Şimdi Ara

VW ve Doğuş oto!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dunyada 1 numara bugun ogrendım . kendı uretıyo dısarda yaptırmıyo !
    VW alacaksan TSI motor alma derım helekı su sıralar .
    daha yenı arkadasımın bası agırdı yeterınce . jetta tsi / 140.
    ve servısın dedıgıne gore cogu arabada gozetım altında.
    ve yenı yazılım için calısıyolar.ne zman yapılır allah bilir.
    alınmıcak arabalar deıller , iyi arabalar ama sımdı deıl .
    su bılındık problem cozulsun hele.
    daha bugun dogustaydık.
    adamlar düne kadar kımsede yok dıyodu .bugunden ıtıbaren en az 10 araç gözetimde diyolar
    anlıyacagınız yalan konusuyolar..
    Biraz panik gördüm onları
  • 4/4 luk servis arayan varsa Turkiyede:
    Lutfen arac almasin otobuse binsin...
  • bmw m3 m5 m6 da kullanılan smg şanzıman dsg den önce çıkmıştır ve çalışma prensibi hemen hemen aynıdır. onda da çift debriyaj bir üst bir alt vitesi hazır tutar.
    quote:

Orjinalden alıntı: imolared

Diğer markalar tarafından piyasaya sürülüyor ya da sürülecek dememdeki amaç henüz piyasada başka örnek
    olmamasından dolayıydı. Ancak birkaç markanın spor otomobillerinde yakın zamanda çıkacağını biliyorum.

DSG 'de direksiyondan vites değiştirme imkanı var doğrudur.

quote:

Orjinalden alıntı: aliflex

Birtek VW de DSG olduğunu biliyorum başka bir marka da bulunuyor mu bu vites.DSG dediğimizde manuelin yanında bir de direksiyondan otamatik olarak değiştiriyoruz, doğru mu?

• @ plantamax

ya bırader sana gore sallama tabii ..
    nolursun inan . fanatık gordum . sende sorun olsada yazmazsın . okuyan arkadaslar bu arkadasa ınanmasın.
    herhalde bılmıyorsun emre benım arkadasım (emread)
    bugun artık ewinin önünden cektırmek zorunda kaldık,motor sıyah duman atarak calısmaya calısdı ama
    basaramadı . serviste motor calısdı stop ettı.bır dahada calısmadı. video kaydıda war .
    traktor gıbı calıstı ve aynı sıkayetten 10 arac beklemede orda.ınanmazsan ankara dogus otoya gıdebılrısın. ben onun ne cektıgını en iyi ben bılırım .
    her gun beraber gıttık servıse .sen anca burda okudun .bılemezsın tabii..anca ınanmadım dersın
    hergun problemler gıttıkce artdı.10-12 kez gıtmemıze ragmen servise .
    burda kımseyı etkılememek için yazmıyo.artık yazmıcak da .
    sizlerinde uzulmemesi için yazmadı. haa bu arada halen ınanmıyorsan bugun çekici resmınıde koyarım buraya .vıdeoyuda ıstermsıın ????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radicalultras -- 15 Şubat 2008; 1:06:08 >

• izmitteki ark oto bizim aracın marş motorunu garantiden hiçbirşey sormadan değişti.ama şikayetvar da başka birini servis baya bir fatura çıkarmış
  • (inanan arkadaslar için)
    almanyadan 4 kişilik ekip gelmiş ve su gunlerde eskıhısar da çalısıyolar.
    neden eskihisar sorarsanız ? orasınn ankaraın daha soguk bır bolgesınde
    oldugunu bu yuzden edeceklerı yenı yazılım testının daha geniş kavramlı olabılecegını solemısler

arabası olan dıger arkadaslarda panıklemesın kısa bır zamanda bu sorunun asılabılcegını garanti ediyolar.

yanlıyım dıyorsanız plantamax gibi düşenebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

4/4 luk servis arayan varsa Turkiyede:
    Lutfen arac almasin otobuse binsin...

alın bi fermas garantili ferrari yada maserati kurtulun problemlerden

ee o kadar para nerde..
  • okı bıraz sans iş bu iş araba satın almak veya elektıronık alet 1000-1de sorun olabılıyor.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: radicalultras

