Şimdi Ara

***w810i, K750i, w800i için Super Function 6.3 Kamera Sürücüsü***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
7.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kamera Sürücüsünü Üreten Kişi: Strong (Yunanistan)
    Üreten kişinin Telefonu: Eski k750i yeni k850i kullanıcısı. (Artık yeni Super Functionlar çıkmayacak. Çünkü k850i için camera driverlar üretecek...)
    Türü: Manuel Kamera Sürücü
    Driver indrimek için adres (İçindeki dosyalar tarafımca yeniden düzenlendi):
    http://rapidshare.com/files/144129872/Super_Funtion_6.3.rar.html

A. Neden Manuel Kamera Sürücüsü?
    Çünkü otomatik kamera sürücüleri genel olarak belli şeyleri düzgün yapmaya ayarlıdır. Bunu sürücüleri yapan kişiden çok, sürücünün kullandığı cihazın sınırları belirler. Bu yüzden bazı Kamera sürücüler makrolarda, bazıları manzara çekimlerinde, bazıları kapalı mekanlarda vesaire iyi çeker.
    Her ortamda daha iyi performans alabilmek için cameranın fonksiyonlarını kullanabilmemiz gerekir ki işte manuel driverlar bunu sağlar...

B.Neden Super Funtion?
    Şu an yapılmış iki tane manel driver var. Bunlarda biri, Polonya'dan Raderski'nin ultra camdriverı, Yalnız kullanması çok zor ve driverı kullanmadan önce özel bir programla kendi ihtiyacınıza göre ayarlamalısınız.
    Diğeri ise Strong'un Super Function'ı, bu driverı kullanmadan önce saatlerce kendinize göre ayarlama yapmak zorunda kalmazsınız, genel kullanıcı ihtiyaçlarına göre makul seçenekler sunarak ayarlanmıştır.

C.Genel olarak Super Function 6.3
    Bu seri 5.5 e kadar Kriomag 21.9 camera driverı temel alarak işlem yapardı. 5.6 sürümünden sonra Kriomag 21.91 veya Kriomag 21.93 üzerine inşa edilmeye başladı. 6.3 sürümü 21.91 üzerine inşa edilmiştir.

6.3'ü incelediğimizde:
    6.2 sürümündeki facialar düzeltilmiş, MXE-60 harici flashlerle çekilen fotoların fazla parlamaması için 5.6 sürümündeki bazı modlar geliştirilerek eklenmiş.
    Nedir bu modlar? Led ışığını veya Mxe-60 ı kullanırken çekilen cisim çok fazla parlayıp beyazlıkları abartmaması için camdriver çekilen fotoğrafa çekimden sonra renk doygunluğu Contrast ekler.
    Bunun yanında bu fonksiyonu güneş ışığı altında kullanırsanız canlı renkler alabilirsiniz hepsinin örneğini ilerde paylaşacağım...
    Ama en çok dikkatimi çeken şey, noise temizleme özelliğinin en iyi bu driverda olması. Shutter speed dediğimiz olaydan bahsediyorum. Manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz noise temizleme oranını. 6.2 de telefonun kapasitesinin üzerinde seyreden bu fonksiyon, 6.3 de düzeltilmiş.
    Bunun yanında eski Super Funtionlar gibi "üzerine fonksiyonlar eklenmiş Kriomag" değil, basbaya yeniden ayarlanmış bir super funtion karşımıza çıkıyor....

D. Artıları Eksileri

Artıları
    Her şeyden önce fotoğraflardaki keskinlik... Saydığım telefonlar için şimdiye kadar binlerce driver çıktı. Bunlardan en en başarılısı 4 tane: Ultra, Kriomag (Yine Raderski'nin ürünü), Super Function, Petkoxray.
    SF 6.3 bunların arasında fotoğraflardaki nesneleri ele aldığımızda en keskin ve ayrıntılı fotoğrafları veren driver.
    Bunun yanında iyi ayarlamalarla iyi bir noise temizlemesi var... Fonksiyonlar ise w810i nin sınırlarını düşündüğümüzde çok iyi hazırlanmış ama biz test çekimlerinde telefonumuzu çok zorlayacağız, hem öyle zorlayacağız ki telefonumuz fotoğraf çekmek için focus işlemini bile yapamayacak ama noise da bırakmayacağız Bir de Ultra camdriverı da düşündüğümüzde hızlı "alışılabiliritesi" (yuh ne yaptım ben!)

