Şimdi Ara

WD 160 GB External HDD 2.5''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce Western Digital 160 Gb External HDD aldım.
    çok hoş bir cihaz.ama bir sorunum var.

Laptopun USB girişleri bozuk olduğu için PCMCIA girişine USB çoklayıcı KArt taktım.
    Flash disk gibi cihazları bu yolla kullanıyordum.
    Harddiski de burdan bağlarım diye düşündüm ama bu sefer çalışmıyor.
    başka USB si düzgün bilgisayara bağladım çalışıyor.
    Bu WD External Harddisk i başka bağlantı yoluyla çalıştırma şansım varmı.mesela Firewire (IEEE 1394) ?

• Bilgisayarınıza bağladığınızda nasıl bir uyarı alıyorsunuz?

Kullandığınız modelde bildiğim kadarıyla firewire girişi yok.. Eğer bilgisayarınızda firewire girişi varsa USB yi firewireye dönüştüren aparatlardan alarak kullanabilirsiniz..

Bir de kullandığınız usb kablosu çift başlı ise başka bir usb kablosu, eğer tek başlı USB kablosu kullanıyorsanız çift başlı USB akblosu ile deneyiniz..

Bu arada External Harddiskinizi bilgisayarınıza bağladığınızda diğer usb aygıtları çıkarınız..
  • Herhangi bir uyarı almıyorum.PCMCIA USB den bağladığım için gerekli gücü alamıyor diye düşünüyorum.

Cihazın Firewire giriş özelliği yok ama laptopda firewire girişi var.
    Nasıl bir dönüştürücü kullanabilirim.HDD nin girişi bildiğimiz 5 PIN li bir giriş.bir tarafı 5 PIN bir tarafı Firewire kablo bulabilirmiyim.
  • Benim de şu an elimin altında örnek bir dönüştürücü linki yok ama googleden bulabilirsiniz... Tabi bu şekilde kesin de çalışacak diye birşey söyliyemiyorum. Bunu da hatırlatmak da faide var.
  • bazı 2.5'' External HDD lerin kutusundan çift başlı ejder :) USB çıkıyormuş.
    bu çift başlı USB yi biraz daha açıklarmısın.
    PCMCIA CARD ın 2 tane USB si var.ikisine birden mi takacağım burasını pek anlamadım.
    o zaman çalışabilir mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbilen82

bazı 2.5'' External HDD lerin kutusundan çift başlı ejder :) USB çıkıyormuş.
    PCMCIA CARD ın 2 tane USB si var.ikisine birden mi takacağım burasını pek anlamadım.
    o zaman çalışabilir mi ?

İkisini de birden takmanıza gerek yok.

Ana kablodan ayrılan uç, artı gücü sağlar.. Çoğu zaman bu kabloyu takmaya gerek yoktur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

o zaman çalışabilir mi ?

Ana kablodan ayrılan uç, artı gücü sağlar.. Çoğu zaman bu kabloyu takmaya gerek yoktur..

o kabloyu herhangi bir takmadan nasıl artı güç sağlayacak
    süs diye koyulmamış dimi oraya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

o zaman çalışabilir mi ?

o kabloyu herhangi bir takmadan nasıl artı güç sağlayacak
    süs diye koyulmamış dimi oraya

Siz süs niyetine de kullanabilirsiniz... O size kalmış. Mesela, ben televizyonun üstüne koydum, çok güzel durdu..

• Deejay bizi diskoya götür

quote:

Siz süs niyetine de kullanabilirsiniz... O size kalmış. Mesela, ben televizyonun üstüne koydum, çok güzel durdu..

• quote:

3 gün önce Western Digital 160 Gb External HDD aldım.

Laptopun USB girişleri bozuk olduğu için PCMCIA girişine USB çoklayıcı KArt taktım.
    Bu WD External Harddisk i başka bağlantı yoluyla çalıştırma şansım varmı.mesela Firewire (IEEE 1394) ?

2.5" HDD kutuları çalışmaları için gereken gücü USB kapısından alırlar. Ancak USB PCMCIA kartlar güç iletme özelliğine sahip değildir. Bu yüzden, harici güç adaptörü olmadan USB HDD kutularını bu kartlara bağlayıp kullanamazsınız.

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: siyau

quote:

3 gün önce Western Digital 160 Gb External HDD aldım.

2.5" HDD kutuları çalışmaları için gereken gücü USB kapısından alırlar. Ancak USB PCMCIA kartlar güç iletme özelliğine sahip değildir. Bu yüzden, harici güç adaptörü olmadan USB HDD kutularını bu kartlara bağlayıp kullanamazsınız.

Saygılar

PCMCIA kartın arkasında 5V 1000ma yazıyor.
    External USB lerin de 5V ile çalıştıgını duymuştum..
    benim hala anlamadığım (dj ne kadar dalga geçerse geçsin) çift başlı USB nin diğer ucu nereye takılıyor ?