@ plantamax

ya bırader sana gore sallama tabii ..
    nolursun inan . fanatık gordum . sende sorun olsada yazmazsın . okuyan arkadaslar bu arkadasa ınanmasın.
    herhalde bılmıyorsun emre benım arkadasım (emread)
    bugun artık ewinin önünden cektırmek zorunda kaldık,motor sıyah duman atarak calısmaya calısdı ama
    basaramadı . serviste motor calısdı stop ettı.bır dahada calısmadı. video kaydıda war .
    traktor gıbı calıstı ve aynı sıkayetten 10 arac beklemede orda.ınanmazsan ankara dogus otoya gıdebılrısın. ben onun ne cektıgını en iyi ben bılırım .
    her gun beraber gıttık servıse .sen anca burda okudun .bılemezsın tabii..anca ınanmadım dersın
    hergun problemler gıttıkce artdı.10-12 kez gıtmemıze ragmen servise .
    burda kımseyı etkılememek için yazmıyo.artık yazmıcak da .
    sizlerinde uzulmemesi için yazmadı. haa bu arada halen ınanmıyorsan bugun çekici resmınıde koyarım buraya .vıdeoyuda ıstermsıın ????????

ben sadece honda kısmını kastetmiştim.... tsı 140 sorunlar kısmını değil.......emreye kendi malıma gelmiş kadar üzülüyorum bunuda her fırsatta söylüyorum.....ama bu kadar sorunada bu aracı değişmeleri gerekiyor.......tüketici haklarına ve garanti kapsamı koşullarını bir avukata gösterin bence.....12 defa servise gitmek ne demek ya

tam 12 oldu .4 tanesı kayda gırerek oldu.
    hergun servısteyız.
    işimiz gücümüz aksadı .
    Bugun artık dogustan içeri gırerken küfür edeerek girdik. bizi bi tanıdık gorse tanımaz halimizden dolayı.
    bezdik artık tam 10 araç orada beklemede...serviste çalısanlar tsi görünce " işte yeni biri de geldi" diyolar artık :(
    bu sefer motor ışığı hiç sönmedi.
    işin en kötü tarafı emreye bu aracı alması için ilk tavsıye edende benım
    durmadan benzin bahane edılıyo .akıl var mantık var benzinden olsa ısınınca neden problem olmuyor?
    dün öglen temizlenen bujiler şimdi kapkara.
    polo marka otomobıl verıdler sımdılık onunla ıdare edıyo
    umarım hıc bırınız bu sıkıntıyı yasamaz .

• Birde duyduğum kadarıyla sadece TSI motorlarda arıza çıkıyormuş, TDI,FSI gibi motorlarda problem yokmuş.
  • 2007 mayıstan beri Ford(şahsuvaroğlu) servisine gidiyoruz hiç bir sorun yaşamadık. Fiat(ortadoğu,anadolu) servisleride fena değil ama vw servislerinden zamanında biraz çektik sonradan yeni servisler keşfettik ama iş işten geçmişti.

edit: vw servisi olarak tavsiye edebileceğim yer aydemir otomotiv var ümraniyede özel servis oradan memnun kalmıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droll -- 16 Şubat 2008; 15:13:34 >
  • Hondanın servisleri için genelleme yapamam, ben sadece Damla-kozyatağı'nı kullandım ama yukarıda da dendiği gibi araç sorunsuz olunca servis de rutinlere bakıyor.

DSG hakkında benim bir çevirim var, hem vw hemde otomobil genel altında aratırsanız bulabilirsiniz.

DSG ile SMG aynı değildir, bu günlerde DSG benzeri şanzıman üreten Fiat ve BMW gibi markalar vardır.

DSG VW grubunda kullanılmaktadır.

VW içindeki adı DSG,
    Audi içindeki adı S-Tronik
    Bentley içindeki adı DSG dir.