Eksileri
    Super Funtion 5.5 ten sonra 5.6 ile birlikte Kriomag 21.9 terkedildikten sonra fotoğraflardaki noise temizleme arkasında çizgi halinde izler bırakmaya başladı, özellikle gece çekimlerinde bunu farkedeceksiniz. Özellikle düşük ışıklı bölgelerde çekim yaparken resmin dokusunda yukardan aşağı çizgiler göreceksiniz ama bu benim gözümü hiç de rahatsız etmiyor. Çünkü Sp5.5 harika çok başarılı bir driverdı ama ayrıntıları çok kaçırırdı. Ayrıntıları kaçırmamak için buna mecburuz... Bir de 40 demeyeceğim 80 yılın başı telefona reset attıran bazı bugların devam ettiğini hissediyorum ve başıma bir defa başıma geldi, SF5.5 te bu hiç olmazdı çok kararlı bir driverdı... Bu buglar 6.2 de çok fazla vardı ki o yüzden 6.2 deki facialar büyük oranda düzeltilmiş dedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 10 Eylül 2008; 18:31:11 >

• 2. KULLANIM KILAVUZU

Driver Kullanım Kılavuzu

Şimdi aşağıda camdriverın fonksiyonlarını paylaşıyorum İngilizce:

-2.0: CUSTOM WHITE BALANCE 1.0 (reset white balance) 1.1 (read white paper) 1.2 (lock white balance)
    -1.7: SPOT photometry 1.0 off 1.1 on
    -1.3: CHANGE Scene (1.1 Portrait-1.2 Landscape-1.3 Twilight Portrait-1.4 Twilight Landscape- 1.5 Sports-1.6 Beach/Snow-1.7Document)
    -1.0: ZOOM 4x - video 8x
    -0.7: CONTRAST
    -0.3: PROFILE 1.1 (Low Light) - 1.2 (Cloudy Outdor ) - 1.3 (document)
    0.0: FOCUS 1.0 is auto,1.1 infinite 1.2 manual focus half press shuter button manual focus 1.2 - 4.0 ( +/- )
    +0.3: EXPOSURE (decrease/increase 1.1- 2.0 Normal - 3.5)
    +0.7: SHUTTER SPEED (1.1- 4.0 increase/decrease speed viewfinder preview)
    +1.0: SATURATION manual (1.1 default 1.2 - 4.0 decrease/increase)
    +1.3: WHITE BALANCE BLUE (1.1 - 4.0 add blue)
    +1.7: WHITE BALANCE YELLOW (1.1 - 4.0 add yellow)
    +2.0: WHITE BALANCE GREEN-RED (1.1 - 2.5 add green 2.5 - 4.0 add red)

Nasıl ayarlanır?

Baştaki +0.7, -0.3 denilen şeyler joystick (orjinalinde EV ayarı) üzerinden yapılır...
    Satırların sonunda yazan 1.1 - 4.0 gibi şeyler ise joystick ayarından sonra zoom tuşları (volume +-) üzerinden yapılır... Bu bilgilerin bulunduğu txt uzantılı dosyayı telefonun bir yerinde bulundurmanızı, unutunca bakmanızı öneririm. Zaten bir süre sonra ezberlersiniz hepsini, eliniz hızlı hızlı gerekn ayarları yapar...

