1 adet WD 320 GB 2,5" mini USB kablolu taşınabilir harddisc'im mevcut. Yıllardır sorunsuz kullanıyorum. fakat son zamanlarda hdd'den bilgisayara kopyalama yaparken sorun yok ama bilgisayardan HDD'ye kopyalarken 50-60'larda başlayan kopyalama hızı yavaş yavaş sıfıra kadar iniyor ve 1 GB'nin üzerinde kopyalamalarım sürüncemede kalıp bitmiyor olmuyor. kablodandır diye gittim Hama'nın en güzel kablosunu aldım veri doluyken biçimlendirme yaptım ama nafile. bilen var mıdır bana yardımcı olabilecek kimse. Şimdiden teşekkürler.
manisher
kullanıcısına yanıt
merhaba,
öncelikle hard diskler hakkında kısa bir bilgi vermek isterim. hard disklerde okuma yazma işlemini yapan sey çok küçük gözle görülemeyen read-write elemanlarıdır.
Hard Disk:
Okuma yazma kafası:
İşte bahsettiğim şey yukardaki siyah parçanın uç kısmında kalıyor. Çok küçük oldukları için görünmüyorlar.
Aşagidaki resimde de read-write elemanları var:
Varmak istediğim nokta şu; okuma ve yazma işini iki ayrı parca yaptıgı için sorunun buradan kaynaklandıgını düşünüyorum.
disk içerisindeki verileri yedekledikten sonra üzerinde yazma ve okuma testi yapın. Bunun için çeşitli programlar var. Bunlardan biri HD Sentinel.
Bu programda menüden Disk/surface test/write+read test yaparsanız tüm diski okuma ve yazma açısından test edecektir. Eğer testi bitiremezse yada hatalı sonuç verirse hard diskin ömrünü tamamladığına kanaat getirebiliriz. Çünkü hard disklerde tamir olayı elektronik arızalar dışında pek mümkün değil malesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_doctor -- 11 Şubat 2016; 9:17:13 >