O ufak borular oraya çakma, açılmış değil dikkatli bakarsanız o bölümde hiç bir iz yok .eğer açılma olsaydı iz olurdu..Çalışma prensibi csinperın çizimi gibi..ancak bu akdar perf. vermesi enteresan bence daha iyisi yapılabilir..Gerçi bu yapılsın bunada razıyız..Antiloop arkadaş gerekli çalışmaşısını yapıp ne kadara bize temin edeceğini açıklmasını bekliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: antiloop870
Slm Bu arada elimde cnc,torna,freze hersey mevcut ancak g5 i yapabılmek ıcın bır arkadasımdan yardım almam gereklı; en kısa zamanda g5 ile ilgili ayrıntıları yazarım buraya; ayrıca g4-5 harıcınde tasarımlarınızı hala beklemekteyım, g4-5 i görup fiyat performans dengesını unutmus olanlar ( fenonun dedıgı gibi yurt dısında 210 dolar oldugu goz onunde bulundurulursa) olabılır ancak buları da unutmamanızı tavsıye ederım...
g5'in fiyatı 210 dolar yurtdışında ama tamamı GÜMÜŞ'ten yapılmış. tamamını elektrolikid bakırdan yaparsan bu blok yarı fiyatından aşşa gelir zaten g4 le çok yakınlar birbirlerine ve g4 bakır olduğu için fiyatı 75 dolar civarında. g5, g4'ün daha çok delikli fln olanı...
Bu bloğun yapım resmi ve üretim zorluğu göze alınırsa bence bu blok hassas dökümde yapılmış. Bu şekilde tezgahta hiç işlenmemiş ancak maliyeti artmış olabilir.
Diğer tasarımların aynısını yapmaya çalışmanın bir değer katmadığınız sürece faydası pek olmayacaktır.
Erenin organizasyonuyla, en iyi fikirlerden oluşan bir tasarım yaratmanızı, işleyip denedikçe eksilerini görüp daha ileriki versiyonlara düzeltmenizi beklerim sizlerden.
Katar yıllarını bu işe vermiş birisi. Onun tasarımı yılların deneme yanılmasına dayanıyor.
Eğer ucuz blok yaptıracam diyorsanız alın bir bloğu yaptırın.
Hatta Ergin yapsın size, 50 ytl idi en son.
Gümüş kireç tutuyomu bakır gibi....
meke'ye sonuna kadar katılıyorum. Amaç ucuza blok imal etmek değil, en iyi bloğu tasarlamak olmalı. Burada bu kadar deneyimli insandan fikir alma imkanımız varken gidip varolan bir bloğa hiçbir ekleme yapmadan taklit etmeye kalkarsak gerçekten yazık olur.
Su soğutma olayını sadece bloktan ibaretmiş gibi algılamamak lazım.Yani dünyanın en performanslı bloğu yapılsa bile kullanılan diğer bileşenlerde çok önemli.Örneğin radyatör kaliteli ve verimli bir radyatör değilse sistem bir işe yaramaz.Aynı şekilde pompa,hazne hatta hortumlar bile önemli. Gözardı edilmemesi gereken önemli bir gerçek ise hiçbir su soğutma sistemi ile oda sıcaklığının altına düşülemeyeceğidir.(Buz-kopmresör,peltier vb. ek soğutucu elemanlar kullanmadan). Aynı ölçülerde 2 bakır kütleyi alıp birinin içine basitçe S şeklini vererek , diğerini de bilinen yada bilinmeyen en iyi dizayna göre işlesek bu 2 blok arasındaki fark 3-4C yi geçmeyecektir. Bir bloğun iyi veya kötü olmasını belirleyen kriterler önem sırasına göre:
1.Blok tabanın ne kadar düzgün olduğu, 2.kullanılan metalin ısı aktarım özelliği, 3.Su yolunun dizaynı.
Bu konuda daha yazacak çok şey var ama şu an fazla vakt,m yok isteyen olursa daha sonra devam ederim.
@Hasbi; Benim bu topıc'ı acmamdakı gaye fıyat/performans dengelı bir blok tasarımı yapmaktı ancak cathardı storm du g5 dı derken konu buraya geldı.
@erginates; Su ıle sogutma konusu gercekten cok detaylı bır konu sıze kalıtıyorum; yenı bır topıc acıp bilgi ve deneyımlerınızı burda paylasırsanız daha cok kısının bunlardan yararlanacagı dusuncesındeyım.
Ben anlamam G4,G5 bana bi tane dfi chipset bloğu ve işlemci bloğu yeter.Belki ekran kartına da bi blok olursa daha da iyi.Fiyat çok abartı olmazsa dediğim gibi 1 dfi chipset bloğu ve 1 işlemci bloğu alırım.Listeye ekleyebilirsiniz beni de yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme