Şimdi Ara

Wd My cloud Nas Cihazı Hız artırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir tane WD My Cloud nas cihazı aldım.

Ancak bazı konulara çözüm bulamadım. Özellikle kablosuz bağlantıda dosyaları kopyalama hızı sn/2mb civarında.

Anladığım kadarıyla modemin gigabit olmamasından kaynaklı bir sorun bu. Acaba modem yerine gigabit switch alsam, Nas cihazını da gigabit switche bağlasam, kablosuz dosya aktarım hızı yükselir mi? Yoksa gigabit portlu modem mi almalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flat_Broke -- 24 Mayıs 2017; 16:43:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Bende evde WD MY Cloud kullanıyorum. Hızınızı artırmak için bir kaç şeye dikkat etmeniz gerekiyor.
    Eğer kablo ile aktarım yapılacak ise NAS cihazı ve PC aynı gigabit switchte olması yeterli. Fakat kablosuz aktarım yapılacaksa o zaman gigabit switch bile alsanız modem lam portu 100Mbit olduğundan dolayı maksimum hızınız da 100Mbit olacaktır. En iyi performansı almanız için gigabit lan portu olan ve 802 .11 n/ac wifi özellikli bir modem almanız gerekiyor. Bu durumda hızınızı kısıtlayacak tek şey wifi ile bağlandığınız bilgisayar, tablet vs. cihazın desteklediği maksimum wifi hızının ne olduğudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profescobar

Merhaba,
    Bende evde WD MY Cloud kullanıyorum. Hızınızı artırmak için bir kaç şeye dikkat etmeniz gerekiyor.
    Eğer kablo ile aktarım yapılacak ise NAS cihazı ve PC aynı gigabit switchte olması yeterli. Fakat kablosuz aktarım yapılacaksa o zaman gigabit switch bile alsanız modem lam portu 100Mbit olduğundan dolayı maksimum hızınız da 100Mbit olacaktır. En iyi performansı almanız için gigabit lan portu olan ve 802 .11 n/ac wifi özellikli bir modem almanız gerekiyor. Bu durumda hızınızı kısıtlayacak tek şey wifi ile bağlandığınız bilgisayar, tablet vs. cihazın desteklediği maksimum wifi hızının ne olduğudur.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben n hızında 300 mbps destekli Asus router aldım. Kablosuz alıcılarımda n hızında, bu şekilde ortalama kablosuz olarak s/11 megabyte dosya aktarımı yapabiliyorum.

Pek tabii ki gigabit hızın yanında bu çok önemli bir oran sayılmaz, ancak benim işimi fazlasıyla görüyor.

Bu arada WD forumda cihaz ile ilgili pek çok geliştirme mevcut. Cihazın Linux tabanlı çalışıyor olması artı bir değer olarak kabul edilebilir. Bunun haricinde henüz manuel olarak dışarıdan uygulama kurmayı gerçekleştiremedim. Ancak boş bir zamanımda cihazı bu açılardan da incelemeyi düşünüyorum.

Ek olarak, cihazın kullanımı çok yaygın değil ve bilgi akışı bu açıdan biraz zayıf. Sizin cihazın kullanımına ilişkin ekleyebileceğiniz bir konu var mı?

• Bende evde WD MY Cloud kullanıyorum. Hızınızı artırmak için bir kaç şeye dikkat etmeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.