Direksiyondan vites opsiyonu VW grubunda sadece DSG'de değil, standart otomatiklerde de kullanılmaktadır, opsiyon adı "çok fonksiyonlu direksiyon + tiptronik" dir.
  • Aslında motor yeni bir motor değil Almanyada 2 senesini doldurdu hemen hemen,
    Vw ismine güvenip aldık,
    fakat buradaki servis sistemi yani; arıza tespi etme ve sanradan arıza verebilecek parçaların teşhisi yapılamıyor,
    bunun tek sebebi servislerin background larının olmaması.

He birde işin kullanıcı tarafı var....
    Bizim Türk milleti bu aracı alırken (TSI için konuşuyorum), sanki yarış arabasına biniyor gibi bu hacimdeki motoru zorluyor,
    Yutdışında da elbet var böyle durumlar inanın bizim ülkemizdeki kadar abartılmıyor.
    biz aldığımız aracın keyfini çıkartmak için sürüyoruz, forumdaki bazı arkadaşlar 250'-270 kmh hızlardan bahsediyorlar bunu anlatırkende gurur duyuyorlar ve altınada ''örnek teşkil etmesin siz denemeyin'' diyorlar bu nasıl bir anlayış ve ahlaktır!
    biri x5 sahipleri kıskanıyor bizim TSI leri diyor (Senin sahip olduğun TSI den X5- 5,5 tane satın alıyor ! kaldıki o araca binen kişi kitlesi belli..)
    TSI çıktı butür kişilerin eline geçti kimi yolda geçsem davasına döndü.
    ve aşırı fanatik tavırlar sergiliyorlar,
    sorununu açıklayan kişilerede sen kullanmasını bilmiyorsun diyecek kadar cesurlar..

Benim de TSI aracım var, sorun yok mu? var tabiki fakat buraya yazıpta bazı arkadaşların zayii etmesini istemiyorum..
    Tsi çok iyi bir motormu? bence biraz şişirilmiş ama olanüstü yetenekli zevki hız yarak değil hissederek veren bir motor.

Şahsi fikrim eşimin kullandığı Honda sürüş kalitesi olarak bana daha çok keyif veriyor ve problem çıkartmama noktasında da açık ara öndedir...

Teşekkürler

quote:

quote:

Birde duyduğum kadarıyla sadece TSI motorlarda arıza çıkıyormuş, TDI,FSI gibi motorlarda problem yokmuş.

sen sadece duyduğunla kal

• türkiyede servis rezaleti gittikçe büyümektedir. yarım elma gönül alma olayı bile yok. ne olur müşterinize anlatsanız arasanız çağırsanız gösterip anlatsanız. ben vw opel şimdi hondada aynı rezaleti gördüm ses var diyosun yalan söylüyosun gibi baki yorlar işte ozaman ben o servisin kapısından geçmem garantim devam ediyor 1 yıldaha var bitmesine ama ben servise 40bin bakım için gitmedim ve dışarda özelde yaptırdım. onların verdikleri garantiyi bakkalda veriyor işin aslı işten anlayan iyi bir usta bulmalısınız. servis 6 yıl 10yıl hikaye bence yalan diz boyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 17 Şubat 2008; 1:49:31 >
  • Tsı den alamadıgın zevki Hondanın hangi araçından hangi motorlu hacminde alıyorsun;
    Honda güvenlik testlerinden 3 kere girmiş olmasına rağmen 4 yıldız zor alırken ve yol tutuş ses yalıtmı eleştirinin ön noktası olurken Golf Güvenlik testlernden 5 yıldız alıp daha kaliteli ve konforlu o konfora rağmen daha iyi bir yol tutuş sergliyorsa ne diyebilirsin,TSı motor 2 senesini doldurdu avrupada sorunsuz olarakta geçen bir motor ama Tr içinde Kalitesiz yakıt yada araçı yarıs arabası gibi kullananlr oldukca bu araçı sorunsuz yapabilir

1.4 TSI 122 hp 0-100 9,4 ortalama tüketimi 6
    1.6 124 hp civic 0-10 10,4 ortalama tüktimi 6,5

hangisi mantıklı daha kaliteli daha konforlu ve daha iyi yol tutan ve güvenli golf varken ?

