Şimdi Ara

Water Block Organizasyonu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: m134

Bu dfi blok un yüksekliği ne kadar acaba?1 cm den yüksekse ekran kartına değme durumu olabilir de ondan soruyorum.

Slm
    Asagıdakı fotodan ınceleyebılırsınız, urunun baglanmıs ve herhangı bır değme soz konusu değil

Water Block Organizasyonu...

Daha fazla bilgi için
    Tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiloop870 -- 25 Ekim 2005, 22:20:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: antiloop870

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur
    bunu biz yaptık arkadaşla.. içinde ORing kanalı var sökmesi ve temizlemesi çok kolay, kapatırken sıvı conta veya silikon kullanmaya gerek kalmıyor
    sökülmüş halinin fotolarını da koyucam bu akşam.
    elimizde bolca malzeme var seri üretim için aylar önce aldık kenara koyduk, hatırlayanlar olucaktır DFI'lar için NB Bloğu yapıcaktık ancak arkadaş evlendi ve bi sürü zaman sorunumuz oldu, şimdilerde herşey düzene girdi gibi, sanırım talepler de yoğun olduğu için CPU Blok üreticez bol bol yakında
    Bloğun üzeri 7mm lik alüminyumdur. polisaj yaptık parlattık
    tabanı 10mm elektrolikid bakırdır. o da polisaj vs..
    vidalar paslanmaz çelik alyan vidadır. rekorlar paslanmaz çelik pnömatik rekorudur. 8-12lik pnömatik hortumlar kolayca takılıp sökülebilir. kelepçe fln gerektirmez.

Slm

King sen kolay temızlensın conta kanalı olsun fln derken bloğa kanal yapmayı unutmuşsun, bunun ıcın cnc kullanmaya gerek bile yok frezede kolaylıkla ıslenebılır, ayrıca performansı ıle ılgılı suphelerım var, yuzey alanı cok dusuk, su blogun ıcınde fazla kalamıyor, conta kanalı yapacagım derken bakırın hacmını arttırmıssın bu da dıger bır kayıp sebebı...

bu zaten ilk ürettiğimizdir. bundan sonrakilerin kanal çizimi yapıldı. o gördüğün kanalın içinde tam orrada bir şerit olucak tabanın yüksekliğinde. temas alanını arttırmak için, bu blok 6 aydır DFI sisteme bağlı hizmet veriyor, performansı oldukça başarılı mrk etme. taban ölçüsü 7CM x 7 CM dir. taban bu kadar büyük olunca orda resimden pek anlaşılmıyo sanırım ama o kanal da oldukça büyük. genişliği 12mm! yani büyük ihtimalle piyasada bulunan hazır waterblokların hepsinden fazla büyük kanal..

• ayrıca bu bloğu kullanmaya başlamadan önce 1,5 sene falan Ergin Ateş ustanın bloklarını kullandım, ilk ve 2. revizyon olarak yaptığı blokları yani.. yukarıda fotosu da var hatta 2. revizyonun. yani blok performansları hakkında biraz tecrübem var diyebilirim.
  • quote:

quote:

bunu biz yaptık arkadaşla.. içinde ORing kanalı var sökmesi ve temizlemesi çok kolay, kapatırken sıvı conta veya silikon kullanmaya gerek kalmıyor
    elimizde bolca malzeme var seri üretim için aylar önce aldık kenara koyduk, hatırlayanlar olucaktır DFI'lar için NB Bloğu yapıcaktık ancak arkadaş evlendi ve bi sürü zaman sorunumuz oldu, şimdilerde herşey düzene girdi gibi, sanırım talepler de yoğun olduğu için CPU Blok üreticez bol bol yakında
    vidalar paslanmaz çelik alyan vidadır. rekorlar paslanmaz çelik pnömatik rekorudur. 8-12lik pnömatik hortumlar kolayca takılıp sökülebilir. kelepçe fln gerektirmez.

