Dün aldığım bu harici diskte bazı sorunlar yaşadım yaşıyorum.İlk önce usb bağlantısı ile bağladığımda Bu cihaz daha yüksek hızda çalışabilir uyarısı aldım.Anakartım Asus P5B serisi usb 2.0 destekliyor.Xp yi service pack 3 biliyordum fakat bilgisayarım özelliklerinden service pack 4 yazıyor.Service pack 4 çıkmadi diye biliyorum ama neyse konu o değil.Tabi bu cihaz daha hızlı çalışır hgatasından sonra sürücüyü görmem 3-4 dakika belki daha fazla bekledim.Sonra güç bela açtım.Arşivimde bulunan oyun kurulum dosyalarını 30 gb gibi boyutu var kopyala yapıştır dedikten sonra kalan süre bilgisayarda bir işlen yapmazsam 50dk 60dk olarak gözüktü.4gb iso dosyasının ardından diğerini yaparken diisk dolu disk temizleme uyarılarının aldım.Ayrıca içerisinden firmware kablosu çıktı.Bu konuda hiç bir bilgim yok.Nedir nasıl kullanınlır nereye bağlanılır.Fell Hurricane II marka kasamda önde bulunan usb soketlerinin yanındaki sokete taktım bilmiyorum belkide yanlıştır bir tepki alamadım.eSata özelliği varmış nasıl bağlıcam kablo çıkmadı nette araştırdım o kablonunda kalitesi önemliymiş veri aktarımı konusunda.Eğer eSata olarak kullanırsam ki bu işime daha çok gelir.Nasıl yapıcam eSata portu mevcut.Bu konularda cihazı kullanmış arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevirim.
firmware değilde firewire olmasın o.
usb 2.0 ve firewire hemen hemen aynı hızlarda çalışırlar. bilgisayarında e sata desteği varsa güzelinden bi esata kablosu alırsın onunla bağlarsın. yalnız esatadan çalıştırmak için bilgisayarı kapatıp diski bağlayıp ondan sonra bilgisayarı açman gerekir. yoksa görmez bilgisayar.
quote:
Orijinalden alıntı: extra34
firmware değilde firewire olmasın o.
usb 2.0 ve firewire hemen hemen aynı hızlarda çalışırlar. bilgisayarında e sata desteği varsa güzelinden bi esata kablosu alırsın onunla bağlarsın. yalnız esatadan çalıştırmak için bilgisayarı kapatıp diski bağlayıp ondan sonra bilgisayarı açman gerekir. yoksa görmez bilgisayar.
cok teşekkür ederim cevap için peki büyük boyutlu dosya atarken neden dolu diyor?
format biçimi nedir diskin? fat32 mi yoksa ntfs mi?
dediğin sıkıntı fat32 olmasından kaynaklı olsa gerek.
peki anakartta e-sata portu yoksa nasıl yapcaz.Aynı diskten bende kullanıorum ve anakartımda e-sata portu yok.Bi ucu e-sata digeri sata olan kablo alsam ve sata ucu direk olarak anakarttaki sata porta taksam çalışırmı.Çalışırsa performans kaybı olurmu?
yine bu diskte bi sorun ortaya cıktı.Yaklaşık 20gb buyuklugunde bi kopyalama başlatıyorum.Sonlara dogru bilgisayar kilitleniyor.NFTS formatına biçimlendirdim ama hala aynı sorunu yaşıyorum.Nedir bu olayın çözümü?
bu üründen iki gün önce aldim. format FAT32 ısınma 12 saat aktif kullanıldı. yok denecek kadar az. usb hızı normal ağırlık : biraz fazla :( yaklaşık 1 dk sonra algılıyo işlem yapmaya başlayabiliyorsunuz icinde google , 30 günlük back up yazılımı falan var
şimdi geleyim asıl probleme. 110 gb veri kopyaladim. daha sonra pc ye recovery attım bu 110 gb verinin yer aldıgı klasorru simdi goremıyorum hdd icinde. windows yedekleme özelliğiyle hdd ye baktıgım zaman bu dosyayı görüyorum ama işlem yapamıyorum. zaten hdd 110 gb lık alanı kullanımda gösteriyor. bununla ilgili bilgisi olan varmı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme