 cm yay camlara 2 numara film tavana siyah folyo arka stop karartma iyi gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: djnone

buna 3 cm yay camlara 2 numara film tavana siyah folyo arka stop karartma iyi gider

yok ya kıyamam sokturup taktırmaya=) tesısat vardı eskı aracımda onu bıle taktırmadım ,acıdım.) fılm camdan cok ceza yedıgım ıcın hayatta yaptırmam. aracı baglıyolar 120 kusur ceza bıde gıt muayane ol dıyolar sımdıden ettı 300 kusur, fılm cam 100 tl ne anladım bu ısten.)
  • yani benim zevkim böyle tabi.. aracınız yeni aldıysanız kıyamamanız normaldir bir iki sene geçsin görürürm sizi
  • quote:

yani benim zevkim böyle tabi.. aracınız yeni aldıysanız kıyamamanız normaldir bir iki sene geçsin görürürm sizi

Bızım gıbı aracınızı 10 senede 1 degıstıren bır aıle anca 7,8 ıncı sene bıseyler yapmaya baslar.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdim11

quote:

yani benim zevkim böyle tabi.. aracınız yeni aldıysanız kıyamamanız normaldir bir iki sene geçsin görürürm sizi

Bızım gıbı aracınızı 10 senede 1 degıstıren bır aıle anca 7,8 ıncı sene bıseyler yapmaya baslar.)

buna birşey diyemem tabi böylede çok güzel duruyor aracınız. kazasız belasız kullanırsınız inşallah

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdim11

quote:

buna birşey diyemem tabi böylede çok güzel duruyor aracınız. kazasız belasız kullanırsınız inşallah

tesrkurler, allah kımseye kaza bela vermesın ıyı gunlerde kullanmak nasıp etsın araclarımızı.

• aminnnnnnnn
  • arkadaşlar kolay gelsin size bi sorum olacak. 1.4 benzinli aracımı alalı yaklaşık 40 gün oldu ve 2300 km de ama istanbul trafiğinde yaklaşık 1 depo ile 500 km civarında gidiyo sizce normal mi ?
    ayrıca dostum resimdeki jantlar çok güzel olmuş. çok yakışmış
    bütün herkese kazasız belasız ve keyifli sürüşler temennisiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: chllngr57

arkadaşlar kolay gelsin size bi sorum olacak. 1.4 benzinli aracımı alalı yaklaşık 40 gün oldu ve 2300 km de ama istanbul trafiğinde yaklaşık 1 depo ile 500 km civarında gidiyo sizce normal mi ?

42 litrelik depoyu kullanıyorsanız 8.4 litre yakıyor aracınız , eğer yedek depoyuda dolduruyorsanız (8-10 litre dah fazla alıyor o zaman) fazla yakıyor.

sürekli dur kalk bir yerde kullanıyorsanız değerler normaldir ama 70-80 gidilen yerlerde de kullanıyorsanız biraz fazla.

bu da benim hesaplarıma göre tüketimim 100-120 arası hızla gittim. biraz devirli kullandım (5 le 100km hızla çıkılacak rampayı 4 le 120 km hızla çıktım) dur kalklarda devirli kullanıldı.
    quote:

yakıt tüketimi olarak 30 km ş.içi 130 km ş.dışı yol yaptım 11-12 litre benzin yaktı depodan eksilen miktara göre hesapladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Şubat 2011; 22:40:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chllngr57

arkadaşlar kolay gelsin size bi sorum olacak. 1.4 benzinli aracımı alalı yaklaşık 40 gün oldu ve 2300 km de ama istanbul trafiğinde yaklaşık 1 depo ile 500 km civarında gidiyo sizce normal mi ?

eyv usta saolsın. aracın demekkı cok tarafıkte kalmıs bıraz fazla yakmıs bırazda kulanıma baglı olabılır duz yolda 3.vıteslık yerde ben 4 e atıyorum kı aracım 980 kmde benımde yakıyo dun 50tl GTL dızel aldım su an 170 km yaptım ve ıkı cızgı kaldı yakıt ısıgı yaktı cızgılerın hepsı gıttgınde acaba kac km gıdıyo ? bu arada gtl dızel bu son depom cunku hem 3.72tl hemde cok ınce oldugu ıcın arac cok ısınıyomus vw ustasının yalancısıyım.

