Şimdi Ara

VW servisinde triger değişimi sonrası kablosu takılmayan sinyal ve sis lambaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadbul

yalan söylüyorsun diyorsunuz yani cihanair?
    jetta dsg şanzıman 18000 tl yazdığımda da o topikte yok öyle şey benzeri bir ifade kullanmıştınız ama ben faturayı ekledim ondan sonra yorumlar bıçak gibi kesildi.

The Kapak goes to cihanair with this post
  • Sırada ilk kişidir yapılmıştır olamaz mı yani? İlla ki ertesi gün alınacak diye bir şey mi var? Ben özel serviste değiştirilirken sabah 8-9 arası gittim. Akşama doğru 16 gibi almıştım aracı. Öyle ki kalabalık olmasına rağmen, benim ustam başka araçlarla da ilgilenmesine rağmen aynı gün çıkarttı aracı.

Konuya gelince; Az öncede yukarıda yazdığım gibi, "Kalabalık olmasına rağmen, başka araçlarla da ilgilenmesine rağmen" demek ki sizin aracı yapan usta da başka ustaların çağrılarına, başka araçlara da baktığı için bayağı dalgınlığına gelmiş olsa gerek. Vardır bir hayrı..
  • Triger seti bu hocam onu değiştirene kadar motor bile yapılır.

Sen yeterki VW laf söyleme.

O servisteki kişiler de işini baştan savma yapmış.

Özel VW servislerine gidin bence.
  • Konu dağıldı ,benim derdim bu hata nasıl olabilir?
    2 kablo sonuçta unutulabilir diğer taraftan iki kablo sonuçta nasıl unutulabilir.
    Bu iki kabloyu unutan usta artık her kimse daha hayati önem arzeden başka bir şey unutmuşmudurun tasasındayım ben,bir çokları gibi hep şehir merkezlerinde yada işlek yerlerde seyahat etmiyorum Iğdır gibi bir yerden bahsediyorum ben gelirken giderken gece karanlığında aklınızın almayacağı kadar sessiz tenha korkunç yerlerden geçiyorum bilenler vardır karakurt gibi bir yerden geçiyorum ben ailemle böyle bir yerde servisin ihmalinden dolayı başıma gelebilecek bir arızada yolma kalma durumunda neler olacağını düşündüğüm için sinirim bozuluyor.
  • keşke gökmen yerine özellerden birine gitseydiniz. zaten konya da vw audi araçların plaka çerçevelerine bakarsanız ağırlıklı olarak özellerin adını görürsünüz.
  • özele gidiyorum rutin bakımlarda ama triger diye yetkiliye gidelim dedik 15 gün öncede aramışlardı Sadık bey servisimize gelmiyorsunuz bir şikayetizmi var gibilerinden Konya gökmen yada Erzurum çağ tam hatırlayamıyorum şimdi.
  • aracınızın özelliklerini tam bilmiyorum ama tampon falan sökülüp takıldıysa şayet airbag ile ilgili bir sensör falan da varsa tamponda onları da kontrol ettirin. konya da tek yetkili olmasa, gökmen e kimse uğramaz sanırım.
  • 13 yıllık VW kullanıcısıyım. İstanbul' da yetkili servislerinin hepsine gittim. Sırf bu servislerin ciddiyetsiz çalışması yüzünden bu markadan soğudum.
    Şimdi yeni araç alma arefesindeyim ve VW seçeneklerimin arasında yok.
  • yaw triger kayışı en zon değişeninde ki fiat bravo hgt'dir, komple motoru iner, en fazla 4-5 saat sürer.. 1 gün falan sürmesi imkansız..
  • lutfen mr.hava burdayken vw ye laf atmayalım.
  • cihan bu vw anca seni kazıklıyor senin gibi müşteriyi bulmuşlar walla yola yola bi hal ederler dikkat et
  • işten anlamayan müşteriler, sanayideki ve yetkili servisteki ustaların bulunmaz nimetleridir..
  • Doğuşa şikayet et her yerini ücretsiz kontrol ettirmeleri sağla. Yapmazlarsa Tüketici Hakem Heyetine başvur. Hakkını sonuna kadar ara. Araç kontrol edilirken üşenme sen de başında bekle. Ustaların yaptıkları işi kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaneker -- 16 Şubat 2012; 0:41:44 >
  • Ben yasadigim olayi anlattim arkadasa asla sen yanlis soyluyorsun boyle birsey olmaz triger degismedi demedim dememde