Şimdi bunları tanıyalım:

CUSTOM WHITE BALANCE:
    Döküman çekim modudur. Beyaz kitap sayfası parlamaz bu mod sayesinde...
    Bu mod ilk defa Kriomag camdriverlarda kullanılmıştır.
    Kullanım:
    Kamerayı çekeceğiniz kitap sayfasına tutarsınız ve bu ayarı 1.1 e getirirsiniz. O zaman camdriver ortam ışığını okur ve ekran biraz kızıllaşır. O zaman 1.2 ye getirirsiniz bu ayarı ve çekersiniz...

SPOT
    Sanki arkadan spot ışığı yansıtılıyormuşçasına çekim yapmanızı sağlar. Makrolarda ise çekilen cisimlerin çevresini nispeten karartır.
    EV -1.7 ye 1.1 bu fonksiyonu açar...

CHANGE Scene
    Telefonumuzuda orjinalde siyah beyaz, sepya gibi modlar bulunur.
    Bunlar ise camdriverla gelen mazı modlardır. Çekilen cismin ön tarafını netleştirip arkada tarafı bulanıklaştıran portre fonksiyonu burda bulunur..
    Orada sırayla şunları söylemektedir:
    (1.1 Portre- 1.2 Manzara -1.3 Alacakaranlık Portre-1.4 Alacakaranlık manzara- 1.5 Spor-1.6 plaj/karlı-1.7Döküman)
    Yalnız buradaki alacakaranlık olayını k serisindeki Alacakaranlıklarla karıştırmayalım. Onlar bir takım gece modlarıdır. Bu ise sepya gibi bir ayardır.

ZOOM
    Bu driverı kullanan arkadaşlar öncelikle zoom yapamamaktan şikayetçidir. Zoom fonksiyonu -1.0 üzerinde bulunur... Yani joystickle -1.0 a gelir sonra zoomlarsınız, 5.5 teki zoom daha iyiydi gibi gelir bana hep.

CONTRAST
    Genel parlaklık ayarıdır. Bu fonksiyonu yükselttikçe fotoğrafınız beyazlaşır. Gerçi bazen göz aldanması yaparak noise düşürme işlevi de görür.
    Ne oluğunu görürsünüz ama pek işinize yaramaz, ben bu alana sharpness (keskinlik) fonksiyonu eklenmesi önerisinde bulundum)

PROFILE
    Çok işe yarar bir moddur.
    Bu profil 1.1 de iken, düşük ışıklarda çekim yapmanızı sağlar (nesneleri biraz parlatarak),
    1.2 de ise bulutlu havalar için ayarlanmış (pilajda daha iyi çekiyor gerçi),
    1.3 de ise gereksiz bir döküman modu bulunuyor...

FOCUS
    Bu değer 1.1 iken sonsuza (infinite mode) zoomlar kamera sürücüsü, manzara çekimlerinde idealdir (örnek resimler gösterceğim)...
    4.0 a doğru gelinince camdriver daha yakınlara sabitlenir... Makro modunda ise bu fonksiyon manuel makro görevi görür.. 6.3 ün makroları çok başarılıdır.

EXPOSURE
    Orta parlaklık diyorum buna, genel olarak fotoğrafın değil, çekilen nesnelerin parlamasını sağlar. Sabah çekimlerinde Shutter Speed fonksiyonunu kullanmak için ve gece karanlığında bazen işimize yarayacak...

SHUTTER SPEED
    Diğer driverlarda bilmem ama bu driverda durum şu:
    Bu en önemli fonksiyonumuz, Şimdiye kadarki manuel driverların içinde bu özelliğin en iyi olduğu driver bu, Raderski'nin Ultra kamera driverındaki shutter speed halt etmiş... Bu mod Gece modunu oluşturan fonksiyondur (Anladığım kadarıyla çünkü 4.0 da tam bir gece modu oluşuyor)
    O anki İhtiyacınıza göre hızlı çekim yapmanızı, istediğiniz zaman maksimum noise temizlemeli resim çekmenizi sağlar, yani bu fonksiyonla noise temizleme oranını ayarlayabilirsiniz... Bu fonksiyon 3.7 den sona gece çekimi moduna yaklaşır. Yani gece çekimi modundan daha hızlı bir gece çekimi olur... Eğer Gece çekimi modunda iseniz, iki kere gece çekim modu olur ki fotoğraflar aydınlık çıkar (bir garip ama göstereceğim) Sabahları bu fonksiyonu kullanmak için Exposure oranını 1.1 e yani en düşüğe getirmenizi sonra shutter speed i artırmanızı öneririm... İşte bu özelliği, bu driverı kapalı mekan çekimlerinde tartışmasız açık ara lider yapıyor. Sabah çekimleri için ise zaten full sharpness var otomatik olarak...