• Selamlar,

Yaklaşık 1,5 aylık 1.6 TDI 6R kullanıcısıyım. Araç ile ilgili merak edenler arkadaşlar, kesinlikle hiç bir sorunu yok. Mükemmel zevk alarak binilecek bir araç. Şimdiye kadar benim araştırmalarım sonucu hiç bir kronik arızası yok. Kapı gıcırdaması, bagaj gıcırdaması, ayarlanması falan dahi yok.

Aracın vites geçişleri süper, serçe parmağındal 1 den ikiye ittir geçer, direksiyor çok çok yumuşak. İç aydınlatma arka yolcuyla beraber daha hoş duruyor. İç malzeme işçilik süper, deri direksiyon deri vites topuzu hissiyatı çok güzel.

1.6 TDI motor ile hızlanmalar çok iyi. Daha aracın iki atınca hiç tıkırtı yapıpta çekmeyişini, silkelenmesini görmedim. Rampalarda 4 ten 5e atmak, çok rahat. Araç hemen ivmelenip uzuyor. Yakıt iki depodada 720 km ile 700 km arası yaptı, şehir içi kullanım ve her gün 17 km yol yapıldığında, 3-4 kez aracı durdurup inip tekrar çalıştırmalarda böyle yaktı. (Örnek; aracı çalıştırıyorum 5km sonra çocuğu bakıcıya götürüp,10-15dakika stop edip duruyor, ardından 1-2 km sonra fırından pohaca al dur 5 dak. 9km git dur stop et gazete al, 1 km sonra iş yerine gel) Böyle kullanımda yakıt artıyor. Araç daha ısınmadan 3-4 kez stop edip çalıştırma yakıtı artırıyor. Uzun yolda 1100-1200 km kullanan var, yaza Antalya tatilinde göreceğiz.

Kaleriferi açıyorsunuz ses çok az, klimanın açık olup olmadığını anlayamazsınız(AC yanmasa anlayamıyorum) çekiş azalması ve ses yok.

Polo düşünenler çok sordukları için bu yazıları tekrardan yazdım. 2008 model 1.3 cdtı aracımı 34.000km sattım, hiç keşke satmasaydım Corsa daha iyiydi demedim. Hep bir şeyler çıksada gezsem diyorum. Çok paraymış bu paralar verilmezmiş, bomboş araç bu paraları edermi diyenlere amblemi yeter, diyorum ki içine binen kullanan farkı anlıyor. Tamam Bir yeni astra ile kıyaslama, ama megane ile kıyaslarım ve ondan bir alt sınıf olmasına rahmen dahada güzel derim. (Yeni megane biliyorum gezdim test sürüşü yaptım.) Kalitesi her daim belli eden bir araç.

3 tane ikinci el polom oldu üçündede ikinci elde 1-2 hafta içinde satıp hiç zarar etmedim. Polo'nun binicisi ve kitlesi çok farklıdır. Her yerdede farklı olduğunu bakışlardan anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silivrilimehmet -- 22 Şubat 2011; 11:39:10 >

• ABT chip tuning yaptıran var mı?

Bu konular zilyon kez konuşulmuştur ama acaba uzun vadede 5-6 sene bir zararı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsecer

ABT chip tuning yaptıran var mı?

