Şimdi Ara

w810i gibi ama daha iyi video kaydeden telefon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb. benim telefonum se w810i. aslında gayet iyi telefon.. ama ben (fiyatı çok uçmadan) daha iyisini arıyorum. ancak alacağım yeni telefon w810i deki iyi özellikleri de taşımalı.
    mesela w810i iyi video çekimi yapmıyor. sanırım kayıt yaptığı formattan dolayı böyle. çözünürlüğü de 2 mp ama ben daha yüksek çözünürlüklü olsun istiyorum. aslında istediğim yanımda fotoğraf makinesi, video kamera taşımadan, telefonumla idare edebilmek.

aradığım özellikler:
    -güzel video çeken bir telefon. (büyük ekran izleyebilmeliyim, görüntü net olmalı)
    -çözünürlüğü en az 2 mp veya 2 mp üzeri olmalı (uzak manzara çekimlerinde de başarılı olmalı)

ayrıca w810i de olan ve yeni tel.de de olması gereken özellikler:
    -otofokus
    -güzel fotoğraf çekebilmesi ve fotoğrafta görüntü ayarları (makro, zoom vs. gibi)
    -müzik kalitesi
    -ekolayzır ayarlarının manuel değiştirilebilmesi
    -radyo
    -hafıza kartı

böyle bir telefon kesin vardır, ama bir de fiyat sorunu var. bu teli bikaç ay önce 375 e almıştım. yenisini de olsun 450-500 gibi alabilirim. ama tabi çok üstün özellikleri varsa. yoksa bu telefonumla devam ederim.

biliyorum çok şey istedim. ama bu özelliklerde önerileriniz olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler..

• Sony Ericsson W810i 2.0 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf, 176x144 piksel çözünürlüğünde 15 FPS değerle video kaydedebiliyor.

450-500 YTL gibi bir fiyatla belirttiğiniz kriterlerde bir cep telefonu bulmak zor ancak bütçenizi artırabilirseniz gerçekten iyi modeller mevcut.
  • değecek bir telefon için (yani yanımda video kamera, fot. makinesi taşımadan idare edebileceğim bir telefon) biraz daha çıkabilirim, 600 civarı vs. olabilir. ama o parayı verirsem de canavar gibi video ve foto çekmesini beklerim. yani turistik bi yere gittiğimde falan gözüm arkada kalmamlı, keşke fot.mak. alsaydım dememeliyim.
    bir de yeni alırsam w810i mi satmam gerekecek. yakın çevremde var satabileceğim, ama kaça satılır 2. el onu da bilmiyorum. tabi önce alacağım yeni tel.e ve alıp almayacağıma karar vermeliyim.
  • Nokia 6500 Slide modelini inceleyebilirsin. Ayrıca aşağıdaki linkte fotoğraf örnekleri de mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_18666727/tm.htm

Telefonu elden satabilirseniz daha karlı çıkabilirsiniz.
  • teşekkür ederim cevap için.

linke bakıyorum da , otofokus dan bahsetmemiş. otofokus çok önemli benim için. gerçi daha çok detaylı bakamadım henüz.

bir de şöyle yazmış:
    "kamerada makro ayarı yok"

benim w810i de makro var. kullanıyorum da. yani yeni tel.de de olmasını isterim.
    bazen fotokopi yerine de yazıların resmini çekiyorum. otofokus ile de gayet başarılı oluyor. 6500 ile de aynı verimi alabilir miyim?

bir de şunu demiş:
    "video çekimi için evet..en yüksek çözünürlük olan 640x480 de 15 fps kayıt, 352x288 de ise 30 fps kayıt yapıyor fakat kayıt formatı her ikisindede 3gp..mp4 olsaydı daha iyi olurdu.. "

formatlardan çok anlamıyorum. ama en iyi video çekme-oynatma formatı mp4 ise, o formatta çeken bir telefon almalıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: phin_ty

teşekkür ederim cevap için.

linke bakıyorum da , otofokus dan bahsetmemiş. otofokus çok önemli benim için. gerçi daha çok detaylı bakamadım henüz.

bir de şöyle yazmış:

benim w810i de makro var. kullanıyorum da. yani yeni tel.de de olmasını isterim.
    bazen fotokopi yerine de yazıların resmini çekiyorum. otofokus ile de gayet başarılı oluyor. 6500 ile de aynı verimi alabilir miyim?

bir de şunu demiş:
    "video çekimi için evet..en yüksek çözünürlük olan 640x480 de 15 fps kayıt, 352x288 de ise 30 fps kayıt yapıyor fakat kayıt formatı her ikisindede 3gp..mp4 olsaydı daha iyi olurdu.. "

formatlardan çok anlamıyorum. ama en iyi video çekme-oynatma formatı mp4 ise, o formatta çeken bir telefon almalıyım.

