Şimdi Ara

Water Block Organizasyonu... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiçbir firma vaya forum bloklar hakkında ayrıntılı değerler vermiyor ya göz kararı yapacağız yada bloklardan birertane alacağız böylece tam değerlerini öğreniriz.
    G5 te alt plakada pinler var orta plakdaki delikler tam pinlerin üstüne geliyor ilginç bir tasarım.G5 te ilk sorun pinlerin nasıl yapıldığı aklıma sadece pres ile ekstürüzyon geliyor yada kaynak olabilir diğer kısımlar cnc ile işlenebilir.birde G5 bakır değil gümüş G4 ise bakır ikisi arasında 1 derece bile fark olmuyor ama G5 yaklaşık 200 dolarken G4 50 dolar.Bence G5 için uğraşmaya değmez.
    2. en iyi tasarım Nexxos lar bunlar nispeten daha basitler ama işçilikleri yinede çok.
    3. ise rbx tarzı küçük kanallar ki benim terciğimde bunlar yapımı kolay ve performansı yeterli şu anda türkiyede alınabilecek en iyi blokladan olan zalmanlarda bu şekilde yapılmış.
    Ben bu konuda yeterince araştırma yaptım ve gelecek hafta 4. bloğumu yapıp deneyeceğim sizede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Bence ilk önce amacı tam olarak belirlemek gerekiyor. Burada fiyat ne derece önemli? Amaç en yüksek performanslı soğutucuyu tasarlamak ve imal etmek mi, yoksa cpu bloğunu kendimiz yapıp ucuza getirmek mi?

Eğer ilkiyse bence G5 tarzı bişey yapmaya çalışsak çok yerinde bir karar olur. Çünkü gerçekten elde edilebilecek en fazla yüzey alanı bu tasarımda gerçekleştirilmiş. Tek problem, suyun akışı kanallı bloklara göre biraz fazla engellendiği için basınç kaybının çok olması. Ama sanırım uygun bir pompa kullanarak (1200 l/h'in bu iş için yeterli olacağından kuşkum yok) bu sorun ortadan kaldırılabilir.

Benim bu blokta anlamadığım kısım suyun giriş çıkış bağlantıları. Su, bloğun bir tarafından girip diğer tarafından çıkacak. Doğru mu? Bu durumda bloğun alt kısmında neden tek bir tarafta delik var? Aslında daha önemlisi, alt kısım neden dümdüz değil? Acaba bloğun içinde bir ara plaka mı var?

not: yukarda bahsettiğim blok tasarımımın Ergin Ateş'in bloğundan farkı, bir ara plaka eklenmiş olması ve üst kapağın da bakırdan yapılmış olmasıydı. Ama ara plakaya kanal açtırmak delik delmekten daha zor olduğu için G5 tarzı bir blokta ara plaka kullanmak benim aklıma daha bi yattı.

• http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=83621
    bu adrestede biraz resim var. Galiba bu bloktaki amaç linkteki resimdede gördüğünüz havşa açılmış deliklerden bakır bloğun üzerine kesiti daraltılarak basıncı arttırılmış suyu püskürtmek. Bakır bloğada aynı delikler açılmış ama bu delikler kör delik. Ama anlamadığım parça üstten 3. parça bu nereye takılıyor? Yada bu parça 1. parçanın çevirilmiş halimi?

Yaw adamlarda nasıl bir blok yapmışlarsa bilmece gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csniper -- 26 Ekim 2005, 23:14:07 >

• Olay benim anladığımdan çok farklıymış ya!!! Hakkaten bu bloğun çalışma prensibi hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın, yoksa gece biraz zor uyuyacam gibi görünüyo
  • biz fenoyla çözdük prensibi.. imkansız olduğunu siz de görüp anlıycaksınız şimdi..
    ordaki iğnelerin içinden su geçiyor ve bakıra püskürüyor.. dikkat edin bakın iğnenin içinden geçiyor diyorum...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=83621

burda üstteki iğneli katmanın alt tarafı da alttaki resim işte.. yani iğnelerin içindeki delikler aşşadaki bakıra burdan püskürüyor...
     Water Block Organizasyonu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 26 Ekim 2005, 23:25:19 >

• Ben çözmüşüm olayı hatta bide video var. Dediğim gibi bakıra su püskürtülüyor
    http://www.shortonfinal.net/tex/Watercooling/WB20(1).avi
  • Tamam ama dikkat ettiysen alttaki bakırın yüzeyinde sadece iğnelere denk gelen delikler var. Yani siyah yüzeyle bakır yüzey birbirne yapışık durumda. Bu halde su nasıl bakır bloğun üstüne çarpacak ve delikten dışarı çıkacak? Ortada akış olabilecek bir yol yokmuş gibi görünüyo.

edit: Video herşeyi aydınlattı. Teşekkürler csniper Şimdi anlamadığım tek bir olay kaldı: bu blok nasıl bu kadar verimli çalışabiliyor? Suyun değdiği bakır yüzey neredeyse dümdüz! Yani temas alanı çok az! Nası ya??!!??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 26 Ekim 2005, 23:37:38 >
  • Hasbi hocam aslında suyun değidiği alan az değil. Çünkü su deliğin içine tamamen giriyor ve çıkana kadar bakıra temas ediyor. Buradaki performansı arttıran bir değer etken ise Diğer modellerde kanal açılmış blokların işlemci yüzeyine olan uzaklığı 5-6mm ise, buradaki bakırın delikleri ile işlemci yüzeyi arasındaki mesafe daha az olucaktır (yaklaşık mesafe 3-4mm kadar) . Buda işlemci yüzeyine daha yakın olduğundan ısıyı daha iyi düşürücek
  • quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

Hasbi hocam aslında suyun değidiği alan az değil. Çünkü su deliğin içine tamamen giriyor ve çıkana kadar bakıra temas ediyor. Buradaki performansı arttıran bir değer etken ise Diğer modellerde kanal açılmış blokların işlemci yüzeyine olan uzaklığı 5-6mm ise, buradaki bakırın delikleri ile işlemci yüzeyi arasındaki mesafe daha az olucaktır (yaklaşık mesafe 3-4mm kadar) . Buda işlemci yüzeyine daha yakın olduğundan ısıyı daha iyi düşürücek

Olay budur.Gerçekten farklı bir blok yapmış herif..Ergin abi yaparım dedi..Başka yapabilecek varsa bağlantı kuralım..İsteyen varsa bana pm lütfen 10 adete ulaşırsak blok yapılacak altında ise çok masralı oluor dedi ergin abi..Hadi çene yapmayın iş yapın biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 27 Ekim 2005, 0:23:46 >

• bu arada düzeltiyoruz... iğnelerin olduğu taraftan fışkırıyor su bakır tabandaki deliklerin içine..
    iğnelerin tersi olan delikli düz yüzeyden su giriş yapıyor yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

bu arada düzeltiyoruz... iğnelerin olduğu taraftan fışkırıyor su bakır tabandaki deliklerin içine..
    iğnelerin tersi olan delikli düz yüzeyden su giriş yapıyor yani

Bu kadarmı anlatılamaz .Kafa karıştırmak için birebir
  • şşşşşşşşş çaktırma kafa karıştırıyoruz iyice zor gözüksün diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

http://www.procooling.com/reviews/html/storm_g5_waterblock_review_-_1.php

buyrun bakın.. anlayın

Slm
    Size ve yardımcı olan diger arkadaslara tesekkur ederim linkler için; ancak benim msjımdan blogu bılmedıgımı çıkartmışsınız ancak benım anlatmak ıstedıgım teknik ozellıklerı bulunabılıyorsa bunun linkiydi...

• Slm
    Bu arada elimde cnc,torna,freze hersey mevcut ancak g5 i yapabılmek ıcın bır arkadasımdan yardım almam gereklı; en kısa zamanda g5 ile ilgili ayrıntıları yazarım buraya; ayrıca g4-5 harıcınde tasarımlarınızı hala beklemekteyım, g4-5 i görup fiyat performans dengesını unutmus olanlar ( fenonun dedıgı gibi yurt dısında 210 dolar oldugu goz onunde bulundurulursa) olabılır ancak buları da unutmamanızı tavsıye ederım...
  • ii çalışmalar gelişmeleri bekliyorum.buradan bilgilendirirsiniz ihtiyaç duyan arkadaşlara..Teknik olarak bilgi mevcut değil malesef elimde ama araştıralım..
  • şöle bişide üretim açısından falanda basit ve etkili olabilir
    bunları pramit yerine mermi çekirdeği şeklinde tepeleri yarım küre olan silindirler yada direk yarım küre olarakta yapılabilir belki
    bunlar bi sürü üretilip alt tabana kaynaklanabilir
    -cnc tezgahı olan bi müşterimiz yarım küre tepesi olan mermi ye benzer şeyler üretiyodu bol miktarda mesela-
    suda direk üzerlerine gelip sonra boş olan yerden çıkabilir
    işlemci çekirdeğinede yakın oldukları için en çok ısınanlar piramit/küreler olur baya etkili olur sanırım piramit daha iyi olur ama herhalde zira yüzey alanı daha çok.
    müşterime bi dahaki gibişime konuşiim mühendislerden biri meraklıydı bu işlere belki bişiler ayarlar. tam bu işler için bizim kulladığımız bakır diyodu hatta. hatta kafayı sıyırmıştı atom bombası yapmaktan bahsediyodu para olsada yapsak falan diyodu :P

• quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

Hasbi hocam aslında suyun değidiği alan az değil. Çünkü su deliğin içine tamamen giriyor ve çıkana kadar bakıra temas ediyor. Buradaki performansı arttıran bir değer etken ise Diğer modellerde kanal açılmış blokların işlemci yüzeyine olan uzaklığı 5-6mm ise, buradaki bakırın delikleri ile işlemci yüzeyi arasındaki mesafe daha az olucaktır (yaklaşık mesafe 3-4mm kadar) . Buda işlemci yüzeyine daha yakın olduğundan ısıyı daha iyi düşürücek

Tamam kardeş, su deliğin içine tamamen giriyo ama o delikler bakır bloğa temas etmiyor ki. Zaten temaz etse, bloğun içinde deliğin ucu kapanmış olurdu. Bu durumda o ince pinler işlemci yüzeyinden ısı çekmiyor denebilir. Yani tek görevleri suyun hızını arttırmak, dolayısıyla ısı transferini arttırmak gibi görünüyo.

Suyun işlemci yüzeyine olan mesafesini azaltmak çok da zor bir iş olmasa gerek. Bildiğimiz su bloğunun tabanını ince tutarsak aynı hesaba gelmez mi?

Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben ille de bilindik modellerden birini seçelim demiyorum. Sadece bu bloğun başarısının sırrının nerde yattığını merak ediyorum. Bu konulara biraz meraklıyımdır da

• ergin ustanın çıkaracağı fiyata göre bende alırım bi blok Fikir konusunda pek anlamadığım için yorum yapmasam daha iyi
  • ooo iyi iyi olacak galiba bu iş hakkaten de
  • +1...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.