Şimdi Ara

WANBO X5 projeksiyon incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
42
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ampul Ömrü (Eco Mod). 20.000 Saat

ARTILAR;

+ ışık gücü 

Işık gücünün yüksekliği, gerçek 1100 ansi-lümen olması. 

Direk güneş ışığının girmediği aydınlık ortamlarda kullanıma imkan vermesi.

Daha önce bozulan cihazım LG nin 1000 ansi-lümenlik bir proj. unu kullanıyordum, bu cihazın parlaklığının ancak yarısını verebiliyordu, açıkçası şaşırdım.

Görmüş olduğunuz fotolar gündüz perdeler açık, bulutlu havada çekilmiştir.

TV alacaktım, onun yerine bunu aldım, hem tv hem de sinema amaçlı kullanıyorum. Evin loş ışığında tv yayınını kalite kaybı olmadan seyrediyorum.

+ kurulum kolaylığı: 

Yamuk ayarı yapılabilmesi (menüdeki adı: merdiven düzeltmesi), otomatik odaklama ve görüntü küçültme-büyültme özelliği olması sayesinde projeksiyonu makul ölçülerde istediğim yere koyabilme özgürlüğü. Projeksiyonu perdenin merkezine koyma zorunluluğu olmaması (yer problemi sebebiyle benim için en önemli özellik).

Ben perde kenarı hizasına yan duvara koydum.  

Ayrıca proj. un tabanında lastik ped lerin altında tavana veya yan duvara asmak için vidalama yerleri var.

+ görüntü kalitesi: 

300 dolar civarı fiyat yelpazesinde kabul edilebilir 1080p görüntü kalitesi. 

Görüntü kalitesi iyi, pikselleşme yok, köşelerde bulanıklık yok. 

kendi yaptığım çerçeveli 85 inç Gri perde kullanıyorum, gri perde ile siyah seviyeleri iyiye yakın düzeldi.

Görüntü netliği çok iyi, özellikle beyaz rengin saflığına hayran kaldım.

EKSİLER;

Bluetooth meselesi:

- Bluetooth' u sağlıklı çalışmıyor, kulaklığımın bt' si 5.3 olmasına rağmen sık sık kulaklık ile bağlantı kopuyor, ayrıca HDMI portundan gelen yayınlarda (tv box, tv+ gibi) ses gecikmesi oluyor. Anlaşılan o ki cihazda ki bluetooth hdmi den gelen sesi işlemekte geç kalıyor, ses gecikmesi idare edilemeyecek kadar kötü.

bu yüzden ben cihazın bt sini değil, tv box ın BT sini kullanıyorum, kulaklığım diğer cihazların BT siyle gayet iyi çalışıyor. (kulaklığım Qcy h3)

HDR desteği:

- HDR10 desteği var deniliyor ama tv box tan oynattığım "hdr10" filmlerin görüntü, ışık, renk kalitesi solgun ve kötü. Açıkçası HDR olmayan filmlerde görüntü kalitesi o kadar iyi ki hdr yi aramıyorum.

İlk açılış:

- Proj. da "ilk açılışta kendi menüsünden mi, yoksa hdmi portuna bağlı cihazdan mı açılsın ?" diye bir ayar var. Bölgesel ayarlar Türkçe olduğunda bu ayar çalışmıyor, ben "ilk açıldığında hdmi dan açıl" seçeneğini seçmeme rağmen kendi android menüsüyle açılıyordu. Çözümünü tesadüfen buldum; bölgesel dil ayarını İngilizce-Global yapınca düzeldi, ilginç bir hata. 

fan sesi:

- tahammül edilebilecek fan sesi var (35 db/m), filmin sessiz anında duyuluyor. fakat haberleri dinlerken, ya da film seyrederken duyulmuyor. Bildiğiniz gibi proj. ların ortak sorunu fan gürültüsü, günümüz teknolojisinde tamamen sessiz proj. bir hayal, 25 db proj. bulmak zor, bulunanlarda çok pahalı.  

Düzeltme:

Bu ürünün pro versiyonu çıktı 26 desibel imiş.

DİĞER DÜŞÜNCELER:

proj. un ses sistemi; ses sistemine verecek bütçeniz yoksa idare eder, kötü değil, ama öyle derin bass lar falan beklemeyin, 5.1 ses sisteminin asla yerini tutamaz, logitech z906 ses sistemim var, o yüzden ben proj. un hoparlörünü kullanmıyorum.

Görmüş olduğunuz fotolar gündüz perdeler açık, bulutlu havada çekilmiştir. 

İlginçtir, bozulan eski 1000 dolarlık proj. umda aynı koşullarda bu görüntüyü alamıyordum.

10 yıldır kullandığım bilinen bir markanın proj' u hesapta 1000 lümen gücündeydi fakat iddia ediyorum tahminen bu cihazın ışığının 1/2 gücündeydi, aldatıldığımı hissettim, bu cihaz 1100 ansi ise benim geçmişte 1000 ansi diye kullandığım proj. neydi, 100 lümen fark bu kadar olamaz…yani ışık gücü konusunda cihazın hakkını vermişler. 

Açıkçası bu fiyata göre bu eksileri önemsemiyorum, çünkü çoğunun çaresi var.

Bu cihazı 50k-100k fiyat aralığında cihazlarla kıyaslamak yanlış olur, 300 dolar fiyat yelpazesinde bence çok iyi bir cihaz.  

2 aylık kullanıma göre tavsiye ediyorum.

AYRINTILAR:

Perde olarak kendi yaptığım çerçeveler arasına gerdirilmiş fotolarda gördüğünüz yıllar önce Aliexpress ten aldığım ucuz anti-light metalik kumaş perdenin arka yüzeyini kullanıyorum. 

Niye arka yüzeyi ? açıklayayım; 

Bunu kendim keşfettim, satıcının tavsiye ettiği ön yüzeyi değil arka yüzeyi kullanıyorum, çünkü;

ön yüzeyi kullanmanın avantajı parlaklık daha yüksek olsa da, 30 derece görüş açısıyla kısıtlı. Ayrıca kafanı biraz yana kaydırırsan renkler yanar döner gibi değişiyor. 

Arka yüzeyin avantajı görüş açısı sınırı yok, nereden bakarsan bak ışık ve renk değişmiyor, fakat ışık yoğunluğu ön yüzeye göre daha düşük. Buna mukabil proj. un güçlü ışığı bunu telafi ediyor.

Toplu halde film seyredenler için 30 derece görüş açısı kötü bir şey, bu benim işime gelmediği için arka yüzeyi kullanıyorum, fotolarda gördüğünüz gibi arka yüzeyin daha az parlak olması bir dezavantaj oluşturmadı, Wanbo x5 in parlaklığı yüksek olduğu için bu dezavantajı ortadan kaldırdı.  

Yan açılardan fotoları da koydum. 

Duvara yansıtmayı da denemiş tecrübeli birisi olarak söyleyebilirim ki düşük maliyetle en iyi sonucu bu metalik perde arka yüzeyinde aldım. Her şeyden önce renk ve siyah seviyeleri daha iyi, ayrıca gri perdeler fazla ışığında gereksiz yere yansımasını önlüyor.

Aslında bu işin doğrusu çerçeveli ALR perde almak, ama onlarda çok pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Ocak 2025; 13:42:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Wanbo Mini Pro İncelemesi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.