2 kişilik Pirinç topları için: 150 gr Californis Calrose pirinci 1 çay kaşığı zencefil rendesi 1 diş sarımsak, ezilmiş 1 adet taze soğan, ince kıyılmış 2 gr taze kişniş, ince kıyılmış 1/2 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı susam 1/2 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı soya sosu 2 yumurta Un Panko ekmek kırıntısı ya da galeta unu Kızartmalık yağ Yeşillikler (servis için)
Wasabili mayonez için: ½ su bardağı mayonez 1 tatlı kaşığı wasabi 1 çay kaşığı lime suyu 1 çay kaşığı susam yağı 1 çay kaşığı siyah susam 1 dal Frenk soğanı, ince kıyılmış
1. Pirinci yıkayıp süzün. 300 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Pirinci zencefil rendesi, sarımsak, taze soğan, kişniş, pul biber, soya sosu, çörek otu ve susam ile karıştırın. 2. Avuçlarınızı biraz su ile ıslatıp pirinçten bir çorba kaşığı kadar parçalar alıp yuvarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Un ve panko ekmek kırıntısını 2 farklı tabağa koyun. 3. Kızartma yağını tencereye koyup 170 dereceye gelene kadar ısıtın. Pirinç toplarını önce una, sonra yumurtaya, son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağa atın. Altın rengi alana kadar tüm pirinç toplarını kızartıp kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağlarını süzdürün. 4. Wasabi, mayonez, lime suyu, siyah susam, Frenk soğanı ve susam yağını bir kasede karıştırıp kızarmış pirinç toplarınızla birlikte servis edin. Her Bir Porsiyon için Değerler: Kalori: 688.7 gr Toplam Yağ: 46.7 gr Toplam Karbonhidrat: 41 gr Lif: 3.2 gr |
Bildirim