Şu Hooded Justice'in origin bölümü şahaneydi, TV'de izlediğim en iyi şeylerden birisiydi. Sebepsizce açıp izleyesim geldi.
Dizi çok iyiydi. Etkilendim.
ABDde halen ırkçılık tartışmaları yaşanırken bunun üzerine kurulu olması çok hoşuma gitti. ABD'nin en utanç verici olaylarından birisi hala siyah beyaz Latin gibi ırkçılık olaylarının yaşanması. Ve yetkililerin hiç bir şey yokmuş gibi davranması. Dizi geçmişten günümüze yaşanan bu ırkçılığın göstermeyi çok iyi hale getirmiş. Ozymandias'ın yaşadığı "cennet" ise çok ilginçti. Sonunda Dr. Manhattan'a bağlanmasını beklemiyordum. Olanları görünce garip geldi. O kısımları bir daha izlemek lazım.
ÇR Ve Zack Snyder'ın çektiği filmlerle alakalı spoilerlar bulunmakta
Dizinin orjinal ÇR'ye sequel olduğu apaçık ortada. Filmle hiç alakası yok. Sonundan tut, konuşmalar ve olaylar farklı. Fakat yine de çizgi romanına sadık kalan filmlerden birisi. Orjinal ÇR'de sonunda Dr. Manhattan'a karşı birleşmiyorlar. Dizide görülen başka boyuttan geldiği sanılan yaratıklara karşı birleşiyorlar. Ve sanırım sadece New York'ta oluyor ve daha az kişi ölüyor. Dizideki Jon ile ÇR'deki veya filmdeki ÇR hakkında bağlantı kuramadım. Dr. Manhattan acayip zayıf ve etkisiz kalmış. Bu yönü hiç hoşuma gitmedi. Dr. Manhattan'ı çrde yok etmenin bir yolu yok. Anladığım kadarıyla da zaten fiziksel varlıktan öte bir şey. 4. Boyutta yaşayan bir varlık. Kendi sonundan uzaklaşamaması çok trajik olmuş. Belki de sadece zamanın bir kuklası olduğunun bir kanıtı olabilir. Fakat yine de plot yüzünden zayıf kaldığına inanıyorum. Zamanı değiştirip yeni evren oluşturabilen (Flashpoint) bir karakterden bahsediyoruz. Yani Europa'da hayat oluşturmuş Faso fiso.
2. Sezon çıkmayacakmış. Yani haklılar da ne anlatacaklar ki? Bitmesi iyi oldu. Bence buna benzer bir film veya dizi görebiliriz HBO'dan.