Şimdi Ara

W211 E270 CDI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. W211 E270 cdı aldım. Otomatik bunu S mi yoksa C olarak mı kullanmalıyım. Hangisinde şehir içi şehir dışı yakıt tasarrufum olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C comfort S sport mod oluyor. Normal şartlar altında C de daha az yakması lazım çünkü S de sürekli devirli kullanıyor araç.

• S de kullandığımda yakıt 12. Litre gösteriyor. C de mi kullanmam lazım o zaman ?

• Öncelikle hayırlı olsun. Ben de 2004 modelini kullanmıştım güzel araçtır. 270 CDi güzel tercih. Konuya dönecek olur isek; C modda kullanırsanız araba her zaman 2.viteste kalkar. Geri kalan her şey S mod ile aynıdır. Şehiriçi kullanım için C daha iyi olur.

S, C'ye göre %30 daha hızlı vites geçişleri yapar ayriyeten 1.vites aktiftir.

Bu arada araç kaç model? PreFL mi? Yani makyajsız ise fren tertibatını kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcuhadaroglu

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de 2004 modelini kullanmıştım güzel araçtır. 270 CDi güzel tercih. Konuya dönecek olur isek; C modda kullanırsanız araba her zaman 2.viteste kalkar. Geri kalan her şey S mod ile aynıdır. Şehiriçi kullanım için C daha iyi olur.

S, C'ye göre %30 daha hızlı vites geçişleri yapar ayriyeten 1.vites aktiftir.

Bu arada araç kaç model? PreFL mi? Yani makyajsız ise fren tertibatını kontrol ettirin.
    2004 model. Frenleri iyi ama gıcır gucur ses geliyor bazen fren pedalına basınca. C mod o zaman daha az yakıt tüketiyor değil mi ? Bana S mod sür demişlerdi yakıtı fazla gelmişti.

• halil_20 kullanıcısına yanıt
    2004 model ise araç makyajsız. Frenleri kontrol ettirirseniz sizin açınızdan faydalı olur. PreFL modellerde fren için SBC sistemi kullanılıyor ve zamanında Mercedes bu araçları yetkili servislere çağırarak ücretsiz değişimlerini yapmıştı. SBC en ufak bakım aksaklığına bakımsızlığa gelmez. Yolda giderken kitler ise başınıza çok dertler açarsınız. Gacır gucur seslerle ilgili net bir fikrim yok ama disk balata ilişkisine bakmak lazım belki ondandır.

C mod her şekilde daha az yakıt tüketir, örneğin kırmızı ışıklarda kalkışlarda 2.viteste kalkarsınız ve daha kısa sürede vitesi bitirip bi üst vitese geçer, bu da daha az devirli kullanım demektir. Yani daha az yakıt tüketir mantıken.

S mod seri kullanacağınız zaman daha iyi olur yukarıda dediğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcuhadaroglu

2004 model ise araç makyajsız. Frenleri kontrol ettirirseniz sizin açınızdan faydalı olur. PreFL modellerde fren için SBC sistemi kullanılıyor ve zamanında Mercedes bu araçları yetkili servislere çağırarak ücretsiz değişimlerini yapmıştı. SBC en ufak bakım aksaklığına bakımsızlığa gelmez. Yolda giderken kitler ise başınıza çok dertler açarsınız. Gacır gucur seslerle ilgili net bir fikrim yok ama disk balata ilişkisine bakmak lazım belki ondandır.

C mod her şekilde daha az yakıt tüketir, örneğin kırmızı ışıklarda kalkışlarda 2.viteste kalkarsınız ve daha kısa sürede vitesi bitirip bi üst vitese geçer, bu da daha az devirli kullanım demektir. Yani daha az yakıt tüketir mantıken.

S mod seri kullanacağınız zaman daha iyi olur yukarıda dediğim gibi.
    Çok teşekkür ederim bilgiler için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.