Bu ürünü yaklaşık bir senedir hiçbir sorun yaşamadan kullandım fakat bugün herzamanki gibi bilgisayarıma taktığımda çok garip bir ses çıkardı. 4 kere ardarda ritmik bir ses çıkardı sonra çalışmamaya devam etti. Şuan da dahil her taktığımda aynı sesi çıkartıyor fakat bilgisayarımın içinde sürücü görünmüyor. bilgisayar usb girişini görüyor hatta WD yazıyor(fakat daha önce wd 250gb diye yazıyordu) fakat alet hiçbir yerde görünmüyor. WD'nin sitesinden "WD Diagnostics" diye bir program indirdim bilgisayarın hiçbir yerinde hdd olarak hiçbirşey görünmemesine rağmen bu program görüyor fakat hiçbir bilgi yok sadece bir harddisk takılı olduğunu görüyor. Aletin ışığıda yanıyor. Benim en çok kafama takılan başta çıkardığı ses. DAha önce hiç çıkarmamıştı. Her defasında aynı sesi ritmik bir şekilde çıkarması(bu ses bir hata sesi gibi) aklıma HDD bana birşeymi anlatmak istiyor sorusunu getirdi:) çok güvenerek kullandığım için bütün yedeklerim içinde başka yerde yok bütün fotolarım falan hepsi içinde sizinde başınıza geldiyse yada bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Önce başka bir kablo ile deneyin. Y tipi varsa onu kullanın. Olmazsa başka bir bilgisayarda deneyin ve sonucu yazın ona göre yardımcı olalım.
Xp yüklü ve vista yüklü iki farklı bilgisayarda denedim olmadı. Kabloyu psp ve telefonumla denedim ikisinde çalıştı sorunsuz bir şekilde ama HDD de çalışmıyor. Ayrıca iki bilgisayarda da "WD Passport 250GB" olarak gördüğü HDDyi Sadece "WD" diye görüyor ve açılırken çıkan ses hala düşündürüyor beni neden olabilir diye???
Disk kartı yanmış olabilir. Ama o zaman da WD Diagnostics'in görmemesi gerekir diski.
tekrar belirtiyorum o ses özellikle ve ışığının yanması
Işığının yanması elektrik akımının olduğunu gösterir sadece. İçindeki disk çalışmasa bile ışığı yanar. Benim başıma gelmişti. Ses ise bişeylerin ters gittiğinin belirtisi. Hiç düşürdünüz mü diski?
evet ama çok uzun zaman önceydi düzgün bir şekilde çalışıyordu aylardır
Diskten gelen o tarz sesler uzulerek soylemeliyim ki buyuk bir sorunun habercisidir. Ben ayni sesi eski laptopumda yasamistim. laptopu oynattigimda ses daha bir enteresanlasiyordu ve oldu malesef, yeni disk alip onu takmak zorunda kalmistim, eskisine de belki calisir umuduyla external kutu almistim ama nafile.
Cok hafif bir sallayin bakalim ses degisiyor mu? Garantisi var ise yollayin, gerci icindeki verilerinize ne olur orasini bilemem.
Gecmis olsun.
Disk motoru dönüyor mu? WD diskler (bende de var) güç yetmezliğinden çalışamazsa tık tık ses yapıyor. Ama bunu duymak için kulağınızı diske yaslamanız lazım. Eğer farklı bir mesafeden duyulan ses söz konusu ise diskiniz ölmek üzere / öldü.
bu ses bir gürültü yada güç yetersizliğin bir zorlanma yada arızalı bir ses değil. Düzenli her defasında belli aralıklarla bipleyerek çıkartıyor bu sesi. Sanki bir uyarı sesi gibi bipliyor.
Benim sorunum bu sanırım. Yandaki linkte benimle aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi buldum ama hala harddiskimdeki verileri kurtarabilirmiyim cevabımı alamadım.
O bip benzeri ses kafa mekaniğinin titreşmesinden geliyor. Motor da dönmüyorsa kafa arızanız var, büyük ihtimal plakaya yapışmış. Kurtarmak zor. Yapacak hiçbirşey kalmadığında ve diski atma noktasına geldiğinizde, cihazı bilgisayara bağlayıp (o bipleri ederken) hafif bir şekilde masaya vurmayı deneyin, bazı durumlarda kafa serbest kalabiliyor ve diskin içeriğini kurtaracak vakti yaratıyor size. En son çaredir, çünkü daha da bozabilir..
quote:
Orjinalden alıntı: Hazar
O bip benzeri ses kafa mekaniğinin titreşmesinden geliyor. Motor da dönmüyorsa kafa arızanız var, büyük ihtimal plakaya yapışmış. Kurtarmak zor. Yapacak hiçbirşey kalmadığında ve diski atma noktasına geldiğinizde, cihazı bilgisayara bağlayıp (o bipleri ederken) hafif bir şekilde masaya vurmayı deneyin, bazı durumlarda kafa serbest kalabiliyor ve diskin içeriğini kurtaracak vakti yaratıyor size. En son çaredir, çünkü daha da bozabilir..