Slm

King sen kolay temızlensın conta kanalı olsun fln derken bloğa kanal yapmayı unutmuşsun, bunun ıcın cnc kullanmaya gerek bile yok frezede kolaylıkla ıslenebılır, ayrıca performansı ıle ılgılı suphelerım var, yuzey alanı cok dusuk, su blogun ıcınde fazla kalamıyor, conta kanalı yapacagım derken bakırın hacmını arttırmıssın bu da dıger bır kayıp sebebı...

king diyorsa dogrudur performansindan ben pek supe etmem o iyi dediyse cunu iyi deil dedigi urunude biliyorum normalde loadda 30u gecmiyodu cpu hemde normal bir radyatorle

• quote:

Orjinalden alıntı: DjiNN

quote:

quote:

Slm

king diyorsa dogrudur performansindan ben pek supe etmem o iyi dediyse cunu iyi deil dedigi urunude biliyorum normalde loadda 30u gecmiyodu cpu hemde normal bir radyatorle

EYWALLAH

• quote:

Orjinalden alıntı: m134

Bu dfi blok un yüksekliği ne kadar acaba?1 cm den yüksekse ekran kartına değme durumu olabilir de ondan soruyorum.

DFI NB bloğunun yüksekliği yaklaşık 14mm'dir. ekran kartına değmiyor.
  • Benim üretim hakkındaki düşüncemi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu CNC makinalari mühendislik fakültelerinin ve meslek liselerinin lab.larında oluyor. Aramızda böyle bir imkana sahip bir öğrenci varsa; üretimi onun kanalıyla çoklu olarak yapıp bu işi çok daha ucuza getirebiliriz. Çünkü profesyonel birinin CNC'yi bırakıp bizim işlerle uğraşması için istediği ücret "anasının nikahı" diye tabir edilen cinsten...

Aramızda böyle bir imkana sahip öğrenci var mı?
  • kendi bloklarımızı yapmamız iyi olur bu konuda antiloop870 arkadaşa teşekkür ediyorum zaten onun eseri olan bir bloğu kullanmaktayım...Bu projede bende destek olmak isterim fakat vakit problem oluyor...Kolay gelsin Eren...
  • Sanayide boş bir cnc bulmak çölde su bulmak gibi boş üniversalfreze bile bulunmuyor bulunsa bile ustalar bakır ile uğraşmak istemiyor.Toplu olarak yaptırılabilse 8-10 tane blok heralde hayır demezler.
    Üniversitelerde iş yaptırmakta zor üniversitede iş yaptırman için kurul toplanıyor piyasadan teklif alıp sana fiyat veriyorlar diye duymuştum halbuki oralarda ne frezeler ne cncler var görmesekte bilmesekte
    Şu anda yapılabilecek en kolay blok TT tipinde olanlar, maze 4 tipinde olanlara gelince mutlak cnc kullanmak gerekiyor cncyi progralıyacak birisini bulduktan sonra yapılması çok zor değil hadi en iyisini yapalım dedik Little river storm G5 den daha iyi olsun dedik ama nasıl ve kime yaptıracağız.
    Sonuş olarak iş bilgisayar başında çizim yapmakta değil yaptırmakta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hokkabaz

Sanayide boş bir cnc bulmak çölde su bulmak gibi boş üniversalfreze bile bulunmuyor bulunsa bile ustalar bakır ile uğraşmak istemiyor.Toplu olarak yaptırılabilse 8-10 tane blok heralde hayır demezler.
    Üniversitelerde iş yaptırmakta zor üniversitede iş yaptırman için kurul toplanıyor piyasadan teklif alıp sana fiyat veriyorlar diye duymuştum halbuki oralarda ne frezeler ne cncler var görmesekte bilmesekte
    Şu anda yapılabilecek en kolay blok TT tipinde olanlar, maze 4 tipinde olanlara gelince mutlak cnc kullanmak gerekiyor cncyi progralıyacak birisini bulduktan sonra yapılması çok zor değil hadi en iyisini yapalım dedik Little river storm G5 den daha iyi olsun dedik ama nasıl ve kime yaptıracağız.

Sevgiili Hokkabaz kardeşim
    Antiloop870 arkadaşın cnc ci bir tanıdığı var yani yaptıracak mekan var
    Şimdi sorun şu bloğun iç yapısına karar verelim...