Bu konular zilyon kez konuşulmuştur ama acaba uzun vadede 5-6 sene bir zararı olur mu?

abt vw grubu araçlarda performans arttıran bir firma. uzun vadede bir zararı olacağını sanmıyorum. zararlı bir uygulama olsa yapılmazdı. ancak 700 bin km ömrü varsa aracın 500 bin km ye düşer.
  • http://www.abt-sportsline.de/en/tuning/shop/VW-Polo-6R0_1402_4/

Şurada biraz açıklama var.
    1.2 TDI lar 75 hp den 90 hp ye,
    1.6 TDI lar 90 hp den 110 hp ye

çıkıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsecer

ABT chip tuning yaptıran var mı?

altındaki araç belli değerlere sahip yani 75 beygirden 90 a 90 dan 110 a çıkarmak dünyaları değiştirmicek sonuçta ve uzun vadede mutlaka zararı olacaktır arabaya,sonuçta beyin ile oynanıyor ayrıca daha az yakıt yakar hikayelerine inanmayın birkere yazılım sayesinde daha çok benzin püskürtülüyor motora,yine karar sizin.
  • Biraz daha teknik olarak açıklayabilirsek bence daha faydalı olur dix1.
    Gerçekten konu hakkında piyasada cok kulaktan dolma sey var. Kulaktan dolma zararlı lafları, kulaktan dolma hiç bir zararı yok lafları vs.
  • @dix1, o aradaki 15-20 HP (artı olarak tork artışı) epey farkediyor.. aracına bir de chip tuning uygulatıp sürersen farkı farkedersin.. benim aracımın aynısı chipsiz olarak bir akrabamda da var ve ben ikisi arasındaki farkı bariz olarak görebiliyorum..

valla ben canlı denek olarak yazıyım buraya, daha önce de değişik başlıklarda bunu muhtelif kereler yazmışımdır: 2005 PoloTDI 9N sahibiyim, orijinal güç ve tork 75 HP / 195 Nm, chip sonrası değişik değerlerde olmak kaydiyle max 100 HP / 260 Nm yaklaşık değerlerine kadar çıktık ve Mart 2008'den beri / 55000 km.dir chipli geziyorum, arabanın maşallahı var.. turbonun veya diğer motor elemanlarının ömrü illa ki kısalmıştır ama daha kaç km sonra bunun zararını görürüm bilmem, neticede ölene kadar aynı arabayı sürmeyi düşünmüyorum ama satarken alıcı isterse orijinal değerlere döndürebilirim arabayı...

chip tuning yapılırken üreticinin değişik sebeplerden dolayı (kötü kullanım, uzun bakım aralığı vs) motorda tolerans olarak bıraktığı emniyet bölgesi kullanılıyor denebilir.. son tahlilde chip tuning bir tercih, yaptırırsın veya yaptırmazsın ama stock haldeki bir araca sadece yazılım değişikliği yapıp habire gazlarsan ömür daha hızlı sona erecektir muhakkak.. ben elimden geldiğince dikkatli kullanırım, 10binde bir yağ değişimi-stop etmeden önce turbonun yağsız kalmaması için bekleme vs.. kırk yılda bir de gazlarım illa ki ama şu var ki aracın chiple kullanımı daha rahat..

• arkadaslar cahıllıgıme verıp bır soru sormak ıstıyorum.) , benım poloda manuel klıma var ve araca bındıgımde 1-3 km yapınca klıma (AC) tusu kendı kendıne yanıyo :s anlamadım bu olayı ve hep kapatmak zorunda kalıyorum klımayı. o acıyo ben kapatıyorum anlamadım sızın araclarınızda boyle bır olay var mı yoksa servıse gıdıcem
  • eğer aracınızda otomatik buhar çözme gibi bir olay varsa klimanın açılması normaldir. eğer böyle birşey yok ise servis yolu gözüktü demektir
  • 7 Vites DSG için çok sorunlu şeklinde hem bi kullanıcısından hem de çeşitli vw audi seat forumlarından yorum aldım.
    Sorun yaşayan var mı aranızda? Özellikle 1.6 TDI 90HP CR DSG versiyonunda
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.