Şimdi Ara

WD My Book Pro Edition 500GB - WD My Book Essential USB 2.0 500 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

WD My Book Pro Edition 500GB ile WD My Book Essential USB 2.0 500 GB arasındaki farkı detaylı anlatırmısınız. alıcam ama takıldım bu iki model arasında. benim istediğim ilerde bitane daha aldığımda birbirine bağlanan model yani...

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• my book pro edition 500gb 7200rpm 3.5 inch FireWire 800, FireWire 400, and USB 2.0 bağlantı seçnekleri sunuyor
    http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=242#jump11 pro için detaylı bilgi istersen

my book essential edition 500gb 7200rpm 3.5 inch sadece usb bağlantı sunar
    http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=232&language=en essential edition için detaylı bilgi

tavsiyem pro edition almndır çünkü mevcut firewire 800 kb/s hızla veri aktarımı açısından daha başarılı

• teşekkürler bilgi için pro edition almaya karar verdim. bişey daha iki tane pro edition alırsam bunları birbirine bağlaya bilirmiyim ???
  • celicasa, ben aldım şimdi sıra sende hocam, şimdiden hayırlı olsun diyelim..
    bence sadece usb olanı alma, ne olur ne olmaz ileride firewire'e muhtaç olursun. almışken tam olsun.
  • sağol arkadaş, de iki tane alsam bunları birbirine bağlayabilirmiyim ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: celicasa

sağol arkadaş, de iki tane alsam bunları birbirine bağlayabilirmiyim ???

hyr baglayamazsın,

baglamak ısıtyorsan NAS desteklı usb cozumlere bak
  • bir terabyte'lık al madem bağlayacaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch

bir terabyte'lık al madem bağlayacaksın

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: celicasa

sağol arkadaş, de iki tane alsam bunları birbirine bağlayabilirmiyim ???

my book essential edition kullanmadım ama Premium ve Pro özelliklerinde 2 HDD yi birbirine bağlayarak kullanabilirsiniz. Bende 1 tane Premium 1 tane de Pro var şuan ikisini de firewire kablosu ile birleştirerek kullanıyorum. Sorun yok.
    Ancak hemen şunu belirteyim Premium modelinin arkasında 2 adet firewire 400 girişi var. Birisini PC ye diğerini de diğer Premium modele ( yada benim yaptığım gibi Pro modele) bağlayabilirisniz.Ama Pro modelde 1 adet firewire 400 , 2 adet firewire 800 var. Şuan için firewire 800 destekleyen anakart olmadığından dolayı bunları kullanamazsınız ne yazı ki.Bu nedenle de 2 adet Pro modelini birbirine bağlamanız mümkün olmayabilir.( Çünkü 1 adet olan firewire çıkışını PC ye bağlanmak için kullanmak zorunda kalacaksınız)

Ancak Pro modelinde de şu denenebilir : Pro model HDD nin firewire 400 çıkışını PC ye bağlanmak için kullanabilir diğer Pro HDD ye bağlanmak için de firewire 800 kablosunu kullanabilirsiniz. Ama olur mu bilmiyorum.Denemek lazım.

Kolay gelsin

• quote:

bir terabyte'lık al madem bağlayacaksın

Şaka bir yana terabayt modelinin çok sorunlu oduğunu okumuştum yabancı sitelerde, satın alanların verdikleri bilgilerde. Çok gürültülü ve kayıt sorunları varmış. Zaten amazon.com da da fiyatını hemen düşürmüşlerdi.
  • Ya biz GB leri yedekleyemiyoruz, bu terabaytları nası yedekleyecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 3 Mart 2007; 22:37:45 >
  • Yakın zamanda terabyte'ı da küçük görmeye başlarız.
    Nasıl on sene önce 100 kb büyük şeyler ifade ediyorsa, on sene sonra 100 terabyte küçük şeyler ifade ediyor olabilir.
    High definition videolar çok yer kaplıo
    HD'ye hayır
    Günümüze bakacak olursak, madem her veriyi yedekliyecektik harici harddisk neden alıyoruz, bırakın da harddiskte kalsın be hocam.
  • merhaba,

quote:

Günümüze bakacak olursak, madem her veriyi yedekliyecektik harici harddisk neden alıyoruz, bırakın da harddiskte kalsın be hocam.

Ben taşınabilir HDD leri yedekleme için kullanmıyorum.Yedek alacaksam DVD medayaları kullanıyorum genelde. Bilgisayarımda 1 tane 150 GB lik western digital 10.000 rpm lik Raptor var. Başka HDD de takmıyorum çünkü HDD ler doldukça sistemi yavaşlatıyorlar. Bir de sürekli divx, mp3 datalarını dvd lere kaydet sil yapmaktan diskler bölük pörçük oluyor ve defragment etmek zorunda kalıyorum. Çareyi taşıanabilir HDD lerde buldum. WD nin Pro modelini alınca Premium modelini bir arkadaşıma satacaktım.Ama inanın 2. 500 GB bile yavaştan dolmaya başladı.

Kolay gelsin.

• Divx ve benzeri büyük boyutlu ve arşiv niteliği taşıyan dosyaları ben de dvd medyalarda saklıyorum.
    Aslında harici harddisk benim için söz konusu bile değildi ama (diğer topicde) dediğim gibi 130 gb önemli bir veri gelecek ve koyacak yerimiz yoktu.
    Almışken de daha yüksek kapasiteli birşey olsun diye 400 gb aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.