Nokia 6500 Slide'da autofocus özelliği bulunuyor. Telefonla yakın plan çekimler de yapabiliyoruz. En kaliteli format ise MPEG4'tür.

(GSM Arena'dan alıntıdır...)

• Telefonda otofokus desteği bulunuyor ancak fotoğraf modlarında sanıyorum makro seçeneği yok. Bu özelliğin olmaması yakın çekimler yapılamıyor demek değildir, cihaz yakın çekimlerde de başarılı sonuçlar ortaya atabiliyor. Video kayıt formatı 3GP ancak görüntü kalitesinden çok ses kalitesini etkiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Foto gerçekten kaliteli insanın inanası gelmiyor valla ceple çekildiğine

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Orjinalden alıntı: phin_ty

teşekkür ederim cevap için.

bir de şöyle yazmış:

bir de şunu demiş:

Nokia 6500 Slide'da autofocus özelliği bulunuyor. Telefonla yakın plan çekimler de yapabiliyoruz. En kaliteli format ise MPEG4'tür.

(GSM Arena'dan alıntıdır...)

• 520 YTL'ye sizi tatmin edebilecek Nokia n73'e bakmanızı tavsiye ederim.
  • siz bu fotoya iyi mi diyorsunuz ?!?

ok.
  • müzik konusunda başarılı değil ama video ve büyük ekran konusunda n70 i tazsiye ederim kimse beğenmiyo ama video da çok başarılı
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

müzik konusunda başarılı değil ama video ve büyük ekran konusunda n70 i tazsiye ederim kimse beğenmiyo ama video da çok başarılı

telefonlarda VGA-30 FPS değerleri standartlaşırken N70'teki CIF-15 FPS günümüzde oldukça yetersiz kalıyor. sana kaliteli gelmiş olabilir ama bu N70'in normalde günümüz şartlarında kaliteli video kaydettiği anlamına gelmez. ayrıca ekranı küçük ve çözünürlükte berbat
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeBeto18

quote:

Orjinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

müzik konusunda başarılı değil ama video ve büyük ekran konusunda n70 i tazsiye ederim kimse beğenmiyo ama video da çok başarılı

telefonlarda VGA-30 FPS değerleri standartlaşırken N70'teki CIF-15 FPS günümüzde oldukça yetersiz kalıyor. sana kaliteli gelmiş olabilir ama bu N70'in normalde günümüz şartlarında kaliteli video kaydettiği anlamına gelmez. ayrıca ekranı küçük ve çözünürlükte berbat

500 ytl ye 30 fps kaydeden telefon varmı acaba biliyorum n93 n95 vs daha kaliteli tabi ama ben 450-500 ytl fiyat aralığında n70 dedim sen yukardaki fotoğrafın neresini beyenmedin anlamadım bence bir telefon için gayet kaliteli

• bence yukardaki resim gayet başarılı.önemli olan resmin büyüklüğü değil kaliteli olması.
    kalitesiz makineyle büyük boyutta çekersiniz fakat şu yukardaki boyuta küçülttüğünüzde yukardakinden kalitesiz olur..
    sony 3.2 mp foto mak ile ogatech 7mp gibi örneğin
  • Yukarıda verilen fotoğraf bir cep telefonuna göre çok başarılı. Detaylar, renkler oldukça iyi.
  • Googleda "30 fps mp4 video cep" kelimeleri ile arama yapıyorum da, çıkan telefonlardan biri raks 667
    640x480 boyutunda ve saniyede 30 kare çekebiliyormuş. Fiyatı akakçe de 338,25 YTL, yani benim w810i m den ucuz. o yüzden işkillendim biraz, çünkü tel. imi değiştireceksem w810i den daha iyi olmalı. daha iyi olsa daha ucuz olmazdı heralde diye düşünüyorum. üstelik şimdiye kadar hiç methini duyduğum bi tel. değil.

neyse bu r667 de şunlar varmış:
    3 Mp CMos Kamera
    Oto Fokus
    Flaş
    4x dijital zoom
    Video Kaydı
    WebCam Özelliği
    Mp4 oynatıcı
    FM Radyo
    Mp3 Çalar
    Batarya Özellikleri
    860 mAh Li-Ion
    Konuşma süresi : 2,5 saat üzerinde
    Bekleme Süresi : 250 saat üzerinde
    Sarj Süresi : ~2-3 saat

sizce bu özellikler iyi midir? ya da bu tel. i kullanan veya bilen var mı?
    w810i yi değiştirmeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phin_ty -- 6 Nisan 2008; 13:35:54 >

• Farklı alternatiflere yönelmeni öneririm. Raks'ın önünde uzun bir yolun olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.