Şimdi Ara

w3c uyumlu yeni pencerede aç kodu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • jquery ile çözülüyor sanırım ben vbujlletin kulanıyorum ve gerekli aşağıdaki kodu forumhome ve headere koyuyorum ama farklı pencerede açmıyor ?

gerekli kod

quote:

<script type="text/javascript">// <![CDATA[
    $(document).ready(function(){
    $('A[rel="_blank"]').each(function(){
    if($(this).attr('rev') == 'cozum'){
    $(this).attr('target', '_blank');
    } else {
    $(this).click(function(){
    window.open($(this).attr('href'));
    return false;
    });
    }
    });
    });
    // ]]></script>

örnek kullanım : <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=61664213&url=link" rel="_blank" rev="deneme" data-href="link" rel="_blank" rev="deneme">çözüm</a>

ne yapmalıyım 1 aydır çözemedim

• yeni oencereden kastın nedir..

yani targer blank yazarsın olur biter. uyumsuzluk nerde tam anlamadım. js yede gerek yok..

<a href="http://www.google.com" title="Google Link" target="_blank" >Google Link</a>

bu w3c den sorunusuz geçen ve yeni pencere açan birlinktir.. sen popup mu demek istiyon tam anlamadım açıklarsan yardımcı olmaya çalışalım.

popupsa .. yanlış hatırlamıyorsam şu şekilde olabilir.

<a href="javascript:popup()" title="Google Link" target="http://www.google.com" >Google Link</a>
  • quote:

Orijinalden alıntı: buhrani

yeni oencereden kastın nedir..

yani targer blank yazarsın olur biter. uyumsuzluk nerde tam anlamadım. js yede gerek yok..

<a href="http://www.google.com" title="Google Link" target="_blank" >Google Link</a>

bu w3c den sorunusuz geçen ve yeni pencere açan birlinktir.. sen popup mu demek istiyon tam anlamadım açıklarsan yardımcı olmaya çalışalım.

popupsa .. yanlış hatırlamıyorsam şu şekilde olabilir.

<a href="javascript:popup()" title="Google Link" target="http://www.google.com" >Google Link</a>

yeni pencereden akstım target in yaptığı iş.

yukardaki target kodu yeni pencerede acıyor evet ama baslıkta belrittğim gibi w3c uyumlu olanını arıyorum

buldugum kaynaklara göre jq ile çözülüyor kaynaklardan herşeyi tam yaptım ama farklı sayfada acmadı

yapamadım.

• iyide neden jquery ile yazdıgın bir sitede farklı sayfa acıyonki zaten jqueriynin en büyük amacı anynı sayfada sayfalar arası geciş yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 6 Haziran 2012; 18:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzMeN OzzY

iyide neden jquery ile yazdıgın bir sitede farklı sayfa acıyonki zaten jqueriynin en büyük amacı anynı sayfada sayfalar arası geciş yapmak

hocam inanın bilgim yok jq ile çözlüebilr diye duydum hepsi bu ve :

hocam bu kultablası yada patatesi kızartması ne ile oluyorsa biri söyleyebilr mi lütfen ?

w3c uyumlu farklı sayfada açmak...

lütfen kaynak değil napcagım yazılsın kaynaklarda zaten yapamıyorum
    vbulletin
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerburak

quote:

iyide neden jquery ile yazdıgın bir sitede farklı sayfa acıyonki zaten jqueriynin en büyük amacı anynı sayfada sayfalar arası geciş yapmak

hocam inanın bilgim yok jq ile çözlüebilr diye duydum hepsi bu ve :

hocam bu kultablası yada patatesi kızartması ne ile oluyorsa biri söyleyebilr mi lütfen ?

w3c uyumlu farklı sayfada açmak...

lütfen kaynak değil napcagım yazılsın kaynaklarda zaten yapamıyorum
    vbulletin

BU LAFINI ANLAMADIM GERCEKTEN TAM ACIKLARSAN YARDIMCI OALBİLİRİZ BELKİ :) yani kültablası patats kızartması olayını :)
  • hocam sadece şu :

w3c uyumlu farklı sayfada açma işlemi nasıl yapılır

örnek : anasayfamda bir cümle yazdım ve tıkladığımda farklı yeni pencerede açmasını istiyorum ama w3c uyumlu.
  • w3c standartlarına uygun farklı sayfada kink acma _blank olayı yani ;

yapılışı:
    ---------

Öncelikle <head> tagımızı kapatmadan önce aşağıdaki javascripti yerleştirelim;

HTML-Kodu:
    <script type="text/javascript"> 
    } else {
    return false;
    });
    }
    });
    });
    </script>

sonra a tagımızın içinde "target" yerine rev ve rel taglarını kullanacağınız. Yukarıdaki javascripte göre örnek bir kod;

HTML-Kodu:
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=61712285&url=uzantı adresi buraya" rel="_blank" rev="cozum" data-href="uzantı adresi buraya" rel="_blank" rev="cozum">deneme</a> 
    w3c standartlarına uygun "linkleri farklı sayfada aç" scripti bu kadar Denenmiş ve test edilmiştir.

Umarım işinize yarar bir bilgi olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 7 Haziran 2012; 1:27:38 >

• quote:

w3c standartlarına uygun farklı sayfada kink acma _blank olayı yani ;

yapılışı:
    ---------

Öncelikle <head> tagımızı kapatmadan önce aşağıdaki javascripti yerleştirelim;

HTML-Kodu:
    <script type="text/javascript"> 
    } else {
    return false;
    });
    }
    });
    });
    </script>

sonra a tagımızın içinde "target" yerine rev ve rel taglarını kullanacağınız. Yukarıdaki javascripte göre örnek bir kod;

HTML-Kodu:
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=61729402&url=uzantı adresi buraya" rel="_blank" rev="cozum" data-href="uzantı adresi buraya" rel="_blank" rev="cozum">deneme</a> 
    w3c standartlarına uygun "linkleri farklı sayfada aç" scripti bu kadar Denenmiş ve test edilmiştir.

Umarım işinize yarar bir bilgi olmuştur.

hocam kurban olam zatren aynı yazdıgınızı yazdım olamdıgını belirttim.

head tag arasına ne demek headdan sonra falan ne demek bimliyorum

vbulletin kulanıyorum

bizim destrek sitelerinde şu şablona ekle denir..sizinde öyle bişe deme imaknınız olsa keşke.

gerçöi ben header ve forumhome ye ekledim bu kod u olmuyor olmuyor olmuyor

• arkadasım test edildi oluyor baskaalrında da oluyor hata sende artık yapacak birsey yok
  • quote:

arkadasım test edildi oluyor baskaalrında da oluyor hata sende artık yapacak birsey yok

head tag arasına ne dmek oldugunu soylerseniz belki bende yaparım hocam.

yada vbullein kulandıgım için hngi sablona eklememe gerektiğini söylerseniz bende faydalanabilrim belki?
  • header.php ye baktınmı?
  • header e en ustte ekeldim olmadı hocam :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.