Şimdi Ara

W10 Etkinlik Süresi %100 SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 yüklü bilgisayarım 1 aydır bir sorunla karşı karşıya kaldı ve bir türlü çözüme ulaştıramadım. Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde harddiskin Etkinlik Süresinin sürekli 100 olarak karşıma çıkıyor. Bilgisayar ilk açıldığında 100 gözüküyor. Aradan 10 dakika geçince normale dönüyor. 0'lara düşüyor boştayken, işlem yaparken de 50'yi geçmiyor. Bu sorunu düzeltmek için format attım düzelmedi, diğer forumlardan birkaç çözüm yolu bulup onları denedim fayda etmedi. Konunun ehli arkadaşların bu soruna getirecekleri çözüm yollarını uygulayıp yazacağım.

Operating System: Windows 10 Home Single Language 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release.160715-1616)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
    System Model: 550P5C/550P7C
    BIOS: P09ABI.026.141024.dg
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz (8 CPUs), ~2.4GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8080MB RAM
    hizliresim.com
    1 - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/Ddgg56

hizliresim.com
    2 - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/mkAAN1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 11 Ağustos 2017; 23:1:52 >

• Başlangıçta ise olur öyle. Bende de CPU arada %85-90 oluyor 2-3 dakika sonra geçiyor. Belki de başlangıçtaki programlardan biri sebep oluyordur.
  • Hocam başlangıçta oluyor evet. Sonralarında düşüyor orası da tamam. Ancak sorun şu ki yükselip düştükten sonra geçen 30 veya 45 dakika sonrasında tekrar 95-100'lere çıkıyor disk kullanımı ve donmalar başlıyor. Ortalama yanıt süresi yine yükseliyor ve işlem yapılamaz hale geliyor. Bu yükselişten sonra düştüğünü görmedim hiç. Ne yaptıysam düşüremiyorum.
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt
    Windows'un arama yerine winver yazıp enter'a basın.

İS Derlemesi kaç gözüküyor?
  • İS Derlemesi: 14393.1593 yazıyor hocam.
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt
    Bu sürücüyü indirip yükleyin.

Intel Rapid Storage Technology Version 13.1.0.1058 WHQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Bu sürücüyü indirip yükleyin.

Intel Rapid Storage Technology Version 13.1.0.1058 WHQL

İndirip kurmayı denedim fakat bu sürücüler Windows 10 için değil. Sitede de araştırdım bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 16 Ağustos 2017; 14:47:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorun hdd değil de ssd takınca duzeliyor diyorlar. Bende de %100 oluyor ama hiç donma kasma yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç gündür birçok yöntem denedim. İçlerinden hangisi etkili oldu emin değilim. Fakat "Başlangıç Onarma" yaptıktan sonra sanırım disk kendi hatalarına çözüm oluşturdu ve sorunu düzeltti. Şu anda bir sıkıntı yok gibi.

W10 Etkinlik Süresi %100 SORUNU
  • İşletim Sistemim Win8.1, aynı sorun ben de vardı. Microsoft hesabım ile eşleştirmiştim. Bilgisayarı boşa yoruyordu. Bu eşleşmeyi kapattım. Bilgisayar normale döndü. Denetim Masası>Kullanıcı Hesapları>Bilgisayar Ayarlarında Hesabımda Değişiklik Yap>Hesap ile bağlantıyı kes diyorsunuz ve yerel hesaba geçiyorsunuz. Bilgisayar çok rahatlıyor.
  • Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Windows'tan daha çok harddiskimde bir arızdan kaynaklı imiş. Sorun çözüldü, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.