Golf 200 bin km testinden arıza yapmadan başarılı ayrılırken en dişli rakibi astra 170 bin de yolda kalıyor....ayrıca golf ağır sartlarda kullanılmasına rağmen..... ayrıca x5 3.0d performanslı bir araç değildir 170 lik tsı rahatca geçebilcek bir motora sahiptir

quote:

Orjinalden alıntı: DarthVader_

Aslında motor yeni bir motor değil Almanyada 2 senesini doldurdu hemen hemen,
    Vw ismine güvenip aldık,
    fakat buradaki servis sistemi yani; arıza tespi etme ve sanradan arıza verebilecek parçaların teşhisi yapılamıyor,

Bizim Türk milleti bu aracı alırken (TSI için konuşuyorum), sanki yarış arabasına biniyor gibi bu hacimdeki motoru zorluyor,
    Yutdışında da elbet var böyle durumlar inanın bizim ülkemizdeki kadar abartılmıyor.
    biz aldığımız aracın keyfini çıkartmak için sürüyoruz, forumdaki bazı arkadaşlar 250'-270 kmh hızlardan bahsediyorlar bunu anlatırkende gurur duyuyorlar ve altınada ''örnek teşkil etmesin siz denemeyin'' diyorlar bu nasıl bir anlayış ve ahlaktır!
    biri x5 sahipleri kıskanıyor bizim TSI leri diyor (Senin sahip olduğun TSI den X5- 5,5 tane satın alıyor ! kaldıki o araca binen kişi kitlesi belli..)
    sorununu açıklayan kişilerede sen kullanmasını bilmiyorsun diyecek kadar cesurlar..

Benim de TSI aracım var, sorun yok mu? var tabiki fakat buraya yazıpta bazı arkadaşların zayii etmesini istemiyorum..
    Tsi çok iyi bir motormu? bence biraz şişirilmiş ama olanüstü yetenekli zevki hız yarak değil hissederek veren bir motor.

Şahsi fikrim eşimin kullandığı Honda sürüş kalitesi olarak bana daha çok keyif veriyor ve problem çıkartmama noktasında da açık ara öndedir...

Teşekkürler

quote:

quote:

Birde duyduğum kadarıyla sadece TSI motorlarda arıza çıkıyormuş, TDI,FSI gibi motorlarda problem yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EaudeToilette -- 17 Şubat 2008; 3:41:16 >

• plantamax gerçekten araban çok güzel bu bir gerçek ama şunu da söylemek gerekir ki, senin kullandığın araba ile bmw X5 i geçmens imkansızdır, çünkü ben o dediğin arabayı kullandım, o arabayı öyle hemen geçip gitmek kolay değildir, ha belki ara hızlanmalarda geçebilirsin, zira senin araba x5 e göre çok hafif, bu nedenle buna bir şey demem ama otoban da gireceğin bir yarışta kaybeden sen olursun...
  • 170 hplik 1300-1350 kg lik araçla 230 hplik 1800 kg lik araçı rahat geçer tam teri geçemez diyen arabadan anlamıyordur,bizde x5 vardı hantalın hantalıydı okadar kötü jeelerde 3.0d her zaman hantaldır
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tthecurly

plantamax gerçekten araban çok güzel bu bir gerçek ama şunu da söylemek gerekir ki, senin kullandığın araba ile bmw X5 i geçmens imkansızdır, çünkü ben o dediğin arabayı kullandım, o arabayı öyle hemen geçip gitmek kolay değildir, ha belki ara hızlanmalarda geçebilirsin, zira senin araba x5 e göre çok hafif, bu nedenle buna bir şey demem ama otoban da gireceğin bir yarışta kaybeden sen olursun...

arkadaşım x5 2 tondan fazla içindekiler ile araçta traktör gibi tork war ama hp yok 3.0d olmasına rağmen!!!!!! ben otobanda gördüğümü bilirim.... 10 kmlik çok ciddi bir yarıştı; ve adama yarış bitiminde 10-12 araba boyu fark açtım

