Şimdi Ara

WD HDTV GEN2 VS. WD HDTV LIVE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki 2 modelin de sayfalarca acıklaması yorumları vs var. Baya da okudum yalnız kafamda hala bazı sorular var. Daha önce cevaplandıysa ve ben yeniden soruyorsam kusura bakmayın..

1) Bu 2 modelin tek farkı ethernet girişi mi? Bunun dışında RAM, chipset, vs. gibi farkları var mı? Filmlerde takılma vs gibi sorunlar ikisi arasında fark ediyor mu??
    2) Açıkcası fiyat farkı yüzünden ben ethernetsiz modeli düşünüyorum. Bu modelin GEN1 inde bir cok sorun varmış sanırım. Özellikle de ses olayı ile ilgili. Bunlar GEN 2 de cozulmus durumda mı? Takılmalar hala devam ediyor mu?
    3) Çok net olarak şunu da sormak istiyorum. Bende DTS destekleyen birsey yok. Tek istedigim bu aleti HDMI dan televizyona baglamak ve (DTS de dahil) butun filmlerde TV den ses alabilmek. Bunu yapabiliyor muyuz herhangi bir çevirme işlemi vs. yapmaya gerek kalmadan..
    4) Aleti yurt dısından getirtecegim. Herhangi bir farkı olmayacak sanırım yazılım ile turkce destegi var aletin degil mi?

Yardımınız için tesekkurler şimdiden..

• bu benim de cok merak ettigim bir konu arkadaslar. uzun suredir ben de WD HDTV GEN2 ve WD HDTV LIVE hakkında araştırma yapiyorum, forumda konuyla ilgili yazıların çoğunu okudum ama arkadaşın sorduğu sorulara net cevaplar bulamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • İki modelin temel olarak Chipset ve Ram durumu aynıdır. Performansı, menüsü ve ses kabiliyetleri aynıdır.
    Live modelinde eternet giriş, Kablosuz Wifi adaptör desteği ve Companet bağlantı seçeneği vardır.

Gen1 de ses sorununu şu şekilde açıklamak gerekir; sadece DTS sesleri AVR ve uyumlu ses sistemlerinden alınabiliyordu. Gen2 ve Live modelinde DTS kodekleri kendisi çözer ve ek donanıma gerek kalmadan TV ye çözülmüş olarak iletir. Yani TV den ve diğer çıkış seçeneklerinden sesleri alabilirsiniz.

Yurt dışından alınan modellerde hiç bir sıkıntı olmaz; belki adaptör başlıkları farklı olabilir, oda bir dükkandan 2-3 TL ye alınabilir.

Kolay gelsin
  • eline saglik xconnect cok aciklayici oldu, yardimin icin tesekkur ederim.
  • eywallah cok sagolasın :) siparişi veriyorum :P
  • Bence Live alın. Alete hdd bağlayıp hem cihazı hem de HDD yi ev ağına bağlamak çok faydalı oluyor. Benim depo 1TB HDD WD live a bağlı duruyor. Hiç ellemiyorum. yeni film indirince direkt içine atıyorum ağdan... Tabi WD de laptoplara ağdan bağlanabiliyor. Youtube izleyebiliyorum. Herşey bir yana daha torrent vs. olayları var. Bir güncelleme ile komple değişebiliyor cihaz. Ben live tavsiye ederim.
  • LIVE versiyonunda Türkçe altyazı desteği mevcut mu ?
  • WD TV Gen1, WD TV Gen2, WD TV LIVE modellerinin hepsinde
    TÜRKÇE menü desteği, TÜRKÇE alt yazı desteği vardır

quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

LIVE versiyonunda Türkçe altyazı desteği mevcut mu ?

• gen1 ile gen2 yi kutu üzerinden nasıl ayır edebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: green71tr

gen1 ile gen2 yi kutu üzerinden nasıl ayır edebiliriz?

Kutusu üzerinde DTS logosu var GEN2 lerde
    Ayrıca ben size Live modelin tavsiye ederim. Live alarak cihazı ethernet ile ağa bağlayıp ilave harici hdd almak zorunda kalmazsınız. Elinizde mevcut harici hdd varsa direk ağdan içini dosya atarak her seferinde harddiski bilgisayar ve cihaz arasında taşımak zorunda kalmazsınız.

İlave olarak, otomatik güncelleme, youtube live360 vs kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infra_dark

quote:

Orijinalden alıntı: green71tr

gen1 ile gen2 yi kutu üzerinden nasıl ayır edebiliriz?

Kutusu üzerinde DTS logosu var GEN2 lerde
    Ayrıca ben size Live modelin tavsiye ederim. Live alarak cihazı ethernet ile ağa bağlayıp ilave harici hdd almak zorunda kalmazsınız. Elinizde mevcut harici hdd varsa direk ağdan içini dosya atarak her seferinde harddiski bilgisayar ve cihaz arasında taşımak zorunda kalmazsınız.

İlave olarak, otomatik güncelleme, youtube live360 vs kullanabilirsiniz.

teşekkürler infra_dark...

ayrı bir hdd var zaten film yüklü.

interneti de sınırsız hale getirmem gerekecek... :(

selamlar,

• En sevdiğim şey de WD live de şu oluyor...

Mesela bir hdd'yi aletten çıkarmadan ağ üzerinden girip hemen yeni altyazıyı yapıştırabiliyorsunuz.

Bunu Wd 2.nd gen. de yapamazsınız.
  • ses ile ilgili açıklama yapılmış fakat takılma sorunu ile ilgili birşey anlatılmamış ?

1080 p filmlerde eskisi gibi takılma yapıyormu ?

rel frame ler l@5.1 olunca sorun oluyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lmarion -- 19 Nisan 2010; 19:33:35 >
  • Hiçbir filmde takılma yapmaz arkadaşım, her türlü video ile bizzat denedim. 40 Mb/s, 1920x1080, 16 ref frames, profil @5.1 Samsung Ocenic Life videosu bile takılmıyor.
  • Meşhur Planet.Earth.1080p.HDDVD.x264-AJP videolarını WD Live'da deneyen oldu mu?
    Ekranda piksellenme yapıyor mu?
  • aleti aldık yalnız 2 ay sonra deli gibi kampanya yapmaya basladılar (vatan + hepsiburada).. 60 TL fln düştü fiyatı şaka gibi yaa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aquila69

Meşhur Planet.Earth.1080p.HDDVD.x264-AJP videolarını WD Live'da deneyen oldu mu?
    Ekranda piksellenme yapıyor mu?

1080P dahil ekranda ve seste herhangi bir problem takılma vs..olmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: avadula

aleti aldık yalnız 2 ay sonra deli gibi kampanya yapmaya basladılar (vatan + hepsiburada).. 60 TL fln düştü fiyatı şaka gibi yaa :)

Arkadaşım bi yanlışın olmasın, lütfen link verirmisin !!!
  • wd live daki bazı fılmlerdekı ses senkronızasyon problemı bundada varmı acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.