Ama normal periyodik bakimi 5 saatte yapan vw servisleri triger kayisini ayni zamanda degismis anlamadim
  • sayın cihanair yukarıda verdiğim passat topicindeki tavrınızla bu topice yazdığınız ilk iletiyi bir arada düşününce böyle bir kanıya vardım öyle bir niyetiniz varidiyse teessüflerimi bildiridim,değilse de sorun yok ozaman
  • Triger değişimim 3 saat fln sürdü standart bakımlarla beraber...
    Arkadaşın pug 207'sinin triger ve bakımlarıda ancak 3 saat sürmüştür, araç başındaydık...
    Ama yetkili değil, Özel serviste...
  • Eğer araç üzerinde aralıksız çalışılırsa triger değişimi 3-4 saatlik bir iştir.
    1,5 gün sonra teslim etmelerinin nedeni servisin yoğunluğu olabilir.

Konuya dönersek, servisten kontrol etmelerini isteyebilirsiniz, en son kontrolu bazen usta yapmaz, kalfasına veya çırağa toplatır, ki bence böyle olmamalı. Usta diye geçinen kisi işi bitirdiğinde her yerini kontrol etmeli, bağlantıları, vidaları vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

Yazın Konya'da 2004 model passat aracımın triger değişmi için yetkili servise Gökmen'e gititim sabah bıraktım öğleden sonra aldım.Servisten çıkıp 3 kilometre gidince evime giden yola girmek için göbekten dönmem gerekti sinyal verdim normalde tık-tık şeklinde ses çıkarması gereken sinyal uyarısı tık-tık-tık-tık şeklinde ses çıkarınca heralde sinyalin biri patladı dedim,çektim kenara kontrol edeyim dedim baktım arkalar yanıyor önler yanmıyor,tekrar döndüm servise dedim böyle böyle ,formen bana aracı içeri alalım dedi dışarıda bakamayız dedi iyi dedim bakın eleman yaklaşık yarım saat sonra geldi sinyal lambasının fişini takmamışlar,biraz bozuldum tabi hem yolumdan hem zamanımdan oldum.Çıktım servisten eve gittim.Buraya kadar olabilir ne var bunda diyebilirsiniz,bende öyle dedim insandır unutur dedim.

Şuan Iğdır'da görev yerimdeyim,bugün sis lambamı kullanmak zorunda kaldım gece sis çökmüştü,oda ne sis lambaları yanmıyor,tabi yazınki olay aklıma geldi içimden sizin yapacağınız işin de sizinde dedim sis lambasız geldim eve.Şimdi düşünüyorum da içime bir huzursuzluk çöktü acaba bu servis başka neleri unuttu ,acaba vidaları tam sıktılar mı yoksa hiç mi takmadılar diye düşünüyorum ve sizlere soruyorum başka nereleri kontrol ettrisem neyi unutabilirler başka işe bakar mısınız yetkili servis diye gidiyoruz rezalet.Gerçi yağ değişimlerini dıaşrıda yaptırıyorum triger dedim önemlidir yetkiliye gideyim dedim ama hata ettim anlaşılan.
    Sinirim bozuldu hem içimi dökmek hemde uyarmak istedim.

Sinyal ve sislerin kablosuna rahatlıkla ulaşıp yerinden çıkartabilir,yerine oturtabilir veya ampul değiştirebilirsiniz.Unutabilirler,normaldir...

• Benim ladanın trigerini 7-8 dakikada değiştirtmiştim. Şuanki aracım için heralde 8 yıl filan sürer triger değişiminin gelmesi.
  • Tampon sökülüyor ha. VVV kalitesi...

Hocam, sinyal lambasının fişi sökük diyorsunuz, sis lambasının da takılı değil muhtemelen. Tampon sökülüyor madem, oradaki fişleri çıkartıyorlardır mutlaka. Üstten bakın, göremezseniz alttan bakın bulursuuz. Tamponla bağlantısı olan başka donanım varsa onlarda da sıkıntı olablir.

Ayrıca, tampon sökülse bile triger değişimi bir gün sürer. Konya'daki servisler İstanbul, Ankara gibi yoğun olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.