AMA ŞÖYLE BİR DURUM WAR!!!!!!!! EĞER YARIŞTIĞIM ARAÇ 4.8 MOTOR OLSAYDI REZİL OLMAK İŞ BİLE DEĞİLDİ.......AMA YİNEDE SİLİNDİR HACMİ BENİM ARACIMDAN 2 KAT +200 cc fazla olan helede BMW GİBİ ÜN YAPMIŞ Bİ MARKANIN, 3.0 MOTORLA, 1.4 VW E REZİL OLMASI, ÇOK KOMEDİ BİR DURUM BMW FİRMASI İÇİN........
    tsi 170hp olan araç x5 3.0d yi hertürlü geçer. 2.7range rover sport caravelle 2.5 174hp ve cıvıc 1.6 110hp kalkış ve uzunda sonuç aynen cıvıc caravelle range 150mt sonra cıvıc range caravelle şeklinde bitti. caravlle 185 km hızda motor devri 3200dk gelip çok yavaş bir şekilde ilerliyor ve 205km hızdansonra gitmiyor 3800dk devir kırmızı bölge. range sport 210km hızda takılıyor ve 12.5 gibi 100km hıza çikiyor civic 9.5 gibi 100km hıza çıkıp 218km de devre kesici devreye giriyor. sonuçta 1.4 170hp vw. honda vti 160hp araca bile belkide kafa tutabilir. ama işi zor gibi

• Honda kullanmadıysan böyle düşünmeni normal karşılayabilirim,
    fakat herşey bunnunla kalmıyor, golf daha kült ve kompak bir araç hem aile hem yarı spor olarak kullanılabilir,
    honda kasa yapısı olarak daha alımlı ve iç dizayn göze güzel hitap ediyor
    motordan gelen ses atmosferik motorlar arasın da en güzeli
    bu gibi şeyler kullanımda insana sürüş keyfi verir
    açıkcası bu golfte yok golfun var ama ben bunu hissedemiyorum
    güvenlik elemanları sağlamlık yoltutuşu olarak golf tabikide açık ara öndedir bunu kbaul ederim
    sahibi olduğumuz araç honda 1,6 125ps civic sedan,

Ben bahsettin testleri her yeni çıkan kasada takip ediyorum
    ayrıca verdiğin (golf ve astra) çok farazi bir örnek çünkü;
    golf 1.4
    astra 1.3 diesel
    bırakta okadarda fark olsun
    benzinliyle diesel bir aracı karşılaştırırken diesel in motor ekipmanlarının dahafazla yorulacağını bilmen lazım
    bu örneği kabul etmiyorum.

b
    quote:

Orjinalden alıntı: EaudeToilette

Tsı den alamadıgın zevki Hondanın hangi araçından hangi motorlu hacminde alıyorsun;
    Honda güvenlik testlerinden 3 kere girmiş olmasına rağmen 4 yıldız zor alırken ve yol tutuş ses yalıtmı eleştirinin ön noktası olurken Golf Güvenlik testlernden 5 yıldız alıp daha kaliteli ve konforlu o konfora rağmen daha iyi bir yol tutuş sergliyorsa ne diyebilirsin,TSı motor 2 senesini doldurdu avrupada sorunsuz olarakta geçen bir motor ama Tr içinde Kalitesiz yakıt yada araçı yarıs arabası gibi kullananlr oldukca bu araçı sorunsuz yapabilir

1.4 TSI 122 hp 0-100 9,4 ortalama tüketimi 6
    1.6 124 hp civic 0-10 10,4 ortalama tüktimi 6,5

hangisi mantıklı daha kaliteli daha konforlu ve daha iyi yol tutan ve güvenli golf varken ?

Golf 200 bin km testinden arıza yapmadan başarılı ayrılırken en dişli rakibi astra 170 bin de yolda kalıyor....ayrıca golf ağır sartlarda kullanılmasına rağmen..... ayrıca x5 3.0d performanslı bir araç değildir 170 lik tsı rahatca geçebilcek bir motora sahiptir

quote:

Orjinalden alıntı: DarthVader_

Aslında motor yeni bir motor değil Almanyada 2 senesini doldurdu hemen hemen,
    Vw ismine güvenip aldık,

Teşekkürler

quote:

quote:

• VW'den vazgeçme...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.