Arkadaşlar laptopumun içindeki hdd, laptopun kapağını sinirden hızla kapatmam sonucu windows 7mavi ekran vermiş olup açmaya çalıştıgımda ise donanım hatası vermiştir.Disk ilk başlarda bölümler ayrılmamış ve formatlanmamış olarak gözüküyordu daha sonra ise hiçbir şekilde görmemeye başladı.Çalışmıyor yani.İçinde çok önemli veriler var.Laptopun içinden çıkan disk oldugu için garanti durumu nasıl olur?wd distribütörlerine mesaj attım bekliyorum ama emin değilim.Tamir imkanı ve verilerin kurtarılma imkanı var mıdır?
hdd yi farklı bir pc de denediniz mi?
masaüstü pcmde denedim.
verileri kurtarma şansı herzaman vardır ancak maliyet meselesi biraz ancak cihaz çalışırken ince cızırtı tarzı sesler geliyorsa ki büyük ihtimal bu "kafa atmış" tır buda disklerin işini bilenler tarafından çıkarılıp farklı bir hdd içinde okutulmasıyla kurtarılıyor genellikle çok maliyetli olmadan bu şekilde bir çözüm önerebilirim ancak yine olmaz ise bu işi profesyonel olarak yapan firmalar var ki işlem fiyatları el yakıyor..
geçmişolsun...
garip sesler geliyor diskten, böyle dediğiniz gibi cızırtı var, sanki disk dönüyor bir şeylere çarpıyor gibi, öyle incitilmiş de değil disk ama. garanti oalyı hakkında bilgisi olan var mı?bu diski wd yetkili servislerine yollayabilir miyim?garanti kapsamında olur mu?olsa bile orada tamir imkanı var mıdır?
garanti kapsamına girmesi düşük bir ihtimal ayrıca garantiye girse dahi verilerle uğraşmazlar sanıyorum alıp raftan yeni bir harddisk verirler en iyi ihtimalle
quote:
Orijinalden alıntı: mınaaa
garanti kapsamına girmesi düşük bir ihtimal ayrıca garantiye girse dahi verilerle uğraşmazlar sanıyorum alıp raftan yeni bir harddisk verirler en iyi ihtimalle
En iyi ihtimalle bunu yapıyorlar garanti sürecinde... Kendi imkanların ile çözüme kavuşturman da zor gibi görünüyor, bu işlerden anlayan teknik servislere bir danış derim...