• quote:

bu zaten ilk ürettiğimizdir. bundan sonrakilerin kanal çizimi yapıldı. o gördüğün kanalın içinde tam orrada bir şerit olucak tabanın yüksekliğinde. temas alanını arttırmak için, bu blok 6 aydır DFI sisteme bağlı hizmet veriyor, performansı oldukça başarılı mrk etme. taban ölçüsü 7CM x 7 CM dir. taban bu kadar büyük olunca orda resimden pek anlaşılmıyo sanırım ama o kanal da oldukça büyük. genişliği 12mm! yani büyük ihtimalle piyasada bulunan hazır waterblokların hepsinden fazla büyük kanal..

Slm
    Bu kadar buyuk bır blok yapmana gerek yok daha oncede soyledıgım gıbı ortada bır tane daha serıt olması cok fazla bırsey degıstırmeyecek, mass weight arttıgı ıcın yuzey alanı artmıs olsa bıle su gelen ekstra kutleyi diğerine nazaran sogutmakta zorlanacaktır.Ayrıca mevcut kanal genişliğinin 12 mm olması verimin artacagı anlamına gelmıyor netıcede tabana acacagın ınce ve sık şeritler verimini cok daha fazla arttıracaktır, dikkat edersen danger den maze 4 serısınde bakır kutlesını fazla kullanmasına ragmen perf. charttakı yerını koruyabılmek ıcın yeterlı performansı saglayamamaktadır -kaldı kı maze 4 lerde yuzey alanı cok daha fazla ve bırım zamanda sogutucu sıvı ıle temas eden bakırın alanı daha fazla, kütlesi daha azdır- Bunun yanı sıra danger den maze serısının %70 kutlesını kullanarak tdx serisini yapmıstır ve dunyadakı en performanslı water blokları lıstesınde ust sıralarda oynamaktadır (cathar'ın storm g4 ü ile birlikte)

Size tavsıyem cpu uzerındekı birim zamanda sogutulan kutle ve overall mass weight oranını ıyı ayarlamanız olacaktır...

• quote:

ayrıca bu bloğu kullanmaya başlamadan önce 1,5 sene falan Ergin Ateş ustanın bloklarını kullandım, ilk ve 2. revizyon olarak yaptığı blokları yani.. yukarıda fotosu da var hatta 2. revizyonun. yani blok performansları hakkında biraz tecrübem var diyebilirim.

Slm
    Tecrubenıze saygı duyuyorum;1999 yılında sizinkine benzer bir blok yapmıstım; o zaman istenilen degerlerı karsılıyordu; 2002 de maze serısını de kullanma ımkanım olmustu 2 ay kadar, ancak su asamada kullandıgımız cpuların ıhtıyaclarını yeterınce karsılayacak durumda oldugunu sanmıyorum; takdır edersınız kı bu ıslemcılerınde eskılere oranla sogutma ıhtıyacları arttı ve bızımde bu ıhtıyacları karsılayabılecek nıtelıkte tasarımlar yapmamız gerektıgını dusunuyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Satir Keyn

Benim üretim hakkındaki düşüncemi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu CNC makinalari mühendislik fakültelerinin ve meslek liselerinin lab.larında oluyor. Aramızda böyle bir imkana sahip bir öğrenci varsa; üretimi onun kanalıyla çoklu olarak yapıp bu işi çok daha ucuza getirebiliriz. Çünkü profesyonel birinin CNC'yi bırakıp bizim işlerle uğraşması için istediği ücret "anasının nikahı" diye tabir edilen cinsten...

Aramızda böyle bir imkana sahip öğrenci var mı?

Slm
    Beklentılerınızı anlıyorum ancak oncelıkle sizden tek rıcam blok tasarımı konusunda bıze destek olmanız; tasarımı bırakıp, durumu değerlendirmeye devam edersek çok fazla yol kat edemeyecegımız dusuncesındeyım...

quote:

Orjinalden alıntı: ^^AHMET^^
    kendi bloklarımızı yapmamız iyi olur bu konuda antiloop870 arkadaşa teşekkür ediyorum zaten onun eseri olan bir bloğu kullanmaktayım...Bu projede bende destek olmak isterim fakat vakit problem oluyor...Kolay gelsin Eren...