SATURATION
    Renk doygunluğu oranıdır. Evde televizyonunuzun ekranından gelen renkleri nasıl doygunlaştırabiliyorsanız burda da fotoğraftakileri aynen öyle yapabilirsiniz... 1.2 de siyah beyaz olur 4.0 a doğru pastel renkler devreye girer....

DİĞERLERİ: WHITE BALANCE X
    Sırayla mavi , sarı, kırmızı, yeşil ağırlıklı resimler çekmenizi sağlar fazla kullanmıyorum ama deneyin derim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 10 Eylül 2008; 23:19:31 >

• 3. SUPER FUNCTION 6.3 ile ÇEKİM İPUÇLARI

1. Işığa karşı çekme 6.3 yardımıyla

Normalde telefonumuz ışığa karşı fotoğraf çektiğimizde şöyle bir görüntü oluşturuyor:

Yalnız shutter speed fonksiyonunu kullanarak bu sorunu çözebiliyoruz:

2. Maksimum noise temizlemeli gece çekimleri...
    Parlaklığı ellemeyelim. Shutter speed i maximuma çıkaralım gerekirse gece modunu açalım ve focusu infinite yapal1m 1.1 ile...
    Aşağıdaki fotoğrafta noise görünmüyor ama noise temizleme çizgileri görünüyor gece modunu ise açmamıştım Çünkü ilerdeki kızıllıktı benim için önemli olan...

3. Canlı Renklerle Doğa Makroları Çekmek
    Gayet basit olacak. Led ışımızı açarak Contrast ekleyici Mxe-60 modunu açarak fotoğrafımızı çekiyoruz, gölge varsa Potansiyel noise tehlikesi vardır Shutter speed i ayarlıyoruz..
    Gerçi bu resmi çekerken elim çok titredi başarılı değil...

4. Canlı Renklerle Manzara Fotoğrafları Çekmek
    Bu işlemi yaparken zaman kaybetmemek için focusu infitine yapıyoruz (1.1) Ledi açıyoruz. Ortam ışığına göre Shutter Speed i ayarlıyoruz ve çekiyoruz...

5. Döküman Çekimi
    EV-0.3 e 1.3 ten telefonunuzu döküman çekim moduna getirin daha fazla özel ayara gerek yok çekin,
    Aşağıdaki resim renkleri olduğu gibi yansıtmaktadır..

6. Mxe-60 ile maximum noise temizlemeli resimler çekmek
    Dikkat bu işlem telefonlarımızın kapasitesini aşırı zorlamaktadır. Öyle zorlamaktadır ki telefonumuz zoom işlemini bile yapamayacaktır. Bunu kendimiz manuel olarak yapacağız....
    Bu çekimi yapmamız için linkte paylaştığım beta 3 driverı kurmalısınız zaten ben hep onu kullanıyorum.
    Normalde kamera sürücüleri Enhanced özelliğini MXe-60 ta kullanmaz, kullanamaz. Yalnız SP6.3 beta 3 ile bu mümkün...
    Kamerayı açıp EV0.0 a 1.1 den telefonu infinite mode getiriyoruz. Gece modunu durumuna göre açıyoruz. Shutter speedi maximum yapıyoruz. Bu işlemden Sonra MXe-60 ı takıpyoruz ve fotoğrafı çekiyoruz.
    Fotoğraf ortalama 4 saniye içinde çekilecektir. Bu süre içinde telefonu titreştirmeniz önemli değildir...
    Aynı çekimi tekrarlamak istiyorsanız, mxe-60 ı çıkarıp her şeyi baştan yapmanız gerekmektedir...

Devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 13 Eylül 2008; 18:13:33 >

• dostum bu konu ne böyle ben bişey anlamadım! hani cam driver nerde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

dostum bu konu ne böyle ben bişey anlamadım! hani cam driver nerde?

konu anladığım kadarı ile güncelleniyor
  • Biraz sabır Bu konu 2-3 günde tamamlanacak gibi...
    Ama manuel bir driver için böyle bir konu artık şarttı..
  • bu strong un K850i için cam driver çıkarması baya iyi olur hani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu günlük bu kadar
    Devam edecek
  • bittiğinde harika bir konu olacağa benziyor ne de olsa bu driveri k750i'me atmayı düşünüyorum uzunca bir süre telefona driver atıp atmama konusunda kararsızdım ancak sanırsam sürücümü buldum tabi tam karara konu tamamlandığında varacağım

bekliyoruz

• Çok yararlı bir konu, ellerine sağlık @CrusaderZone
  • paki yükleme şeklini de vercek misiniz arkiler?ben setool dan dosya yüklemöeyi yapamadım daha doğrusu setool u nerden bulcamı bilemedim
  • @Hunter
    Çok teşekkür ederim, elimden geleni yapacağım

@.:c:E:E:E:m:.
    Pişman olmazsın HIzla bitirmeye çalıyorum, arşivden örnek resimler bulmak biraz zorluyor ya da ben örnek resim çekeceğim...
    Sen de attığında driverın meyvelerini (fotoğraflarını) birlikte toplarız

@walkman8
    Phileo Sophia arkadaşımızın w810i ile ilgili konusunun (hatta külliyatının) ilk sayfasına bakabilirsin, dökümanları ve yöntemleri ayrıntılı biçimde açıkladı sağolsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 10 Eylül 2008; 23:10:13 >

• k550 için de geçerli mi...
  • Ne yazık ki boardlar çok farklı çünkü... Ama MHQ çok iyi iş görüyordu k550i için bildiğim kadarıyla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 10 Eylül 2008; 23:18:16 >
  • yok dostum bu driver w810 w800 ve k750 için uygun.. Ayrıca Crusader eline sağlık baslamıssın yine döktürmeye :)

Bakalım biraz daha tribün olalım konuya 8.52 den vazgeçmem gibi duruyo ama belli de olmaz :D alıştık bir kere otomatiğe :D:D
  • umarım bir an önce çıkarırsınız sizlere kolay gelsin.de bu programı kurduktan sonra memnun kalmazsak eğersilebiliyor muyuz.
  • @__CurshoT__

Çok teşekkür ederim.
    Bu gün biraz ev işleri vardı çok yordu ve nete girecek zamanım olmadı ama bu konuyu ve dökümanları yarına tamamen oıluşturacağım...
    Sizin de deneme fotoğraflarınızı görmek isterim kişisel olarak

@walkman8
    Tabi ki...
    Orjinali ya da başka bir modlanmış driverı kurabilirsin....
  • Peki bu driver ı nasıl yükleyeceğiz?Onuda anlatırsan tam süper olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Phileo Sophia

KAMERA DRIVER YÜKLEME - DEĞİŞTİRME

Farklı camdriverler ile telefonun kamerasına yeni özellikler katabiliriz. Mesela 4X olan yakınlaştırmayı cam driver yükleyerek 16X yapabiliriz, renk tonlarını daha canlı yapabiliriz, odaklama hızını daha iyi yapabiliriz, saniyede 30 kare video kaydı yapabiliriz. Kısacası her cam driverin kendine özgü özellikleri ve kalitesi vardır.