• çift başlı kablo yada Y kablo diyelim

usb harddisk gibi güç isteyen usb üniteleri eğer 2.0 bir usb yuvasına bağlanırsa tek kablo ile kullanılabilirler çünkü 2.0 bir usb yuvası hem data için hem elektrik için gereken gücü sağlayabilir fakat usb 1.1 olan bir yuva ikisinide sağlayamaz bu yüzdende Y kablo tabir ettiğimiz kablo kullanılır ve ana kablo burada data aktarımını yaparken ek olan kabloda takıldığı diğer yuvadan elektrik alarak h.d. yi besler.

umarım iyi anlatabilmişimdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: grimser

çift başlı kablo yada Y kablo diyelim

usb harddisk gibi güç isteyen usb üniteleri eğer 2.0 bir usb yuvasına bağlanırsa tek kablo ile kullanılabilirler çünkü 2.0 bir usb yuvası hem data için hem elektrik için gereken gücü sağlayabilir fakat usb 1.1 olan bir yuva ikisinide sağlayamaz bu yüzdende Y kablo tabir ettiğimiz kablo kullanılır ve ana kablo burada data aktarımını yaparken ek olan kabloda takıldığı diğer yuvadan elektrik alarak h.d. yi besler.

çok teşekkür ederim
    o halde ben bu kabloyu benim PCMCIA USB Kartına bağlayabilirmiyim.
    normalde tek USB ile çalışmayan HDD bu şekiLde PCMCIA KArtın 2 USB girişine bağlanmasıyla çalışır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbilen82 -- 7 Ekim 2007; 22:35:22 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: grimser

çift başlı kablo yada Y kablo diyelim

çok teşekkür ederim
    o halde ben bu kabloyu benim PCMCIA USB Kartına bağlayabilirmiyim.
    normalde tek USB ile çalışmayan HDD bu şekiLde PCMCIA KArtın 2 USB girişine bağlanmasıyla çalışır mı ?

Dostum ben san iyi niyetle cevap vermeye çalıştım ancak, sizin "o kabloyu herhangi bir takmadan nasıl artı güç sağlayacak, süs diye koyulmamış dimi oraya" şeklindeki cümlenizde alaycı bir tavır sezinlediğim için o şekilde yazdım. Eğer benim cevabım sizi kırdı, kusuruma bakmayın.

Gelelim sorunuzun cevabına: Şimdi bir çok 2.5" hddlerin yanında çift başlı USB kablosu veriler. 1. uç veri ve güç aktarımına, 2. uç da güç aktarımına yarar.

Bu iki kabloyu ne zaman beraber kullanırız?
    Masaüstünüzde ya da dizüstünüzde çok sayıda USB aygıt olur ve bu aygıtlar, gücü sömürmeye başlar. Sizin harici hddnizin de güce ihtiyacı vardır. Eğer harici hddnizi taktığınız zaman çalışlmadı ise, işte burda ikinci usb ucunu bilgisayara takıyoruz. Çoğu zaman zaten masaüstleri gerekli gücü sağlarlar, önemli olan dizüstü bilgisayardır. Biliyorsunuz dizüsütler pille çalışırlar. Harici hddniz (dizüstünüzde hiç bir usb aygıtı bağlı olmasa bile) masaüstünde tanımadıysa hemen diğer ucu devreye sokarız ki gerekli güç sağlansın..

Tabi gelişen teknoloji ile beraber, hem masaüstüler hem de dizüstüler gerekli güçleri, USB aygıtlara çok rahat sağlayabiliyorlar. O nedenle ikinci uç olan, güç ucunu, çoğu zaman takmaya gerek yok. Taksak da birşey olmaz takmasak da.. İsterseniz hddnizi başka, tek uçlu, bir usb kablosu ile de çalıştırabilirsiniz..

Olay bundan ibarettir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 8 Ekim 2007; 13:48:36 >

• bende de wd 160 gb modelı var ve anakartım eskı oldugundan usb 1.1 kullanıyorum
    dejaay adlı arkadasım usb 1*1 gereklı guc ve verı ıletımını saglayamaz demişssin
    ben bu hdd ıle baglantı sorunları yasıyorum baglantı kopuyor bazen arka arkaya baglanıp kopuyor
    bazen hıc kopmuyor vs..

bu sorun usb 1.1 den kaynaklanıyor o halde oylemı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: fnarsil

bende de wd 160 gb modelı var ve anakartım eskı oldugundan usb 1.1 kullanıyorum
    dejaay adlı arkadasım usb 1*1 gereklı guc ve verı ıletımını saglayamaz demişssin
    ben bu hdd ıle baglantı sorunları yasıyorum baglantı kopuyor bazen arka arkaya baglanıp kopuyor
    bazen hıc kopmuyor vs..

bu sorun usb 1.1 den kaynaklanıyor o halde oylemı???

usb1.1 ile ilgili görüşü ben yazmadım. Onu @grimser arkadaşım yazmış ancak böyle bir görüşe katılamayacağım. Sonuçta usb 1.1 ler de gerekli gücü usb den verirler. Öyla olmasaydı, en basidi klavyelerimizi, mauselerimizi..vs çalıştıramazdık. Biliyoruz ki çoğu bilgisayarın ön kasalarındaki usb girişleri 1.1 dir. Arka taraflar ise direk (anakrt üzerinden gelenler)ankart üzerinden geldikleri için 2.0 olarak çalışırlar.. Kaldı ki birçok arkadaş da harici hddlerini usb1.1 üzerinden çalıştırıyorlar.

Sizin sorunuza gelirse, sorununuz kablodan kaynaklanıyor olabilir.. Başka bir usb kablosu deneme imkanınız varsa, bir de o kabloyla deneyiniz.. Farklı usb girişleri kullanınız..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.