Slm
    Ahmet tesekkur ederım, insallah daha ıyılerı de yapılacaktır bende bunun beklentısı ıcerısındeyım; Tr de bu sektorun gelısmesı daha cok ter dokmeye ıhtıyacımız oldugu dusuncesındeyım

quote:

Orjinalden alıntı: hokkabaz
    Sanayide boş bir cnc bulmak çölde su bulmak gibi boş üniversalfreze bile bulunmuyor bulunsa bile ustalar bakır ile uğraşmak istemiyor.Toplu olarak yaptırılabilse 8-10 tane blok heralde hayır demezler.

Slm
    Olayın yapım asaması konusunda ıcınız rahat olsun; sızden tek ıstegım tasarımlarınızı burada bızımle paylasmanız, bu organızasyon ıcın fiyat/performans dengesıne daha fazla dıkkat edecegız ancak yeterlı sevıyede istek olursa g5 yapmak ıcınde ugrasırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiloop870 -- 26 Ekim 2005, 20:55:46 >

• walla elimdeki imkanlarla tabanı fazla detaylı işleyemem ama bundan sonra yapıcağım aynı model CPU Bloklarının tabanı 10mm elektrolikid bakır yerine 6,5mm fln olucak bakır. çünkü en son bulabildiğim malzeme o kadar incelikteydi. yani kütleyi düşürcem biraz.. bi de bu kanalın ordasından bi şerit geçirmek yerine yapabilceemi bi çeşit dizayn daha var.. 4 tane ince kanal gidicek bi delikten diğerine.. tek bir kalın kanal yerine.. eleştirilerini saygıyla karşılıyorum ben de, antiloop
  • quote:

walla elimdeki imkanlarla tabanı fazla detaylı işleyemem ama bundan sonra yapıcağım aynı model CPU Bloklarının tabanı 10mm elektrolikid bakır yerine 6,5mm fln olucak bakır. çünkü en son bulabildiğim malzeme o kadar incelikteydi. yani kütleyi düşürcem biraz.. bi de bu kanalın ordasından bi şerit geçirmek yerine yapabilceemi bi çeşit dizayn daha var.. 4 tane ince kanal gidicek bi delikten diğerine.. tek bir kalın kanal yerine.. eleştirilerini saygıyla karşılıyorum ben de, antiloop

Slm
    6.5-7 mm kalınlıkta 3.5-4 mm derınlıge ınıp kanallama yapmanız yapmıs oldugunuz bloga oranla cok daha faydalı olacaktır; unutmadan sunu da soyleyeyım hafıf olsun dıye bakır+alu kullanmakta bakırda korozyona sebep oluyor, ince bir tabaka bakır cok daha ıyı olacaktır kapak için

• Storm g5 isteriz..Ysptınızda almadık mı?

G5in yanında diğerleri TT gibi kalıo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 26 Ekim 2005, 21:47:06 >

• Slm
    Feno elinde daha fazla bilgi varmı ? Ufacık fotolarda ancak deneme yanılma yontemı yapabılırım,cok ınce hesaplar var bunun ıcınde
  • Arkadaşlar bu G5'in çalışma prensibini anlatabilirmisiniz. Bu resimlerle biraz zor anlaşılıyorda
    Ayrıca bu G5'in yapım maliyetide yüksek olucaktır. Astarı yüzünden pahalya gelmesin
  • Bşaka resimlerde vardı ama sildim gitti..bir ara merak salmıştım buna alayım die.210$ı görünce vazgeçmiştim hemde sadece aus. da vardı..Bir süredir msnden tartışıyoruz ben çözdüm gibi ergin abinnide yardımlarıyla da..Bu kingin kafa karıştı .bi bakayım tekrar foto bulmaya çalışayım..

Bu arada 15-20 talep olursa ergin abide yapabileceğini söylüyor..Biraz daha araştıralım..Olmadı g4ü alabilirim ben frzenda varmıi ondan kopyalarız aynı mantıktı çünkü..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.