Cam driverler cid:49 , cid:50 ayrımı olmadan bütün modellerde çalışır. PATCH yüklemesinde olduğu gibi değildir, her versiyonda farklılık göstermez.

1. YÖNTEMLE CAM DRIVERYÜKLEMEK
    Bu yöntemle sadece bilgisayar bağlantısı kurarak cam driver yükleyebiliriz.

1 - Masaüstünde iç içe ifs/settings/camera klasörü açılır.
    2 - En içteki camera klasörünün içine cam driver dosyası kopyalanır.
    3 - En dıştaki ifs klasörü ziplenir. (rar olmayacak zip olacak, telefon yazılımı rar uzantısını tanımaz)
    4 - Setool programından telefon modeli seçilir, MISC files ile ifs.zip dosyası seçilir.
    5 - FLASH butonuna tıklanır.
    6 - Telefon kapalı konumdayken c tuşuna basılı tutularak USB telefona bağlanır.
    7 - Program batarya uyarısı verdiği zaman USB telefondan çıkarılır.
    8 - Batarya çıkarılıp takılır.
    9 - READY butonuna tıklanır.
    10 - Telefonun c tuşuna basılı tutularak USB telefona bağlanır.
    11 - Cam driver yüklemesi tamamlanınca setool programının akan yazı kısmının en altında Eleapsed Second yazar ve Quit tuşu aktif olur.
    11 - Cam driver yüklemesi tamamlanmıştır telefondan usb yi çıkartıp telefonu açabilirsibiz.

2. YÖNTEMLE CAM DRİVER YÜKLEMEK
    Bu yöntemle hem bilgisayardan hemde bilgisayar bağlantısı kurmadan telefon menüsünden cam driver yükleyebiliriz.
    Bu yöntemi kullanmak için önce bir patch yüklemek gereklidir.

1 - CamDriver Klasörünü Diğer Klasörüne Taşıma Patchi telefona yüklenir.
    2 - Telefondan menü>dosya yöneticisi>telefon belleği>diğer klasörünün içerisine cam diye bir klasör açarız.
    3 - cam klasörünün içerisi boş iken kamera çalışmaz ekran siyah olur.
    4 - cam klasörünün içerisine cam driver dosyasını bilgisayar bağlantısıyla veya telefondan kopyalarız.
    5 - Telefonu kapayıp açarız.

NOT: CamDriver Klasörünü Diğer Klasörüne Taşıma Patchi sadece ilk başta 1 kez yüklenir. Artık cam driver yüklemek için bilgisayara bağlanmaya gerek kalmaz. Mesela benim hafıza kartında 10 tane kadar cam driver depo şeklinde duruyor. Cam driver değiştirmek istediğim zaman önce cam klasörünün içini boşaltıyorum, depoladığım camdriverlerden birini cam kalsörüne kopyalayıp telefonu kapayıp açıyorum. İsterseniz usb aracılığıyla da oluşturduğunuz cam klasörüne camdriver kopyalayabilirsiniz.

3. YÖNTEMLE CAM DRIVER YÜKLEMEK

Bu yöntemde ilk önce gelişmiş dosya yöneticisi patchi yüklemek gereklidir. W810i cid:49 R4DB005 W810i cid:49 R4EA031 olan telefonlar için kullanabilirsiniz. Gizli olan klasörlerin açılmasıyla ifs/settings/camera klasörüne ulaşıp cam driver yüklenebilir. Gelişmiş dosya yöneticisi patchleri, patch deposu bölümünde vardır

bunun için @Phileo Sophia tşkler

http://forum.donanimhaber.com/m_23080414/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 12 Eylül 2008; 0:50:29 >

• yailk defa camdriver yükliycem ben ama umarım başıma bişeygelmez .yanlı o manzara foto su çok güzel çıkmış bu daha çok programla mı yoksa ortamın havasıyla mı alakalı.neyse bir an önce yüklemi öğrenmeliyim desanki 2. yöntem daha bi kolay gibi geldi bana
    BREAKBEAT
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.