Ama tekrar söyleyelim. Bu son çare olmalı. Eğer hiç çareniz kalmadıysa deneyin.
daha uımudum var:) hardiskin tamamen öldüğünü zannetmiyorum çünkü açılıyor ve hiçde bozuk olmayan bir ses .ıkartıyor yani tamir edilebilir ama ben bunu garantiye göndersem oradakiler çok büyük ihtimalle hardisk bozulmuş diyecekler yenisini gönderelim diyecekler. yani harddiskin içinde veriler pekte umurlarında olmayacak bunun için ne yapabilirim bi fikriniz varmı.
quote:
Orjinalden alıntı: cokkotuadam
daha uımudum var:) hardiskin tamamen öldüğünü zannetmiyorum çünkü açılıyor ve hiçde bozuk olmayan bir ses .ıkartıyor yani tamir edilebilir ama ben bunu garantiye göndersem oradakiler çok büyük ihtimalle hardisk bozulmuş diyecekler yenisini gönderelim diyecekler. yani harddiskin içinde veriler pekte umurlarında olmayacak bunun için ne yapabilirim bi fikriniz varmı.
Haklısınız. Garantiye gönderdiğinizde hiç uğraşmıyorlar. Hatta size ''Bu diskin içindeki verilerin kaybı önemsizdir'' başlıklı bir kağıt imzalatıyorlar. Benim Bimeks'te başıma gelmişti. Tınlamıyorlar yani. 2 defa 100 GB arşivim gitti. Toplamda 200 GB
üniversite hayatımın 2 yılının bütün fotoğrafları içinde ve benim için gerçekten çok önemli bi fikri olan lütfen yardımcı olsun
Eğer hiç bir umudunuz kalmadıysa disk ile ilgili size önerebileceğim bir yöntem var. Disk kafası plakaya yapışmış ise ki daha önce yere düşen bir diskte başıma gelmişti uzun uğraşlar sonucu diski derin dondurucu da 30 dakika beklettik. Böylece diskte sıcaklığın düşmesine bağlı olarak büzülen disk kafası plakadan ayrılmış ve içindeki verileri kurtaracak kadar çalışmasına imkan tanışmıtı. Tekrar ediyorum eğer son çareniz bu ise bu yöntemi uygulayınız. Sorumluluk kabul etmem bunu da belirteyim. Bu yöntemi uygulamak sizin elinizde sizin takdirinizdedir. Ben sadece daha önce başıma gelen bir olayda bu yöntemi kullanarak sorunu çözmüştüm. Umarım diskinizdeki problemi en kısa zamanda çözer verilerinize de kavuşursunuz.
Gemiş olsun, kolay gelsin.
quote:
üniversite hayatımın 2 yılının bütün fotoğrafları içinde ve benim için gerçekten çok önemli bi fikri olan lütfen yardımcı olsun
WD nin garantisi varmı ki türkiyede?? Kom'dan alındı ama ürünü alıp ha bozukmuş bu yenisini gönderelim:) yerine teknik servis benzeri birşey varmI??
Aynı olay beni gül gibi baktığım WD nin başına 2. ayda gelmişti, Buraya Faturaları resimleri, servis raporunu herşeyi koymuştum, ancak belirli bir süre geçince eski konular yok oluyor
Benim cihazın 2. ayı olduğu için getirdim servise, bana verdikleri cevap, Biz bunu ABD ye yolluyacaz 1 ayda anca geri gelir, hadi yaw dedim, ama içinde önemli bilgiler var dedim, disk e birşey olmamışsa bile disk formatlanıp yollanır dediler, içindeki verilerin kalmasını istiyorsanız onu belirtmeniz lazım ve MB başına para alırlar dediler,
bende dedikmi, bir kullanıcı hatası varsa tüm maliyetleri karşılamayı kabul ediyorum ama yoksa böyle bir maliyeti bana çıkaramazsınız,
Adam hayır bizim işleyişimiz böyle, içindeki verilerin garantisi olmaz dedi, Yahu veri saklamak için cihazını alıyorum cihazın bozuluyor, sen banane diyorsun dedim
adam backup alacaksınız beyfedi diye şıkıştı
yahu disk bozulmamışsa formatlamasınlar dedim hayır, formatlamadan yollamazlar dedi,
dedim zaten büyük ihtimal ile usb dönüştürücü arızalanmıştıor bizi ilgilendirmez, biz direk ABD ye yolluyoruz dedi,
Dedim siz nasıl servissiniz, işleyişimiz böyle dedi, Allah Belanızı .... dedim çıktım,
kutuyu kendim parçaladım, başka kutuya koydum disk çalıştı usb dönüştürücüsü arızalı idi,
Bir daha wd almamaya yemin ettim, sonra USB disk alırken WD ye göre 40$ pahalı olmasına rağmen seagate aldım, 1 sene geçti tepe tepe kullanıyorum memnunum
Yemin ettim bir daha 1ytl ye verseler bile WD almam!
quote:
WD nin garantisi varmı ki türkiyede?? Kom'dan alındı ama ürünü alıp ha bozukmuş bu yenisini gönderelim:) yerine teknik servis benzeri birşey varmI??