Şimdi Ara

Waydroid İçin Hafif Dağıtım Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fedora 40 KDE kullanıyorum ek adım olmadan waydroid mükemmel çalışıyor.

Elime eski bir kasa daha geçti çift çekirdek 4gb ram 1gb ekran kartlı. Buna da waydroid kurayım diyorum ama KDE ağır gelir

En uygun hangi dağıtım ile waydroid kullanabilirim?

Android x86 çalışmıyor yada birçoğunun desteği bitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 9 Ağustos 2024; 9:29:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aradığınız yanıt değil ama...

https://manjaro.org/products/download/x86/

Manjaro'nun resmi ve topluluk sürümlerine bir bakın. Orada hafif desktop/GUI'li olanlar da var. Desktop/GUI kararınızı ona göre netleştirebiliriniz. Manjaro kullanın diye değil, desktop/GUI'lere karar verebilmeniz için yazdım.

• Waydroid için istiyorum aslında, dağıtım farketmez. Kasmasın yeterli.
    Wayland kullanan dağıtım olsa yeterli , Fedora 'nın KDE olmayan sürümü karışık geldi .
    Birde masaüstünü kullandirmayan dağıtımlara ayar oluyorum. Elementary os denen nanenin işleri bunlar

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

Saf Wayland kullanan bir Slackware görünüyor. Diğerleri -yanlış anlamadım ve yanlış bilmiyorsam- Wayland üzerine geliştirilen diğer desktopları kullanıyor.

VM kurup denemek illa ki aklınıza gelmiştir. Bir iki gün deneme sonrası karar verirsiniz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 11 Ağustos 2024; 14:17:8 >
  • Ya bidakka...

Slax var ya, dört yapraklı yonca logolu.

O scriptler ile özelleştirilebliyor kurulumu. Live USB de çalışabiliyor.

Bir tek... Slackware tabanlı (Debian tabanlı olanı da var çünkü) olanda... Wayland var mı bakmak lazım. Ha bir de baya bir emek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 12 Ağustos 2024; 20:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafyon

Saf Wayland kullanan bir Slackware görünüyor. Diğerleri -yanlış anlamadım ve yanlış bilmiyorsam- Wayland üzerine geliştirilen diğer desktopları kullanıyor.

VM kurup denemek illa ki aklınıza gelmiştir. Bir iki gün deneme sonrası karar verirsiniz bence.

Bilgisayarın kendisi vm gibi zaten hocam  zayıf cihaz olunca ıskartaya çıkarmak yerine deniyorum arada

• Wayland'e tam geçen Gnome ve Plasma dışında bir masaüstü ortamı yok diye biliyorum. Belki Sway WM pencere yöneticili bir dağıtım işinizi görür. Kullanması için ayarların yerini öğrenmeniz kısayollarına alışmanız gerekli, yarım saatte alışırsınız muhtemelen. Sway WM ile gelen Fedora masaüstü ve atomik masaüstü de var.

fedoraproject.org
    Fedora Sway Spin
    https://fedoraproject.org/tr/spins/sway/

fedoraproject.org
    Fedora Sway Atomic
    https://fedoraproject.org/tr/atomic-desktops/sway/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz araştırınca vaz geçtim. Bilgisayar core 2 quad lga 775 . Tarih öncesi yani.
    Ha Allah var ssd takip , Windows 10 ve supermium tarayıcı ile rahat iş görüyor ama waydroid 'in bu eski platformu desteklemediğini gördüm.

Windows ve hafif linux dağıtmıyla gideceğim
    Yanına da olursa android x86 kuracağım mecburen. Teşekkürler

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

Haa ben şöyle anladım durumu... Asıl başka bir bilgisayar var da... bu Waydroid yapmak istediğiniz ikinci bir zayıf bilgisayar.

Asıl bilgisayarda deneyin demek istedim VM'leri... desktop seçmek için.

Fedoralara gelirsek... çok ağır dağıtımlar onlar. Slax epey hafif.

• Slax iş görür.

• konuya tekrar ihtiyacım oldu.

fx 6300 +12 gb ram +ssd sistem var. Tamam fx eski işlemci de fedora kde hakikaten kasıyor.

Hani açılışta windows'tan daha çok bekliyorum. Genel kullanım da öyle.

ayrıca fedora'da diyelim ki bir güncelleme geldi, güncellemeyi yaptıktan sonra eski versiyon çekirdekleri grup menüsüne atıyor çorba oluyor.

fedora'da  GRUB Customizer kullanılmıyor, bunun için rEFInd deneyeyim dedim o kadar uğraşmama rağmen kararsız çalışıyor. Bazen boot ediyor bazen etmiyor boot menüsünü bozuyor, fazla betikler gizlenmiyor falan.

Kubuntu denedim pek beğenmedim, kararsız çalışıyor ayrıca mağazadan global tema çekemiyorum.Hata veriyor.

Slax+gnome kurayım dedim ventoy'a attım ama kurulum aşamasına geçemeden TTY ekranına atıyor.

şuan tekrar fedoraya döndüm.

bana kısacısı wayland+kde ve kullanımı kolay dağıtım lazım.

arch zor olur diye arco linux + hyperland denedim ama sevemedim çok karışık geldi hyperland

gnome sevmiyorum ama çaresiz ubuntu kuracağım gibi :)

bu arada mx linux'ta waydroid çalışmıyor bak o baya stabil dağıtımdı. Çalıştırabilseydim mx kuracaktım.

Bu arada hepsini canlı ortamda deniyorum. Windows 10 ile grub sorunu yaşayıp yaşamayacağını denemek için.

işten vakit buldukça geziniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 24 Aralık 2024; 12:12:47 >

• Merhaba, henüz bir çözüm bulamadınsa, bu bilgisayar özellikleri ile 2 farklı işletim sistemi öneriyorum. 1- Pardus xfce + Weston Compositor. veya 2- Bodhi Linux + Weston Compositor. Weston kompozitor, wayland için bir köprüdür. Kendi içinde komut istemcisi vardır. Bütün Waydroid kurulumu bitince, Weston pencresini tam ekran aç, Komut istemcisinden (waydroid show-full-ui) yazıp enter yap çalışmazsa şunu yaz: (sudo pkill waydroid) ,tekrar yukarıdaki çalıştırma komutunu yaz. Gerisini biliyorsunuzdur. Hatırlatma gibi düşünelim bilmeyenler okuyordur diye uzun yazdım.

• Yazmayı unutmuşum ilacımı garuda linux 'ta buldum.
    Chat gpt 'ye "Garuda linux waydroid kurulumu" yazdım benim yerime halletti büyük nimet bu.

Bazen en olmayacak dağıtımlara waydroid kurmanın yolunu soruyorum deepin os gibi ,çuvallıyor.

Kıyıda köşede kalmış linux dağıtımlarına chat gpt aracılığıyla waydroid kurdurmak hobi oldu.

Garuda 'yı da gören hayran kalıyor. Hayatı boyunca Windows kullanmış, bilgisayar ile tek ilişkisi oyun oynamak olan arkadaşım oyuncu bilgisayarına "bende bundan istiyorum" diye darlıyor.
    Yardım ve önerileriniz için teşekkürler

• Debian

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.